Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Re: 2011 Audi A3

Napisal/-a RaVeN Ne nov 06, 2011 2:21 pm

Notranjost je čista sramota za Audi, tukaj ni niti P od Premium klase v katero naj bi ta avto spadal.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne nov 06, 2011 2:26 pm

Renault VG je napisal/-a:Kje je pa radio :shock: :shock:

Doplačilo :cry

Verjetno ima vse prek MMI. Ne vem, jaz mislim, da je ta armaturka direkt za v Ibizo facelift, kot je že nekdo omenjal.

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Ne nov 06, 2011 2:26 pm

Samo res, prostora za avtoradio sploh ni, a je možno, da bo vsak imel serijsko MMI?

http://cdn2.worldcarfans.co/2011/11/4/super/1736763183365556050.jpg

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Ne nov 06, 2011 3:21 pm

Tufy je napisal/-a:O ja, to...

http://img535.imageshack.us/img535/1130/erlkoenigaudia3fotoshow.jpg

... je čista Giulietta, jap :roll:

http://1.bp.blogspot.com/_J3_liDBfbvs/S8cgvTSyIZI/AAAAAAAAm9s/uhOn7TM7OgI/s1600/2011-Alfa-Romeo-Giulietta-Interior-View.jpg

Moje mnenje:

Pa kako lahko dajete takšne primerjave???

Notranjost Giuliette je všečna kombinacija retro in sodobnega sloga z raznimi detajli, ki poudarjajo karakter avtomobila. Pa tudi ergonomija je dobra (ja, sem že preizkušal Julko).

Notranjost Audi A3 pa je vznemerljiva toliko, kot povprečen bankomat. To ni noben minimalizem, to je navadna, pardon vrhunska (ipak je Audi!) puščoba.

Aaaalaaa, se mora tkoj najt nekdo, ki sem mu ranil ponos? Prvo kot prvo sem imel v mislih samo sredinsko konzolo (saj tam ponavadi pride večina gumbov, aneda?), drugo kot drugo pa to, da je dokaj minimalistična in probava biti nekaj retro - če ti misliš da je puščobna...ja kake pa so bile pred 20+ leti? :lol: Pa predalček, nad njim klima, in potem gumbi v ravni vrsti - to me je pa ravno spomnilo na Giulieto. Ampak seveda, ko človek reče, da urejenost in št. gumbov spomne na Giulieto in mu to v Audiju...pazi, v AUDIJU ne paše, se očitno to smatra, da sem oblikovno primerjal celotni armaturki (kar nisem) in potem še k****l Giulietino armaturko (ki mi JE všeč, BTW). Ya, right. Sej ne rečem, morda nisem bil dovolj jasen, sam lahko bi vprašal kaj točno sem imel v mislih, ne pa skočit kot otroče, ki je lihkar ugotovilo, da njegovi sošolci v vrtcu njegove super duper igrače ne je***o 5 posto. To je bla tipična reakcija nekoga, ki si verjetno lasti Giulieto, in prezira Audi-ja.

Pa brez zamere, ne vzemi tega osebno - kot verjetno tudi ti nisi mislil osebno...vendar drugič pa le prej vdihni 10x, pa potem napiši malo bolj kulturen odgovor, ki ne kriči "ranjen ponos" na kilometre daleč. ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne nov 06, 2011 10:18 pm

Renault VG je napisal/-a:Kje je pa radio :shock: :shock:

za doplačilo =P pa tudi boljšo/lepšo armaturo bodo verjetno opcijsko ponudili....... :lol:

in resnično, to ni ničemu podobno, kot da bi jim kitajci na kile prodajali......

Sba
Novinec

Napisal/-a Sba Ne nov 06, 2011 11:09 pm

Bom izjema pa rekel, da se mi dopade. :) Všeč mi je, da ni veliko plastike okoli klime in radia.
Me pa zanima, če je kateri od tistih treh vrtljivih gumbov tudi za radio. Sam namreč, kljub volanskim komandam, z radiom večinoma upravljam na sredinski konzoli kjer je vrtljiv gumb. ;)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po nov 07, 2011 7:00 pm

Me pa zanima, če je kateri od tistih treh vrtljivih gumbov tudi za radio.

Nobeden - za radio se bo uporabljal vrtljivi gumb za prestavno ročico - je lepo viden tudi na sliki - MMI.

Lp

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL Po nov 07, 2011 7:20 pm

simply je napisal/-a:
Me pa zanima, če je kateri od tistih treh vrtljivih gumbov tudi za radio.

Nobeden - za radio se bo uporabljal vrtljivi gumb za prestavno ročico - je lepo viden tudi na sliki - MMI.

Lp

fantje, možno je da se display na armaturki pripelje ven, podobno kot na a8..... varianta je tudi touchscreen...

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po nov 07, 2011 7:39 pm

@LukL Seveda se display "pripelje ven", sam je predaleč postavljen, da bi bil touch screen. Imel bo kot bivši A6 upravljanje radia prek MMIja, kar ni bila neka pogruntavščina.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To nov 08, 2011 5:16 pm

Da vam mogoče ni všeč sama osnovna oblika armature, še nekako razumem. Ni mi pa jasno, da vas tako moti, da se je končno nekdo odločil za res moderen pristop in minimaliziral število tipk oz kiča.

Star mobilni telefon:
Slika

Moderen mobilni telefon:
Slika

Star glasbeni stolp:
Slika

Novejši glasbeni stolp:
Slika

Stara hiša:
Slika

Moderna hiša:
Slika

Stara armaturna plošča:
Slika

Moderna armaturna plošča?!
Slika
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To nov 08, 2011 6:28 pm

Zdaj pa že pretiravate. Število tipk, ni p od premium, pusto... Pa te primerjave: star telefon, nov telefon, stara hiša, nova hiša, star stolp, nov stolp, stara armatura, nova armatura. Kje je point? V minimalizmu? V enostavnosti? Je to merilo za "modernost"?
In ko smo že pri pustosti... Dajte mi povedat koliko razlike je med recimo A3 2009 in prihajajočim A3 2011/12 v sami armaturi razen to, da so display postavil višje pa, da je postavitev kontrol za klimo drugačna? Jaz več kot to ne vidim. In prav nič ne manjka tist display na sredinskem delu. Nič manj pusto ne deluje.
Kolikor vidim je zaradi drugačne postavitve notranjost še bolj uporabna od trenutne. Bomo vidli kako bo stvar izgledala na uradnih fotkah.
Kar hočem povedat je, da meni prav nič manj premium ne deluje kot sedanji A3.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To nov 08, 2011 6:36 pm

Mislim da minimalizem ne kaže modernosti. Poglejte si DS5 - knofi še na stropu.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To nov 08, 2011 6:57 pm

tomzzi je napisal/-a:Zdaj pa že pretiravate. Število tipk, ni p od premium, pusto... Pa te primerjave: star telefon, nov telefon, stara hiša, nova hiša, star stolp, nov stolp, stara armatura, nova armatura. Kje je point? V minimalizmu? V enostavnosti? Je to merilo za "modernost"?
In ko smo že pri pustosti... Dajte mi povedat koliko razlike je med recimo A3 2009 in prihajajočim A3 2011/12 v sami armaturi razen to, da so display postavil višje pa, da je postavitev kontrol za klimo drugačna? Jaz več kot to ne vidim. In prav nič ne manjka tist display na sredinskem delu. Nič manj pusto ne deluje.
Kolikor vidim je zaradi drugačne postavitve notranjost še bolj uporabna od trenutne. Bomo vidli kako bo stvar izgledala na uradnih fotkah.
Kar hočem povedat je, da meni prav nič manj premium ne deluje kot sedanji A3.

Hm...morda je samih gumbov skoraj enako (no, jih ni, ker jih je manj - MMI se upravlja večinoma s tistim joystickom...ampak pustmo zdej teh par gumbov). Ampak meni osebno je pusta zato, ker je precej "lufta" na sredinski konzoli - pri starem imaš vse tam, pri novem bom pa imel filing "da ni nič" - je vse skrito. Jaz ne maram, da se skriva očem. :)

In če se bo ta trend nadaljeval, bomo v končni fazi spet tu:
Slika
In na sredini bomo imeli nek über-dotik-ekranček, s katerim bomo upravljali vse. Jaz pač tega ne maram. :) Če bi hotel imet tablični računalnik, bi si kupil tablični računalnik. Se pa bojim, da je neizogibno, da bomo nekoč pri tem.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To nov 08, 2011 9:29 pm

Mene izredno motijo nekatere nove sredinske konzole z milijoni gumbov nametanimi na kup, trend pri tehniki je čim bolj intuitivno upravljanje s čim manj gumbi, trend pri oblikovanju so bolj čiste linije, brez "kiča".

Enostavno ne razumem, kaj vas tako zelo moti, če se ne odločijo za kvazi futuristično rešitev v stilu novih Fordov in Hyundaiev, ampak naredijo dejansko nekaj svežega. Sredinske konzole praktično ni, sredinska pregrada pa deluje zelo "masivno", po moje bo na ta račun občutek kot da bi šlo za notranjost večjega avta. Po eni strani toliko pritožb, da so vsi Audiji isti, po drugi pa se inovativen pristop kur** na vse možne načine in na podlagi spy slik vsi veste, kakšen bo občutek v avtu. :roll: Počakajte malo, da se kdo od nas sploh vsede v ta avto in zapelje kak krog, pa bomo potem lahko "pametni".

Po mojem mnenju bo občutek v notranjosti tega avtomobila top v svojem razredu!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To nov 08, 2011 10:08 pm

Minimalizem se je renault šel že 2001 z meganom II. Trije krogi in voila - sredinska konzola. Nekaj knofkov še na radiu, a so bolj v uporabi obvolanske komande za volanom, tako da sta tudi na volanu kvečjemu dve tipki.

Aja, saj res - tisto je grdo in pusto... oz. v modernem internetnem (hipsterskem) jeziku: I liked minimalizm before it was cool :roll: Samo, ko to naredi njemac (pa me audi ne moti), je pa naenkrat fül boljše od vseh in über kül.

PS: sem pa čedalje bolj zagovornik večjega štefila knofov - kot se gre to citröen.

Slika
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 To nov 08, 2011 10:26 pm

odprti clio je napisal/-a:Minimalizem se je renault šel že 2001 z meganom II. Trije krogi in voila - sredinska konzola. Nekaj knofkov še na radiu, a so bolj v uporabi obvolanske komande za volanom, tako da sta tudi na volanu kvečjemu dve tipki.

Aja, saj res - tisto je grdo in pusto... oz. v modernem internetnem (hipsterskem) jeziku: I liked minimalizm before it was cool :roll: Samo, ko to naredi njemac (pa me audi ne moti), je pa naenkrat fül boljše od vseh in über kül.

PS: sem pa čedalje bolj zagovornik večjega štefila knofov - kot se gre to citröen.

Slika

*2

Megan mi je skoraj malo pusto deloval s tako razporeditvijo. Laguna in espace imata moznost zakriti vse tipke radia in klimatske naprave, pa spet marsikomu ni prav.

Saab ima veliko tipk in vsaka je na pravem mestu. Edino tempomat je v pi*i, nikakor se ga ne morem navadit, neroden za znort. Ko ga vkljucim, mimgrede se poblendam al pa kak zmigavc prizgem. Zal je narjen po zgledu ljudskega passata in golfa.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To nov 08, 2011 10:47 pm

Espace ima meni zelo zanimivo armaturo, Megane 2 pa zame v notranjosti nikakor ni minimalizem, ker je vse napihnjeno, kot da je notranjost sestavljena iz balonov različnih oblik, vglavnem me takoj vse mine, poleg tega je armatura zelo "nizka", ni postavljena "nad nogami" kot ta. Zelo zanimiva je Volvotova lebdeča sredinska konzola in zanimiva mi je takšna rešitev praktično brez sredinske konzole. Megane 2 jo ima... napihnjeno! :D Praktično ista stvar, Audi je totalno kopiral? :D Kje za vraga si sploh našel kakšno podobnost? :D
Slika

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To nov 08, 2011 11:31 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Mene izredno motijo nekatere nove sredinske konzole z milijoni gumbov nametanimi na kup, trend pri tehniki je čim bolj intuitivno upravljanje s čim manj gumbi, trend pri oblikovanju so bolj čiste linije, brez "kiča".

Enostavno ne razumem, kaj vas tako zelo moti, če se ne odločijo za kvazi futuristično rešitev v stilu novih Fordov in Hyundaiev, ampak naredijo dejansko nekaj svežega. Sredinske konzole praktično ni, sredinska pregrada pa deluje zelo "masivno", po moje bo na ta račun občutek kot da bi šlo za notranjost večjega avta. Po eni strani toliko pritožb, da so vsi Audiji isti, po drugi pa se inovativen pristop kur** na vse možne načine in na podlagi spy slik vsi veste, kakšen bo občutek v avtu. :roll: Počakajte malo, da se kdo od nas sploh vsede v ta avto in zapelje kak krog, pa bomo potem lahko "pametni".

Po mojem mnenju bo občutek v notranjosti tega avtomobila top v svojem razredu!

1. Meni osebno je tisto druga skrajnost. ;)
2. Debata je o izgledu. :D Počutje je pa seveda treba sprobat, ampak jaz zase VEM kaj mi je všeč in kaj ne. Če mi je nekaj bolj grdo kot ne, mi bo dobra uporabnost omilila use skupaj, ampak vseeno mi ne bo ravno všeč. Če je pa nekaj lepo in ne tako zelo funkcionalno...bi se pač navadil. :D

Drugače pa par primerov konzol, ki so zame top (torej, ne samo te konkretne, ampak vse podobne, da se razumemo):
http://latestcartrends.com/wp-content/u ... terior.jpg
http://www.blogcdn.com/www.autoblog.com ... ero-ip.jpg
http://mazda-volvo.tk/images/MAZDA_6_IN ... RIOR_1.jpg
http://0.tqn.com/d/cars/1/0/u/y/09_a4_int.jpg
http://www.carshowp.com/wp-content/uplo ... r-view.jpg

Mislim, da ti bo zdaj jasno, kam môlim taco. :D

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Sr nov 09, 2011 6:58 pm

Jaz imam načeloma rad minimalistične armaturke z malo gumbi, sm tole je res pusto. Mogoče bo v kakšni dvobarvni kombinaciji lepše.

Še vedno najlepša armaturka za moj okus, ki združuje minimalizem, športnost in k vozniku obrnjeno sredinsko konzolo, kar mi je zakon:
http://www.carw.co/wp-content/uploads/2011/10/Alfa-Romeo-159-Sportwagon-interior.jpg

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Sr nov 09, 2011 9:19 pm

tha_man je napisal/-a:Jaz imam načeloma rad minimalistične armaturke z malo gumbi, sm tole je res pusto. Mogoče bo v kakšni dvobarvni kombinaciji lepše.

Še vedno najlepša armaturka za moj okus, ki združuje minimalizem, športnost in k vozniku obrnjeno sredinsko konzolo, kar mi je zakon:
http://www.carw.co/wp-content/uploads/2011/10/Alfa-Romeo-159-Sportwagon-interior.jpg

Nekaj takega bi blo tudi meni všeč. :) In ni daleč, od tistih, ki sem jih jaz nalimal...Audi pa Volvo imata kak gumb veš, to je pa tudi to. In dopade se mi ta "cockpit" look, da veš, kje so vsi instrumenti in gumbi, in da je še h tebi malo obrnjeno. :D
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost