To je avto za "new money" Ruse.
LUK ET MI BEJBI AJM A RAŠN TAJGR-BER RAAAAAA

Fantje moji: sitck to vodka & AK-47

drugmirko je napisal/-a:Mick Jerry je napisal/-a:dBAss je napisal/-a:Mick Jerry je napisal/-a:AutoVAZ je napisal/-a:modri D. je napisal/-a:Večja masa = večja sila kotalnega upora. Večja sila kotalnega upora = manjša sila na voljo za premagovanje zračnega upora. Manjša sila na voljo za premagovanje zračnega upora = manjša končna hitrost, saj sila zračnega upora narašča s kvadratom hitrosti in se tako sistem uravnoteži pri nižji končni hitrosti. Jasno?
bravo !
Samo nabijanje! Še dobro da se Veyron ne uravnoteži pri 200!
Poglej si kakšna je sila upora zraka in kakšni so kotalni upori, skoraj zanemarljivi napram zračnim.
O čem ti govoričiš AutoVAZ? ''spremeni gibanje'' Nismo govorili o tem kako hitro pospeši, pač pa kako visoka je konča hitrost. Večja masa ima opazen vpliv na pospeške, na končno hitrost pa ne.
Zakaj ima potem SSC Thrust, tisti, s katerim so prebili zvočni zid po tleh, okoli 8 ton, če imam pravilno številko v glavi?
Nazaj v 8. razred osnovne šole in ponoviti Fiziko!
Po tvoji fiziki bi imel avto neskončno prestav in bi po neskončno dolgi progi pospeševal v neskončno hitrost (seveda po tvoji fiziki neglede na težo)![]()
Kotalni upor lih ni zanemarljiv ker se prav tako s hitrostjo povečuje in ko ga na koncu sešteješ ugotoviš da na vsa štiri kolesa nanese kar veliko in prav ta upor ti pobere še tisto silo in moč ki bi bila potrebna da bi še malo dlje časa premagoval zračni upor, se prav če bo avto lažji bo tega upora manj in bo šel še malo hitreje .... Zraven pa prištejemo še izgube v transmisiji
Po moji in po fiziki vseh ostalih bi se zgodilo točno to, če ne bi bilo zračnega upora in kotalenga upora itd itd.
Sicer pa, ne da se mi več preganjat. Razlagajte si sami.
evo, tak laično... bi pa mogoče lahko kak strojnik razložu kej bolj konkretnega. sam
metallic je napisal/-a:Če je teža res tako pomembna, potem mi razložite tole:
Russiawhatever: 300Km, 950kg, 320km/h
ariel atom: 300km, 450kg, 250km/h
Hm, če vaša teorija drži in je teža res tako zelo pomembna, potem bi moral ariel požret kalašnika... hm...
vugy je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:vugy je napisal/-a:Notranjost enega športnega avtomobila:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
[/url]
Kje si pa tega najdu?? Ta je pa res kool!he,he
![]()
![]()
google ga je ven vrgo...pod tiger bear
![]()
....ker ko sem pogledo notranjost mi je to bila takojšnja asociacija
![]()
tigrasti medvedek
![]()
![]()
INFINITI je napisal/-a:Ma kdo bo to tukaj vozil, mi smo preveč napredovali kot trg za te zadeve.
vazman je napisal/-a:Ja, itak kot da imamo uvoznikaNe vem kakšei poznavalci trga ste. Rusi se tu ne prodajajo zato, ker ni uvoznika.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost