Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide To okt 11, 2005 3:20 pm

metallic je napisal/-a:Sej novi clio je v osnovi cenejši od predhodnika. ;)

Od punce Dci z Dynamic Luxe opremo je prišel cca. 2,8 miljona...kar je še vedno 500 jurjev ceneje od tegale...res pa je oni 65konjski...pa 50jurjev je blo popusta na paket Luxe :|
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty To okt 11, 2005 5:06 pm

[quote="ice] Zgleda okoren, velik je kot 307ka in tudi obliko ima podobno, notranjost spet izgleda bolj borno, plastično... [/quote]

No, no pretiravat pa spet ni treba... Tudi če je velik toliko kot 307, optično ne deluje tako. Danes sem si ga ogledal in je kar fini, daje dober občutek človeku... Podzavestno sem dobil idejo, kot da lezem v domačo posteljo :P !

Lp
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

-BERTONE-
Novinec

Napisal/-a -BERTONE- Če okt 13, 2005 11:49 am

Ha ha. Gledam cenik in vidim da je clio 1.5 dci 105ps, ravno 1 mio dražji od 1.4 16v 100ps.
Tako da po tem, se še kako splača kupit 1.4 različico 100ps. In kdor bo kupil 100 konjskega dcija, ter se nato hvalil kako malo mu pije bo pa totalen k****n. Preračunajte si koliko bencina dobiš za 1 mio. :lol: Res je da tako močnega dizla ne gre ravno primerjati z bencincem 1.4, a vendar imata kilovate iste. :D Že res da dizel že pri niskih obratih brutalno vleče, ampak nekaj pa tudi pomeni bencinski zvok :D , in pa veselje do vrtenja. Menim da bo različica 1.4 100ps najboljša izbira.
Aja pa še to, ko kupiš dcija ti trgovec seveda ne pove da bo potrebno po 120k km zamenjat turbinco in dodat še 300k. Tako da 1300000sit več za dizla, nine danke. 8)

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight Če okt 13, 2005 2:59 pm

V današnjem avto-magazinu sm prebral da bo možnu naročiti tudi 2.0dCi-ja pod pokrovom! Kdo kaj več ve o tem?? K tistih 150Km bo pa totalno brutalnih in predvsem dragih :roll: :roll:

LP

Uporabniški avatar
BimmerM
Novinec

Napisal/-a BimmerM Če okt 13, 2005 3:53 pm

Dons sm vozu 1.4 16V Cliota Dyn. Conf. pa me je full presenetu! Notranjost je zelo lepo oblikovana položaj za volanom je precej boljši kot pri predhodniku,materiali so tudi malo boljši edino gumi za klimo so malo preveč plastični pa ti daje občutek kot da jih boš polomil! Motor me je pa razočaral, po mojem mnenju je zelo len,pospeški se mi zdijo slabi,res da je težji od predhodnika ampak vseeno sem pričakoval boljšo elastičnost! Vendar je naredil zelo dober vtis name! Drug teden grem probat še dCi-ja 86KS da vidim razliko med 80KS in tem

-BERTONE-
Novinec

Napisal/-a -BERTONE- Če okt 13, 2005 4:10 pm

speedfight je napisal/-a:V današnjem avto-magazinu sm prebral da bo možnu naročiti tudi 2.0dCi-ja pod pokrovom! Kdo kaj več ve o tem?? K tistih 150Km bo pa totalno brutalnih in predvsem dragih :roll: :roll:
LP

Če to drži bo tak clio stal najmanj 4.5 mio, za tak denar dobim pa že golfa, megana, focusa, octavio, aja pa punto GRANGE :D , sprašujem se kdo bo kupil clia, ko bo punto ven prišel. :lol:

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Če okt 13, 2005 4:20 pm

kam dajete RSa? evo malo:

testing, testing.... :P :

Slika
Slika
Slika
Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

-BERTONE-
Novinec

Napisal/-a -BERTONE- Če okt 13, 2005 4:33 pm

Evo, ravno v srebrni barvi najhuje zgleda, prej so ga samo v rdeči kazali, v tejle srebrni deluje bolj resno. Drugač pa tale rs za prste polizat. :)
Ne verjamem da bo cena nižja od 5 mio.

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport Če okt 13, 2005 4:58 pm

@-BERTONE-; Nov Clio je bolj len od starega. To velja tudi za omenjenega DCI-ja 86Km.
Jaz imam Clia II DCI 82KM in se ne da primerjat. Res pa je da so ti Clioti III s 2000Km in so še full zamorjeni. :P
I feel very Olimpic today

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight Če okt 13, 2005 5:11 pm

tale Clio je res hud!! Po izgledu sm si mislil da bodo kej bul zadržani..difuzro, 2 rora, zračniki za prvimi kolesi...uglavnm fuul dobr izdelk. Pod haubo bo pa itq 200Km iz 2.0motorčka tu sm prebral u Globalu(uradn cajtng Renaulta)...Brt ga namerava kupt če bo taprav dnar 8) 8)

LP

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Pe okt 14, 2005 4:05 pm

Cliosport je napisal/-a:@-BERTONE-; Nov Clio je bolj len od starega. To velja tudi za omenjenega DCI-ja 86Km.
Jaz imam Clia II DCI 82KM in se ne da primerjat. Res pa je da so ti Clioti III s 2000Km in so še full zamorjeni. :P

130kg več + strožje norme (euro4)... :-P
Drgač pa sam slinslin... :shock: :shock: :shock:

Uporabniški avatar
ZeMo gt_punto
Novinec

Napisal/-a ZeMo gt_punto Pe okt 14, 2005 4:08 pm

danes v živo si ogledal v detajle ter že vozil je super

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po okt 17, 2005 7:58 am

1.2 16v,. tale clio s temmotorjen je samo za na odpad. ne gre nikamor.
edino všeč mi je da so dali rikverc prestavo tam ki je 6 prestava, če je nima.

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Po okt 17, 2005 8:50 am

Jaz sem ga vozil prejšnji teden, in sicer 1.5 dci 85 KM.

Najprej sem si ga dodobra ogledal v salonu. Zadnji konec mi je še vedno relativno obupen, medtem ko mi je sprednji del všeč. Vstopim noter. Prva stvar. Notranji ročaj na vratih je preveč naprej, to pomeni da moraš dolga in težka vrata (3-vraten) vlečt k sebi 15 cm od pantov. Fora je v tem, da nimaš vrat kje drugje primit... Armaturka. Meni sicer estetsko ne najljubša, ampak vsaj dokaj ergonomična ter povečini obdana z dobro plastiko. Tista mikrostikalca ob volanu. Sej ni nič narobe z njimi, ampak kje je point teh stikalc??? Prostornost je več kot dovoljšnja, ne nudi pa nič kaj dosti več od konkurence (skoraj 10 cm več kot pri Polotu se ne pozna).

Vožnja. Res me je prepričala previdljiva lega in odlično udobje. S 16-colskimi platišči se ta avto res vozi kot je treba (kilometre bolje od predhodnika). Motor je res zelo tih in dovolj močan, mogoče ga edino malo zmanjka na koncu (v primerjavi s TDI, ki jih najbolj poznam), saj ga je konec že med 3500 in 4000 obrati. Poraba pa je (po rač. sodeč) enkratna.

En pomembnejši minus tega avta pa sta po mojem volanski mehanizem in predvsem menjalnik. Slednji je zatikajoč in počasen, poleg tega pa imaš dejansko občutek, da ti bo ostal v roki.... žal. Kar se pa tiče volana, pa ima veliko bolezni, ki so jih marsikje na električnih volanih že popravili. Govorim predvsem o nobčutljivosti (neravnine na cesti volan obdrži zase), poleg tega pa se nekje med 30 in 50 km/h občutno in takoj zelo utrdi in zopet ni ta pravega filinga. Vem, da ima več avtov tovrstno težavo (prejšnji Clio), vendar sem upal, da bodo pri novem Cliu to poštimali. Moram pa poudariti, da je volan odličen za parkiranje.

Avto ima precej dobrih lastnosti (tudi kartica namesto ključa), vendar mislim, da se sam nikoli ne bi odločil za nakup.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
ASenna
Uporabnik

Kraj: kropa

Napisal/-a ASenna Po okt 17, 2005 10:13 am

dons sem ga vozil moja ocena je srednje dobro
armaturke je bolhn trde plastike :?
men mama prav "za vsakmu ovinkom je hodič"
SlikaSlika

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po okt 17, 2005 10:24 am

aja, pa še tole sm pozabu povedat prejle.

motor je biu 1.2 65km, len ko svinja, žrl je pa 12,5 l po računalniku.

Uporabniški avatar
Sky_Walker
Novinec

Napisal/-a Sky_Walker Po okt 17, 2005 10:30 am

[quote="

En pomembnejši minus tega avta pa sta po mojem volanski mehanizem in predvsem menjalnik. Slednji je zatikajoč in počasen, poleg tega pa imaš dejansko občutek, da ti bo ostal v roki.... žal. Kar se pa tiče volana, pa ima veliko bolezni, ki so jih marsikje na električnih volanih že popravili. Govorim predvsem o nobčutljivosti (neravnine na cesti volan obdrži zase), poleg tega pa se nekje med 30 in 50 km/h občutno in takoj zelo utrdi in zopet ni ta pravega filinga. Vem, da ima več avtov tovrstno težavo (prejšnji Clio), vendar sem upal, da bodo pri novem Cliu to poštimali. Moram pa poudariti, da je volan odličen za parkiranje.

[/quote]

Hm... enkrat avto pelješ pa si že odločno prepričan v to??? moja mati ga je kupla pa sem se že ene 5 krat pelal pa ni nič res o čem ti govoriš no glede volana mogoče...sicer pa imam jaz prejšni model cliota pa je tale novi dosti bolši glede prestavne ročice je na novem full vredu ker so kratke pa občutek da ti bo ostal v roki to ni res... glede volana sej že pri prejšnem cliotu se volan avtomatsko strdi ampak občuti se pa ne vem kak nena aja pa na novem cliotu volan ni nacentriran oz nekaj z optiko narobe tak da volan ne stoji ravno ko se v bistvu pelješ ravno... pač powem da ni vse res kaj govoriš...
LP
RK Slovenija

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po okt 17, 2005 11:03 am

Don, kater avto vozš? Men se zdi, da si ti mal preveč navajen na tvojga bavarca. ;) V tem razredu trenutno (pomoje) ni bolšga avtomobila. 8)
Splash, neutečenost+teranje v velike obrate ni glih uredu za porabo. ;) Je pa itak prešvoh... 65 konjev za 1.1t... :roll: No, za ate pa mame je dobr ne.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po okt 17, 2005 11:26 am

splash je napisal/-a:aja, pa še tole sm pozabu povedat prejle.

motor je biu 1.2 65km, len ko svinja, žrl je pa 12,5 l po računalniku.

To je avto za takšen ki kupijo NAMENOMA avto s 65konji, tako velik avto kot je Clio in tako težak noben ne leti ko sneta sekira s 65konji iz 1.2litrske mašine, jaz ne vem kaj nekateri pričakujete. Če je imel pa povprečno porabo 12,5 potem je blo pa z motorjem kaj narobe, sicer je to nemogoče :roll:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport Po okt 17, 2005 7:07 pm

Povprečne porabe so hude v teh avtih, ker je to testno vozilo in ga vsak tiši do dile. No vsaj jaz nisem bil izjema :P .
Tud jst sm mel na števcu ko sem ga dobil 6,7l/100 :shock: . Moj kuri nekje med 4 in 4,5l/100km.
Drugače je pa kr drag... upam da se bodo kmalu začeli tisti popusti v stilu DCI=Bencin al pa 400KSit popusta... drugače ne vem kako bodo obdržali enak tržni delež v Sloveniji kot pri Cliu II
I feel very Olimpic today
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov