Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport Ne okt 09, 2005 10:09 am

Kratke ročke so razvoj Scenica, nato so jih prenesli v Modusa in zdej so v Cliu.
Nekaj časa potrebuješ da se jih navadiš, potam je ql.
I feel very Olimpic today

Uporabniški avatar
Psymon
Nov uporabnik

Kraj: Celje / Žalec / okolica

Napisal/-a Psymon Ne okt 09, 2005 10:12 am

Ka so te kratke ročke narete tk k pr Astri? K tam se kao nč ne pomikajo, sam gumbke majo gor?

Pa MP3 radio bo že serijsko al kot dodatna oprema?

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a M|t3k Ne okt 09, 2005 10:19 am

Ni v serijskem radia, edino v luxe opremi je radio CD 4zvočniki, samo luxe pa ma malo veliko ceno že za cliota. Pack pa confort mata pa serijsko samo luknjo v armaturki :P

Uporabniški avatar
Sky_Walker
Novinec

Napisal/-a Sky_Walker Ne okt 09, 2005 10:25 am

metallic je napisal/-a:
_WeSt_ je napisal/-a:NO da še jaz nekaj powem to kar je G. Darwin napisal je popolnoma res tudi sam sem danes biu na testu ker bo tale avto pri nas naslednji teden našel dom glede prostora spredaj je zelo pohwalno imam predhodnjika tega novega clia in spotnik če gre s stolom čisto naprej nima enostavno prostora... no glede teh kratkih ročk na volano (blinker pa t...) se mi zdi zelo čudno a najverjetnje bolj uporabno no moti me pa edino da ima prestavo za vzratno vožnjo na poziciji šeste prestave kar me zelo moti ker imamo doma same renaulte pr enmu mamo 6 prestav in se lahk takoj zmotiš če nisi pozorn in šaltaš rikverc... ž
LP

Te kratke ročke so čist kul. Jest sm se jih (v modusu) takoj navadu. Pa če maš 5 prestav, pol jih nimaš 6... :P Pa tut če hočš dol dat je tolk trdo, da ne gre. ;)

Am... glede prestav sem mislo ker mamo laguno ko ma 6 prestav pa je v bistvu pr cliotu kao 6 prestava rikverc
RK Slovenija

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne okt 09, 2005 10:33 am

_WeSt_ je napisal/-a:
metallic je napisal/-a:
_WeSt_ je napisal/-a:NO da še jaz nekaj powem to kar je G. Darwin napisal je popolnoma res tudi sam sem danes biu na testu ker bo tale avto pri nas naslednji teden našel dom glede prostora spredaj je zelo pohwalno imam predhodnjika tega novega clia in spotnik če gre s stolom čisto naprej nima enostavno prostora... no glede teh kratkih ročk na volano (blinker pa t...) se mi zdi zelo čudno a najverjetnje bolj uporabno no moti me pa edino da ima prestavo za vzratno vožnjo na poziciji šeste prestave kar me zelo moti ker imamo doma same renaulte pr enmu mamo 6 prestav in se lahk takoj zmotiš če nisi pozorn in šaltaš rikverc... ž
LP

Te kratke ročke so čist kul. Jest sm se jih (v modusu) takoj navadu. Pa če maš 5 prestav, pol jih nimaš 6... :P Pa tut če hočš dol dat je tolk trdo, da ne gre. ;)

Am... glede prestav sem mislo ker mamo laguno ko ma 6 prestav pa je v bistvu pr cliotu kao 6 prestava rikverc

Pomoje ima kakšen mehanizem za blokiranje vzvratne prestave, recimo pritisk ročice navzdol tako kot VAG, ker obročka ni več, ali pa kako drugače urejeno mehansko blokado za rikverc, recimo da enostavno ne moreš direktno iz pete v rikverc porint ročice...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Sky_Walker
Novinec

Napisal/-a Sky_Walker Ne okt 09, 2005 10:36 am

Verjetno ma kaj ker drugač lahk vse gre v pm.... ;D
RK Slovenija

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Ne okt 09, 2005 10:49 am

Psymon je napisal/-a:Ka so te kratke ročke narete tk k pr Astri? K tam se kao nč ne pomikajo, sam gumbke majo gor?

Navadne ročke ma, sam da so krajše. Pa mp3 radijo bo serijski samo v opremi luxe.

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a M|t3k Ne okt 09, 2005 10:57 am

metallic je napisal/-a:
Psymon je napisal/-a:Ka so te kratke ročke narete tk k pr Astri? K tam se kao nč ne pomikajo, sam gumbke majo gor?

Navadne ročke ma, sam da so krajše. Pa mp3 radijo bo serijski samo v opremi luxe.

Žal niti v luxu, doplačilo za mp3 radio je 10tisoč (pri luxe opremi) :P
Smo pač natančni :)

Uporabniški avatar
Psymon
Nov uporabnik

Kraj: Celje / Žalec / okolica

Napisal/-a Psymon Ne okt 09, 2005 12:47 pm

Evo, dve fain novici. Tistih 10k daš pa lahk mp3je poslušaš, pa še normalno žmigovce devaš :D No tist pr Astri mi ne diši najbolš... (res pa je, da nisem zadeve sprobal)

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po okt 10, 2005 9:53 am

mistervegas je napisal/-a:v petek sem videl na AC šlepara za kočevje in so bli novi clioti gor samo neki čist obicči.
malo se mi je zdel kot mini modus vendar smešn nekak

Včeraj sem si ga ogledal malo... nevem, glede na fotke, ki so prihajale me je popolnoma razočaral. Zgleda okoren, velik je kot 307ka in tudi obliko ima podobno, notranjost spet izgleda bolj borno, plastično... mene so izgubil s tem modelom, sorry.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po okt 10, 2005 7:11 pm

Dons sm si ga malo pobliže ogledu in morm rečt, da je kr v redu. Placa je velik, ergonomija je dobra, oblika je ušečna, čeprav daleč od običajne renaultove drznosti :evil: :evil: , cene so konkurenčne, oprema še kr... ampak prou hudo me pa ni fasciniral. :-P Mogoče zato, ker mamo modusa... (isto "sranje" drugo pakovanje) ;)

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport Po okt 10, 2005 7:15 pm

Danes sem testiral Clia III Dynamic Confort 1.5 DCI (63KW/85KM) 3V.
Kar se tiče udobja je 1A. Predvsem mi je bila všeč "dolga položna" armatura začinjena z ALU elementi po armaturi in okolici ter logična porazdelitev gumbov in vse to na dosegu rok.
Za ozvočenje spredaj poskrbijo veliki "krogi" na vratih in komande ob volanu. Napako Clia II so dokončno odpravili v Cliou III. To je impulzno voznikovo stikalo. V modelu III deluje mnogo boljše kot v II in predvsem zelo logično saj ne potrebuješ več šestega čuta za odpiranje in zapiranje stekel :P .
Trikraki usnjen volan deluje vodljivo in zelo športno, za začinek pa poskrbijo majhne paličice za smerokaze in brisalce, ki pa se jih je potrebno privaditi.
Kar se tiče vožnje me je delno "presenetil" motor ki deluje bolj "leno" kot dinamično glede na to da ima pod pokrovom 63KW (pade v dražji zavarovalni razred 60-80KW). Opravičilo lahko najdemo v mišični masi saj je cca 100Kg težji. To se dodobra občuti na pospeševanju za kar stojijo sedaj 15" platišča (prej 14"). Lega deluje bolj gosposko kot športno.
Na koncu svoje doda še sveža oblika, ki deluje zelo mladostno še posebej sprenje luči, ki so dokaj visoko zaključijo v loku (žarnice bodo lahko menjali le serviserji, saj si ne predstavljam kako priti zraven). Sprednje položno steklo daje velik občutek svetlobe v potniški kabini, kar daje velik plus na preglednost iz vozila.
Svojo pozitivo pri obliki prikaže v preglednosti negativo, saj zna dati zadej dvignjen lok (3 vratnik) kar nekaj preglavic pri parkiranju.
Kar se tiče testnega modela, ki sem ga testiral je cena 3.360.000,00 z ddv (meni se zdi občutno predrag). Da ne bi bili prodajalci gorenci ti priznajo na to ceno še 100KSit popusta. :P
Toliko Clio III skozi moj občutek. 8)
I feel very Olimpic today

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice Po okt 10, 2005 11:22 pm

rotflol cene... za ta denar dobiš že novo Mazdo3 :)
IceBreakr

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic To okt 11, 2005 9:01 am

A za 2.1M? :lol: :lol: Sej dobiš tut megana, ampak z malo slabšo opremo in malo slabšo mašino an... :roll:

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Napisal/-a ice To okt 11, 2005 9:05 am

metallic: govoril sem za prejšnji post, 1.5dCI za 3.360.000,00 z ddv
IceBreakr

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic To okt 11, 2005 9:14 am

:oops: my bad...
Jah, sej za ta dnar dobiš marsikaj "en razred večjega" ampak s popusti, z 1.4 in brez opreme. ;)

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee To okt 11, 2005 9:39 am

Novi Clio je očitno predrag,saj bo z vso opremo stal okoli 4MIO :shock: ,kaj bo šele ko pride RS ven,tam okol 6 MIO :shock:

Nima veze,itaq so vsi novi avti dražji od predhodnikov,sicer ne vem zakaj temu tako,ampak jeb... ga . Tud novi Punto bo drag :D
Slika

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic To okt 11, 2005 9:58 am

Ja, kaj je bolš? Nizka cena in mal popusta, al visoka cena in velik popusta? :D ;)

fiat gt
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fiat gt To okt 11, 2005 11:02 am

[quote="Nima veze,itaq so vsi novi avti dražji od predhodnikv,sicer ne vem zakaj temu tako,ampak jeb... ga . Tud novi Punto bo drag :D[/quote]

Hmmm.. nevem ce so glih tko..nova astra se mi zdi da ni drazja od predhodnice ;)

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic To okt 11, 2005 11:10 am

Sej novi clio je v osnovi cenejši od predhodnika. ;)
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov