Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. To dec 01, 2009 8:52 pm

martin_krpan je napisal/-a:Kaj pa dimenzije SM5 proti Laguni. A je potem SM5 samo limuzinska Laguna ali je večji?

Laguna ima medosno razdaljo 2,76m, pri temle SM5 pa govorijo o 2,8-metrski medosni razdalji. Zdaj ne vem, ali je to zgolj zaokrožena številka in gre za identično medosno razdaljo kot je pri laguni, ali pa je za 4cm podaljšana. Laguna karavan meri v dolžino 4,8 metra, novi SM5 pa 4,9, toliko kot aktualni model.

Avto meni izgleda daljši (po sliki notranjosti sodeč), a videz lahko precej vara. Vsekakor bi pa omenil, da armatura ni čisto prevzeta iz Lagune, saj ima stikala za klimatsko napravo pod radijskim sprejemnikom namesto med sredinskima zračnikoma. Prav tako je drugačna konzola med sedeži ter sedeži sami (mislim, da Laguna nima takšnih stikal za pomik prednjih sedežev).

Bi pa še omenil, da tiste 4cm gor ali dol, meni se ne zdi smiselno avta uvažat kot Safrane-a v Evropo. Če bodo sledili principu Fluence-a/SM3, bo to lahko pač Laguna sedan s svojim imenom, namenjena globalnemu tržišču. Dejstvo, da ima drugačno notranjost kot petvratna sestra, ji lahko štejemo zgolj v prid. Verjetno bo podvozje drugačno kot pri laguni, saj ima že aktualni SM5 dele nabrane iz večih koncernskih avtov (Nissan Teana, ...), tako kot ima Fluence spredaj prilagojeno podvozje iz Meganea 2, zadaj pa prilagojeno premo Nissanove Altime. Je pa zanimivo, da je pri motorizaciji govora le o 2 in 2,5-litrskih motorjih, poznanih že iz QM5/Koleosa, ničesar o močnejših, ki bi prispevali k žlahtnosti modela (tudi pri SM3/Fluenceu je nabor motorjev bolj skop, nobenih tCEjev in močnejših dizlov).

P.s.: meni je armatura z vložki iz lesa precej lepa :)

Lp!

Uporabniški avatar
benf1
Novinec

Kraj: Šentjernej

Napisal/-a benf1 Če dec 03, 2009 1:14 pm

Laguna berline je dolga 4,7m.
Ta Samsung naj bi bil novi Safrane tudi za Evropo. Bil naj bi na voljo tudi z drugimi motorji, ne samo z 2,0 dCi in 2,5 --> dobri stari 3,5 V6 in povsem nov 1.8 TCE
če bo res prišel v Evropo bo najbrž na voljo tudi novi 3,0 dCi, ker drugače ne vidim razloga, da so ta motor sploh razvijal....
http://www.planeterenault.com/car-5026- ... 10%29.html

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So dec 19, 2009 7:36 am

Prvi konkretni sedeži pri Renoju - če pustimo RS ob strani

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio So dec 19, 2009 8:52 pm

simply je napisal/-a:Prvi konkretni sedeži pri Renoju - če pustimo RS ob strani

Aja? A drgač ma reno stole not? Ne gledat brezopremnih avtomobilov, ki jih pri nas večina kupuje.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik So dec 19, 2009 8:59 pm

A si mogoče sedel v VelSatisu Privilege ali pa Initiale? Če tisto niso dobri sedeži, dam glavo stran. Tud na zadnjih sedežih se pelješ kot "tito" ;) 8)

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Ne dec 20, 2009 3:07 pm

Saj ni slab avto............... za Samsung, ampak kot MOREBITNI naslednik Vel Satisa pa ni dostojen naslednik slednjega, vsaj za moje pojme. Žal. :roll:

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne dec 20, 2009 4:21 pm

Sej tud Vel Satis ni lih taprav naslednik Safrana (vsaj oblikovno ne).
Slika

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Ne dec 20, 2009 5:20 pm

Dostojnega naslednika Vel Satisa pri Renaultu ne bo, ker niso tako neumni, da bi dvakrat padli na istem ledu - Vel Satis je bil majka, kar se tiče udobja, ostalo je bil pa praktično podn od avta (za to ceno) glede na pričakovanja kupcev. Dostojni naslednik Safrane-a, no to je pa že lepša zgodba ... Meni bi bilo najbolj všeč, če bi bil to (če že morajo od nekje to štukat) konkretno "narenaultan" Infiniti M (recimo s korenito spremenjeno zunanjostjo pa malenkostmi znotraj).

Lp, D.

Uporabniški avatar
benf1
Novinec

Napisal/-a benf1 Ne dec 20, 2009 5:36 pm

po notranjosti se vidi da gre le za korejsko Lagunu in ne naslednika Safrana ali Vel Satisa. Definitivno pa Laguni ne bi škodil konkretni facelift v stilu novega SM5 :D

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Ne dec 20, 2009 6:53 pm

IcEm4n je napisal/-a:Sej tud Vel Satis ni lih taprav naslednik Safrana (vsaj oblikovno ne).

Je pa bil v vseh drugih pogledih ;)

Najlepše bi bilo, ko bi Renault sam projektiral naslednika Vel Satisa, saj ne rečem, da mora biti tako odštekan kot je bil Vel Satis, lahko je tudi v stilu normalne limuzine/kombilimuzine kot je bil za svoje čase Safrane, ampak naj bo najnovejša in najlepša oblika in najnovejše tehnologije kar jih Renault premore, popravijo naj stvari kjer je Vel Satis zatajil in hkrati naj ohranijo Renaultovo dušo... pa bo nekaj dostojno nasledstva, ta "badge inziniering" mi gre pa krepko na jetra, res,..

kratek OFF:
benf1 je napisal:
...Definitivno pa Laguni ne bi škodil konkretni facelift v stilu novega SM5.

Kaj je pa s Laguno Coupe narobe. Meni je carska za dol past. :twisted:

Lp

Slika

Uporabniški avatar
benf1
Novinec

Napisal/-a benf1 Ne dec 20, 2009 9:46 pm

CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:
kratek OFF:
benf1 je napisal:
...Definitivno pa Laguni ne bi škodil konkretni facelift v stilu novega SM5.

Kaj je pa s Laguno Coupe narobe. Meni je carska za dol past. :twisted:

Lp

mislim sem Laguno Berline.... Coupe naj pustijo pri miru :D tam nimajo kaj popravljat ker je vse odlično :D

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Po dec 21, 2009 12:22 am

Ne ne, se nisva razumela, jaz vem, da si mislil Laguno Berline, jaz pa nisem dovolj jasno napisal kar sem mislil, sem mislil, da bom razumljen ;) , nič hudega, mislil sem: Definitivno pa Laguni ne bi škodil konkretni facelift v stilu Lagune Coupe. Zato pa sem napisal kaj pa je narobe s slednjo, ker se mi zdi boj primerna kot pa SM 5 za facelift. Ampak to je samo moje mnenje. :mrgreen:
5 vratni Laguni naj spremenijo sprednjo masko in pa zadek v stilu Coupe verzije pa bo to brez večjih težav eden najlepših avtomobilov v svojem razredu, no, vsaj zame.

Lp

Slika

Uporabniški avatar
benf1
Novinec

Napisal/-a benf1 Pe dec 25, 2009 11:25 am

novi SM5 je samo korejska Laguna in nikakršni naslednik Vel Satisa:
http://www.worldcarfans.com/10912242371 ... 5-released

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To jan 26, 2010 5:27 pm

benf1 je napisal/-a:novi SM5 je samo korejska Laguna in nikakršni naslednik Vel Satisa:
http://www.worldcarfans.com/10912242371 ... 5-released

Ne bodi prehitro pameten. Francozi tega Samsunga SM5 povezujejo z naslednikom VelSatisa. Govorijo pa o Safranu III.

Slika
(Vir: Worldscoop.forumpro.fr)

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To jan 26, 2010 6:24 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Northary
Nov uporabnik

Napisal/-a Northary To jan 26, 2010 7:22 pm

Zunaj zelo všečen, notranjos pa mi je osebno supervca. :-P Upam da renaultov-ci nebojo kaj preveč ixperimenteral z masko
Slika
Every day for us something new

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Če jan 28, 2010 6:14 pm

Ne glede na to, kako bi si zelel novega safrana, upam da ne bodo oskrunili njegovega imena s kaksnim podobnim skropucalom.

Velsatis je bil res da malce drugacen, vendar vsaj pravi Renault z veliko potezami katere spominjajo na predhodnike, ce le dobro opazujes.

Tale SM5, ter tudi SM7 sicer ne izgledata tako slabo, vendar sta navadni korejski kanti, nobene svezine, nic posebnega. Druga maska in odbijaci pac ne bodo naredili iz tega Renaulta.

Ce pa ze, mi pa ni jasno zakaj potem za nekatere trge ze obsaja "safrane" na osnovi SM7? Zakaj bi bil potem za Evropo SM5, kaj ni to manjsi model?

Skratka cudne igre, igrajo se s svojim ugledom...

Lp
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
benf1
Novinec

Napisal/-a benf1 Če jan 28, 2010 6:52 pm

to ne bo Vel Satis oziroma Safrane. Poglejte notranjost: mešanica Lagune in Megana/Scenica (klima), ima le nekaj novih detajlov (masažni sedeži al neki podobnga, posebna klima - podobna zadeva kot je bila predstavljena v Renault ZOE ZE Concept v frankfurtu)
zdi se mi, da je vse skupaj premalo za Safrana. Mislim, da bo nastal (če sploh bo) na osnovi novega SM7....

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Če jan 28, 2010 9:07 pm

Pa to je kitajska laguna, tega ne bo nikdar pri nas. Saj pa vidite notranjost. Sploh pa tisti, ki vedo kaj je to velsatis, vedo, da ni imel in če bo, tudi ne bo imel nič skupnega z laguno, ne not, ne veni. Pa tudi sedeži v tem avtu so za laguno dobri, medtem ko v velsatisa takšni sedeži ne sodijo. Tu so navadni L sedeži, velsatis ima večkolenske.

Je pa res, da kljub vsemu dobremu, velsatis še vedno ni blizu nemški kompaktnosti. Medtem pa nemci v A8 prodajajo klopi, ki se z velsatisovimi sedeži ne morejo primerjati. Seveda če odmislimo pas, ki je montiran v sedež in zaradi tega reže v vrat. Francozi vedo kako bi moralo nekaj biti narejeno, ne vedno pa potem tega dobro narediti. Šlampasti so.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov