King1 je napisal/-a:nevermind je napisal/-a:Premikanje par 100 metrov po Luki Koper ne šteje
Si me glih prehitel![]()
lp
Zgleda, da so izbrisali prispevek.
King1 je napisal/-a:nevermind je napisal/-a:Premikanje par 100 metrov po Luki Koper ne šteje
Si me glih prehitel![]()
lp
VW Golf VII 1.2 TSI
Obujam motora: 1.2 litre
Snaga: 85 KS između 4300 - 5300 o/min
Okretni moment: 160 Nm između 1400 - 3500 o/min
Mjenjač: 5-stupanjski ručni
Masa praznog vozila: 1205 kg
Ubrzanje 0-100 km/h: 11.9 sekundi
Maksimalna brzina: 179 km/h
Prosječna potrošnja: 4.9 l/100 km
Prosječna razina emisija CO2: 113 g/km
VW Golf VII 1.4 TSI
Obujam motora: 1.4 litre
Snaga: 140 KS između 4500 - 6000 o/min
Okretni moment: 250 Nm između 1500 - 3500 o/min
Mjenjač: 6-stupanjski ručni / 7-stupanjski DSG
Masa praznog vozila: 1268 / 1288 kg
Ubrzanje 0-100 km/h: 8.4 sekundi
Maksimalna brzina: 212 km/h
Prosječna potrošnja: 5.3 / 5.0 l/100 km
Prosječna razina emisija CO2: 121 / 116 g/km
VW Golf VII 1.6 TDI
Obujam motora: 1.6 litara
Snaga: 105 KS između 3000 - 4000 o/min
Okretni moment: 250 Nm između 1500 - 2750 o/min
Mjenjač: 5-stupanjski ručni / 7-stupanjski DSG
Masa praznog vozila: 1295 / 1313 kg
Ubrzanje 0-100 km/h: 10.7 sekundi
Maksimalna brzina: 192 km/h
Prosječna potrošnja: 3.8 / 3.9 l/100 km
Prosječna razina emisija CO2: 99 / 102 g/km
VW Golf VII 2.0 TDI
Obujam motora: 2.0 litre
Snaga: 150 KS između 3500 - 4000 o/min
Okretni moment: 320 Nm između 1750 - 3000 o/min
Mjenjač: 6-stupanjski ručni / 6-stupanjski DSG
Masa praznog vozila: 1354 / 1375 kg
Ubrzanje 0-100 km/h: 8.6 sekundi
Maksimalna brzina: 212 km/h
Prosječna potrošnja: 4.1 / 4.4 l/100 km
Prosječna razina emisija CO2: 106 / 117 g/km
~toMmy~ je napisal/-a:Glede menjalnika sva že debatirala in po moje ne bo problem, sploh zdaj, ko je poleg navora še maksimalna moč razpršena na tako široko območje (3000-4000 o/min), v kombinaciji z dolgimi prestavami bi to moralo predstavljat zelo lagodno vožnjo. Ne pozabi, da je po podatkih o zmogljivostih sodeč ta motor primerljiv z 5-25 KM močnejšimi konkurenčnimi izdelki!![]()
Polo78 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Glede menjalnika sva že debatirala in po moje ne bo problem, sploh zdaj, ko je poleg navora še maksimalna moč razpršena na tako široko območje (3000-4000 o/min), v kombinaciji z dolgimi prestavami bi to moralo predstavljat zelo lagodno vožnjo. Ne pozabi, da je po podatkih o zmogljivostih sodeč ta motor primerljiv z 5-25 KM močnejšimi konkurenčnimi izdelki!![]()
Ravno dolge prestave, ki ubijajo pospeške, me skrbijo pri takem "mlinčku". Verjamem, da so optimizirali tako motor kot tudi menjalnik pa vendar bi bilo z 6-st. menjalnikom kvečjemu še boljše - pa ne pri pospeških od 0-100, ki so v realnosti itak manj pomembni, ampak pri pospeševanju od npr. 60-120 ipd. Pri VW dobro vedo zakaj ga pri enakem motorju vgrajujejo v Tourana in Passata, kakor tudi vedo zakaj so DSG-ju namenili 7 prestav, zato me še toliko bolj čudi to vztrajanje pri 5-st. menjalniku. Sam se pa bolj kot podatkov na papirju zanašam na izkušnje iz prakse in te mi pravijo, da kaj dosti bolje ne more biti, navsezadnje iz 105 konjev ne gre pričakovati čudežev. Spet bom omenil, da občasno vozim Golfa 1.9 tdi z enako konji (vem, star a še vedno hvaljen motor predvsem napram 1.6 tdi v Golfu VI) in pospeški v dooolgiiiiii 5. prestavi so podobni pospeškom atmosferskih bencinarjev z morda kakimi 10 konji več. Enostavno ni to to, bi bila pa pesem sigurno drugačna z 6. prestavami.
maniaxxx je napisal/-a:105 konjev je 105 konjev, navora tud nima neki za izvoz, ga pa najbrž rešuje manjša masa...( 1.6 tdi ), pravzaprav če bolje pogledam ima MANJ navora od tako skritiziranega kia/hyundai 1.6 tdci motorja, da ne bi MJ al DCI začel raje
peroRS je napisal/-a:maniaxxx je napisal/-a:105 konjev je 105 konjev, navora tud nima neki za izvoz, ga pa najbrž rešuje manjša masa...( 1.6 tdi ), pravzaprav če bolje pogledam ima MANJ navora od tako skritiziranega kia/hyundai 1.6 tdci motorja, da ne bi MJ al DCI začel raje
Power isn't everything
Če voziš golfa V 1.9 TDI s 105 konji in 5-stopenjskim menjalnikom, potem ne vem kako da se ti zdi 5. prestava tako zelo dolga, saj ima pri realnih 130 kmh že 2800 obratov... Za dizelaša to IMO ni neka stračno dolga najvišja prestava, v bistvu je relativno kratka.Polo78 je napisal/-a:navsezadnje iz 105 konjev ne gre pričakovati čudežev. Spet bom omenil, da občasno vozim Golfa 1.9 tdi z enako konji (vem, star a še vedno hvaljen motor predvsem napram 1.6 tdi v Golfu VI) in pospeški v dooolgiiiiii 5. prestavi so podobni pospeškom atmosferskih bencinarjev z morda kakimi 10 konji več. Enostavno ni to to, bi bila pa pesem sigurno drugačna z 6. prestavami.
sonic je napisal/-a:In ne mislit da bi bila "pesem sigurno drugačna z 6. prestavami" - vsaj v najvišji prestavi ne. Namreč ta motor v golfu V, če ima 6-stopenjski menjalnik, je 6. prestava enaka kot 5. v petstopenjskem, le vmesne so "malo bolj na gosto razporejene".
maniaxxx je napisal/-a:105 konjev je 105 konjev, navora tud nima neki za izvoz, ga pa najbrž rešuje manjša masa...( 1.6 tdi ), pravzaprav če bolje pogledam ima MANJ navora od tako skritiziranega kia/hyundai 1.6 tdci motorja, da ne bi MJ al DCI začel raje
Polo78 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Glede menjalnika sva že debatirala in po moje ne bo problem, sploh zdaj, ko je poleg navora še maksimalna moč razpršena na tako široko območje (3000-4000 o/min), v kombinaciji z dolgimi prestavami bi to moralo predstavljat zelo lagodno vožnjo. Ne pozabi, da je po podatkih o zmogljivostih sodeč ta motor primerljiv z 5-25 KM močnejšimi konkurenčnimi izdelki!![]()
Ravno dolge prestave, ki ubijajo pospeške, me skrbijo pri takem "mlinčku". Verjamem, da so optimizirali tako motor kot tudi menjalnik pa vendar bi bilo z 6-st. menjalnikom kvečjemu še boljše - pa ne pri pospeških od 0-100, ki so v realnosti itak manj pomembni, ampak pri pospeševanju od npr. 60-120 ipd. Pri VW dobro vedo zakaj ga pri enakem motorju vgrajujejo v Tourana in Passata, kakor tudi vedo zakaj so DSG-ju namenili 7 prestav, zato me še toliko bolj čudi to vztrajanje pri 5-st. menjalniku. Sam se pa bolj kot podatkov na papirju zanašam na izkušnje iz prakse in te mi pravijo, da kaj dosti bolje ne more biti, navsezadnje iz 105 konjev ne gre pričakovati čudežev. Spet bom omenil, da občasno vozim Golfa 1.9 tdi z enako konji (vem, star a še vedno hvaljen motor predvsem napram 1.6 tdi v Golfu VI) in pospeški v dooolgiiiiii 5. prestavi so podobni pospeškom atmosferskih bencinarjev z morda kakimi 10 konji več. Enostavno ni to to, bi bila pa pesem sigurno drugačna z 6. prestavami.
Polo78 je napisal/-a:Škoda, da bo ročni menjalnik pri 1.6 tdi samo 5-stopenjski, to je zame osebno precej velik minus
Patrik_A3 je napisal/-a:čestitam čistilki na vw za dobro opravljen dizajn. Znova me presenetijo da je možno golfa še bolj bednega nardit, iz generacije v generacijo. NAmreč za takšen dizajn še je čistilka predobranotrajnost ok, zunanjost pa še je dacia bolj vznemirljivejša
~toMmy~ je napisal/-a:Pa ti veš, da se da pri Golfu V 1.9 TDI šaltat tudi v četrto in da bo pri 90 KM verziji le ta vlekla do cca. 145 km/h? Se pravi, da je v končni fazi zelo podobno, če potrebuješ za prožnost 4. + 5. ali pa 5. + 6.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov