Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To nov 04, 2008 11:27 pm

Pri teh slikah se pokaže marsikaj :
- Golf ostaja na trdnih tleh - konzervativen
- Peugeot je fantastičen z ogromno opreme in pravo barvo
- Novi megane je pohvalno lep in privlačen - dosti lepši od prejšnjega
- Kia - korejski avtomobil navkljub garanciji in zadovoljstvu (nekaterih) uporabnikov.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr nov 05, 2008 8:37 am

FLINK je napisal/-a:Meni se zdi, da so edino pri renaultu sli res v prenovo modele-glede na prejsnji model. Vse drugo je meni nekako prenasiceno ze. Golf je isti drek kot prejsnji-le nekaj popravkov, kia meni osebno pac ne potegne, peugeot ma pa spredej vse te modele iste s to gromozansko odprtino. Megane je pa res nekaj novega, svezega....
In ne vem, zakaj bi sciroccota primerjal z meganom. Niti priblizno nista namenjena isti paleti kupcev. Med temi bi se clovek se odlocal, med kupce sciroccota bi pa kaj drigega se zraven dal. Taksno je samo moje mnenje...

zato ker se primerjajokupeji in ne obični HB
ker za moje pojme je tud nesmisel, da ma VW dva praktično ista avta v ponudbi
3vratni golf ter scirocca- ker ciljata na podobne kupce- le da scirocco ne ponuja najšibkejših izvedenk (sdi in podobno)
se pa strinjam, da ima peugeot zaradi barve prednost

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr nov 05, 2008 9:06 am

Megane sicer (trenutno) izgleda najlepše, samo ko jih bo po cesti ko dreka, se bomo te oblike zagotovo naveličal. Tudi obstoječa generacija, ko je prišla ven je pomenila nek oblikovni buuum, a samo na začetku, dokler se niso tako razpasli po cestah. V tem pogledu ima Pro Ceed določeno prednost, saj jih je oz. bo od vseh še najmanj videt (ob predpostavki, da se bodo tudi Golfi 6. generacije "razpasli" po cestah). P308 pa s tistim 'gobcem' nekako ne potegne...

Sicer pa je oblika itak daleč najbolj subjektivna stvar na avtomobilu, zato pač vsakemu svoje. :)
Antiznačkar po prepričanju

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Sr nov 05, 2008 9:37 am

kljukec je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:Meni se zdi, da so edino pri renaultu sli res v prenovo modele-glede na prejsnji model. Vse drugo je meni nekako prenasiceno ze. Golf je isti drek kot prejsnji-le nekaj popravkov, kia meni osebno pac ne potegne, peugeot ma pa spredej vse te modele iste s to gromozansko odprtino. Megane je pa res nekaj novega, svezega....
In ne vem, zakaj bi sciroccota primerjal z meganom. Niti priblizno nista namenjena isti paleti kupcev. Med temi bi se clovek se odlocal, med kupce sciroccota bi pa kaj drigega se zraven dal. Taksno je samo moje mnenje...

zato ker se primerjajokupeji in ne obični HB
ker za moje pojme je tud nesmisel, da ma VW dva praktično ista avta v ponudbi
3vratni golf ter scirocca- ker ciljata na podobne kupce- le da scirocco ne ponuja najšibkejših izvedenk (sdi in podobno)
se pa strinjam, da ima peugeot zaradi barve prednost

Bolj smiselno bi bilo primerjat megane coupe pa 3vratno astro in 3 vratnega golfa. Jaz se vedno mislim, da scirocco ni za povprecnega kupca...prve omenjene avte bo kupovala gladina,tako posamezniki, ki ne rabijo veliko kot kaksna familija na zacetku. Scirocco pa kupis z namenom-sportnost.
:)

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Sr nov 05, 2008 11:11 am

Lignage je napisal/-a:
Slika

Slika

Vir: http://news.caradisiac.com

"Profesor" (GOLF) in 3 "učenci" !

... prodaja čez leto dni bo zapisano potrdila .

Če bi hoteli pravega konkurenta v prodaji bi morali tu namesto GOLF-a postavit FIAT BRAVO.

MEGANE bo treba še videt + testirat - sodeč po napredku nekaterih modelov (LAGUNA, CLIO) bo avto brez dvoma napredoval.

Zanimivo bo opazovati prodajo novinca - tako proti konkurenci, kot napram predhodniku (3 + 5 vrat BERLINE), ki sta bili praktično "najšibkejši člen" v "družini" MEGANE. Zanimivo bo tudi razmerje proti SCENIC-u, ki je (daleč) najboljši v tem pogledu.

LP

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Sr nov 05, 2008 11:26 am

ma jst pa nebi reku 3 učenci... edino če se zavedamo da lahko postanejo učenci boljši od profesorja.

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Sr nov 05, 2008 11:55 am

... predvsem se morajo še veliko naučiti od "profesorja".

RENAULT je s tega vidika (veliko) bolj uspešen s SCENIC-om.

LP

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Sr nov 05, 2008 12:18 pm

kaj naprimer?

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr nov 05, 2008 12:47 pm

Kako že pravijo? Učenec vedno premaga učitelja! In to je konkurenca v tem segmentu že dosegla. Ne morejo ti biti edino merilo le in samo prodajne številke. :ne Te so posledice predvsem dobrega imidža, ki si ga je golf ustvaril pred 20 in več leti. In zaradi tega, se pa še vedno dobro prodaja.

Sicer pa kako že pravijo? Folk bi tudi drek kupoval oz. jedel, če bi ga na marketinški način prepričal da je dober. Čeprav tu nikakor ne trdim, da je Golf slab avto. Je le precenjen in to je to. :idea:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Sr nov 05, 2008 1:54 pm

Image ni nekaj, kar ustvariš in traja - moraš ga potrjevat, dopolnjevat, izboljševat ... servisirat če hočeš. Velik del odgovora, kako si pri tem uspešen govorijo prodajne številke.

Del odgovora ti ponuja dokaj svež primerjalni test - "profesor" vs "učenci"

Predvsem pa moraš sam nekaj razčistit : pred časom si kritiziral ponudbo/individualnost modela FIAT BRAVO. S tem v istem hipu namreč lažeš sam sebi, če govoriš o tem, da je konkurenca presegla GOLF. Poglej si kako v tem pogledu strežejo kupcu pri VW oz GOLF-u.

To je tudi del odgovora - kaj se morajo konurentje/"učenci" naučit ?

RENAULT se je sodeč po ponudbi na domačem, Francoskem tržišču (precej) izboljšal - posebno v ponudbi dizel agregatov. Za odgovor, kako bo to izvedel na SLO tržišču, moramo še malce počakat.

Predvsem pa : tema govori o R MEGANE - naj ima "glavno besedo", konkurenco pa "prihranimo" za kakšno drugo debato.

LP

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So nov 08, 2008 7:46 pm

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS So nov 08, 2008 9:18 pm

Slika

Tale je pa najhudejša. Sam malo prevelki rori so. Če bo/bi biu res tak, bi blo super.

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me So nov 08, 2008 10:00 pm

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Xequerin
Nov uporabnik

Napisal/-a Xequerin So nov 08, 2008 10:55 pm

Slika

Uporabniški avatar
Mičica
Nov uporabnik

Napisal/-a Mičica Ne nov 09, 2008 4:26 pm

KARL ABARTH je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:
Slika
LP

Moj bodoci :)...tale na desni :).

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Ne nov 09, 2008 6:43 pm

SpeedyRS je napisal/-a:Slika

Tale je pa najhudejša. Sam malo prevelki rori so. Če bo/bi biu res tak, bi blo super.

če bo takle se bom januarja že vozu z njim sam v navadni zvedbi(kak dizl), če mi bo tkole ušeč kot na slikah

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Ne nov 09, 2008 8:53 pm

prasec je tale, me prav spominja na moj stariga 2.0 16V...hehe
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Ne nov 09, 2008 8:58 pm

MENI NEKAJ NI JASNO....zakaj lahko vedno eni npr. kot speedy vse napišejo v katerikoli vag temi....npr če pa obrneš samo besedo komentarja renaultovca sebi v prid, pa imaš takoj izbrisan post.....oni pa tam piše v temi kako sranje je gti npr......reno pa je legenda :lol: :lol: :lol: pa nima izbrisanih postov

ŠE ENKRAT

Moj bodoci :D...tale na levi :D .

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Ne nov 09, 2008 9:24 pm

Samo res, kater VAGovc briše moje poste? Pol pa nej nekdo reče da to ni VAG forum?

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne nov 09, 2008 9:56 pm

ah otroci........
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov