Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Po jul 13, 2009 1:42 pm

ne, ne in ne.

za moje pojme je sedanji model mnogo lepši.vsaj odspredaj( ta novi spominja na aktualnega Ford Focusa-luči)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po jul 13, 2009 2:02 pm

not je okoli radia (zračniki+plastik fantastik) skopirano od 2-4leta starih toyot, malo so si pred prestavno ročico sposodili materiala pri golfu, podobno kljuka notranja na vratih itd..
luči prednje so izgledale dobro, dokler nisem videl realne slike..
na hitro mi avto deluje skupaj spackana kopija raznih starih in še starejših avtov, kar pa ni nujno slabo, če bodo cene še naprej 30% nižje od konkurence. sicer pa dvomim, da bodo prodali več avtov kot imate prstov na eni roki, če bodo imeli več kot 150 ali celo več kot 180knjev.. problem teže verjetno ostaja in ponovno bomo gledali tabele s pospeški 185konjskega dizla, katerega bo do 100km/h povozila bemflova trojka, da o 118d s 140konji sploh ne govorim.. če pa bo v igri še kakšen avtomatik, znan iz SUVjev, ki bo potreboval 10500milisekund za prestavljanje, se bo moč motorja čutila le še na črpalki in napisu zadaj :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Po jul 13, 2009 2:50 pm

No ne pretiravaj tukaj... Če bodo ostale take cene, bo še zmer brez konkurence. Napisal si pa tudi tako kot, da smo vesčas na dirkah. Kolikokrat pa pohodiš 0-100 na polno? Če velikokrat, bogi tvoj avto. Za tiste pol sekunde zarad mase se pa tud ne bo noben sekiru. Za dodatnih 10000€(118d) za avto, ki ima mogoče, ampak res mogoče malo boljše materiale, manj opreme in boljšo lego na cesti, ki jo boš izkoristi lel, če boš izzival usodo se bo pa marsikdo sekiral, ko bo dojel, da ni kupil nič posebnega. Pikolovstvo in značkarstvo je draga stvar.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po jul 13, 2009 3:09 pm

Izgled faceliftanega modela je pričakovan in nekako v duhu novodobnih Kij, ki dobivajo enoten zunanji videz (Sorento, Soul,...) - pa če je všečen ali ne, bo pokazal čas ter število prodanih enot.
Pričakovana je tudi pozitivna sprememba pri opremskem bogastvu, katerega konkurenca ponuja že nekaj časa, pa najsi gre za doconsko klimatsko napravo ali pa 6. prestavo pri 1.6 CRDi motorju. Verjetno se bo kozmetična prenova dotaknila tudi kakovosti plastičnih notranjih delov, veseli tudi umirjenost notranje armaturne osvetlitve ter očitno večji izbor do sedaj nedobavljive dodatne opreme (na potezi bo seveda tudi slovenski uvoznik).

Image si bo ustvarjal tudi z močnejšimi motorji, ki pa bodo predstavljali nebistven delež pri prodaji, še vedno pa čakamo na brezstrešnega ExCee'da. Tržno gledano ter skozi izkušnje ostalih proizvajalcev bo cena verjetno na začetku postavljena malenkostno višje, marsikateri "naivnež" pa jo bo požrl na račun "novosti", predstavljenih z agresivnim oglaševanjem. Višja cena bo kmalu prizemljena z novimi popusti (konec leta, lovljenje tržnega deleža), konec koncev si model še ni ustvaril tolikšnega imaga, da bi že faceliftan model cenovno odskočil.
Še vedno pa bo ostal med boljšimi price performanci, razglabljanje o eksotičnih različicah (185km diesel) je neumestno, saj velika večina povprečnih kupcev Cee'da išče spodoben avtomobil nižjega srednjega razreda, za katerega ne misli plačati cene avtomobila passatovega razreda. Kar pa proizvajalci avtomobilov nižjega srednjega razreda v teh časih vse preveč pozabljajo!!! Še vedno govorimo o Golfovem razredu!!!

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Po jul 13, 2009 3:53 pm

Meni je pa vešč.
Let there be rock!

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jul 13, 2009 4:31 pm

Saj, če bi prišel 185KM bi bil cca. 1000€ dražji od švohnejšega 140KM CDRija (tako je pri vseh ostalih izvedbah). Tako, da bi cena bila nekje (s popusti) 17.500€, za primerjavo Golf GTD 170 skoraj 26k. Za 17.5k pa ne morš nikjer dobit takega diesla. Verjamem, da bi se več kot en kupec proceeda odločil dodat še tisti 1k, za zverino (jaz bi :twisted:).

A mislim pa, da se slabo piše, kar se tiče tega 185KM. Sem pa skoraj prepričan, da bo prišel 2.0 150KM. V Žilini so ga že začeli izdelovati za Sportaga. Glede tega, da sestavljajo Ceede na istem traku, se bodo starejšega 140KM rešli. Nima smisla, da ga držijo pri življenju, razen, če želijo ostati v simboličnem razredu 2.0TDi-ja 140.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po jul 13, 2009 5:24 pm

Men je pa všeč, razen meglenk, ki so jih pogršal.

himi

Napisal/-a himi Po jul 13, 2009 9:22 pm

Meni je tudi všeč.

Najbrž bo cee'd dobil novi 2.0 dizelski motor, ki bo na voljo v dveh različicah. Eden z 150 konji in eden z 184.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po jul 13, 2009 9:24 pm

Kar lepa konjenica.

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a N3kliknM3 To jul 14, 2009 9:25 pm

Še realne slikce, zgleda kar dobro :P
Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr jul 15, 2009 5:34 pm

Zgleda zelo dobre kakovosti in izdelave, vendar mal mrtvaška, brez "aluminija"...

Na cesti bi moral zgledat nekako tako ->

Slika

himi

Napisal/-a himi Sr jul 15, 2009 8:47 pm

Če dobro pogledate ima namesto sive plastike ala aluminij, svetlečo črno, kar bi moralo v živo izgledat dost dobro!

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Sr jul 15, 2009 9:32 pm

Čisto enostavno vprašanje, pa nočem krega, ampak...realen objektiven odgovor. Ta avto je TAKO poceni...pa vsi vemo da dober lak stane. Dober pleh stane. Dobra plastika, tekstil,... stanejo.
Torej, ali se cena pozna tudi pri avtu? Lep primer (sicer se gre za zelo različne klase avta ampak je zgovoren) - 10 let star safrane in 10 let star punto. Pri laku sploh ni primerjave (kako ga "lupijo" kamenčki, kako ohranja,..- pa je punto garažiran, safrane pa nikoli!). Notranjost seveda ni primerjave (1 kos armatura iz trde plastike z ostrimi robovi na skritih mestih, postavljeni s smrekicami proti mehki, obdelani, privijačeni plastiki. Zvok ko potrkaš po plehu,...

Še en primer- favorit versus golf...naj bi bila ista mašina in mehanika, a na favoritki so bili deli kot iz papirja (se obrabljali).

Torej enostavno, če gremo primerjat isto klaso. Ceed versus kak drug, mnogo dražji avto- se razlika v ceni pozna v materialih, občutku, počutju,...?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr jul 15, 2009 9:42 pm

jah.. sej ti je že zgoraj denatory napisal mnenje, da pač se njemu zdi neumno, da ima avto boljše lastnosti kot ceed v tem razredu, ker moraš zato da jih občutit vozit na limitu itd.. pač izgovori. to da pa je to tudi pasivna varnost ni razmišljal.

vsak med nami ve, da je vsak avto nek kompromis. zdej če je cena za nekoga optimalen kompromis varnosti, kvazi garancij, plastik fantastik notranjosti, subjektivno lepe zunanjosti, zadovoljivih voznih lastnostih, porabe, velikosti potem bo ta avto kupil in ga hvalil ne glede na to, da se bo zavedal, da je naredil nek kompromis.
smešno je, da mene in nekatere na forumu ni sram priznati kje so naredili kompromis, drugi pa takoj lajajo in se počutijo ogroženi. ter kakršenkoli presežek označujejo kot nepotreben za normalno uporabo. Jasno je, da je avto že od časa ko ni več kočij dovolj dober za našo raso..

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr jul 15, 2009 11:28 pm

Nekako poanta vsega je da če dobro pogledamo v ceni materialov. Dober mojster je vedno dobro ceno zastavil. Slab mojster vedno manjšo. Res je da ni nujno da sta v poslu enako dobra, lahko pa sta. In stvar je v tem, če imaš ime, lahko tudi cene 'nabijaš' v višave, ker veš da bojo ljudje vseeno še kupovali, ker bodo mislili : ' to je pa nekaj več'. Veliko ljudi je takih, tudi jaz raje kupim recimo Sony ericsson telefon kot pa LG. Ravnokar sem si hotel kupiti Samsungov lcd, pa je Samsung korejska firma, izjemno znana in priznana, pa sem vzel LG, ki je prav tako Korejska. Dela odlično, slika odlična. Stvar je tudi v sami ceni izdelave. Nekako stvar meni pri ljudeh deluje tudi na nek čuden način. Okej kupiš mercedesa. Ampak kaj ko je čez par mescov ves popraskan, ves usran znotraj, ni oskrbovan. Človek se upraša čemu toliko denarja za tako oskrbo? Pa ni kle samo MB v igri, tudi veliko ostalih avtov podobne cene sem videval naokrog. Kot lastnik Cee'da, ne da bi deloval kot 'vsak svojga kojna hvali', bi povedal da v 7mescih vožnje, uporabe se ga še nisem naveličal in še vedno sem zaljubljen in obožujem vsak kilometer z njim. Tako pač je. Gledam tudi ostale avte, seveda, saj smo si vsi ljudje, vsak svoje ustvarja, ampak za moje potrebe je ceed prava izbira in če bi še enkrat, bi se odločil isto.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če jul 16, 2009 1:29 am

danatory je napisal/-a:No ne pretiravaj tukaj... Če bodo ostale take cene, bo še zmer brez konkurence. Napisal si pa tudi tako kot, da smo vesčas na dirkah. Kolikokrat pa pohodiš 0-100 na polno? Če velikokrat, bogi tvoj avto. Za tiste pol sekunde zarad mase se pa tud ne bo noben sekiru. Za dodatnih 10000€(118d) za avto, ki ima mogoče, ampak res mogoče malo boljše materiale, manj opreme in boljšo lego na cesti, ki jo boš izkoristi lel, če boš izzival usodo se bo pa marsikdo sekiral, ko bo dojel, da ni kupil nič posebnega. Pikolovstvo in značkarstvo je draga stvar.

Zelo dobro napisano.

Jaz bi še dodal to... saj je lepo videti, da ima avto dober pospešek (0 - 100 km/h), ampak mi je nekako bolj pomemben podatek prožnost. Recimo v 4. in 5. brzini: 60 - 130 km/h... ali 60 - 100 km/h. V nekaterih testih tudi te podatke napišejo.

Drugače mi je pa všeč ta model Kie.

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Če jul 16, 2009 7:38 am

@Jerch: govoril si od BMW 1, ki nekako velja za top v razredu v legi na cesti če se ne motim. Moje bistvo pa ni to. Tudi kia ima izredno dobro lego. Moraš bit konkretn norec, da kaj dosežeš.Torej zakaj toliko več za minimalizem. Pasivna varnost? Očitno NCAPju ne verjameš, da si to omenil. Presežek je super stvar, če ni zanj potrebno plačati 80% več. Ceed je kompromis, kateri avto pa ni? Ceed je le cenejši, ampak na nivoju.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe jul 17, 2009 9:15 am

Jerch_ je napisal/-a:not je okoli radia (zračniki+plastik fantastik) skopirano od 2-4leta starih toyot, malo so si pred prestavno ročico sposodili materiala pri golfu, podobno kljuka notranja na vratih itd..
luči prednje so izgledale dobro, dokler nisem videl realne slike..
na hitro mi avto deluje skupaj spackana kopija raznih starih in še starejših avtov, kar pa ni nujno slabo, če bodo cene še naprej 30% nižje od konkurence. sicer pa dvomim, da bodo prodali več avtov kot imate prstov na eni roki, če bodo imeli več kot 150 ali celo več kot 180knjev.. problem teže verjetno ostaja in ponovno bomo gledali tabele s pospeški 185konjskega dizla, katerega bo do 100km/h povozila bemflova trojka, da o 118d s 140konji sploh ne govorim.. če pa bo v igri še kakšen avtomatik, znan iz SUVjev, ki bo potreboval 10500milisekund za prestavljanje, se bo moč motorja čutila le še na črpalki in napisu zadaj :lol: :lol: :lol:

Seveda, problem je nevoščlivost ker gre Kia dobro v prodajo isto kot VW. Če pa še neveš, pa je od Kie dizainer bil pri Audiju, tako da boš malo bolj razgledan. Nevem kako vi vozite, ampak z svojim crdijom imam porabo trenutno po 880km 4.6l/100, 115 kojn.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe jul 17, 2009 10:00 am

Jaz sem v tem avtomobilskem razredu sprobal kar nekaj avtov, preden sem se odločil za nakup Pro_Ceed-a. Že v štartu, sem izločil avte, ki so zaradi svojega imena, tradicije oz. značke veliko dražji (npr. Audi A3, BMW 1 ipd.), tako da teh ne bom komentiral, ker jasno komentar ne bi bil kompetenten. Prav tako se KIE tudi ne sme primerjat s premium znamkami, ker jo tam ni in tudi noče biti.

Osredotočil sem se torej na bolj "ljudska" vozila, ki jih kupujejo(mo) "navadni smrtniki". Torej avtomobili 'ala' megane (tako prejšnji kot novi), mazda 3, focus, golf (takrat še V), astra, bravo, ceed, i30 ipd. In ugotovitve? Po voznih lastnostih, uporabljenih materialih, kvaliteti izdelave in še čem, se Ceed povsem enakovredno kosa z zgoraj navedenimi modeli v tem razredu. Itak je jasno, da ima vsak svoje prednosti in svoje pomankljivosti. In prav pri vsakem je treba pri nečem sprejemati kompromise. Največji kompromis, če se temu lahko tako reče, ki ga moreš sprejet pri KII je ravno v imidžu same znamke. Torej kdor ni obremenjen z značkarstvom ter s podatki o pol sekunde slabših pospeških ter nasploh preveč ne dlakocepi, bo za zelo ugoden denar dobil avto, ki je povsem na nivoju razrednih konkurentov, ki so sicer po 3-4k eur dražji.

Druga stvar, na katero bi pa (ponovno) opozoril je pa ta, da Ceed niti slučajno nima tako slabih voznih lastnosti, kot hočejo nekateri tu gor prikazat, ki ga v svojih nadutih komentarjih primerjajo z raznimi kombajni, motokultivatorji in ne vem še čem. :roll: Tako glede podvozja, kot glede motorjev. Že 1.6 crdi (115 km) potegne zelo dobro za svoje konje. Vozil sem npr. tako zelo cenjen 1.9 jtd (m-jet) motor s podobno konjenico in motor je bil predvsem po prožnosti ter turbo luknji slabši od tistega v Ceed-u. Enako sem tudi npr. vozil Focusa 2.0 tdci, ki je v praksi povsem primerljiv z 2.0 crdi motorjem, čeprav ima na papirju za tiste magične pol sekunde boljši pospešek do 100 km/h. In še in še bi lahko vlekel vzporednice in primerjave...

Skratka pri (Pro)ceed-u, si vsaj dosedaj dobil veliko avta za malo denarja. Če jih odlični prodajni rezultati ne bodo zavedli v to smer, da bodo faceliftanemu modelu preveč navili cene sem prepričan, da se bo avto tako dobro prodajal še naprej. Še ena stvar, ki pa tudi govori v prid kvaliteti teh avtomobilov je pa zadovoljstvo uporabnikov. Avto je že toliko časa zunaj, da se lahko o tem mirno govori. Obstajata 2 slovenska foruma, kjer se lahko tudi največji nejeverni Tomaži, razni @Jerch-i in njim podobni prepričajo, da s temi avti večjih problemov zaenkrat ni bilo, drobne malenkosti oz. "napakice" pa so še vsem odpravili pod garancijo za katero pa tudi vemo kakšna je in da je ena večjih adutov teh avtov. Na koncu je pa odločitev itak posameznikova kak avto bo imel, koliko ga bo (pre)plačal in kaj v bistvu od njega pričakuje. ;)
Antiznačkar po prepričanju

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe jul 17, 2009 11:36 am

Lepo napisano Polo.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Polo78 in 36 gostov