Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če dec 17, 2009 4:12 pm

v današnjem AM so cene; 1.4 100km "esentija" - 13900...........enaka cena za 1.7 110km-dizel; ima "vse" kar se potrebuje_hudičevo dobra cena :!:

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če dec 17, 2009 4:28 pm

mihaing je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:
baucek je napisal/-a:Če koga zanima - v zadnjem nemškem avtobildu je prvi primerjalni test med novo Astro in še štirimi predstavniki v njenem razredu-Honca Civic, Ford Focuc Kia Cee'd in VW Golf.

Tole najbrž: http://www.autobild.de/artikel/der-neue ... 22875.html

resnično ne mislim nič slabega in podžigati teme, samo tukaj v tem testu pa kia ceed nima kaj iskati...Od motorne palete, opreme, kakovosti,....

Če še nisi logično pomisli, gre za modele, ki so več ali manj v zadnjem času in večjem obdobju najbolje prodajani. To govori človek, ki je hvalil hyundai 2 mesca nazaj, kako odličen je, čez noč pa presedlala na bmw, Mb in VW, vozi pa še vedno hyundaia. Po zunanjosti, so mi vsi ušeč, razn civica. Notranjost pa imajo vsi avti prav fletno. Glede kakovosti izdelave, pa pojdi peljat novo ceed, pa se prepričaj ;). Ko sem jo sam šel, sem se zamislil, da je moj stari ceed ena navadna karjola. Tolko o tem.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če dec 17, 2009 5:52 pm

Gosic je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:
baucek je napisal/-a:Če koga zanima - v zadnjem nemškem avtobildu je prvi primerjalni test med novo Astro in še štirimi predstavniki v njenem razredu-Honca Civic, Ford Focuc Kia Cee'd in VW Golf.

Tole najbrž: http://www.autobild.de/artikel/der-neue ... 22875.html

resnično ne mislim nič slabega in podžigati teme, samo tukaj v tem testu pa kia ceed nima kaj iskati...Od motorne palete, opreme, kakovosti,....

Če še nisi logično pomisli, gre za modele, ki so več ali manj v zadnjem času in večjem obdobju najbolje prodajani. To govori človek, ki je hvalil hyundai 2 mesca nazaj, kako odličen je, čez noč pa presedlala na bmw, Mb in VW, vozi pa še vedno hyundaia. Po zunanjosti, so mi vsi ušeč, razn civica. Notranjost pa imajo vsi avti prav fletno. Glede kakovosti izdelave, pa pojdi peljat novo ceed, pa se prepričaj ;). Ko sem jo sam šel, sem se zamislil, da je moj stari ceed ena navadna karjola. Tolko o tem.

ne zapenjaj se za brez veze, je zgolj moje mnenje in ja če tebi odgovarja da je kia vedno best buy, potem naj tako ostane in ne pogrevaj, ne pa misliti da je ceed dobro prodajan avto v nemčiji ker se motiš

http://www.autobild.de/artikel/hitliste ... 21330.html

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če dec 17, 2009 6:39 pm

To govori človek ki je zadnje pol leta hvalil svojega Ceed-a v nebesa in še čez :

Ko sem jo sam šel, sem se zamislil, da je moj stari ceed ena navadna karjola.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Če dec 17, 2009 6:52 pm

baucek je napisal/-a:Rezultati:
1. Golf - 352 točk
2. Astra - 333 točk
3. Focus - 318 točk
4. Megane - 316 točk
5. Cee'd - 312 točk
6. Civic - 309 točk

švabi so primerjali a? a joj... to je prbližno tak, ko da bi Janšo vprašali ktera vlada je bla najboljša =P

sem pa danes videl še eno Astro. pri bolj belem dnevu in parkirano.... in še zmerej mi zgleda glomazno ko sam hudič in velika je ko tank! pa če je sam pol tak težka, kot zgleda debelo, se mi reveži, ki si bodo za 13 jurjev kupli plešaste verzije z 1.4l motorjem, naravnost smilijo... kolko je pa težka?
živeo drugmirkooooo!!!!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če dec 17, 2009 6:55 pm

simply je napisal/-a:To govori človek ki je zadnje pol leta hvalil svojega Ceed-a v nebesa in še čez :

...in je tud kritiziral druge avte in jih tlačil do pekla pa še nižje.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če dec 17, 2009 7:44 pm

Kar se prostornosti zadi tiče. Imam cca. 180cm pa imam čist dovolj placa (okol 10cm za noge, če je sprednji sedež nastavljen zame; nad glavo pa kljub mojim štrlečim lasem tud).
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če dec 17, 2009 8:15 pm

Ja prostora je čisto dovolj za povprečno družinco. Tako, da so skrbi glede tega odveč. Sem pa nekaj opazil. In sicer je sedalni del zadnje klopi daljši od Astre H kar je le plus. Prostora za noge je pa isto ali celo malenkost več. Skratka definitivno plus tudi s te strani.

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a shaq32 Če dec 17, 2009 8:37 pm

sašo5 je napisal/-a:v današnjem AM so cene; 1.4 100km "esentija" - 13900...........enaka cena za 1.7 110km-dizel; ima "vse" kar se potrebuje_hudičevo dobra cena :!:

vav, to pa je ugodno za dizelčka. Iz dneva v dan mi je bolj všeč... Bo treba res začet praskat € skup počas za next year ;)

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Če dec 17, 2009 9:09 pm

Za 14990€ bo astra 1.6
-samodejno klimatsko napravo
-meglenki
-usnjen volanski obroč
-potovalni računalnik
-radio s CD-predvajalnikom
-osrednjo ključavnico
-električni pomik sprednjih stekel
-električno nastavljivi in ogrevani zunanji ogledali
-ABS
-ESP Plus
-sprednji in stranski varnostni blazini, stranski varnostni zavesi in aktivna sprednja vzglavnika

Vir

Tole so pa podatki glede motorja in zmogljivosti:
1,6
bencinski 4-valjni motor; 1598 cm3; 85 kW (115 KM) pri 6000 vrt/min; 155 Nm pri 4000 vrt/min; ročni 5-stopenjski menjalnik; prednji pogon; 188 km/h; 0-100: 11,7 s; 6,3 l/100 km; 147 g CO2/km

Vir
Se mi zdi kar spodoben avto za ta denar.

Opazil sem, da ima avto v splošnem dokaj slabe pospeške glede na moč in navor, ki ju premore motor.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Če dec 17, 2009 9:13 pm

peroRS je napisal/-a:
simply je napisal/-a:To govori človek ki je zadnje pol leta hvalil svojega Ceed-a v nebesa in še čez :

PODPIS :!:

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če dec 17, 2009 10:19 pm

peroRS je napisal/-a:

Pero, če misliš Vw, imaš prav :D. Tukaj sem ga celo pohvalil.Ostale pa nisem kritiziral, nevem od kje to tebi.
Nisem pa človek, da bi se vedel po drugih, kar je drugim všeč( to leti na mihainga). Če imate radi ljudi, ki se vedejo po vam in imajo radi pač tisto, kar imate vi, živite do konca živlenja srečno.
Kar se tiče ceeda. Ja, iz dobrega avta, so naredili še bolšega, je tu kak problem?
Ali bi bilo za vas normalno: ceed je zanič, všeč mi je golf V. Verjetno da bi bili vaši egoti močno potešeni. Pa ne samo golf, striktno vaša znamka. O Sašotu je brezveze smetit, ker samo provicira in začenja kreg. In potem nič kriv.
In tukaj sem pokritiziral samo civic, ker mi pač zunanjost ni všeč. Ali se tudi tega več nesme? :roll:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če dec 17, 2009 10:34 pm

Ceed zagotovo ni najboljši v razredu, kakor ni golf, astra, focus... Noben ni najboljši. Vsak ima neko področje na katerem prevlada nad ostalimi in tisto na katerem zaostaja. Golf ima verjetno tehniko, megane udobje, astra pa je pred ostalimi po ekskluzivosti, tako oblike kot zasnove. Ceed je pa povprečnež na vseh področjih, razen ceni. Kakorkoli Ceed (poleg CRUZa)sta v tem razredu BEST BUY, ker enostavno pri konkurenci za 11k takega povprečneža ne boš dobil, dobil boš sekret.

Pa to je zgolj moje mnenje, da ima ceed več konkurentov pod sabo kot nad(neglede na ceno), pa tudi zasluženo stoji v tem testu, ravno tako zadovolji večino voznikom.( ki sicer niso komentatorji na Avtomobilizem.com) :D
Če pa se vam zdijo TSIji toliko vredni, pa pol plačajte 5K več za golfa, ki se mu ravno tako po mojem mnenju ceed lahko postav brez sramu ob bok, pa ponavljam, da je to zgolj moje mnenje, tako, da lepo vas prosim ne me raztrgati!

Pa če se vrnemo k Astri, morda kdo ve, če pride še kak turbo bencinar za astro od cca. 115KM? Ker ta 1.6 ima slabe pospeške, pa še gor, da ma kake 18" je verjetno mrtva. :(
Me pa res moti pri novih Oplih, da pretiravajo s to colažo. 20" na Insigni, 19" na Astri, tako, da če kupiš tisto s 17" zgleda kot, da se vozi na rezevnih, če pa daš 19" spije liter več, pa še 150KM moraš met, da jih zavrti.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 Pe dec 18, 2009 12:31 am

Gosic je napisal/-a:O Sašotu je brezveze smetit, ker samo provicira in začenja kreg. In potem nič kriv.

kaj sem začel :?: Le strinjal sem se s prednodnokoma na prejšnji strani, torej sem bil tretji po vrsti, ker napisala sta 100%-no resnico........

Ceed je napisal/-a:Pa če se vrnemo k Astri, morda kdo ve, če pride še kak turbo bencinar za astro od cca. 115KM? Ker ta 1.6 ima slabe pospeške, pa še gor, da ma kake 18" je verjetno mrtva. :(

1.6 180ps bi moral bit "huda" stvar...........1.4 140ps pa za malo bolj "umirjene"...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 18, 2009 1:29 am

Gosic je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Pero, če misliš Vw, imaš prav :D. Tukaj sem ga celo pohvalil.Ostale pa nisem kritiziral, nevem od kje to tebi.
Nisem pa človek, da bi se vedel po drugih, kar je drugim všeč( to leti na mihainga). Če imate radi ljudi, ki se vedejo po vam in imajo radi pač tisto, kar imate vi, živite do konca živlenja srečno.
Kar se tiče ceeda. Ja, iz dobrega avta, so naredili še bolšega, je tu kak problem?
Ali bi bilo za vas normalno: ceed je zanič, všeč mi je golf V. Verjetno da bi bili vaši egoti močno potešeni. Pa ne samo golf, striktno vaša znamka. O Sašotu je brezveze smetit, ker samo provicira in začenja kreg. In potem nič kriv.
In tukaj sem pokritiziral samo civic, ker mi pač zunanjost ni všeč. Ali se tudi tega več nesme? :roll:

Kot prvo jaz ne vozim VW-ja, posledično tudi ne Golfa, tako da ne mi kle pisat o MOJI znamki in MOJEM potešenem egu. Kritiziral si, ne v tej temi, drugje pa. Pa tudi, kdo je rekel, da je Ceed zanič? Kolkr jaz vidim, si to rekel samo ti, ker se čutiš nekako užaljenega, zato, ker je morda nekomu drugemu všeč drug avto in ne Ceed. Meni npr. je bil pro-ceed že od začetka oblikovno všeč, nasplošno se mi zdi pa avto kvalitetno sestavljen, s precej opreme za zelo dostopno ceno. TODA...kdor je vsaj malo objektiven, bo potrdil, da se ta nižja cena malo čuti v notranjosti avta, kjer materiali sicer niso slabi, a tudi niso na nevem kako visokem nivoju. In potem je kle še ugled...ne moreš sestavit samo en dober avto in takoj pričakovat da boš med najboljšimi (govorim za Kio). Golf je npr. na tržišču že 35 let in logično je, da bodo ljudje, ki ne spremljajo toliko avtomobilsko industrijo rekli "Golf je še zmeraj Golf". In zato si tudi VW lahko privošči višjo ceno kot konkurenca, pa čeprav so bila zadnja leta njegova vozila v slabši polovici raziskav o zadovoljnosti kupcev.
Na koncu imajo še vedno zadnjo besedo prodajne številke.

on-topic: zadnjič sem videl novo Astro, pa mi po pravici povedano ni všeč, mi je bla prejšnja bolš.

lp pa lahko noč :pop:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe dec 18, 2009 8:53 am

Bojim se, da je ta turbo predrag, ker, da je predhodnica 1.6turbo 4k€ dražja od navadne 1.6 je res pretiravanje na veliko.
Tam, če bi imel ene 120KM bi bilo lih prav.

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Pe dec 18, 2009 10:32 am

1.4 Turbo M6 Cosmo stane 18.750, kar je 1000 evrov več od 1.6 M5 Cosmo. 1.6 Turbo je 21.000.

V Avtobildu je test nove Astre, Golfa, Focusa, Ceeda, Megana in Civica. Bencinske turbo motorje imajo Astra, Golf in Megane. Astra je najtišja in porabi najmanj goriva.

Aja še to v AT VIS imajo novo Astro Sport 1.6 Turbo z black line (streha, vzratna ogledala in v tem primeru 17˝platišča v črni barvi) avto je drugače rdeč.

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Pe dec 18, 2009 10:42 am

V Avtobildu je test nove Astre, Golfa, Focusa, Ceeda, Megana in Civica. Bencinske turbo motorje imajo Astra, Golf in Megane. Astra je najtišja in porabi najmanj goriva.

Je pa res, da je Astra med najmočnejšimi (140 KM) pa ima kljub temu za sekundo slabši pospešek kot Golf, ki ima 122 KM - kar je verjetno posledica visoke teže. Porabi pa Astra 0,3 litra manj. Sicer pa ima najboljše pospeške Civic, najbolj prožen je pa Megane.
Pa še morda glede cen avtomobilov na testu - Astra je najdražja (23.355 evrov), sledijo ji Megane (22.950), Golf (22.610), Civic (22.490), Focus (21.600) in Cee'd (18.995).

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe dec 18, 2009 10:51 am

tako, da če kupiš tisto s 17" zgleda kot, da se vozi na rezevnih

Sem bil presenečen, da na 17" prov fajn zgleda (se mi zdi, da clo boljše kot Astra H)

Kot je pa sašo5 že rekel, je vmes med navadnim in turbo 1.6 še 1.4 turbo (ki bo zamenjal 1.8 z isto konjenico), kateri pa po besedah prodajalca še ne bo na voljo zdj.
Slika

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Pe dec 18, 2009 2:23 pm

Sem šel danes pogledat novo zvezdico - btw, kolmanič v MB ima dve črni testni.
Sem bil kar presenečen, deluje mi manjša kot sedanja verzija (optično), in sem malce povprašal za tako, ki bi meni ugajala - to je 1,7 cdti s 92kw, oprema cosmo - okoli 20500 redna cena. Zraven je vključen nek paket, kjer imaš vse od xenona, afl, flexrida ...
Če bi imeli kako akcijo, v kateri bi bil ta avtek okoli 19000 ...

Ne vem, kako je s konkurenco, ampak po moje bi cena morala biti malce nižja (originalna).
Kaka mnenja?
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 8 gostov