Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po mar 29, 2010 4:16 pm

Dober opis, druže Mirko, kot profesionalec ;)

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko To mar 30, 2010 9:16 am

BBS je napisal/-a:Dober opis, druže Mirko, kot profesionalec ;)

... tnx =P.

zdej sem preštefnal še tretjega :mrgreen:... včeraj sem bil s službo v Kopru in ker je blo dve ure cajta sem se s sodelavcem malo sprehajal ob "marini", pol sva pa odšetkala firbec past na novo koprsko "skakalnico" in gradbišče bodoče avtocestne luknje... in ker tam niti ni blo kej pretiranega za videt, sva zavila k Citroenu (on ma sicer Kiin Carnival, ga pa zelo "manta" C5 Touring :twisted: ). no.... in tam notri so meli rumenega DS-a s črno streho :twisted: . to je torej že četrta farbovita verzija, katero sem videl v živo in tretja v kateri sem sedel :D .
kaj naj rečem... avto rapidno popravlja negativne vtise, ki sem jih dobil po tem, ko sem se iz C3 Exclusive presedel v prvi DS s srednjo, "so chic", opremo. in čeprav je bil ta tudi 120 konjski "so chic" je zgledal zelo v redu. verjetno zato, ker je bil že rasztavljen v salonu in spedencan und zglancan, kot se za razstavni primerek spodobi.... ona dva prej sta bla po kabini še bolj ali manj zalimana s kakimi polivinili in na armaturi jima je manjkal ogromen panel, ki pokriva varovalke in električne napeljave...

strupena rumena in predvsem črna sreha mu zelo pašeta!!! pa tudi klavirsko črna armatura je veliko lepši izbor od tiste nesrečne "crknjen bordo" plastike v taprvem...
tudi občutki utesnjenosti se res počasi popravljajo (najbrž ma vseskupej kej za opravit s čistostjo avta in sončnostjo dneva =P) ampak res prostoren pa ne bo nikoli... ko si je sodelavec (tam ene 188cm&srednje do močneje korpulenten :mrgreen:) naštimal zic tako, da je udobno sedel za volanom, se na zadnjem zicu lahko pozabi na VSAKRŠNO sedenje! ...tudi če maš samo 4-5 let! sicer je res, da ko sem sovozniški zic naštimal na spodnjo mejo tolerantnosti za mojo višino, sem zadaj sedel zelo komot... in v zadovoljivo, ko je bil sovozniški zic naštelan na mojo "komotnost". ampak že pri "moji nastavitvi" vozniškega zica je za njim na zadnjem zicu res bolj neprijetno, kot pa kej drugega... in še zmerej pa je naslonjalo zadnje klopi za moj okus malo preveč pokončno! to vsaj meni še potencira občutek neudobne utesnjenosti :( . ...ampak, da ne bo pomote, zadeva ni kej drastično drugačna, kot v drugih vozilih te velikosti... gre preprosto za to, da se naklon naslonjal zadnjih zicev v mojem C2 lahko štela za kakšnih 5-10cm in je zato tam lažje najt udobnejši pozicijo, kot pa tu, kjer je naklon fiksen...
zato me v bistvu presenečajo zapisi testov o prostornosti DS-a... ker je čist realno gledano v njem na zadnjih zicih težko sedet, kako neuporabni so šele sedeži v Miniju 500-ki in Mitu?!?

ampak... suma, sumarum... avto mi je vsebolj všeč! v živo ni niti sledu tistega blago "pusjastega" videza, ki ga ma na slikah. žverca zgleda kar "šlank" in elegantno za svoje dimenzije, poleg tega pa je ravno prav agresivna in glih tolko "nafrfulena", da še ni kičasta :mrgreen:!

pa še nekej sem opazu... ne glede na verzijo in farbo karoserije so vsi meli črn strop v kabini! ne rečem, da zgleda slabo... daleč od tega! sem pa vseeno mnenja, da bi svetel strop zlahko zmanjšal občutek utesnjenosti! stekelna streha bi mu pa sploh koristla... "ko budali šamar" :mrgreen: =P!
in to, da avto v svoji sonovni silhueti neverjetno spominja na sulhueto AX-a! kar je vsaj meni, ki te stvari opazim nasploh carsko! tistim, katerim DS ne bo podoben ničemur drugemu na cesti, še zmreaj pa jim bo bolj Citroen, kot pa recimo Mini, pa povem, da je ta "sled AXovega genoma" v njem razlog za to 8)!

tako... zdej pa samo še počakat na četrtek in opravit kako probno vožnjo 8) !
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj To mar 30, 2010 9:34 pm

@drugmirko... če si opazil, večina športnih avtov ima strop črne barve, kar daje dober občutek..

fotr ima C5 III exlusive 2.0 hdi 140 (15.000km) . in bo zamenjal z DS3 Racing(ko bo le-ta v prodaji)

ko bo DS3-R pri hiši pridejo slike v galerijo.

Jaz pa še vedno ostajam na peugeotu ;)
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo Sr mar 31, 2010 5:06 pm

Za DS3-R se bo potrebno kar hitro v vrsto postavit saj bo serija premajhna (1000 kos).

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR So apr 03, 2010 8:26 pm

Danes sem videl enega z temi navpično postavljenimi ledicami in sem sam :shock: :shock: :shock: Ful je hud :!:
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne apr 04, 2010 7:48 pm

fotr ima C5 III exlusive 2.0 hdi 140 (15.000km) . in bo zamenjal z DS3 Racing(ko bo le-ta v prodaji)

Posel stoletja. Upam, da se premisli in ostane kjer je.

Uporabniški avatar
RobberDuck
Novinec

Napisal/-a RobberDuck Sr apr 07, 2010 3:35 pm

evo tud sam sem danes sedel v enem primerku. Moji vtisi so sledeči. Avto na zunaj deluje res ogromen (za svoj razred). Tak nabit, glomazen. Do sedaj bi verjetno težko opisoval citroene s temi pridevniki, tega pa z lahkoto. Vsaj jaz. Na zunaj je zelo zanimiv avto. Kar se mene tiče, bi ga vzel rajše kot kakšnega minija. Med vožnjo bo verjetno še posebej vpadljiv. Občutki v notranjosti so vredu. Zelo zanimiva armaturka, lep eleganten volan... na kratko: nobene negativne lastnosti. Kar se tiče prostora, pa sam nimam pripomb. V višino merim ne tako skromnih 188cm in ko sem si naštimal sedež, tako da mi je ustrezalo, bi se za menoj lahko še kdo vsedel. Kakšen otrok - zagotovo brez vsakih problemov, kakšen dvometraš pa verjetno res malo težje. Samo mislim, da bi bilo to krivično pričakovati, saj že v avtomobilu tipa a4 ni ne vem kaj prostora za noge. Ds3 verjetno v osnovi ni bil narejen ravno za kakšna dolga potovanja, tako da bi zaključil, da je prostora za avto v tem razredu dovolj. Sedeži so udobni. Sam bi pogrešal nekoliko bočnega oprijema. Sicer so "ledvičke" na sedežih prisotne, a imam sam verjetno 10 kg premalo, da bi me sedež "prijel" tako kot se spodobi.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr apr 07, 2010 4:44 pm

Danes sem si ogledal oba, C3 in DS3.
C3 je močno napredoval, vsaj po mojem mnenju. Avtomobil je naravnost fantastičen! Zelo živahen avto s pametno postavljenimi kontrolami. Edino me je zmotil izgled radia - nekam starinski je... Ne paše mi v vozilo, ki ga krojijo "futuristične" poteze.

Glede DS3... Me je prepričal v testno vožnjo, več pa po njej :D Morda je malenkost drag (čeprav v stopa v razred z dražjo konkurenco), nenazdanje je za večino to "le" citröen... Se že močno veselim testne vožnje :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Gastrofox
Nov uporabnik

Napisal/-a Gastrofox So apr 10, 2010 12:26 pm

C3 in DS3 zanič

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So apr 10, 2010 12:39 pm

Gastrofox je napisal/-a:C3 in DS3 zanič

:ue . Kaj si želel s tem povedati :?: :?:

lp

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr apr 21, 2010 3:21 pm

danes sem šel en krog ali dva na okoli z novim DS3... na žalost samo s 120 konjskim "so šik" opremljenim modelom, s pet stopenjskim menjalnikom. ampak me ni kej preveč motlo =P! in slaba urica, za kolikor mi je bil prepuščen, je minila presneto hitro... :(

avtek je ODLIČEN! naredil sem klasični tris... malo po obvoznici, malo po mestu in za piko na i, še po eni orenk zaviti cesti v en orenk hrib!
najbolj fajn je blo, ko sem se, prav počasi, peljal mimo Malgajeve razstave Minijev na Viču, ravno, ko so pred gomilo parkiranih Minijev, trije Malgajevi okravantaci stali na pločniku in čakali, da bodo šli čez cesto... mater, so si skorej vrat spahnli, ko sem se peljal mimo... :mrgreen: 8).

vozit ta avto kjerkoli je ABSOLUTNI GUŠT!!! izjemno dobro leži na cesti, nevrjetno dolgo je nevtralen, na spremembe smeri se odziva hitro, odločno in zelo kontrolirano! čez ovinke se pelje kot po tračnicah in brez pretiranega nagibanja... kot en tak, hudo šmekerski gokart =P! istočasno -in to je glede na vozne lastnoti tudi daleč najboj fascinantno- ni NITI NAJMANJ neudoben! seveda je veliko trši od mojega C2! tudi od gospejinega A4 in neprimerljivo je trši od novega C3! proti njemu ma tako drugačne vozne alstnosti, da nimaš občutka, da gre za "isti" avto, oziroma za tehnično enako podvozje, enak motor in menjalnik.... ampak, kljub vsej tej "trdoti", v njem nisi tepen!
lahko mirno rečem, da so skoraj vse zamere, nabrane v razstavnih primerkih po salonih, v vožnji izginle kot rahla jutranja meglica v soncu :D ... nič me ni več motlo... ne nizek in črn strop, ne "majhne" šipe, ne dvignjen poden pred sovozniškim zicem (na pol poti sem pobral sodelavca, ki ga je tudi hotel videt, pa sva se malo zamenjala)... ko se avto enkrat premakne, pozabiš na vse... :D.
sprednji sedeži so zelo dobri. odlično držijo telo in šele, ko ga res hudo žgeš po ovinkasti in serpentinasti cesti jim zmanjka malo bočne podpore za noge... ampak, če bi bla trša, bi najedala pri normalni, vsakodnevni uporabi...
volan je dober, relativno komunikativen, kar precej direkten. mogoče bi lahko bil čisto malo trši pri nizkih hitrostih ampak tudi to, vsej meni, ni niti najmanj moteče! na koncu koncev se ne pogovarjamo o Cliu RS ampak o čist navadnem, rahlo "trendy" mestnem avtku! in za takega je DS3 zelo nadpovprečen izdelek! skorejda CARSKI! do tega mu pa manjka samo ena stvar... menjalnik! tale petstopenjski, ki ga je mel dotični DS, je za Citeonovo povprečje veliko natančnejši izdelek, z ne predolgimi in relativno trdimi hodi... v glavnem, proti temu kar mam v C2, zelo opazen napredek... vendar pa ima na žalost za moj okus rahlo napačna in prekratka prestavna razmerja. in kot tak ni sposoben v popolnosti izkoristit sposobnosti 120 konjskega VTi motorja. ki tudi ni slab... v bistvu je odličen motor!

sve u svemu... DS3 je zelo dober avto! zato, ker ima res fantastično razmerje med udobjem, vsakdanjo uporabnostjo in odličnimi voznimi lastnostmi! in to so, vsaj zame, ki imam avto za vsakdanje potrebe in ne za dirkat po stezi, zelo pomembne lastnosti!
vendar, za razliko od ostalih avtomobilov "za vsakdanje potrebe" lahko tega, ko se poklopijo cesta, volja in veselje do vožnje, orenk pretisneš! in avto te ima, brez najmanjšega problema, tudi s čim zadovoljit! 8)
in takih ni prav veliko... ;)

skratka... Citroen sedi 5! ...eee... v konkretnem primeru, zaradi menjalnika -5... ampak že v tem paketu je pravi bonbon! v verziji s 150 konjskim THPjem in šeststopenjskim menjalnikom pa mora bit naravnost za prste polizat!! :bow :clapclap
živeo drugmirkooooo!!!!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr apr 21, 2010 3:58 pm

Js sem pa ravno s testne vožnje 150 konjske izvedbe.

Kaj naj povem, avto je na zunaj hud ( sivo bordo rdeča kombinacija), notranjost huda ( usnje ipd ), ampak ko sem se usedel vanjga mi je kar nekaj manjkalo, sedi se ful previsoko, sedež je prekratek, nekako nisem našel optimalnega položaja ( res je da nisem kaj veliko šnofal po nastavitvah ). Preglednost je OK.

Vožnja...ni tako trd kot sem mislil da je, mehkejši od astre H, nagiba se zelo malo, lega zelo solidna, ne pa neki presežek, potegne tudi ne neki waw za to konjenico, ampak je bil še popolnoma nov tako da ga nisem žgal na polno pa še lastnik salona je deloval prestrašen zraven :lol: . Ni mi ušeč da on misli da ve kdaj morm jaz prstavit, števci so mi bili malček nepregleni, ampak to so vse stvari na katere se navadiš. Zavore se dajo lepo dozirati ampak učinek ni spet neki waw , usnje deluje kvalitetno, pogrešal sem sredinski naslon za roke, zvok je kar ok samo malo preveč "piskajoč" ko ga ne tišiš...

Skratka, vizuelno hud, tehninčno OK avtomobil s tipično zanič sedeži za moj okus ( podobno kot peugeot 207 ).

Sem nafehtal eno mal daljšo testno vožnjo ( 2, 3 ure ) za kdaj drugič ko bom imel več časa pa bom sam, tako da napišem več vtisov in porabo ipd...

Cena 19 jurčkov ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr apr 21, 2010 6:22 pm

viš... na "mojem" so ble pa bremze citroenovsko huronske... kot, da bi vrgu sidro :D! je pa res, da niso več v prislovični citroen maniri ON ali OFF amapk se jih da lepo dozirat...

nisem mel občutka, da se sedi previsoko. meni je sedež odličen in nič prekratek, je pa res, da nisem kej posebej velik. če bi mu že kej zameru je to, da se višina ne da štelat tudi na sprednji strani sedala, ker se z dviganjem podira naklon.

sredinski naslon mi je bil na avtocesti fajn, na zaviti cesti, kjer je blo treba pa malo več šaltat mi je šel pa na "nekej" in sem ga mrtvo hladno dvignu med zice, ker mi je bil v "napoto".
"pametovanja " v katero prestavo naj ga prestavim, pa zelo dolgo nisem niti opazil, ker na avtocesti ni "težil", med divjanjem po ovinkih na en hrib nad Dolskim pa mi niti na kraj pameti ni padlo gledat v armaturo... =P .

še enkrat lahko mirne duše povem, da avto na cesti leži daleč nad mojimi pričakovanji in kljub temu ni neudoben!!!!
brez problema bi lahko bil trši ampak se ziher nebi peljal toliko boljše, kolikor bolj bi bil neudoben! tu so zadeli tisto neverjetno tanko mejo med odličnimi voznimi lastnostmi in še prijetnim udobjem! Mini je sicer neposrednejši in čez ovinke se pelje bolje od DSa ampak... roko na srce, na čist vsaki lukni tudi "nabija" kot en lojtrni voz...
in čist iskreno... ko grem v štacuno ali ko peljem dete v vrtec mi ni prav nič do tega, da me avto, zarad malo boljše lege pri divjanju čez ovinke, nabija v ledvice in hrbtenico, kot da vozim WTTC bolid ;)!
živeo drugmirkooooo!!!!

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr apr 21, 2010 6:27 pm

drugmirko je napisal/-a:viš... na "mojem" so ble pa bremze citroenovsko huronske... kot, da bi vrgu sidro :D! je pa res, da niso več v prislovični citroen maniri ON ali OFF amapk se jih da lepo dozirat...

nisem mel občutka, da se sedi previsoko. meni je sedež odličen in nič prekratek, je pa res, da nisem kej posebej velik. če bi mu že kej zameru je to, da se višina ne da štelat tudi na sprednji strani sedala, ker se z dviganjem podira naklon.

sredinski naslon mi je bil na avtocesti fajn, na zaviti cesti, kjer je blo treba pa malo več šaltat mi je šel pa na "nekej" in sem ga mrtvo hladno dvignu med zice, ker mi je bil v "napoto".
"pametovanja " v katero prestavo naj ga prestavim, pa zelo dolgo nisem niti opazil, ker na avtocesti ni "težil", med divjanjem po ovinkih na en hrib nad Dolskim pa mi niti na kraj pameti ni padlo gledat v armaturo... =P .

še enkrat lahko mirne duše povem, da avto na cesti leži daleč nad mojimi pričakovanji in kljub temu ni neudoben!!!!
brez problema bi lahko bil trši ampak se ziher nebi peljal toliko boljše, kolikor bolj bi bil neudoben! tu so zadeli tisto neverjetno tanko mejo med odličnimi voznimi lastnostmi in še prijetnim udobjem! Mini je sicer neposrednejši in čez ovinke se pelje bolje od DSa ampak... roko na srce, na čist vsaki lukni tudi "nabija" kot en lojtrni voz...
in čist iskreno... ko grem v štacuno ali ko peljem dete v vrtec mi ni prav nič do tega, da me avto, zarad malo boljše lege pri divjanju čez ovinke, nabija v ledvice in hrbtenico, kot da vozim WTTC bolid ;)!

Sej meni je ta 2mehkost" bila tudi všeč da se ne bomo narobe razumeli. Kar se tiče zavor je pa tudi odvisno na kaj si navajen, na svojem avtu imam cca 300mm diske, tako da mi niso bile nič posebnega na ds3, nikakor pa niso slabe, primejo zelo dobro in lepo se dajo dozirati.

V bistvu gre največa " zamera" sedežu in višini le tega ( imam 183 cm ), ostalo je OK, avto je pa itak totalno cool ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če apr 22, 2010 9:10 pm

C3 mi še vedno ne potegne, kot mi tudi prejšnji model ni, DS3 pa je druga zgodba, zgleda odlično. Peljel nisem še nobenega.

Navdušilo pa me je tisto razpotegnjeno steklo, pa čeprav le v salonu. Ker fenomenalen pogled, res noro!

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Če apr 22, 2010 9:27 pm

Danes sem videl DS3 v živo na cesti, in me sploh ni prepričal :?
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe apr 23, 2010 3:46 pm

davorz je napisal/-a:Danes sem videl DS3 v živo na cesti, in me sploh ni prepričal :?

a si vidu tega velenjskega? sivega z bordo streho?

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz Pe apr 23, 2010 4:22 pm

Da
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Pe apr 23, 2010 4:26 pm

DS3 je na ulici prava atrakcija. Sem bil na kavi danes in se je voznica DS3 samo smejala kako se ljudje obračajo za avtomobilom :D

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe apr 23, 2010 5:34 pm

davorz je napisal/-a:Da

Ta je ja hud, samo streho bi js druge barve zbral...
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov