Malenkost OFF, čisto namenoma
Samo, to je res že kar smešno. Zadnij 15 let so avtomobile prodajali na vabo res velikega napredka varnosti in oblikovanja. Čeprav vrjetno še ni bilo narejenega tako ne- varnega avtomobila, da bi bil človek ogrožen pri trku s danes povprečno hitrostjo v mestnih središčih, napredovali smo tako, da so konjske vprege dosegale večjo povprečno hitrost premikanja v mestu, ne vem iz glave, mislim, pa da je danes manjša od 20 km/h. Še bolj mi gre na smeh ob raznih tehniških poslasticah v sodobnih avtomobilih.. radarji pa prežijo na vsakem vogalu, bog ne daj da te dobijo. Hitler je bil bolj milosten s političnimi nasprotniki

Poleg tega pa smo s temi tehniškimi poslasticami prišli tako daleč, da danes menjava žarnice kratkih luči vzame več časa, kot včasih majstrom generalka motorja.
Potem so tu še razni izumi tržnih niš s raznimi križanci med razredi. Uspešnica tega početja so pač SUVi, čeprav so vsi ti poskusi bolj ali manj meni racionalno povsem nerazumljivi. Tako dobrih cest, kot jih imamo sedaj še ni bilo, folk pa kupuje SUVe..

Teoretično so uporabni, mogoče po 3. svetovni vojni.
Sedaj je v modi eko. Kar naenkrat bodo vsi hibridi. V bistvu je samo še tu možen napredek. Pri oblikovanju in varnosti, po moje ne bo naslednjih 10 let več veliko dela, sedaj postaja hit eko. In tu so možnosti še velike. Pravi napredek pa se bo zgodil, ko ne bomo več odvisni samo od avtomobila, to pač dolgoročno ne bo vzdržno. To pa je še najbolj eko in varno. In bo avto (spet) res osebni avto. Ne pa nuja in edina možnost, da človek pride vsak dan v službo in domov.