Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
niksson_
Nov uporabnik

Napisal/-a niksson_ Po jan 22, 2007 1:33 pm

Martina, še dobr da maš smisel za humor :D

Sam nism nikol rekel da mi je avto všeč (je grd) in da bi ga takoj imel, ampak gledam z objektivnega in praktičnega zornega kota.

Poleg tega, ja, vsaka stvar je za neki dobra, sigurn bo nekomu prišel prav. (tak tip seveda nikakor ni slišal za a.com, mislim da celo za internet ne :D)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po jan 22, 2007 1:55 pm

Martina Navratilova je napisal/-a:
metallic je napisal/-a:Mah, pust ga, nikol ni vedu kaj piše, še zdej se ni nč spremenil. Očitno žvi v svojem svetu. :roll:

Metallic se cist v vsaki temi v katero sem se ukljucil si se ponizal z svojim neznanjem. Ce sem bil jst tisti ki ga je izpostavil ne pomeni da sem tvoj sovraznik. :D

ce bi bil prasec bi sestavil en biltencek tvojih izjav in dal celemu svetu za brat "dnevnik avto poznavalca". Bil bi humoristicna uspesnica. V to sem preprican. :D

Aja, JdV, predlagam metallica za ban. Ker zali in zavestno kvari temo in povzroca prepir. :D HAHAHA

Ne šlevaj, prijatelj. Si včeraj volil Nikolića ali Koštunico?

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Po jan 22, 2007 2:00 pm

Eee hajduk to sm ti hotu dopovedat. Lanos je deset let starejši in je dobil višjo oceno kot ''nov'' Aveo. In kaj je druzga Aveo kot daewoo z značko chevroleta? Praviš da je chevrolet ameriški? Je ja, ampak aveo ima z ameriškimi chevroleti samo 2 skupni stvari: ime in lastnika.
Tko da prosm ne se delat neumnga v stilu izjav kdaj smo začel američane not mešat.Ej halo?

Nič ni narobe z NCAP. samo aveo je bolj v k**** glede varnosti. Primerjamo pač konkurente loganu.In če ni aveo direktni konkurent, jah pol pa ne vem več.
Slika

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Po jan 22, 2007 2:05 pm

Mick Jerry je napisal/-a:Eee hajduk to sm ti hotu dopovedat. Lanos je deset let starejši in je dobil višjo oceno kot ''nov'' Aveo. In kaj je druzga Aveo kot daewoo z značko chevroleta? Praviš da je chevrolet ameriški? Je ja, ampak aveo ima z ameriškimi chevroleti samo 2 skupni stvari: ime in lastnika.
Tko da prosm ne se delat neumnga v stilu izjav kdaj smo začel američane not mešat.Ej halo?

Nič ni narobe z NCAP. samo aveo je bolj v k**** glede varnosti. Primerjamo pač konkurente loganu.In če ni aveo direktni konkurent, jah pol pa ne vem več.

Ja samo vi pravite da je aveo korejec. Jst pravim da ni.

JdV sej ves da nisem resno "šleval", metallic je itak dvorni norcek tega foruma zame, kdo bi hotu met njega bananega.

Spet si falil drzavo mimogrede, ne deluje ta tvoja analiza nekaj. :lol: Volil nebi nobenega od teh dveh ker sta obadva bebca. Nikolic se posebej. Kaj pa ti mislis?
Zadnjič spremenil Martina Navratilova, dne Po jan 22, 2007 2:08 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po jan 22, 2007 2:05 pm

Non stop isto. Ste sploh videli crashtest Logana? Varnostna celice je ostala nedotaknjena, točke je avto izgubljal zaradi siromašnejših varnostnih dodatkov, ni tako? Tudi Navratilova bi šla v zid raje z Loganom kot pa s trenutnim Lancerjem, sem prepričan. V Lancerju bi se usrala v zadnji sekundi in se poklapano presedla v Logana, potem pa ajmo v zid.

Kaj ni Korejec, kaj se greš zdaj?

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Po jan 22, 2007 2:08 pm

Mick Jerry je napisal/-a:Eee hajduk to sm ti hotu dopovedat. Lanos je deset let starejši in je dobil višjo oceno kot ''nov'' Aveo. In kaj je druzga Aveo kot daewoo z značko chevroleta? Praviš da je chevrolet ameriški? Je ja, ampak aveo ima z ameriškimi chevroleti samo 2 skupni stvari: ime in lastnika.

Ja samo vi pravite da je aveo korejec. Jst pravim da ni.

Pol pa pa mi prosim povej kaj je če ne korejec.Boš zdej reku Holden? Daewoo je v koncernu GM zadolžen za razvoj malih avtomobilov s sprednjim pogonom, Holden pa za razvoj V8 motorjev in Zeta platforme z zadnjim pogonom.Če sm se kje zmotu se opravičujem, ampak aveo je korejc in pika.
Slika

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Po jan 22, 2007 2:12 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Non stop isto. Ste sploh videli crashtest Logana? Varnostna celice je ostala nedotaknjena, točke je avto izgubljal zaradi siromašnejših varnostnih dodatkov, ni tako? Tudi Navratilova bi šla v zid raje z Loganom kot pa s trenutnim Lancerjem, sem prepričan. V Lancerju bi se usrala v zadnji sekundi in se poklapano presedla v Logana, potem pa ajmo v zid.

?????!!!!!

NEBI SE PREDSEDEL V LOGANA???!!!!
Kva pametujes nekaj v 3 krasne ce je ze carisma ki je letnik 96 bla bolsa od logana po crash testih? Kaj je z vami? :D ne mi rec da je 1996 carisma bolj varna od 2004 lancerja. BUCE. Pa se nekaj, od kdaj si ti zadolzen in pooblascen da dajes neke izjave kaj bi jst naredil oz nebi? Zadrzi to zase in se sam presdaj v logana, ce si zakompleksan, da se stalno v smrtno nevarnih avtih vozis. Od kje ti podatek da je dacia bol varna od lancerja? Zakaj pises nekaj cesar ne ves niti priblizno?

Drugace pa Jdv, ljubitelji francoskih avtov pozabljate se na en aspekt varnosti ki v fra avtih manjka praviloma. In sicer aktivna varnost.

Lancer je neprimerno bolj varen avto kot dacia. Kdor misli nasprotno je avtomobilisticni analfabet. ;)

Ni korejec, ce bi bil korejec bi v 10ih letih napredoval. Tko pa je ostal na istem ker je tocno tam kjer ga gm hoce. ;) Tudi ime bi ohranil. Zdj je pac to samo bivsa daewoojeva tovarna ki proizvaja avte znamke CHEVROLET. Pa se lahko na glavo postavite. :D Chevrolet ni in nikoli ne bo korejec.

overall score:

DACIA 19
CARISMA 24

Zakaj se ti zdi da je logan bolj varen? Zato ker je carisma ki je sla leta 2000 iz proizvodnje (delali so jo od leta 96 v taki obliki), bolj varna od lancerja ki je popolnoma prenovljen SPET prisel na trg leta 2004

Sej vem da ne bos odgovoril. Spet bos nekaj neosnovano blebetal in obracal besede.
Zadnjič spremenil Martina Navratilova, dne Po jan 22, 2007 2:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po jan 22, 2007 2:26 pm

pa nehajte primerjat avta iz različnih razredov.
če komui ni jasn o čem se piše v tej temi se lahk čist preprosto izklopi!
smetit pa ni treba... :?
Slika

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Po jan 22, 2007 2:26 pm

zupi13 je napisal/-a:pa nehajte primerjat avta iz različnih razredov.
če komui ni jasn o čem se piše v tej temi se lahk čist preprosto izklopi!
smetit pa ni treba... :?

Kateri avti pa so razlicnih razredov? Primerjali smo predvsem po ceni, ker naj bi bila ta dacia BOJDA neverjetno poceni in nevemkaksen super nakup brez primerjave. No nekateri se s tem ne strinjamo in smo malo primerjali cenovno primerljive avte.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po jan 22, 2007 2:37 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Non stop isto. Ste sploh videli crashtest Logana? Varnostna celice je ostala nedotaknjena, točke je avto izgubljal zaradi siromašnejših varnostnih dodatkov, ni tako? Tudi Navratilova bi šla v zid raje z Loganom kot pa s trenutnim Lancerjem, sem prepričan. V Lancerju bi se usrala v zadnji sekundi in se poklapano presedla v Logana, potem pa ajmo v zid.

?????!!!!!

NEBI SE PREDSEDEL V LOGANA???!!!!
Kva pametujes nekaj v 3 krasne ce je ze carisma ki je letnik 96 bla bolsa od logana po crash testih? Kaj je z vami? :D ne mi rec da je 1996 carisma bolj varna od 2004 lancerja. BUCE. Pa se nekaj, od kdaj si ti zadolzen in pooblascen da dajes neke izjave kaj bi jst naredil oz nebi? Zadrzi to zase in se sam presdaj v logana, ce si zakompleksan, da se stalno v smrtno nevarnih avtih vozis. Od kje ti podatek da je dacia bol varna od lancerja? Zakaj pises nekaj cesar ne ves niti priblizno?

Drugace pa Jdv, ljubitelji francoskih avtov pozabljate se na en aspekt varnosti ki v fra avtih manjka praviloma. In sicer aktivna varnost.

Lancer je neprimerno bolj varen avto kot dacia. Kdor misli nasprotno je avtomobilisticni analfabet. ;)

Ni korejec, ce bi bil korejec bi v 10ih letih napredoval. Tko pa je ostal na istem ker je tocno tam kjer ga gm hoce. ;) Tudi ime bi ohranil. Zdj je pac to samo bivsa daewoojeva tovarna ki proizvaja avte znamke CHEVROLET. Pa se lahko na glavo postavite. :D Chevrolet ni in nikoli ne bo korejec.

overall score:

DACIA 19
CARISMA 24

Zakaj se ti zdi da je logan bolj varen? Zato ker je carisma ki je sla leta 2000 iz proizvodnje (delali so jo od leta 96 v taki obliki), bolj varna od lancerja ki je popolnoma prenovljen SPET prisel na trg leta 2004

Sej vem da ne bos odgovoril. Spet bos nekaj neosnovano blebetal in obracal besede.

Razmišljaš impulzivno, iz sekunde v sekundo.

Obračaš ti, stari moj, in to toliko, da se nam že vsem vrti, si pravi balkanski obračalnik. Nihče ni omenjal Carisme, za katero verjamem, da je varnejša, konec koncev je to srednji družinski razred, za '04 Lancerja pa še vedno mislim, da ne bi dobil več kot Logan. Tako jaz verjamem, zdaj pa mi dokaži nasprotno in se bom poklapano posipal s pepelom.

Najdi mi tudi nov avto s 3* za €8000, ki ponuja 7 sedežev in stoji na moderni platformi. Najdi mi ga.

Ta debata bo kmalu na 10. strani. Skupno z limuzinskim Loganom je to najbrž ena najdaljših debat na tem forumu. Logan ima karakter, jebenti da ga ima.

In Aveo je 100% Korejec. Da Daewoo ni napredoval? Po bankrotu je postal 2. največji korejski proizvajalec in najuspešnejša hči GM, s praktično 0% ameriške tehnologije.
Zadnjič spremenil Joie de vivre!, dne Po jan 22, 2007 2:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Po jan 22, 2007 2:43 pm

Ce necesa ne ves ne dajaj takih izjav pol:

"Tudi Navratilova bi šla v zid raje z Loganom kot pa s trenutnim Lancerjem, sem prepričan. V Lancerju bi se usrala v zadnji sekundi in se poklapano presedla v Logana, potem pa ajmo v zid."

Seveda da zgleda da obracam potem besede. Samo da jih jst ne obracam, probam samo tvoje nedokazljive, provokativne, neumne izjave malo analizirat. Nebi rad da ostane na tvoji neumni izjavi. Te bo se kdo resno vzel in mislil da govoris na podlagi nekega znanja.

drugace nism nic dokazoval samo vprasal sem te. Ali se ti zdi da je carisma letnik 96 bolj varna od lancerja 2004. Odgovoril si z ja in nimava se glede tega vprasanja kaj pogovarjat. JSt sm dal lep primer, kako malo mozno je da je to res, ocitno zate ni bil dovolj. Mas ti kasen dober argument zakaj naj bi bila taka razlika neverjetna med '96 carismo in 04 lancerjem v prid carismi? Da slisim to zanimivo teorijo. Namrec lancer ni bil testiran oz ni podatkov za sirso javnost. Sem preprican da jih pa ti zelo dobro ves. LOL

Priznam ni avta z 7imi sedezi ki je konstrukcijsko in po opremi sredi 90ih. Priznam tudi da ga nikoli nebi imel. Ravno zaradi tega. Raje mam Ignisa ipd.

PS: Balkanski je bilo odvec. Mene ne moti, kaze pa na neke tvoje dolocene probleme Daj si opozorilo ker proviciras v debati o avtih, z nekimi neumnimi opazkami glede moje narodnosti. ;)

Me zanima kako bi bli moderatorji zadovoljni ce bi jst njih provociral na tak primitiven in oseben nacin.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Po jan 22, 2007 2:53 pm

daewoo avtomobili po mojem vedenju ne obstajajo vec. :D
Zadnjič spremenil Martina Navratilova, dne Po jan 22, 2007 2:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po jan 22, 2007 2:53 pm

Logan je konstrukcijsko sodobnejši od Ignisa, po opremi pa najbrž tudi ne zaostaja veliko, Logan je romunski, Ignis madžarski. Oba imata ABS in klimo, kaj ima Ignis torej več?

In ti ostalim z analfabeti ipd... Utapljaš se v lastni trmoglavosti.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Po jan 22, 2007 2:54 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Logan je konstrukcijsko sodobnejši od Ignisa, po opremi pa najbrž tudi ne zaostaja veliko, Logan je romunski, Ignis madžarski. Oba imata ABS in klimo, kaj ima Ignis torej več?

In ti ostalim z analfabeti ipd... Utapljaš se v lastni trmoglavosti.

Konstrukcijsko sodobnejsi. Razlozi in podkrepi z dokazi. da se situacija malo obrne. To bi rad vidu.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Po jan 22, 2007 2:56 pm

zacneva z 16 ventilsko tehniko in el. krmiljenjem ventilov?

Kaj pa zategovalniki varnsotnih pasov?

Ko si ze omenjal ABS, ma mogoce Logan se EBD zraven? Vsaj za dokupit?

ISOFIX?

Mas dovolj, al bi rad da te se malo ponizujem?
Zadnjič spremenil Martina Navratilova, dne Po jan 22, 2007 3:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po jan 22, 2007 3:02 pm

Ignis temelji na Suzukiju Kei, japonskemu miniavtomobilčku, ki v osnovi izvira iz leta 2000.

Logan je bil predstavljen 5 let pozneje in temelji na Renault-Nissanovi B platformi, na kateri stojijo tudi 3. generacija Renault Clia, R Modus ter zadnja Nissan Micra, Nissan Note in razni JDM avtomobilčki. Absolutno konstrukcijsko sodobnejši.

Mimogrede, koliko zvezdic ima Ogenjček?

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Po jan 22, 2007 3:04 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Ignis temelji na Suzukiju Kei, japonskemu miniavtomobilčku, ki v osnovi izvira iz leta 2000.

Logan je bil predstavljen 5 let pozneje in temelji na Renault-Nissanovi B platformi, na kateri stojijo tudi 3. generacija Renault Clia, R Modus ter zadnja Nissan Micra, Nissan Note in razni JDM avtomobilčki. Absolutno konstrukcijsko sodobnejši.

Mimogrede, koliko zvezdic ima Ogenjček?

Aha ti pod konstrukcijsko naprednsot razumes samo grobo obliko platforme. No je pa bol tehnicno napreden, da se ne bos mogel vec izmilkat. ;)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po jan 22, 2007 3:04 pm

Martina Navratilova je napisal/-a:zacneva z 16 ventilsko tehniko in el. krmiljenjem ventilov?

Kaj pa zategovalniki varnsotnih pasov?

Ko si ze omenjal ABS, ma mogoce Logan se EBD zraven? Vsaj za dokupit?

ISOFIX?

Mas dovolj, al bi rad da te se malo ponizujem?

Saj sem rekel, da v opremi najbrž malce zaostaja, a ne veliko. Predvsem pa sva govorila o konstrukciji, nisva? Tu je Logan opazno sodobnejši.

Martina Navratilova
Novinec

Napisal/-a Martina Navratilova Po jan 22, 2007 3:09 pm

ti reces motorju in bremzam oprema? :D Kaj pol ni oprema? Samo karoserija al kaj? :D

Opazno sodobnejsi po konstrukciji? Dj poduci me. :D Jst bi bil tut rad tak carovnik da bi to "opazil".

Ma boljse vozne lastnosti mogoce? Kolikor vem ima katastrofalne. Cudno, glede na to da je konstrukcijsko tako dobro zasnovan. In se nekaj, cist laicno, ampak ma pomoje ignis bolj togo karoserijo ker je bil misljen kot mali terenec.

Konstrukcijsko si lahko razlagas tut tko. Ko so konstruirali ignisa so rekli: avto bo imel serijsko ABS z EBD, VVT, ISOFIX, zategovalnike pasov bla bla bla..

Pri dacii so pa rekli uzeli bomo cliota ki se ga ne prodaja vec, vzeli ven vse kar je vrednega v njem in to prodajali.

In pol mi lahko reces da je konstrukcijsko logan bolj napreden. Mislim katastrofa

Poglej si tudi biser tehnike in sicer 1.4 8v motor ki proizvede skoraj 30 konj manj kot ignisov 1,3. Zanimiva je tut poraba. Izpusni plini tudi. :D

Dj dj, ce bi mel kancek realnosti v sebi bi priznal da je ignis za isti denar (za nekaj cez 9kE dobis takega 1,3 s klimo in CD avtoradiem) boljsi avto, razen da nima 7 sedezev.
Zadnjič spremenil Martina Navratilova, dne Po jan 22, 2007 3:23 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po jan 22, 2007 3:17 pm

no, ta tvoj zadnji stavek: "razen da nima 7 sedežev", mislim da je odločilen v tej temi...
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov