Prokarjon je napisal/-a:Northary je napisal/-a:off:
"civilizirani" avto preko 20k EUR (megane, astra,...) in nimaš konec koncev nič posebnega in vznemerljivega.
zmeraj ko vidim novega golfa si mislim prav to: nič posebnega in vznemerljivega žau 
To je prvi problem. Drugi je cena (megane nov RS je 23k€, tukaj ste omenjali ceno za golfa 41k€... ne mi rečt da to ni OGROMNA RAZLIKA!!!). Ni najhitrejši (mogoče do 100kmh in nič drugega), ni najlepši (sicer subjektivno mnenje ampak vseeno ni nič posebnega; že 3 generacije en in isti avto), nima novih tehnologij (razen že dobro poznanega DSG menjalnika, seveda za doplačilo),...
Po drugi strani pa..
ni 41k, ampak 37
lepota je res subjektivna, eni pač iščejo točno to, ne pa nekaj kar bo na 2km opazno
ni 3 generacije isti avto, to vsak laik ve
ima v tem razredu nove 'tehnologije' in možnosti, ki jih konkurenti ne ponujajo. Od DSG, kamere za vzvratno vožnjo, DCC, park assist itd. V katerem drugem avtu tega razreda si lahko vse to skupaj omisliš? Seveda poleg večkrat pohvaljene odlične zvočne izolacije, dobre ergonomije itd..
In še zadnje, da ni najhitrejši.. Se vračam na prejšnjo stran na ~toMmy~ev post, katerega ne priznavaš zaradi neke "prepričanosti", ki pa tukaj nima veze, ker je opisoval namen VWja kot firme in ne svoj osebni pogled na celotno zadevo.
Ja, je malo dražji, ampak pač, pa kaj. To so hatchbacki, ne pa superšportniki. Jaz ko sem gtija kupoval, nisem gledal katere avte je prehitel in za katerimi je zaostal za 2 stotinki. Focus ST je mel starejši, požrešnejši motor, s3 in bmw1 sta bila še toliko dražja (pa se na to nihče ne obeša), za astro so govorili, da slabo spravi tisto moč na cesto, civica in podobnih nisem gledal, ker mi ni do tega da imam moč samo nad 7000 obratov.. Sicer pa sej nima veze kako sem izbiral avto, hočem samo povedat da mi je overall golf za mojo vožnjo še najbolj ustrezal. Isto so potrdili razni testi, kjer je gti premagoval konkurenco. Zaradi splošnega vtisa, ne zaradi stotink na progi.
R je pa isti, sam stopničko močnejši in dražji. Meni osebno je tudi predrag in bi za ta denar raje kupil kaj drugega, recimo impreza ali M3. Tukaj se pa začne razred, kjer se lahko začne ta prava debata o stotinkah in dirkanju, kar je manj od tega se mi zdi pa bolj tekmovanje kdo bo na papirju boljši, ker ta razred avtov ni bil narejen za dirkanje. Tle se zasnova avta priredi temu, da bo avto fajn za vozit, da boš v šoli pobral svoja 2 otroka, ju dal na zadnje sedeže in da bo mel plac v prtažniku še za manjšo omaro pa vrečo krompirja, ki jo boš šel kupit v gužvo na tržnico.
Razen če pač kasneje vgradiš špero, drug podvozje gor, dirkalne gume, skenslaš zadnje sedeže in prtljažnik, čim več plastike in pleksi namesto stekel, potem pa rata r26r, ki je odličen avto, ampak popolno nasprotje poslanstva, ki naj bi ga tak avto imel.
edit: se opravičujem ker sem zašel malo v offtopic, hotel sem sam pač povdarit, da je glavno pri takem avtu a ti je všeč ali ne, al ti potegne na splošno al ne, ne da bi ga samo v enem segmentu (dirkanju) ocenjeval. Lah bi bil cenejši ja, ampak glede na to koliko ljudji pri eni taki firmi kot je volkswagen odloča glede tega kakšno ceno bodo dali, majo že dober razlog za to.