Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

zany
Uporabnik

Re: 2011 Hyundai Elantra

Napisal/-a zany Pe sep 30, 2011 12:04 pm

Zanimiv avto, za svojo ceno ponuja ogromno. Zanimiv je zelo majhen cenovni preskok med opremami. Osnovni stane 13.990, za najdražjo elantro za bo potrebno odštet 16.390 evrov, kar se mi ne zdi veliko :)

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Pe sep 30, 2011 12:54 pm

Čestitam za čedalje boljši napredek korejcev 8) 8) 8) .

Je pa dejstvo, da so počasi že začeli napihovati cene in se bodo morali kaj hitro ustaviti, saj je evropska konkurenca že zelo blizu.

Za moje pojme je elantra z zastarelo motorizacijo enostavno predraga (17.000EUR :roll: :roll: :roll: za top opremo ki pa še vedno res ni nekako pretirana glede na dejstvo kaj vse se lahko v 21. stoletju izmisliš, in dejstvo da pridejo na trg z samo bencinskim atmosfercem je sramota :evil: :evil: :evil: :evil: ).

Prosim preden bluzite v nepotrebne komentarje se raje prepričajte-sem čisto informativno dobil ponudbo za VW jetto novo 1.4tsi comfortline z tempomatom in ostalimi bombončki kot jih ima tale hyundai in je razlika v ceni samo 1500EUR. Za enako ceno in opremo dobimo še astro z turbo motorjem. In ne se slepiti te kvalitete še vedno ne gre primerjati med seboj ;) ;) ;)

Da ne govorimo v dejstvu katerega ne gre pozabiti koliko pade cena korejskim in koliko evropskim vozilom :!: :!: :!:

Lepo za napredek ampak cenovno bodo morali začeti malo bremzati.

Lahko pa samo da sem jaz zatežen in me popluvajte :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe sep 30, 2011 1:10 pm

Gosic je napisal/-a:Kako to, da kljub uvedbi znaka i, imenujejo avtomobil z imenom?

Boljše Elantra kot pa i30 sedan ali pa i35. Pa Elantra je že poznano ime!

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Pe sep 30, 2011 1:39 pm

tule se kar strinjam @mihaing, da malce hitijo z rastjo cen :)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe sep 30, 2011 2:09 pm

mihaing je napisal/-a:Da ne govorimo v dejstvu katerega ne gre pozabiti koliko pade cena korejskim in koliko evropskim vozilom :!: :!: :!:

S tem delom posta se ne morem strinjat. Če gledamo procentualno, korejcem niti slučajno več ne pada cena tako kot nekoč. V prihodnosti jim bo pa samo še manj. Že sedaj marsikateri EU avto izgublja ceno hitreje kot Hyundai/KIA... :idea:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Pe sep 30, 2011 2:21 pm

mihaing: Se načeloma strinjam, ampak moraš računati, da bo tudi tej Elantri cena (novega vozila) padla. Še vsakemu Hyundai-u je padla za kakih 1.000-1.500 EUR v roku 1-2 let. Tako da bi bila potem razlika kakih 3.000 EUR, kar pa je veliko. Sicer pa glede padca cen.. Ja zadeve se počasi spreminjajo, sploh pa recimo, če je avtomobil še vedno v garanciji.. Prodajaš npr 3 leta staro Elantro, kupec pa je lahko dokaj "brezskrben", saj ima še 2 leti garancije, neglede na to, koliko km ima avtomobil. Vem da je tudi VW podaljšal garancijo, samo omenjam pač.. Sploh glede na to, da ima določena konkurenca še vedno tiste jadne 2-3 letne garancije oz 100k km.

O kakovosti pa je sedaj teško govoriti, ker je avtomobil šele zunaj, pa tudi redki so, ki so ga zares probali. Novi Hyundaii in stari so si precej precej različni.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe sep 30, 2011 3:13 pm

mihaing je napisal/-a:.Za moje pojme je elantra z zastarelo motorizacijo......

niti ni zasterel; enak kot pri i40 GDI (Gasoline direct injection)enako kot pri prej omenjeni Jetti :arrow: Astra tega nima, ima pa turbino, in mislim, da bo Hyundai le to ponudil pri i40............

PS primerjamo Elantro lahko s Cruzom, kaj pa porečeš na bencinsko motorizacijo Cruza :?: štelanje ventilov na 30.000 km in tako dalje :?: za moje pojme totalna katastrofa, povrhu avto ne gre nikamor, pije pa kot "žolna" ......

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Pe sep 30, 2011 4:16 pm

sašo5 je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:.Za moje pojme je elantra z zastarelo motorizacijo......

niti ni zasterel; enak kot pri i40 GDI (Gasoline direct injection)enako kot pri prej omenjeni Jetti :arrow: Astra tega nima, ima pa turbino, in mislim, da bo Hyundai le to ponudil pri i40............

PS primerjamo Elantro lahko s Cruzom, kaj pa porečeš na bencinsko motorizacijo Cruza :?: štelanje ventilov na 30.000 km in tako dalje :?: za moje pojme totalna katastrofa, povrhu avto ne gre nikamor, pije pa kot "žolna" ......

kolikor sem prečikiral niti niti približno enakega motorja kot i40. Elentra ima čisto navadni zastareli DOHC motor, i40 pa novega GDI. :!: :!: :!: :!:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Pe sep 30, 2011 7:07 pm

mihaing je napisal/-a:
kolikor sem prečikiral niti niti približno enakega motorja kot i40. Elentra ima čisto navadni zastareli DOHC motor, i40 pa novega GDI. :!: :!: :!: :!:

potem me je K O L E G A po domače povedano "nategnil"

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Ne okt 02, 2011 9:02 pm

Na slikah je zelo lepa, pravzaprav daleč najlepši Hyundai do sedaj. Bo treba preveriti v živo. Škoda da nima 5 vrat kot Octavia...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne okt 02, 2011 9:24 pm

mihaing je napisal/-a:In ne se slepiti te kvalitete še vedno ne gre primerjati med seboj ;) ;) ;)

Kaj si mislil s tem?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Ne okt 02, 2011 9:30 pm

tomzzi je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:In ne se slepiti te kvalitete še vedno ne gre primerjati med seboj ;) ;) ;)

Kaj si mislil s tem?

Uporabljeni materiali, koncept delov in sestava. Vem, ker vso delovno dobo delam v avtomobilski industriji v različnih večjih podjetjih na različno visokih delovnih mestih in vem kakšne stvari se uporabljajo za nemška vozila ali vozila za nižji cenovni razred

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Ne okt 02, 2011 10:07 pm

sašo5 je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:

potem me je K O L E G A po domače povedano "nategnil"

Tako piše na wikipediji
1.6-L Gamma MPI I4 petrol
1.6-L Gamma GDI I4 petrol
1.8-L Nu MPI I4 petrol

Zgleda da tale za slovenijo je še tisti starejši MPI.
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne okt 02, 2011 11:16 pm

@mihaing 1500€ Jetta 1.2 comfortline + VSA oprema, ki jo ima top Elantra, 1500€ razlike je Utopija.
Enaka zgodba je pri osnovni Elantri, ki bo verjetno najbolj pogosta. jetta trendline 1.2+USB, usnjen mult. volan, meglenke, naslon za roko, rezervno kolo 17.300€, meni 3300€ ni majhna razlika v ceni.
Kar se kakovosti tiče, Elantre ne poznam, poznam pa Jetto in avto za 16k€ s tako kitajsko izdelanimi vrati je za se zjokat. Jettina najboljša točka zagotovo ni kakovost, tudi Elantrina verjetno ne, tako, da je škoda o tem.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jan 02, 2012 10:06 am

Elantra/Avante je bila v letu 2011 drugi najbolje prodajan avto (1,01mio), za "las" jo je prehitela Corolla (1,02mio)

http://www.autobild.de/artikel/meistver ... 63199.html

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po jan 02, 2012 10:17 am

mihaing je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:

Kaj si mislil s tem?

Uporabljeni materiali, koncept delov in sestava. Vem, ker vso delovno dobo delam v avtomobilski industriji v različnih večjih podjetjih na različno visokih delovnih mestih in vem kakšne stvari se uporabljajo za nemška vozila ali vozila za nižji cenovni razred

A res, kakšni pa? Tudi sam delam v avto industriji zadnjih 11 let, iz naših tovarn gredo izdelki tako za VW, BMW, Mercedes, Lamborghini kot za Kia, Hyundai, Isuzu, Toyota, Iran Khodro itd. In "guess what", naš vodilni izdelek, ki ga izdelujem v količinah nekaj miljonov letno in gre v veliko avtomobilov, je izdelan iz identičnih materialov in po identični tehnologiji in standardih kakovosti, na identičnih strojih, pri ideničnih delavcih. Edina razlika, ki nastopi, je v prodajni ceni. Kje je torej razlika v kakovosti, ki jo tako radi omenjate?
PS, delamo pa očem nevidne dele, dele elektronike motorja in zaklepanj. Lahko da je razlika v plastiki armature ipd., ampak to še zdaleč ne pomeni, da je avto Korejec slabši ali bolj kvarljiv kot Nemec. Nekaj tisoč EUR več pa kvalitetnejša plastika v notranjosti avta tudi ni vredna.
Lahko povem tudi, da sem si imel priložnost ogledati tudi dve tovarni indirektne konkurence v Panju-ju na Kitajskem, odkoder se dobavlja precej delov v Nemčijo. Človek si ne bi mislil, da delamo z istimi ISO standardi. Pri meni argument boljše kakovosti evropskih znamk na žalost ne zdrži....

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jan 02, 2012 10:31 am

Odvisno kaj je za koga kakovost, za marsikaterega je to kvaliteta plastike in fancy lučke in gumbeki, zame je pa kakovost to, da praktično ne veš, da imaš avto, samo voziš in tankaš....tu pa bi rekel, da korejci prednjačijo pred nemci
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po jan 02, 2012 7:54 pm

Jaz bi pa bolje rekel, da je čisto odvisno na kaj naletiš. Menim, da se lahko novi BMW serije 5 pokvari pri 10000, kot ta Hyundai Elantra. Oče ima Sephio, staro 12 let in v teh letih ni imel nobenega problema, jaz s svojim Cee'dom pri 3h letih >100000km :
-menjana turbina
-menjan izpušni kolektor

Pravkar se mi je prižgala lučka Check engine, avto nima moči, enkrat jo ima, spred drugič ne... Dobro da se je sedaj prižgala vsaj lučka, da bodo mogoče odkrili težavo, ker do sedaj niso vedli za kaj se gre... Pa za avtom delam kot s človekom.
Je pa res, da je k sreči tu v ozadju super garancija. Kot gledam po forumih, sem s takimi težavami edini, tak da očitno je moj avto petkove izmene.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 04, 2012 4:22 pm

Gosic je napisal/-a:Jaz bi pa bolje rekel, da je čisto odvisno na kaj naletiš. Menim, da se lahko novi BMW serije 5 pokvari pri 10000, kot ta Hyundai Elantra. Oče ima Sephio, staro 12 let in v teh letih ni imel nobenega problema, jaz s svojim Cee'dom pri 3h letih >100000km :
-menjana turbina
-menjan izpušni kolektor

Pravkar se mi je prižgala lučka Check engine, avto nima moči, enkrat jo ima, spred drugič ne... Dobro da se je sedaj prižgala vsaj lučka, da bodo mogoče odkrili težavo, ker do sedaj niso vedli za kaj se gre... Pa za avtom delam kot s človekom.
Je pa res, da je k sreči tu v ozadju super garancija. Kot gledam po forumih, sem s takimi težavami edini, tak da očitno je moj avto petkove izmene.

No ravno edini nisi, mojemu bratu so menjali motor, pa pol avta mu je razpadlo do 80kkm, ko jo je prodal....res pa je, da ne poznam nobenega,ki bi imel večje težave s hyundaiem.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Sr jan 04, 2012 6:03 pm

Gosic je napisal/-a:-menjana turbina
-menjan izpušni kolektor

to si sam kriv, oz. si sam uničil :arrow: ni to zate.... :mrgreen: =P

to ti je zaradi tistih tvojih (poraba 3,388889) avto moraš gonit, vsaj 1x na teden mora na AC da se prepuca (cca 5km vožnje na fulll) in to je recept za dolgovečnost stroja.....

Verjemi mi: od 1984 sem 8 novih avtov tako vozil in vsi so dočakali lepe km. brez najmanjšega posega v motor(razen enega, ki je šel pri novem lastniku v totalko)....
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov