martin_krpan je napisal/-a:Kaj pa dimenzije SM5 proti Laguni. A je potem SM5 samo limuzinska Laguna ali je večji?
Laguna ima medosno razdaljo 2,76m, pri temle SM5 pa govorijo o 2,8-metrski medosni razdalji. Zdaj ne vem, ali je to zgolj zaokrožena številka in gre za identično medosno razdaljo kot je pri laguni, ali pa je za 4cm podaljšana. Laguna karavan meri v dolžino 4,8 metra, novi SM5 pa 4,9, toliko kot aktualni model.
Avto meni izgleda daljši (po sliki notranjosti sodeč), a videz lahko precej vara. Vsekakor bi pa omenil, da armatura ni čisto prevzeta iz Lagune, saj ima stikala za klimatsko napravo pod radijskim sprejemnikom namesto med sredinskima zračnikoma. Prav tako je drugačna konzola med sedeži ter sedeži sami (mislim, da Laguna nima takšnih stikal za pomik prednjih sedežev).
Bi pa še omenil, da tiste 4cm gor ali dol, meni se ne zdi smiselno avta uvažat kot Safrane-a v Evropo. Če bodo sledili principu Fluence-a/SM3, bo to lahko pač Laguna sedan s svojim imenom, namenjena globalnemu tržišču. Dejstvo, da ima drugačno notranjost kot petvratna sestra, ji lahko štejemo zgolj v prid. Verjetno bo podvozje drugačno kot pri laguni, saj ima že aktualni SM5 dele nabrane iz večih koncernskih avtov (Nissan Teana, ...), tako kot ima Fluence spredaj prilagojeno podvozje iz Meganea 2, zadaj pa prilagojeno premo Nissanove Altime. Je pa zanimivo, da je pri motorizaciji govora le o 2 in 2,5-litrskih motorjih, poznanih že iz QM5/Koleosa, ničesar o močnejših, ki bi prispevali k žlahtnosti modela (tudi pri SM3/Fluenceu je nabor motorjev bolj skop, nobenih tCEjev in močnejših dizlov).
P.s.: meni je armatura z vložki iz lesa precej lepa

Lp!