Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Re: 2011 VW Passat

Napisal/-a grizli Sr jan 19, 2011 3:24 pm

W|zz je napisal/-a:
grizli je napisal/-a:@W|zz

Bom kratek, da ne smetim preveč, ker se tule prvenstveno pogovarjamo o avtomobilih oz. Passatu.

Kot prvo, potniški prostor je eno, kokpit pa nekaj povsem drugega. Drugič, vse kar je modrega na tvojih linkih so display-i, pa še ti so nastavljivi in jih najdeš tudi v drugih barvah. Taka modra je redka, sploh v vojaških letalih. Tudi na tvojih fotkah pa nikjer ni inštrumentov, ročk, vzvodov... osvetljenih modro, pač pa so beli, oranžni ali zeleni. Če se še malenkostno potrudiš boš našel mnogo fotk kokpita osvetljenega popolnoma v zelenem, vključno z display-i.

Recimo tipično osvetljen kokpit na 3. sliki: http://www.hurricanehunters.com/gallery_flying.htm
Pa še tvoj Boeing: http://www.flickr.com/photos/happyhappy ... /lightbox/

Pa še čisto mimogrede, zdaj sem se spomnil, zakaj pa so vse table v šolah zelene?

Vem da je nekaj drugega, zato sem pa dal slike obojega.
In vem da so tudi druge barve, sej sem pregledal slike med iskanjem, jaz sem samo repliciral na stavek "Iz tega razloga se tudi uporablja recimo v avionih, kjer pa modre ni zaslediti." in sem zato linkal in airbusov in boeingov avijon, kjer je modra. In to večina površine oz. svetlobe, ki 'sije v faco' pilotoma :)

Sory za offtopic, je res bolj o passatu ja :)

Res je, če se iz celotne debate zapičiva le v ta citiran stavek, priznam, da je napisan nekoliko preostro in in očitno ne drži povsem. Za kar se tebi in ostalim bralcem opravičujem.

Še vedno pa sem mnenja, da je modra osvetlitev pri letalih redkejše uporabljena kot kakšna druga, sploh v takšnem odtenku kot pri (starejših) VW vozilih in sploh v kombinaciji z živo rdečo. In še vedno tudi menim, da je človeškemu očesu najbolj prijazna osvetlitev zelena.

Toliko o tem, mislim da je bilo več kot dovolj offtopica, nadaljujmo raje z debato o Passatu.

Lp.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Sr jan 19, 2011 3:48 pm

Zelene barva naj bi bila najprimernejša za sprostit se, ampak kot zelena svetloba pa mislmim, da ni tako. Pri osvetlitvi armature pa mislim, da ne potrebuješ svetlobe, ki te sprosti ampak, rabiš tako svetlobo, ki te ko gledaš naprej ne moti. Jaz sem mnenja, da so bolj tople barve za v avto, kot je npr. v starih BMWjih oranžna. Ta oranžna svetloba je veliko bolj primerna, ker ne bode v oči in te ne moti ko ne gledaš direktno v armaturko.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jan 19, 2011 5:35 pm

Majhne razlike so med ljudmi katera barva nam bolj ugaja. A naše oči so fiziološko praktično enake, zato ima enaka valovna dolžina svetlobe z minimalnimi odstopanji enak efekt na človeka. In raziskave so že izvajali in ve se tudi katera barva osvetlitve je najprimernejša. Kolko vem sta najboljši oranžna in zelena, a meni nista najlepši za interer, vendar je to že stvar okusa. Problem je ker vas večina tu ocenjuje na podlagi tega kar vam je všeč, oceno katera je pa najboljša za človeka pa da šele znanstvena raziskava.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Sr jan 19, 2011 6:03 pm

Pomoje je psihološki vidik (to kaj je komu všeč) tudi zelo pomemben. Če bo nekomu zelena ful grda, ga bo neprestano živciralo, da ima zeleno osvetlitev (če bi mu to pač ful velik pomenilo). Po drugi strani je pa recimo modra barva nekomu ful všeč in bi mu bili števci hudi vsakič ko bi jih pogledal in se mu še zdavnaj ne bi zdeli moteči. Mene osebno še nikoli ni zmotila modra barva, pa odkar mam izpit (ne ravno zelo dolgo, 6 let) skos vozim avto z modrimi števci (g4 in g5) pa sedaj do te teme tudi pomislil še nisem, da bi lahko bili moteči :)
Res pa da nisem še nikoli vozil skp 10 ali 12ur, tako kot piloti v letalih. Po parih urah nočne vožnje pa še ni blo panike..
Tudi še nisem slišal, da bi se kšn vw-jevci kej blazno pritoževali nad števci.. :)

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr jan 19, 2011 6:42 pm

nevem sicer zakaj ste zapeli v te števce.. ampak vseeno. tudi jst sem vozil oz. še vozim v passatu 3bg modro osvetlitev in moram rečt, da je v novi octavii 2010 letnik bela bolj sprejemljiva, tako kot A4.
res je, da ta bela bolj seva in ko je moč navita do konca morda moti, ampak če se malo zmanjša jakost je zelo jasno berljiva in relativno temna. pri modri vsi vemo kako je.. če ni moč navita stalno do konca se slabše vidi. mene modra ne moti. tako kot me ne bela/oranžna/zelena. je pa velika razlika med 3 leta staro octavio in zeleno osvetlitvijo ter to z belo. tista z zeleno zgelda kot iz časov bivše juge..

sicer pa če vas tako zelo muči barva.. nevem, ampak poleg zvestih privržencov so tukaj bolj pomembna cena (ugodna), preverjeni motorji in dovolj udobna vožnja brez guganja ter možnost dodatkov, ki so kar zanimivi..

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr jan 19, 2011 7:19 pm

Ne vem kje so MODI :?: :?: Piz..... ste dosadni. :ue :ue Kwa ma veze kakšna je osvetlitev, kateri model je in ali je faceliftan. Me res zanima koliko izmed vas, ki se kur.....ite bo novega passata kupilo. :twisted: Naj uganem :?: Mogoče eden oz. NOBEDEN. :roll: :roll:

Spomnite se naslednjič, ko kupujete novi avto kako se zapirajo vrata, kakšna je osvetlitev, postavitev stikal, kvaliteta armature in nakoncu ne pozabite pogledat koliko izpušnih cevi ima. ;) ;) Verjetno vas bo ravno to prepričalo v nakup. =P Aja pa naj vas spomnim, da se ne prodaja samo passat ampak je v tem segmentu veliko različnih modelov, ki bodo sigurno izpolnjevali vaše take ali drugačne zadeve, ki si jih želite oz. jih passat ima ali nima. ;)

Pa srečno.

lp

p.s. upam, da si ga kdaj privoščim. =P =P Pa čeprav deset let starega z novoletno jelko v oz. pri kontrolnih lučkah. :mrgreen:

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jan 19, 2011 7:26 pm

Kaj pa tebe pika? Forum služi izmenjavi menj in debati, in točno to se dogaja v tej temi. Potem pa prideš ti (kdorkoli že si, ampak mod sigurno ne) pa presekaš z nekim butastim nevmesnim postom s 300 smeškoti.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr jan 19, 2011 7:34 pm

lizard je napisal/-a:Kaj pa tebe pika? Forum služi izmenjavi menj in debati, in točno to se dogaja v tej temi. Potem pa prideš ti (kdorkoli že si, ampak mod sigurno ne) pa presekaš z nekim butastim nevmesnim postom s 300 smeškoti.

Šment a smeškoti te motijo ali moj post? Dej si preberi zadnjih par strani teme pa mi odkrito povej ali pašejo noter. ;) ;)

lp

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Sr jan 19, 2011 9:33 pm

Kar se tiče Passatove zmage za Slovenski avto leta 2011 se mi zdi neupravičena, ker je facelift in nič več, pa lahko ne vem koliko main stream avto medijev trdi, da je nova generacija,... Huhaha, don`t make me laugh :cry , a za novega C4 pa nekateri trdijo, da je pa facelift. :huh:
Drugače pa je bilo tu že več kot lepo povedano:

drugmirko je napisal/-a:
Doche je napisal/-a:Ta passat za mene ni FL, ker so luči bistveno spremenjene, notrajnost ni enaka kot pri prejšnjem modelu, maska spredaj je tudi drugačna skratka vse je drugačno.

sej se hecaš... niti najmanjše podobnosti keneda... :roll: :

novi/stari znotraj:
Slika
Slika

Slika
Slika

novi /stari zunaj:

Slika
Slika

Slika
Slika

morš bit pa res slep od ljubezni, da ne vidiš podobnosti =P.

z drugimi besedami in če si že vlekel Citroene, avto je doživel približno tak facelift, kot je svoje dni doletela tisti šrot od prvega C5:

SlikaSlika
Slika
Slika
Slika
Slika

pa temu C5 nismo rekli nov model, čeprav je bil v kvaliteti izdelave, v materialih (vsaj v notranjosti) -predvsem pa v strukturnih spremembah in ojačitvah karoserije (iz treh zvezdic je skočil na pet zvezdic, oziroma na najboljši score EVER do tistega trenutka... in da, čeprav je šlo samo za obsežen facelift so ga, za razliko od "novega" Passata, testirali še enkrat)- pri njemu očitno narejn veliko večji preskok, kot je to med prejšnjo in aktualno generacijo Passata...seveda pa je blo Citroenu glede tega lažje... Passat je že tam od konca osemdesetih povsem solidno sestavljen avto, medetm ko je bla pa prva generacija C5ke ena res huda in šlampava žalost =P. za popravit tisti šlamperaj je blo treba sam malo dobre volje :mrgreen:

Doche je napisal/-a: pri Vag-u samo napihujejo iz najmanjšega modela vedno večje in na koncu že skoraj ugotovite da je vbistvu A1 popolnoma enak A8, ja samo v riti in lučeh se razlikujeta. Pa to bodo začele delat vse znamke. Tud nov C4 se meni ne zdi nič druga kot pa napumpana C3jka pa kaj. Če je nekomu tak avto všeč mu pač je. In zakaj ni zmagala Alfa. Ja pomoje zato ker je Alf itak malo že po cestah videt, nove so drage v par letih pa cena pade, da se zjočeš. Zakaj ni DS3 zmagal.. ja pomoje, da si še vedno vsak predstavlja avto, ki je malo bolj uporaben kot en HB 3 vraten.

pri nas je pač zmagal Passat. pa kaj... Alfa bo/je najbrž zmagala v Italiji in še kje, DS3 je recimo Top Gearov avto leta (in to po svetu velja veliko več kot pa slo naslov)... načeloma pa je tako, kot si sam zgoraj ugotovil: "vsako tele ma svoje vesele"... drugač pa tu in naprej trosiš že "take", da ni vredno komentirat... no, mogoče tole:

Doche je napisal/-a:Tud nov C4 se meni ne zdi nič druga kot pa napumpana C3jka

-veliko bolj kot je novi C4 "napumpana C3ojka" je to veljalo za prejšnja dva... prihajajoči C4 je spredaj bolj podoben sedanji C5ki kot pa novi C3ojki

me pa veseli, da te VWjeva ponudba popolnoma zadovoljuje in da česa drugega očitno nikoli neboš rabu niti pogledat :)

Če si pa kdo hoče ogledati prenos te slovenske žalosti bi rekel je pa tule, še najbolj mi je bila zanimiva, z izjemo nekaterih avtov voditeljica :wink: oops , drugače pa:
http://tvslo.si/predvajaj/slovenski-avto-leta-2011/ava2.93925434/

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Sr jan 19, 2011 10:20 pm

Glede tega ali je facelift ali nov model - kaj bi šele rekli o 'novem' Touranu, kjer je pa nova samo prednja maska, zadnje luči in volan od golfa 6 (prejšnji ga ima pa od golfa 5).
Vse ostalo je pa isto. Res pa vsaj za moje pojme ni bilo potrebe po kakšnih pretiranih novostih. If it ain't broken, don't fix it.

Glede modre osvetlitve: meni je bilo to noro ko sem prvič videl v golfu IV od kolega in sem se veselil ko sem kupil golfa V. Še vedno mi je všeč, problemov s preglednostjo nimam, po drugi strani pa ne bom toliko pogrešal, če bo naslednji avto imel drugačno barvo...

SIcer sem pa pred dnevi videl v živo na ulici še novega Passata varianta, v črni barvi.
Dobro izgleda.
Kar se oblike tiče, je novi Passat lepši od prejšnjega, ampak verjetno je treba ostati pri temnih barvah.

Kot celota je dejansko eden od avtov, ki bi si ga potencialno želel, česar za dosedanjega ne bi mogel reči, zlasti za limuzino.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Sr jan 19, 2011 10:56 pm

da ni ki lepši od Lešnikove stvaritve prosim te lepo :?
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 19, 2011 11:12 pm

Zois je napisal/-a:da ni ki lepši od Lešnikove stvaritve prosim te lepo :?

Ja nekaterim nam pač je. Lešnikov mi je bil všeč v začetku že zaradi porekla oblikovalca, a mi ni nikoli zlezel pod kožo kot B5.5, ta novi me je najprej odbil s "kitajsko" masko v srebrni barvi, zdaj mi je pa čedalje lepši, sploh v črni.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Po jan 31, 2011 10:51 am

Nekdo je napisall (ne vem, če v tej temi), da se pri nas ne da naročit bi-xsenona. Se da, vendar dobiš avtomobil šele v maju.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Po jan 31, 2011 1:01 pm

Kaj pa če ga brez xenona naročiš? Ga dobiš pa že konec aprila? :D
Mislm.. neke čakalne vrste so verjetno itak v vsakem primeru..?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po jan 31, 2011 7:03 pm

Jaz sem napisal, ker je to res.

Naročiš ga lahko, ampak je dobava v maju. Naročilo gre iz Porsche Slo v tovarno, kjer je postavljeno na status on hold. Dobava v maju.

Težava je, ker pri nas niso obveščeni, koliko vozil je že v statusu on hold, kar bi znalo dobavo še malček zamakniti - na kasnejši datum seveda.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Sr feb 02, 2011 6:15 pm

to imajo pri vsakem modelu take finte :roll:
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če feb 03, 2011 6:10 pm

simply je napisal/-a:Jaz sem napisal, ker je to res.

Naročiš ga lahko, ampak je dobava v maju. Naročilo gre iz Porsche Slo v tovarno, kjer je postavljeno na status on hold. Dobava v maju.

Težava je, ker pri nas niso obveščeni, koliko vozil je že v statusu on hold, kar bi znalo dobavo še malček zamakniti - na kasnejši datum seveda.

Po naročilu tako okrog 3 tedna od naročila firma javi kdaj bo avto dobavljen.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če feb 03, 2011 6:37 pm

Vroče žemljice torej.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če feb 03, 2011 9:32 pm

Gosic je napisal/-a:Vroče žemljice torej.

A ti je kdo s VW-jem v mladosti povozil mačko al kaj te tako žre, da se moraš v vsaki temi oglašat z nevmesnimi komentarji? :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če feb 03, 2011 10:07 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:Vroče žemljice torej.

A ti je kdo s VW-jem v mladosti povozil mačko al kaj te tako žre, da se moraš v vsaki temi oglašat z nevmesnimi komentarji? :D

pusti ga...smo ga navejeni, fajn dečko drugač :arrow: da pa xsenon pri Kii sploh ni možen, ga pa nič ne "sexsa" :D =P
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov