MorphX je napisal/-a: oblikovalec ima mogoče izobrazbo s kako predpono inženirja, nema veze. V glavnem, za mojih 207cm je nov A4 bogovski v primerjavi z novo C5tko. Če ne verjameš, pridi pome na obalo, pa greva sprobat. Tudi testni voznik neomenjenega medija me uporabi za oceno avtomobila za visokorasle ljudi. V glavnem, avto stane z švoh 138KM motorizacijo in decentno opremo več kot 30k eur. Vendar glede na lepoto, ki jo izzareva zunaj in noter (in velikosti) je kar močno razočaranje glede notranjih dimenzij, ZAME.
jep... ima izobrazbo... likovno! končal je dizajn na faksu v Potsdamu
viš, meni je novi A4 tudi bogovski naspram noveC5tke, ampak v vozno dinamiko in v odzivnost, v kvaliteto materialov, v čistejši dizajn notranjosti, v končno obdelavo... vse to je boljše kot v C5! ne več za dve štenge in pol kot včasih .... za eno štengo al pa pri top verziji C5 mogoče celo malo manj! ni mi pa bil bogovsko drugačen v prostornost!
evo, ti maš 207cm, jaz 173cm... ti si ekstrem v eno stran, jaz skoraj ekstrem :P v drugo... in pogovarjava se o subjektivnih občutkih

.... brez veze... gremo rajši prešaltat na dobri stari meter! ta nima subjektivnih občutkov!
tale meter konkretno je sicer mel nemške roke in je bil v službi rahlo "žuta štampa" nemške revije pa vseeno... verjamem standardizirani merilni enoti bolj kot pa varljivim občutkom! pa še oba so merli na enak način.
je pa treba vedet, da so Audija merli in ocenjevali s špotrnimi zici, Citroena pa z navadnimi fotelji. ker ma moja športne zici v stari in novi štirici vam lahko iz prve roke povem, da so proti serijskim klopcam res veliko boljši! v dimenziji, obliki in funkciji....
kaj čmo... Auto Bild :P :
mere C5:
notranja širina vozila; spredaj/zadaj: 1525mm/1500mm
dolžina sedalne površine spr./zad.: 505mm/485mm
višina naslonjala spr./zad.: 630mm/660mm
minimalna višina sedeža pri kolenih: 340mm
razdalja od pedal do naslonjala voz. sedeža; min/max: 910mm/1130mm
razdalja od sedala voz. sedeža do stropa; min/max: 960mm/1020mm
razdalja od naslonjala spr. sedežev do naslonjala zad. sedežev; min/max: 610mm/840mm
razdalja od sedala zad. sedežev do stropa: 920mm
medosna razdalja: 2815mm
višina vozila: 1456mm
mere A4:
notranja širina vozila; spredaj/zadaj: 1490mm/1450mm
-2.5cm/-5cm
dolžina sedalne površine spr./zad.: 500mm/480mm
-0.5cm/-0.5cm
višina naslonjala spr./zad.: 660mm/600mm
+3cm/-6cm
minimalna višina sedeža pri kolenih: 330mm
-1cm
razdalja od pedal do naslonjala voz. sedeža; min/max: 930mm/1170mm
+2cm/+4cm
razdalja od sedala voz. sedeža do stropa; min/max: 920mm/1005mm
-4cm/-1.5cm
razdalja od naslonjala spr. sedežev do naslonjala zad. sedežev; min/max: 600mm/850mm
-1cm/+1cm
razdalja od sedala zad. sedežev do stropa: 920mm
medosna razdalja: 2808mm
-0.6cm
višina vozila:1472mm
evo... kot je meter pokazal je kabina v A4 spredaj in zadaj ožja! na zadnji klopi je s placom dokaj izenačeno... Audi ga da centim manj ko so sprednji zici čist nazaj, Citroen ga da centim manj, ko so sprednji zici najbolj naprej... glede na to, da jih nihče nikoli nima potegnjene čist naprej, veliko jih ima pa potisnjene čist nazaj, je tudi tu C5 na boljšem. v višino mata zadaj, merjeno na sedeže, enako prostora za glavo, vendar ma Audi krajši zic z nižjim naslonjalom.
tudi spredni Audijevi zici so krajši, majo pa višje naslonjalo in v obeh skrajnih pozicijah nastavitve višine majo tudi manj lufta za glavo! zdej pridemo pa do audijevega terena... njegovi sprednji zici majo za šoferja za dva centima več prostora, ko so potegnjeni čisto naprej in celo za 4 centime več prostora, ko so potisnjeni do konca nazaj!!! in to bi bil razlog za tvoje zadovoljstvo oziroma za, kot smo videli, zmotni občutek, da je A4 prostornejši

... ni! kot smo videli ma ožjo kabino in manj placa za glave!
tisto kar ma Audi boljše torej ni prostornost ampak je boljše štelanje sprednjih sedežev! kar tudi spada pod bistvene stvari zarad katerih je za štengo boljši od C5 in katere ločojejo premium od ostalih v razredu!
na enak način, kot si ti opazu te 4 centimetre bonusa pri iskanju pozicije za volanom, sem jaz opazu širšo kabino... v novem A4 se glih komej še nahaklam z levim komolcem na tapecirungo vrat pod oknom, pri C5 se pa nisem mogu več... mi roka ni več dosegla volana ali pa je držala volan, komolec je pa padal v prazno... :P