Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne feb 14, 2010 12:24 pm

Ko sem sam kupil Golfa 5 GTI (3vr.) brez DSG, z xenonom, navigacijo, 18 col pa še par malenkosti sem plačal cca. 25.900 EUR.

Sedaj bi za takšen avtomobil odštel čez 30000EUR, kar je odločno preveč! Za to ceno dobiš skoraj 3 Bravote z osnovnim motorjem in osnovno opremo!

Lp

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Ne feb 14, 2010 12:35 pm

Itak, vendar boš mel le "osnovni" avto. Za vozit ok, za kaj več pa?? Itak stvar oksua in želja posameznikov. Kaj vse dobiš za določen denar ni smsila pisat, vemo kam pridemo..

Tele razne "GTI" modele se najboljs plača uzet 1-2 let stare, km nimajo velik, garancija je, cena pa hitro 20-30% manj..

Čeprav treba priznat, včasih je bila precej večja cenovna razlika med srednjim pa top (GTI) modelom. Sedaj pa daš za soliden motor in srednjo opremo v tej klasi 20-24.000€ za mal več imaš pa top izvedenko, ki ima že opreme več za razliko v ceni. Kaj šele tehnika (motor, podvozje).

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne feb 14, 2010 12:36 pm

simply je napisal/-a:Ko sem sam kupil Golfa 5 GTI (3vr.) brez DSG, z xenonom, navigacijo, 18 col pa še par malenkosti sem plačal cca. 25.900 EUR.

Sedaj bi za takšen avtomobil odštel čez 30000EUR, kar je odločno preveč! Za to ceno dobiš skoraj 3 Bravote z osnovnim motorjem in osnovno opremo!

Lp

To si ga ti plačal toliko (s popustom), ker redna cena s tako opremo 100% ni bla 26.000€ ;)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Ne feb 14, 2010 12:46 pm

To je pa tudi res. oops

Uporabniški avatar
Northary
Nov uporabnik

Napisal/-a Northary Ne feb 14, 2010 1:51 pm

off:
"civilizirani" avto preko 20k EUR (megane, astra,...) in nimaš konec koncev nič posebnega in vznemerljivega.

zmeraj ko vidim novega golfa si mislim prav to: nič posebnega in vznemerljivega žau :?
Slika
Every day for us something new

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne feb 14, 2010 2:11 pm

Northary je napisal/-a:off:
"civilizirani" avto preko 20k EUR (megane, astra,...) in nimaš konec koncev nič posebnega in vznemerljivega.

zmeraj ko vidim novega golfa si mislim prav to: nič posebnega in vznemerljivega žau :?

Pomoje je glih to bistvo teh hot hatch-ov, da niso na videz prav nič posebnega, pod pokrovom je pa zverina :twisted:
In v tem Golf še posebej blesti. ;)

Kdor hoče izstopati z videzom, bo kupil Focusa RS v zeleni barvi, kdor hoče bit v vrhu na track day-ih, bo vzel Megana RS, kdor hoče pa zelo hiter avto, ki ima vrhunsko lego in udobje tako na progi, na cesti v dežju in na gorskem prelazu pozimi, si bo pa izbral Golfa R 8)

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne feb 14, 2010 2:16 pm

Mene je tale golf R vizualno razočaral.
V vsakem primeru raje vzamem GTIja. Pa sem videl že oba z "bokom ob boku". Feltne so čisto zgrešene in v bistvu precej "kr neki", tudi ostale zunanje značilnosti so povsem v prid GTIja.
Zame osebno zgrešen avto (cena je seveda tudi kr neki - pričakoval bi vsaj mašino s 300+ km, da nekako upraviči 40 jurčkov). Za razliko od GTIja, ki je pa zelo slasten. :tomidelej:

Prokarjon
Stalni uporabnik

Napisal/-a Prokarjon Ne feb 14, 2010 2:20 pm

To je prvi problem. Drugi je cena (megane nov RS je 23k€, tukaj ste omenjali ceno za golfa 41k€... ne mi rečt da to ni OGROMNA RAZLIKA!!!). Ni najhitrejši (mogoče do 100kmh in nič drugega), ni najlepši (sicer subjektivno mnenje ampak vseeno ni nič posebnega; že 3 generacije en in isti avto), nima novih tehnologij (razen že dobro poznanega DSG menjalnika, seveda za doplačilo),...

Vprašanje, ki se meni poraja je kaj potem sploh dobim za tak denar. Za moje pojme veliko premalo das auta...

PS: Forum, kakor jaz vem, je javni kraj kjer se izmenjujejo mnenja, zato ne vem zakaj takojšnja nastrojenost... jaz nisem kriv da so naredili tak avto za tak denar, imam pa zato vseeno pravico podati svoje mnenje, katerega mislim da še kdo deli z mano.[/u]

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Ne feb 14, 2010 3:03 pm

Prokarjon je napisal/-a:

To je prvi problem. Drugi je cena (megane nov RS je 23k€, tukaj ste omenjali ceno za golfa 41k€... ne mi rečt da to ni OGROMNA RAZLIKA!!!). Ni najhitrejši (mogoče do 100kmh in nič drugega), ni najlepši (sicer subjektivno mnenje ampak vseeno ni nič posebnega; že 3 generacije en in isti avto), nima novih tehnologij (razen že dobro poznanega DSG menjalnika, seveda za doplačilo),...

Po drugi strani pa..
ni 41k, ampak 37
lepota je res subjektivna, eni pač iščejo točno to, ne pa nekaj kar bo na 2km opazno
ni 3 generacije isti avto, to vsak laik ve
ima v tem razredu nove 'tehnologije' in možnosti, ki jih konkurenti ne ponujajo. Od DSG, kamere za vzvratno vožnjo, DCC, park assist itd. V katerem drugem avtu tega razreda si lahko vse to skupaj omisliš? Seveda poleg večkrat pohvaljene odlične zvočne izolacije, dobre ergonomije itd..
In še zadnje, da ni najhitrejši.. Se vračam na prejšnjo stran na ~toMmy~ev post, katerega ne priznavaš zaradi neke "prepričanosti", ki pa tukaj nima veze, ker je opisoval namen VWja kot firme in ne svoj osebni pogled na celotno zadevo.
Ja, je malo dražji, ampak pač, pa kaj. To so hatchbacki, ne pa superšportniki. Jaz ko sem gtija kupoval, nisem gledal katere avte je prehitel in za katerimi je zaostal za 2 stotinki. Focus ST je mel starejši, požrešnejši motor, s3 in bmw1 sta bila še toliko dražja (pa se na to nihče ne obeša), za astro so govorili, da slabo spravi tisto moč na cesto, civica in podobnih nisem gledal, ker mi ni do tega da imam moč samo nad 7000 obratov.. Sicer pa sej nima veze kako sem izbiral avto, hočem samo povedat da mi je overall golf za mojo vožnjo še najbolj ustrezal. Isto so potrdili razni testi, kjer je gti premagoval konkurenco. Zaradi splošnega vtisa, ne zaradi stotink na progi.

R je pa isti, sam stopničko močnejši in dražji. Meni osebno je tudi predrag in bi za ta denar raje kupil kaj drugega, recimo impreza ali M3. Tukaj se pa začne razred, kjer se lahko začne ta prava debata o stotinkah in dirkanju, kar je manj od tega se mi zdi pa bolj tekmovanje kdo bo na papirju boljši, ker ta razred avtov ni bil narejen za dirkanje. Tle se zasnova avta priredi temu, da bo avto fajn za vozit, da boš v šoli pobral svoja 2 otroka, ju dal na zadnje sedeže in da bo mel plac v prtažniku še za manjšo omaro pa vrečo krompirja, ki jo boš šel kupit v gužvo na tržnico.
Razen če pač kasneje vgradiš špero, drug podvozje gor, dirkalne gume, skenslaš zadnje sedeže in prtljažnik, čim več plastike in pleksi namesto stekel, potem pa rata r26r, ki je odličen avto, ampak popolno nasprotje poslanstva, ki naj bi ga tak avto imel.

edit: se opravičujem ker sem zašel malo v offtopic, hotel sem sam pač povdarit, da je glavno pri takem avtu a ti je všeč ali ne, al ti potegne na splošno al ne, ne da bi ga samo v enem segmentu (dirkanju) ocenjeval. Lah bi bil cenejši ja, ampak glede na to koliko ljudji pri eni taki firmi kot je volkswagen odloča glede tega kakšno ceno bodo dali, majo že dober razlog za to.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Ne feb 14, 2010 3:14 pm

Emm, ja...potem pa najbolje, da se doda kot konkurenta se Caterhama, ki ga lahko dobis v kitu za 15K EUR...

Golf R je avto, ki ga lahko vozi tvoja stara mama, zena, ki pelje otroke v vrtec ali pa se gres sam z njim izzivljat na kak track day. Zadnji Megane RS pa je imel kolikor se spominm stekla iz pleksi stekla.

Tolk o tem...

@ Prokarjon: R ima mocno posodobljen 4kolesni pogon, glavo iz nove, boljse aluminijeve litine, trpeznejse bate in ojnice, vecje injektorje, zmogljivejso turbino in drug IC. Poleg tega ima krepko zmogljivejse zavore, cvrstejsi antiroll bar, upgradean ESP (z dvema track use nacinoma). DSG ri tem avtu pa je vse prej kot noviteta.

Ja, oba sta 2.0 T in spadata v isti segment...tu se pa zgodba tudi konca.

Sicer pa, vsakomur svoje...

EDIT: eh W|zz...lepo si povzel, meni sploh ne bi bilo treba pesnit tega zgoraj :)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Ne feb 14, 2010 3:40 pm

Za 37k EUR

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2588200&show=1

Sicer pa - kot je že predhodnik napisal : vsakomur svoje.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne feb 14, 2010 3:44 pm

simply je napisal/-a:Za 37k EUR

in kaj mata ta dva avta skupnega?
res mate eni neumesne primerjave
Ni vse res kar napišem

BOKI81
Novinec

Napisal/-a BOKI81 Ne feb 14, 2010 3:51 pm

abbe je napisal/-a:
simply je napisal/-a:Za 37k EUR

in kaj mata ta dva avta skupnega?
res mate eni neumesne primerjave

Ha ha...ja sam res...k hruške pa jabolka :lol:
lp

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Ne feb 14, 2010 3:59 pm

Jao kere butaste primerjave, pa neki avti z avtoneta ki sploh niso novi :roll:

Golf R je pač tak avto kot je in dokler se najdejo kupci za take avte je pač cena lahko taka kot je in pika. Nobene znanosti ni tukaj :D
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Ne feb 14, 2010 4:05 pm

Za primerjavo z bmwjem je bolj primerna serija 1.

204 konjski dizel (123d) = 32.350€

258 konjski 130i = 35.300€

2.000€ cenejši torej.

Nekdo ki bo želel driftat al pa met propeler na nosu, bo vzel tega.
Nekdo, ki bo hotel dodatno opremo, ki sem jo zgoraj naštel, al pa novejši manj požrešen turbo motor, al pa 4x4, bo vzel golfa.
Nekdo tretji bo pa spet nekaj tretjega..

(Pa s svojim postom ne želim prikazat da je bolš golfa kupit kot bmwja, da ne bo kdo tko razumel. Konec koncev obstaja tudi 135i in na sploh bmw slovi kot športna znamka, vw pa morda ravno obratno. Vprašanje pač al kupuješ športnika, al neki kar ma poleg vsega tudi uporaben prtljažnik..)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Napisal/-a simply Ne feb 14, 2010 7:25 pm

Jao kere butaste primerjave, pa neki avti z avtoneta ki sploh niso novi

Sploh ni primerjava - namreč pokazal sem kaj se dobi za enako ceno.

Drugače pa avtomobil z 17.000km je enak novemu. Dal sem tega, ker lastnika poznam in vem, da je avtomobil tip top in je zdaj dobil novo službeno vozilo.

Glede BMWja 130i. Zelo OK avtomobil, edinole preveč škrti so z opremo.

Drugače pa sem malček gledal po avtonetu : GTIjev 5 je kar nekaj - ampak jih je zelo malo, ki bi bili ugodni - razmerje cena/prevoženi km/ohranjenost.

Vsekakor pa je odvisno od % popusta, ki ga bo prodajalec ponudil pri nakupu takšnega vozila.

Vsekakor pa do konca pri tej debati ne bomo prišli. Sam sem posedoval, kar nekaj vozil, nekateri so bili dokaj močni ( GTI, 130i - ta ni bil moj, S60 T5 ... ).

Tale R mi pač ne potegne, predvsem zaradi cene. Pa srečno.

SnakeEye
Nov uporabnik

Golf R

Napisal/-a SnakeEye Če okt 28, 2010 9:32 am

Sem lastnik enega od 5-ih Golf R, ki se vozijo po sloveniji (DCC, RCD510, Dynaudio, iPod vmesnik, 235/35/19" Talladega, park senzorji, kamera za vzvratno vožnjo...).

To je ZEEEELLLOOO dober avto. Ne vem, kako lahko ljudje govorijo o avtomobilih, ki jih niti ne poznajo, niti jih niso vozili. Res je, da lahko sodimo o vsem in o vseh, pa vendar se mi zdi, da mora človek, predno nekaj komentira, stvar vsaj sprobati.

To je neverjetno, kaj so na VW naredil iz Golfa. Drži se ceste kot čigumi, Obrneš volan in avto gre za volanom, ne glede na cesto, vozne razmere, dež, sonce... 4x4 deluje neverjetno, 5-6 sek do 100km/h. 250km/h pelje brez problema. Motor deluje kot švicarska ura. Poraba je mejah specifikacije.

Glede cene pa mu delajo krivico. Pojdite na Volkswagnovo stran, pa poskušajte skonfigururat GTI-ja, da bi prišli vsaj približno do Golfa R, pa boste vidl kakšna je razlika.

Kar se tiče Avdija S3 (odločal sem se med enim in drugim), je za skoraj 10k dražji.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Če okt 28, 2010 9:37 am

@SnakeEye, si ti mogoče iz Ribnice? Ker sem zadnjič videl enega modrega Golfa R v Kočevju z zanimivo ribniško tablico.

SnakeEye
Nov uporabnik

Napisal/-a SnakeEye Če okt 28, 2010 9:44 am

Ne, okolica Ljubljane.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Re: Golf R

Napisal/-a Tattoo- Če okt 28, 2010 9:51 am

SnakeEye je napisal/-a:Sem lastnik enega od 5-ih Golf R, ki se vozijo po sloveniji.

V Sloveniji je bilo do sedaj prodanih 7 Golfov R, en je pa še naročen! ;)

SnakeEye je napisal/-a:Ne vem, kako lahko ljudje govorijo o avtomobilih, ki jih niti ne poznajo, niti jih niso vozili. Res je, da lahko sodimo o vsem in o vseh, pa vendar se mi zdi, da mora človek, predno nekaj komentira, stvar vsaj sprobati.

Saj veš kaj pravijo...na ženske in avtomobile se vsi moški spoznajo! :lol:

P.S.: Drugače pa čestitke za nakup! ;)
Zadnjič spremenil Tattoo-, dne Če okt 28, 2010 10:13 am, skupaj popravljeno 1 krat.
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov