Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
gortnar
Novinec

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a gortnar Če maj 17, 2012 4:02 pm

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če maj 17, 2012 4:34 pm

gortnar je napisal/-a:http://www.avtomobilizem.com/predstavitve/kia-ceed-slovenska-predstavitev/16-05-2012/ Še slovenska predstavitev.

Čemu povezava, če je prispevek na uvodni strani :ue
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
ejsim
Uporabnik

Napisal/-a ejsim Če maj 17, 2012 4:47 pm

Ceed je napisal/-a:LX paketi opreme (tudi pod drugačnim imenom) nimajo na nobenem trgu možnosti doplačila za avt. klimo, previdevam, da je pri KMAGu ta verejtnost skoraj 0elna. Je pa jasno videti, da je Hyundaitrade dojel kako morajo biti ceniki sestavljeni za razliko od KMAGa, ki je še vedno tam kjer je bil 10let nazaj. Ne vem, kako lahko mislijo, da bodo ljudje v letu 2012 kupovali kompakta za 13-14k+ brez avt. klime. Pri KMAGu so očitno tako zaljubljeni vase, da konkurence ne vidijo. Ne vem, katerega leta sem še videl Astro, Golfa, Focusa... brez avt. klime. Če ni možno LXa imet z avt. klimo, bi jo ponudili v eni oskubljeni EX varjatni. i30 nima avt.klime samo pri osnovnem paketu, vsi ostali jo imajo, poleg tega, je top oprema Premium manj bogata in ima možnost doplačila paketov za "privilegirance".

Ma kaj pa vem tole glede klime.. Jaz imam sicer avtomatsko v svojem, pred tem pa sem imel ročno + v drugem vozilu, ki ga vozim je ročna in neke posebne razlike, razen izgleda, niti ni. Zakaj? Vedno zaprem zračnike, ki pihajo v zgornji del trupa, nikoli ne uporabljam funkcije "auto", vedno si nastavim na "steklo in noge" in dam pihanje na 1-ko oz 2-ko. Razlika je samo v tem, da pri avtomat. nastavim temperaturo na recimo 20.5°C, pri ročni pa obrnem tisti knof na "polovico" hladnega/toplega zraka. Ok, ga "popraviš" mogoče mal večkrat, ker čez čas postane pre-vroče/mrzlo, ampak neke krize ni.

Tommy: Nevem kaj si hotel povedati glede tiste primerjave in še vedno ne vem. Sem pač prilepil primer, da je avtomobil, o katerem govorimo, konkurenčen, sploh v osnovnih različicah. Sem pretipal in presnifal Golfa, A3-ko, BMW 1-ko, ko sem stircu pomagal pri nakupu vozila (še vedno izbira) in nobeden od osnovnih modelov ne naredi nič boljšega vtisa od tega Ceed-a. Da ne govorim o šoku, ko sem v salonu na novi Golf 6-ki videl Hankook pnevmatike. Še Korejci so začeli vgrajevati Michelin/Continental gume gor. Seveda da je kako stikalo lepše in bolj kakovostno, ampak kot celota pa... Pa se spomnim ko je imel Mercedesa A-razred (let. 2010) cca 2 tedna kot nadomestno vozilo. Oba sva bila nad vozilom izjemno razočarana. Sedeži, plastika, črički.. Nevem..mogoče pa preveč pričakujem od Evropejcev. Pa ta stavek res ni mišljen sarkastično, ampak človek vedno posluša o nekih presežkih, potem pa si pogosto razočaran. Sploh ko kupuješ nov avtomobil, ki ga imaš le za uporabo, za cca 3-4 leta. Takrat dojameš, da "pravi" Audi pomeni 50% avtomobil + 50% oprema (oz 100% avtomobil + 50% oprema). Če je razmerje 80:20, potem to ni to. Pa tudi s tem ni nič narobe, tako pač je.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če maj 17, 2012 6:36 pm

ejsim je napisal/-a:Tommy: Nevem kaj si hotel povedati glede tiste primerjave in še vedno ne vem. Sem pač prilepil primer, da je avtomobil, o katerem govorimo, konkurenčen, sploh v osnovnih različicah. Sem pretipal in presnifal Golfa, A3-ko, BMW 1-ko, ko sem stircu pomagal pri nakupu vozila (še vedno izbira) in nobeden od osnovnih modelov ne naredi nič boljšega vtisa od tega Ceed-a. Da ne govorim o šoku, ko sem v salonu na novi Golf 6-ki videl Hankook pnevmatike. Še Korejci so začeli vgrajevati Michelin/Continental gume gor. Seveda da je kako stikalo lepše in bolj kakovostno, ampak kot celota pa... Pa se spomnim ko je imel Mercedesa A-razred (let. 2010) cca 2 tedna kot nadomestno vozilo. Oba sva bila nad vozilom izjemno razočarana. Sedeži, plastika, črički.. Nevem..mogoče pa preveč pričakujem od Evropejcev. Pa ta stavek res ni mišljen sarkastično, ampak človek vedno posluša o nekih presežkih, potem pa si pogosto razočaran. Sploh ko kupuješ nov avtomobil, ki ga imaš le za uporabo, za cca 3-4 leta. Takrat dojameš, da "pravi" Audi pomeni 50% avtomobil + 50% oprema (oz 100% avtomobil + 50% oprema). Če je razmerje 80:20, potem to ni to. Pa tudi s tem ni nič narobe, tako pač je.

Brez zamere, ampak mislim, da bi že otroku razložil o čem govorim... :roll:

Govoril sem o tem, da oskubljeni Megane pomeni:
-bobni zadaj (če se ne motim so diski pri Golfu od 4ke povsod tudi zadaj)
-ni ESP-ja, očitno niti ASR-a (Golf ga ima)
-omenjena je bila poltoga zadnja prema
-osnovni 1.6 16V motor (vs. sicer problematični, ampak precej naprednejši 1.2 TSI)
-ročna klima (vs. dvoconska s hlajenim sovoznikovim predalom s ključavnico)
-črna zunanja ogledala (ki niso ogrevana kot pri Golfu)
-notranjost oskubljena praktično vsakega dekorativnega elementa, na nivoju tovornega kombija (pri Golfu npr. lahko izbereš sedeže, spodnji del armature ipd. v barvi "kave z mlekom" :mrgreen: )
-pri Golfu dodatno kolenski air bag in aktivni vzglavniki
-volan nastavljiv samo po višini (pri Golfu tudi globina)
-Megane ima kot prednost tempomat in volanske kontrole
-pri Golfu dosti večje možnosti naročila dodatne opreme, tudi ugodnih paketov, ki dodatno popestrijo notranjost (Interieur), pri Generation-u zelo omejeno
-...

Ceeda bi moral malo podrobneje pogledat v živo, se pa najde kak biser, kot je "centralno zaklepanje" (brez daljinca), "zunanje vratne kljuke v barvi karoserije,
ročno nastavljivi stranski ogledali v črni barvi", določeni elementi v notranjosti, recimo klima je navadna, ... se najde nakaj banalnih stvari, ki jih je slovenski Golf prerastel najpozneje z letom 2006, nekatere tudi generacijo prej.

Eh saj nima smisla razlagat, ker Golf je stereotipno v osnovi katastrofalno opremljen in bežen pogled na slike iz avtoneta daje vtis, da ni praktično nobene razlike... :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Če maj 17, 2012 7:01 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
ejsim je napisal/-a:Tommy: Nevem kaj si hotel povedati glede tiste primerjave in še vedno ne vem. Sem pač prilepil primer, da je avtomobil, o katerem govorimo, konkurenčen, sploh v osnovnih različicah. Sem pretipal in presnifal Golfa, A3-ko, BMW 1-ko, ko sem stircu pomagal pri nakupu vozila (še vedno izbira) in nobeden od osnovnih modelov ne naredi nič boljšega vtisa od tega Ceed-a. Da ne govorim o šoku, ko sem v salonu na novi Golf 6-ki videl Hankook pnevmatike. Še Korejci so začeli vgrajevati Michelin/Continental gume gor. Seveda da je kako stikalo lepše in bolj kakovostno, ampak kot celota pa... Pa se spomnim ko je imel Mercedesa A-razred (let. 2010) cca 2 tedna kot nadomestno vozilo. Oba sva bila nad vozilom izjemno razočarana. Sedeži, plastika, črički.. Nevem..mogoče pa preveč pričakujem od Evropejcev. Pa ta stavek res ni mišljen sarkastično, ampak človek vedno posluša o nekih presežkih, potem pa si pogosto razočaran. Sploh ko kupuješ nov avtomobil, ki ga imaš le za uporabo, za cca 3-4 leta. Takrat dojameš, da "pravi" Audi pomeni 50% avtomobil + 50% oprema (oz 100% avtomobil + 50% oprema). Če je razmerje 80:20, potem to ni to. Pa tudi s tem ni nič narobe, tako pač je.

Brez zamere, ampak mislim, da bi že otroku razložil o čem govorim... :roll:

Govoril sem o tem, da oskubljeni Megane pomeni:
-bobni zadaj (če se ne motim so diski pri Golfu od 4ke povsod tudi zadaj)
-ni ESP-ja, očitno niti ASR-a (Golf ga ima)
-omenjena je bila poltoga zadnja prema
-osnovni 1.6 16V motor (vs. sicer problematični, ampak precej naprednejši 1.2 TSI)
-ročna klima (vs. dvoconska s hlajenim sovoznikovim predalom s ključavnico)
-črna zunanja ogledala (ki niso ogrevana kot pri Golfu)
-notranjost oskubljena praktično vsakega dekorativnega elementa, na nivoju tovornega kombija (pri Golfu npr. lahko izbereš sedeže, spodnji del armature ipd. v barvi "kave z mlekom" :mrgreen: )
-pri Golfu dodatno kolenski air bag in aktivni vzglavniki
-volan nastavljiv samo po višini (pri Golfu tudi globina)
-Megane ima kot prednost tempomat in volanske kontrole
-pri Golfu dosti večje možnosti naročila dodatne opreme, tudi ugodnih paketov, ki dodatno popestrijo notranjost (Interieur), pri Generation-u zelo omejeno
-...

Ceeda bi moral malo podrobneje pogledat v živo, se pa najde kak biser, kot je "centralno zaklepanje" (brez daljinca), "zunanje vratne kljuke v barvi karoserije,
ročno nastavljivi stranski ogledali v črni barvi", določeni elementi v notranjosti, recimo klima je navadna, ... se najde nakaj banalnih stvari, ki jih je slovenski Golf prerastel najpozneje z letom 2006, nekatere tudi generacijo prej.

Eh saj nima smisla razlagat, ker Golf je stereotipno v osnovi katastrofalno opremljen in bežen pogled na slike iz avtoneta daje vtis, da ni praktično nobene razlike... :D

Res je ampak oskubljeni Megane pomeni tudi 2,5k € nižjo ceno od osnovnega Golfa.Sicer sta pa teli osnovni opremi Megana in Golfa bili zasnovani z čisto drugi idejo.Golfova je bila ponuditi precej opreme za soliden denar,Meganova pa znižati ceno na minimum z vsemi mogočimi sredstvi.Dobiš pa za denar Rabbita že Megana ph1:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5768793&show=1 z veliko opreme.

Uporabniški avatar
urska_rad
Novinec

Napisal/-a urska_rad Če maj 17, 2012 7:17 pm

Za vse, ki jih zanima uradni seznam opreme (ker vidim, da pri Kii še niso dali cenika na spletno stran): zadnji dve sliki v predstavitvi, za cenami. Upam, da bo v pomoč.

Uporabniški avatar
grofo
Nov uporabnik

Napisal/-a grofo Če maj 17, 2012 7:30 pm

urska_rad je napisal/-a:Za vse, ki jih zanima uradni seznam opreme (ker vidim, da pri Kii še niso dali cenika na spletno stran): zadnji dve sliki v predstavitvi, za cenami. Upam, da bo v pomoč.

Super, hvala ti.
Slika

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Če maj 17, 2012 8:04 pm

Na spodnjem linku je cenik novega Ceed-a:

http://www.kia.si/press/ceed/doc/KIA_no ... _cenik.pdf

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če maj 17, 2012 8:06 pm

Renault VG je napisal/-a:Res je ampak oskubljeni Megane pomeni tudi 2,5k € nižjo ceno od osnovnega Golfa.Sicer sta pa teli osnovni opremi Megana in Golfa bili zasnovani z čisto drugi idejo.Golfova je bila ponuditi precej opreme za soliden denar,Meganova pa znižati ceno na minimum z vsemi mogočimi sredstvi.Dobiš pa za denar Rabbita že Megana ph1:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5768793&show=1 z veliko opreme.

Glej, vem da je tudi cena drugačna, hočem le povedat, da je osnovni Golf trenutno le stopnico višje od (določene) osnovne konkurence. Najbolj moteča stvar pri Meganu Generation je, da se ga oglašuje kot bogato opremljen avto! :D Moti me tudi to, da veliko ljudi pri nas ne vidi dlje od recimo el. pomika stekel (čeprav se ne odprejo/zaprejo samodejno da konca), meglenk in tempomata, zanemarja se pa zajeten kup detajlov, ki lahko upravljanje z avtom zelo poenostavijo oz. naredijo vožnjo udobnejšo.

Da ne bo pomote, moj namen ni na bilokakšen način pljuvat čez Megana ali čez Ceeda, odgovarjam le na zelo površne primerjave osnovnih različic, ker so razlike večje, kot se zdi po bežnem pregledu slik na avtonetu, je pa definitivno tudi razlika v ceni. Moje pisarjenje je hkrati odgovor tudi na pogoste stereotipizirane izjave brez prave podlage, (namerno?) površnost in uporabo dvojnih meril pri primerjanju avtomobilov.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če maj 17, 2012 8:20 pm

No kul, da ima vsaj EX style nekaj možne opreme na doplačilo. Predvidevam, da se da pri Stylu doplačati največ 17", pri maxxu pa 18".

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Če maj 17, 2012 8:48 pm

Slovenki uvoznik za Kio je bil površen pri sestavljanju cenika. Enako velja za Hyundai. Nemški uvozniki so veliko bolj natančni v primerjavi s slovenskimi. Pri Ceed-u ni nikjer omenjen tempomat (vem, da ga EX Style ima, ne vem pa za LX), naslon za roko zadaj (če ima katera verzija, je to verjetno EX MAXX), pa še kaj bi se našlo.

mirkos
Novinec

Napisal/-a mirkos Če maj 17, 2012 10:57 pm

Eden ali drugi

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5409545&show=1

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6067923&show=1

....meni sta oba dobra...pač stvar okusa in lastnih izkušenj (zunanji izgled, testna vožnja...)....meni je sicer želja Cee'd karavan 1.6 CRDI (128KM) MAXX + 18"...kolko sem prej uspel videt cenik, bi bila cena takšnega avtomobila septembra ko pridejo karavani (z upoštevanjem 1000€ joker popustov) nekje 24.000€...ni malo.... :huh:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe maj 18, 2012 9:07 am

Zelo zanimivo je, da se da pri KMAGu doplačati pri EX opremi 300€ za LED spredaj, čeprav imata oba EX paketa že to serijsko. Po izbiri, lahko spredaj LED plačaš dvakrat. Če pri KMAGu niso sposobni sestaviti cenika brez očitnih napak, ki jih zasledi vsak normalno razvit otrok se človek lahko vpraša koliko so sposobni pri ostalih stvareh.

xxseby
Novinec

Kraj: medvode/pirnice

Napisal/-a xxseby Pe maj 18, 2012 10:11 am

To je blo tud men čudn tele seznam dodatne opreme če že to dejansko ima. A označeno je da jo lahko dokupiš (FAIL)
Just checking....... ;)

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe maj 18, 2012 12:17 pm

mirkos je napisal/-a:Eden ali drugi

....meni sta oba dobra...pač stvar okusa in lastnih izkušenj (zunanji izgled, testna vožnja...)....meni je sicer želja Cee'd karavan 1.6 CRDI (128KM) MAXX + 18"...kolko sem prej uspel videt cenik, bi bila cena takšnega avtomobila septembra ko pridejo karavani (z upoštevanjem 1000€ joker popustov) nekje 24.000€...ni malo.... :huh:

Naj ima še toliko opreme in ostalih "bonbončkov", za 24k € se ne splača kupiti avta v tem razredu in pika. Ne Ceeda ne katerega drugega, ker za podoben denar dobiš karavana iz zgornjega srednjega razreda (Mazda6, Mondeo, Passat, Insignia...), kjer je udobje zaradi daljše medosne razdalje na neprimerno višjem nivoju, imajo pa še vedno tudi vso potrebno opremo. V primeru Ceeda pa povečini tudi z boljšim motorjem (1.6 "mlinček" se pač ne more kosat z 2.0/2.2 motorji).
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe maj 18, 2012 6:17 pm

Novi ceed je razstavljen tudi v Cityparku. Vendar je zaklenjen in brez spremstva, zato priporočam ogled čez vikend, ko bodo študentje tam (edino v času malice jih ne bo - 12:00-12:30 in 18:00-18:30).
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe maj 18, 2012 11:04 pm

Zadnjič spremenil Marek_, dne So maj 19, 2012 6:43 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Pe maj 18, 2012 11:32 pm

Polo78 je napisal/-a:
mirkos je napisal/-a:Eden ali drugi

Naj ima še toliko opreme in ostalih "bonbončkov", za 24k € se ne splača kupiti avta v tem razredu in pika. Ne Ceeda ne katerega drugega, ker za podoben denar dobiš karavana iz zgornjega srednjega razreda (Mazda6, Mondeo, Passat, Insignia...), kjer je udobje zaradi daljše medosne razdalje na neprimerno višjem nivoju, imajo pa še vedno tudi vso potrebno opremo. V primeru Ceeda pa povečini tudi z boljšim motorjem (1.6 "mlinček" se pač ne more kosat z 2.0/2.2 motorji).

načeloma se strinjam s tabo... "24k" evrov je absurden dnar za avto te velikosti... mogoče gre za predsodek ampak zame je, ne glede na to kdo je avto izdelal, v tem razredu vse, kar je nad 18k evrov, drago! še posebej, če gre za "main stream konfekcijo" (kar oba linkana modela, ne glede na količino opreme, tudi sta)!
je pa res tudi, da obstajajo ljudje, ki avtomobilov višjega segmenta, ki ga omenjaš, ali ne marajo, ali pa preprosto ne potrebujejo... tudi jaz spadam med ene in druge ;)... iz čisto racionalnih razlogov ne vidim potrebe po tem, da bi imel avto, ki je daljši od 4,5m! "Passati, Mazde6, (in še posebej) Mondei&Co." so postali glomazne, skoraj pet metrske krave! ...meni brez veze!
kljub temu pa bi moral bit avto nižjega srednjega razreda malo bolj "poseben" kot sta "en Ceed" ali "en Golf", da bi zanj bil pripravljen dat tak denar... tak, z malo več karakterja, šarma, prestiža, elegance... čist konkretno, ne dolgo nazaj sem sedel v 160 konjskem, popolnoma krcatem DS4! s tistim "pašček ročne ure" prešitim napa usnjem na sedežih in celo na armaturi!! je bla komplet cela oblečena v to usnje! avto je mel vse! dobesedno! od navigacije, aktivnih ksenonov do masažnih zicev in tistega "drkala" za prevožene črte... cena: 24.5k evrov... bil je temnejše metalik barve in zgledal je zelo prestižno, istočasno pa niti najmanj kričeče ali nastopaško! kar je ob vsem tem, zadnje čase tako modernem led kromokiču, v bistvu kar lep dosežek... bil je torej tak, zelo "classy" komad, zelo dobro motoriziranega in izjemno dobro opremljenga urbanega vozila, ob katerem bi omenjena dva zgledala kot... no, ne bom, ker nočem zvenet žaljivo, poleg tega pa Ceeda v živo sploh še nisem videl...
tisto, kar želim povedat pa je sledeče... ali sem pripravljen dat "24 jurjev" za avto te velikosti tudi, če mi kriterij "za ta dnar dobiš karavana zgornjega srednjega razreda" ne pomeni kej dosti... težko! bi moral bit na izgled in otip NAJMANJ tak, kot omenjeni DS4! tale dva (in velika večina ostalih) nista...
ampak, kot pravi pregovor "bivših bratov"... "sto ljudi sto čudi" ;) =P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
dottore
Stalni uporabnik

Kraj: "sončna stran Slavnika"

Napisal/-a dottore So maj 19, 2012 1:25 pm

@drugmirko Izvrstno napisano. Se popolnoma strinjam s teboj ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So maj 19, 2012 1:46 pm

Pri meni je dejansko tako, da če bi za avto namenil več kot 20 tisočakov in bi potreboval veliko prostora, bi gledal za karavanom razred višje (Passat ipd.), ker je dejansko dosti bolj smiselna izbira. Če mi prostor oz. prtljažnik ne bi bil bistvenega pomena, bi pa definitivno raje vzel golfov razred, ker mi te limuzine enostavno ne potegnejo, pa tudi prtljažnik se mi zdi neroden, zadaj zna bit prostor za glavo celo bolj omejen ipd. Glavna stvar je pa, da mi golfov razred (v HB verziji) nekako najbolj leži in se mi zdi bolj zabaven za vozit, vsaj dokler sem relativno malo na AC in veliko vozim po bolj "zanimivih" cestah. Trenutno bi s tem nekje do 50k € najverjetneje kupil avto iz tega razreda. ;)
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost