HY-KERS system
Total maximum power
963 CV
Total maximum torque
>900 Nm
V12 maximum power*
800 CV @9000 rpm
Maximum revs
9250 rpm
V12 maximum torque
700 Nm @6750 rpm
Electric motor output
120 Kw (163 CV)
CO2 emissions**
330 g/km
Performance
Maximum speed
over 350 km/h
0-100 km/h
<3 sec
0-200 km/h
<7 sec
0-300 km/h
15 sec
ICE
Type
65-deg. V12
Bore and stroke
94 x 752 mm
Total displacement
6262 cc
Compression ratio
13.5:1
Specific power
128 CV/l
Dimensions
Length
4702 mm
Width
1992 mm
Height
1116 mm
Wheelbase
2665 mm
GrEgEcN95 je napisal/-a:Če sem za katerikoli superšportnik kdaj rekel, da je izjemen vzamem besedo nazaj, ker tole je več kot fenomenalno. Čisti por**č
Došli Mujo i Fata u Pariz i nakon cjelodnevnog razgledavanja sjednu u mali restorančić na večeru. Mujo dograbi jelovnik i nakon što ga je proučio, pogleda Fatu i upita je: - Fato, što ćeš ti? Fata u nevjerici odgovara:- - Ja bi neke kobasice, al" kako ćeš naručiti kad ne znaš francuski? Mujo samouvjereno odgovara: - Ništa ti ne brini, znam ja sve što treba. Pozove konobara i reče: - Dečko, ja bi la vino i la kobasic... Konobar za desetak minuta donese narudžbu i Mujo ponosno kaže Fati:- - Vidiš, Fato, da nema problema kad Mujo naručuje! Konobar ga pogleda, nasmija se i reče: - E jeo bi ti ku*** da ja nisam la Bosanac!
“We chose to call this model LaFerrari,” declared Ferrari’s President, Luca di Montezemolo, “because it is the maximum expression of what defines our company – excellence. Excellence in terms of technological innovation, performance, visionary styling and the sheer thrill of driving. Aimed at our collectors, this is a truly extraordinary car which encompasses advanced solutions that, in the future, will find their way onto the rest of the range, and it represents the benchmark for the entire automotive industry. LaFerrari is the finest expression of our company’s unique, unparalleled engineering and design know-how, including that acquired in Formula 1.”
VIR
esem je napisal/-a: ... Se pa očitno Ferrariji v Italiji tretirajo, tako kot vsi avti(?), kot ženski spol ("la" je žensko, "il" je moško itd) ...
esem je napisal/-a:
Sicer se meni zdi to ime - ob vseh možnih - rahlo trapasto, da ne rečem "prvošolsko".
..
maius28 je napisal/-a:esem je napisal/-a:
Sicer se meni zdi to ime - ob vseh možnih - rahlo trapasto, da ne rečem "prvošolsko".
..
Čisto pravo, malo drugače. Všečno. mogoče pa so ciljna publika "Lalolite". Saj kaj pa je narobe s 1. razredom, a nismo bili tam vsi veseli, razigrani, dobre volje.![]()
Hočem ga.
LP
PS: Menjam za KIO takoj, seveda z mojim doplačilom
chan je napisal/-a:Je pa samo poimenovanje Ferrrarijeve trenutne zastavonoše, milo rečeno ... čudno.Kot bi želeli sporočati, da to pa je res tisti tapravi - "the Ferrari". Ok, kaj bo pa potem čez leta naslednik LaFerrarija, ki bo moral biti nadgradnja le tega - LaFerrari²? LalaFerrari?
Lolo Ferrari?
![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov