gortnar je napisal/-a:http://www.avtomobilizem.com/predstavitve/kia-ceed-slovenska-predstavitev/16-05-2012/ Še slovenska predstavitev.
Ceed je napisal/-a:LX paketi opreme (tudi pod drugačnim imenom) nimajo na nobenem trgu možnosti doplačila za avt. klimo, previdevam, da je pri KMAGu ta verejtnost skoraj 0elna. Je pa jasno videti, da je Hyundaitrade dojel kako morajo biti ceniki sestavljeni za razliko od KMAGa, ki je še vedno tam kjer je bil 10let nazaj. Ne vem, kako lahko mislijo, da bodo ljudje v letu 2012 kupovali kompakta za 13-14k+ brez avt. klime. Pri KMAGu so očitno tako zaljubljeni vase, da konkurence ne vidijo. Ne vem, katerega leta sem še videl Astro, Golfa, Focusa... brez avt. klime. Če ni možno LXa imet z avt. klimo, bi jo ponudili v eni oskubljeni EX varjatni. i30 nima avt.klime samo pri osnovnem paketu, vsi ostali jo imajo, poleg tega, je top oprema Premium manj bogata in ima možnost doplačila paketov za "privilegirance".
ejsim je napisal/-a:Tommy: Nevem kaj si hotel povedati glede tiste primerjave in še vedno ne vem. Sem pač prilepil primer, da je avtomobil, o katerem govorimo, konkurenčen, sploh v osnovnih različicah. Sem pretipal in presnifal Golfa, A3-ko, BMW 1-ko, ko sem stircu pomagal pri nakupu vozila (še vedno izbira) in nobeden od osnovnih modelov ne naredi nič boljšega vtisa od tega Ceed-a. Da ne govorim o šoku, ko sem v salonu na novi Golf 6-ki videl Hankook pnevmatike. Še Korejci so začeli vgrajevati Michelin/Continental gume gor. Seveda da je kako stikalo lepše in bolj kakovostno, ampak kot celota pa... Pa se spomnim ko je imel Mercedesa A-razred (let. 2010) cca 2 tedna kot nadomestno vozilo. Oba sva bila nad vozilom izjemno razočarana. Sedeži, plastika, črički.. Nevem..mogoče pa preveč pričakujem od Evropejcev. Pa ta stavek res ni mišljen sarkastično, ampak človek vedno posluša o nekih presežkih, potem pa si pogosto razočaran. Sploh ko kupuješ nov avtomobil, ki ga imaš le za uporabo, za cca 3-4 leta. Takrat dojameš, da "pravi" Audi pomeni 50% avtomobil + 50% oprema (oz 100% avtomobil + 50% oprema). Če je razmerje 80:20, potem to ni to. Pa tudi s tem ni nič narobe, tako pač je.
~toMmy~ je napisal/-a:ejsim je napisal/-a:Tommy: Nevem kaj si hotel povedati glede tiste primerjave in še vedno ne vem. Sem pač prilepil primer, da je avtomobil, o katerem govorimo, konkurenčen, sploh v osnovnih različicah. Sem pretipal in presnifal Golfa, A3-ko, BMW 1-ko, ko sem stircu pomagal pri nakupu vozila (še vedno izbira) in nobeden od osnovnih modelov ne naredi nič boljšega vtisa od tega Ceed-a. Da ne govorim o šoku, ko sem v salonu na novi Golf 6-ki videl Hankook pnevmatike. Še Korejci so začeli vgrajevati Michelin/Continental gume gor. Seveda da je kako stikalo lepše in bolj kakovostno, ampak kot celota pa... Pa se spomnim ko je imel Mercedesa A-razred (let. 2010) cca 2 tedna kot nadomestno vozilo. Oba sva bila nad vozilom izjemno razočarana. Sedeži, plastika, črički.. Nevem..mogoče pa preveč pričakujem od Evropejcev. Pa ta stavek res ni mišljen sarkastično, ampak človek vedno posluša o nekih presežkih, potem pa si pogosto razočaran. Sploh ko kupuješ nov avtomobil, ki ga imaš le za uporabo, za cca 3-4 leta. Takrat dojameš, da "pravi" Audi pomeni 50% avtomobil + 50% oprema (oz 100% avtomobil + 50% oprema). Če je razmerje 80:20, potem to ni to. Pa tudi s tem ni nič narobe, tako pač je.
Brez zamere, ampak mislim, da bi že otroku razložil o čem govorim...![]()
Govoril sem o tem, da oskubljeni Megane pomeni:
-bobni zadaj (če se ne motim so diski pri Golfu od 4ke povsod tudi zadaj)
-ni ESP-ja, očitno niti ASR-a (Golf ga ima)
-omenjena je bila poltoga zadnja prema
-osnovni 1.6 16V motor (vs. sicer problematični, ampak precej naprednejši 1.2 TSI)
-ročna klima (vs. dvoconska s hlajenim sovoznikovim predalom s ključavnico)
-črna zunanja ogledala (ki niso ogrevana kot pri Golfu)
-notranjost oskubljena praktično vsakega dekorativnega elementa, na nivoju tovornega kombija (pri Golfu npr. lahko izbereš sedeže, spodnji del armature ipd. v barvi "kave z mlekom")
-pri Golfu dodatno kolenski air bag in aktivni vzglavniki
-volan nastavljiv samo po višini (pri Golfu tudi globina)
-Megane ima kot prednost tempomat in volanske kontrole
-pri Golfu dosti večje možnosti naročila dodatne opreme, tudi ugodnih paketov, ki dodatno popestrijo notranjost (Interieur), pri Generation-u zelo omejeno
-...
Ceeda bi moral malo podrobneje pogledat v živo, se pa najde kak biser, kot je "centralno zaklepanje" (brez daljinca), "zunanje vratne kljuke v barvi karoserije,
ročno nastavljivi stranski ogledali v črni barvi", določeni elementi v notranjosti, recimo klima je navadna, ... se najde nakaj banalnih stvari, ki jih je slovenski Golf prerastel najpozneje z letom 2006, nekatere tudi generacijo prej.
Eh saj nima smisla razlagat, ker Golf je stereotipno v osnovi katastrofalno opremljen in bežen pogled na slike iz avtoneta daje vtis, da ni praktično nobene razlike...
urska_rad je napisal/-a:Za vse, ki jih zanima uradni seznam opreme (ker vidim, da pri Kii še niso dali cenika na spletno stran): zadnji dve sliki v predstavitvi, za cenami. Upam, da bo v pomoč.
Renault VG je napisal/-a:Res je ampak oskubljeni Megane pomeni tudi 2,5k € nižjo ceno od osnovnega Golfa.Sicer sta pa teli osnovni opremi Megana in Golfa bili zasnovani z čisto drugi idejo.Golfova je bila ponuditi precej opreme za soliden denar,Meganova pa znižati ceno na minimum z vsemi mogočimi sredstvi.Dobiš pa za denar Rabbita že Megana ph1:http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5768793&show=1 z veliko opreme.
mirkos je napisal/-a:Eden ali drugi
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5409545&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6067923&show=1
....meni sta oba dobra...pač stvar okusa in lastnih izkušenj (zunanji izgled, testna vožnja...)....meni je sicer želja Cee'd karavan 1.6 CRDI (128KM) MAXX + 18"...kolko sem prej uspel videt cenik, bi bila cena takšnega avtomobila septembra ko pridejo karavani (z upoštevanjem 1000€ joker popustov) nekje 24.000€...ni malo....
Polo78 je napisal/-a:mirkos je napisal/-a:Eden ali drugi
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5409545&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6067923&show=1
....meni sta oba dobra...pač stvar okusa in lastnih izkušenj (zunanji izgled, testna vožnja...)....meni je sicer želja Cee'd karavan 1.6 CRDI (128KM) MAXX + 18"...kolko sem prej uspel videt cenik, bi bila cena takšnega avtomobila septembra ko pridejo karavani (z upoštevanjem 1000€ joker popustov) nekje 24.000€...ni malo....
Naj ima še toliko opreme in ostalih "bonbončkov", za 24k € se ne splača kupiti avta v tem razredu in pika. Ne Ceeda ne katerega drugega, ker za podoben denar dobiš karavana iz zgornjega srednjega razreda (Mazda6, Mondeo, Passat, Insignia...), kjer je udobje zaradi daljše medosne razdalje na neprimerno višjem nivoju, imajo pa še vedno tudi vso potrebno opremo. V primeru Ceeda pa povečini tudi z boljšim motorjem (1.6 "mlinček" se pač ne more kosat z 2.0/2.2 motorji).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost