Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Re: 2011 VW Passat/Passat CC

Napisal/-a Polo78 Pe apr 15, 2011 7:28 am

Glede na to, da vsak števec kaže preveč, je tole realno 180 km/h in 3000 obratov, ampak še vedno je to super podatek. Se pa strinjam, tak motor ne paše v avto tega ranga ampak v rang Golfa in nižje. Škoda le, da tam ni sparjen z 6-st. menjalnikom.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe apr 15, 2011 2:56 pm

Polo78 je napisal/-a:Glede na to, da vsak števec kaže preveč, je tole realno 180 km/h in 3000 obratov, ampak še vedno je to super podatek. Se pa strinjam, tak motor ne paše v avto tega ranga ampak v rang Golfa in nižje. Škoda le, da tam ni sparjen z 6-st. menjalnikom.

za čudo je števec presenetljivo točen. Gume široke, čeprav niskega preseka zgledajo balonasto, verjetno pripomorejo temu) 225/55-16)) sicer garmina nisem imel, ampak na izhodu iz tunela golovec proti dolenjskem koncu (levi ovinek) sem gledal tisti števec na desni strani ceste in na mojih 110km/h je kazalo 108. Glede na to, da ima deklarirano hitrost 195km/h (meni niti pod razno ni števec hotel preko 190) mislim, da so dejansko odstopanja minimalna.......potemtakem, bi po števcu moral letet krepko čez 200........mogoče pod breg, vendar to pot tega nisem probaval

Sendx je napisal/-a:Kaj pa Stanka pravi na Passata, ali nič ne komentira ? :D

kaj če komentirat? Nisem debatiral z njo, vsaj o Passatu ne :arrow: nekaj malega o smučariji :arrow: zlomljena lopatica :mrgreen:

Uporabniški avatar
Ausc
Novinec

Napisal/-a Ausc Pe apr 15, 2011 5:57 pm

Samo tiste table kazejo vecinoma ravno toliko narobe kot stevci v avtomobilih. Vsaj tiste, ki so v mestih, meni na VW-ju kazeji identicno kot mi kaze digitalni stevec, ceprav ta po gpsu kar precej laze..

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe apr 15, 2011 6:52 pm

Kdo je Stanka? Da bomo še ostali vedeli za kaj se gre :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe apr 15, 2011 7:03 pm

Lignage je napisal/-a:Kdo je Stanka? Da bomo še ostali vedeli za kaj se gre :)

"bigboss" AC Radanovič......

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Pe apr 15, 2011 7:38 pm

sašo5 je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Glede na to, da vsak števec kaže preveč, je tole realno 180 km/h in 3000 obratov, ampak še vedno je to super podatek. Se pa strinjam, tak motor ne paše v avto tega ranga ampak v rang Golfa in nižje. Škoda le, da tam ni sparjen z 6-st. menjalnikom.

za čudo je števec presenetljivo točen. Gume široke, čeprav niskega preseka zgledajo balonasto, verjetno pripomorejo temu) 225/55-16)) sicer garmina nisem imel, ampak na izhodu iz tunela golovec proti dolenjskem koncu (levi ovinek) sem gledal tisti števec na desni strani ceste in na mojih 110km/h je kazalo 108. Glede na to, da ima deklarirano hitrost 195km/h (meni niti pod razno ni števec hotel preko 190) mislim, da so dejansko odstopanja minimalna.......potemtakem, bi po števcu moral letet krepko čez 200........mogoče pod breg, vendar to pot tega nisem probaval

Sendx je napisal/-a:Kaj pa Stanka pravi na Passata, ali nič ne komentira ? :D

kaj če komentirat? Nisem debatiral z njo, vsaj o Passatu ne :arrow: nekaj malega o smučariji :arrow: zlomljena lopatica :mrgreen:

za it čez 190 bi treba uporabit peto prestavo :)
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 To apr 19, 2011 12:13 pm

Tiste table "vi vozite" so preverjeno netočne in kažejo cca. 3-4 km/h preveč - izmerjeno z navigacijo. Edina po mojih opažanjih, ki je točna, je pred trojanskim predorom v smeri Celja. Torej merite z navigacijo ali pa se zapeljite iz LJ proti Trojanam, kjer je tabla slučajno točna.

Mi je pa zanimivo oz. ne vem kako so izmerili to deklarirano hitrost 195 km/h. Mogoče res v 5. prestavi, še vedno se mi pa zdi podatek preoptimističen glede na to, da manjši in lažji avti iz "hiše" s tem motorjem ne dosegajo te hitrosti (npr. Golf in Polo imata oba max. hitrost 190 km/h).

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To apr 19, 2011 1:05 pm

Polo78 je napisal/-a:Tiste table "vi vozite" so preverjeno netočne in kažejo cca. 3-4 km/h preveč - izmerjeno z navigacijo. Edina po mojih opažanjih, ki je točna, je pred trojanskim predorom v smeri Celja. Torej merite z navigacijo ali pa se zapeljite iz LJ proti Trojanam, kjer je tabla slučajno točna.

Mi je pa zanimivo oz. ne vem kako so izmerili to deklarirano hitrost 195 km/h. Mogoče res v 5. prestavi, še vedno se mi pa zdi podatek preoptimističen glede na to, da manjši in lažji avti iz "hiše" s tem motorjem ne dosegajo te hitrosti (npr. Golf in Polo imata oba max. hitrost 190 km/h).

Ker se vsak dan peljem mimo ti lahko zatrdim, da tista tabla laže tok, da glava boli. :roll: Peljem se sam po avtocesti na voznem pasu in desna kaže 99km/h, leva pa v istem trenutku kaže 94km/h. Po garminu pa hitrost v tistem momentu 97km/h. Osebno mislim, da laže k svi....a. ;)

Tu ni nobene umetnosti oz. prevelikega znanja. Pač passat nima elektronske omejene hitrosti kot jo npr: ima polo. Simpl kot pasulj. =P

lp

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To apr 19, 2011 1:11 pm

Polo78 je napisal/-a:Mi je pa zanimivo oz. ne vem kako so izmerili to deklarirano hitrost 195 km/h. Mogoče res v 5. prestavi, še vedno se mi pa zdi podatek preoptimističen glede na to, da manjši in lažji avti iz "hiše" s tem motorjem ne dosegajo te hitrosti (npr. Golf in Polo imata oba max. hitrost 190 km/h).

A za aerodinamiko pa še nisi slišal?! :roll:

Polo:
Količnik zračnega upora Cd: 0,32
Čelna ploskev: 2,05 m2
Zračni upor (količnik zračnega upora x čelna ploskev): 0,66

Golf:
Količnik zračnega upora Cd: 0,31
Čelna ploskev: 2,22 m2
Zračni upor (količnik zračnega upora x čelna ploskev): 0,69

Passat:
Količnik zračnega upora Cd: 0,28
Čelna ploskev: 2,26 m2
Zračni upor (količnik zračnega upora x čelna ploskev): 0,63

Passat Variant:
Količnik zračnega upora Cd: 0,29
Čelna ploskev: 2,29 m2
Zračni upor (količnik zračnega upora x čelna ploskev): 0,65

Itak je pa splošno znano, da imajo klasične (trivolumske) limuzine z vidika avtomobilske aerodinamike skoraj idealno obliko in posledično nižji zračni upor kot pa hatchbacki! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Sr apr 20, 2011 11:07 am

King1 je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:Tiste table "vi vozite" so preverjeno netočne in kažejo cca. 3-4 km/h preveč - izmerjeno z navigacijo. Edina po mojih opažanjih, ki je točna, je pred trojanskim predorom v smeri Celja. Torej merite z navigacijo ali pa se zapeljite iz LJ proti Trojanam, kjer je tabla slučajno točna.

Ker se vsak dan peljem mimo ti lahko zatrdim, da tista tabla laže tok, da glava boli. :roll: Peljem se sam po avtocesti na voznem pasu in desna kaže 99km/h, leva pa v istem trenutku kaže 94km/h. Po garminu pa hitrost v tistem momentu 97km/h. Osebno mislim, da laže k svi....a. ;)

Glede teh dveh tabel pred trojanskim predorom: Različno kažeta zato, ker namerita hitrost še komu drugemu, ki je pred ali za tabo, največkrat pa na sosednjem pasu in ima drugo hitrost. Merodajno je le takrat, ko si na tistem odseku čisto sam - in v tem primeru se bo vedno vklopila samo ena tabla! Jaz sem takole že parkrat naletel, da sem bil sam in glede na navigacijo (in tudi števec hitrosti, ki vem za koliko laže), tabla začuda kaže pravilno. Se pa res redko zgodi, da na tem odseku naletiš na popolnoma prazno cesto, to je pa tud res.

@Tattoo: Vem, da je aerodinamika pomemben faktor pri končni hitrosti, vem tudi da imajo limuzine boljši pretok zraka. Ampak mislim, da so tu še drugi pomembni faktorji kot npr. menjalnik ter prestavna razmerja. Ker Passat variant ima kljub podobnemu zračnemu uporu v primerjavi s Polom, še vedno višjo končno hitrost (193 km/h) pa vemo, da je precej težji avto. Kakorkoli obrnemo, še vedno se mi zdi podatek o končni hitrosti pri Passatu 1.6 tdi (pre)optimističen.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Sr apr 20, 2011 12:41 pm

Tebi manjka samo malo znanja fizike. Npr. teža/masa - sila teže vpliva na trenje. Npr. zračni upor - se povečuje s hitrostjo, kar se trenje npr. ne. Npr. moj passat karavan ima tono in pol, golf pa 200 kg manj, passat ima 5 KM več. Kateri ima večjo končno hitrost? Ne boš verjel, ampak passat.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr apr 20, 2011 1:05 pm

Tko like, vrjetn je res, like, neki na tem. Sam, like, vseen je, like, težko sprejet, da like isti motor kravo požene, like, hitreje kot malo škatlo.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr apr 20, 2011 3:03 pm

Polo78 je napisal/-a:@Tattoo: Vem, da je aerodinamika pomemben faktor pri končni hitrosti, vem tudi da imajo limuzine boljši pretok zraka. Ampak mislim, da so tu še drugi pomembni faktorji kot npr. menjalnik ter prestavna razmerja. Ker Passat variant ima kljub podobnemu zračnemu uporu v primerjavi s Polom, še vedno višjo končno hitrost (193 km/h) pa vemo, da je precej težji avto. Kakorkoli obrnemo, še vedno se mi zdi podatek o končni hitrosti pri Passatu 1.6 tdi (pre)optimističen.

Masa ima pri končni hitrosti zanemarljiv vpliv, saj zračni upor narašča s kvadratom hitrosti - torej pri ene 200 km/h je zračni upor, ki ga premagujejo konji precej precej večji, kot masa, ki jo pravtako premagujejo konji, zato (razen v hrib), ne igra več pomembne vloge.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr apr 20, 2011 8:31 pm

Polo78 je napisal/-a:
Glede teh dveh tabel pred trojanskim predorom: Različno kažeta zato, ker namerita hitrost še komu drugemu, ki je pred ali za tabo, največkrat pa na sosednjem pasu in ima drugo hitrost. Merodajno je le takrat, ko si na tistem odseku čisto sam - in v tem primeru se bo vedno vklopila samo ena tabla! Jaz sem takole že parkrat naletel, da sem bil sam in glede na navigacijo (in tudi števec hitrosti, ki vem za koliko laže), tabla začuda kaže pravilno. Se pa res redko zgodi, da na tem odseku naletiš na popolnoma prazno cesto, to je pa tud res.

Bil sem čisto sam in zato mi ni jasno zakaj se obe prižgeta. ;) Očitno imaš boljši voz, ki bolje oz. bolj natančno kaže hitrost. Vsaj moja kola lažejo, da glava boli. Ne vem pa kako je z garminom? Mogoče je vsaj on točen. =P

lp

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Napisal/-a Polo78 Če apr 21, 2011 9:43 am

lizard je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:@Tattoo: Vem, da je aerodinamika pomemben faktor pri končni hitrosti, vem tudi da imajo limuzine boljši pretok zraka. Ampak mislim, da so tu še drugi pomembni faktorji kot npr. menjalnik ter prestavna razmerja. Ker Passat variant ima kljub podobnemu zračnemu uporu v primerjavi s Polom, še vedno višjo končno hitrost (193 km/h) pa vemo, da je precej težji avto. Kakorkoli obrnemo, še vedno se mi zdi podatek o končni hitrosti pri Passatu 1.6 tdi (pre)optimističen.

Masa ima pri končni hitrosti zanemarljiv vpliv, saj zračni upor narašča s kvadratom hitrosti - torej pri ene 200 km/h je zračni upor, ki ga premagujejo konji precej precej večji, kot masa, ki jo pravtako premagujejo konji, zato (razen v hrib), ne igra več pomembne vloge.

Aha, ok hvala za pojasnilo, sem mislil, da ima masa večji vpliv. :) Kaj pa kotalni upor? Passat ima verjetno širše gume od Golfa in Pola... :?:

@King1: Nevem, če voziš po svojem pasu, se bi morala prižgat samo ena, vsaj jaz imam take izkušnje. Sicer nimam Garmina ampak Mio Moov (serija 605), ampak to verjetno nima veze. Kar se pa števca tiče je pri Kii neverjetno natančen, pri realnih 100km/h kaže samo za cca. 2 km/h preveč in tudi pri višjih hitrostih so odstopanja glede na navigacijo minimalna. :D

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr apr 27, 2011 1:57 pm

Kotalni upor tudi vpliva, ampak še zmeraj ne toliko kot zračni upor. Vsekakor pa lahko sam opaziš, da je končna hitrost definirana samo enkratno, ne za vsako dimenzijo gum posebej.

Vsekakor mi je številka 195km/h realna - ne glede na Polovo in Golfovo končno hitrost.

Sicer pa tudi če bi bila 191km/h ne bi bilo veliko razlike, kajne?

Adriano
Nov uporabnik

NOVI PASSAT CC

Napisal/-a Adriano Po maj 16, 2011 7:50 pm

Pozdravljeni,

zanima me ali ima kdo kake informacije kdaj naj bi prišel na trg prenovljeni model passata CC (če sploh bo)? A so že kakšne uradne slike (jaz jih na netu ne najdem)?

Nadalje me še zanima ali je že kdo slišal, da naj bi prišel ven motor od VW, 2.0 TDI z 204 konji, neka twin turbo varjanta.

Mal gledam če bi kupil CC-ja, sam mi je zdaj škoda če bo čez kak mesec zunaj že nova verzija (no če bo grša bom raje ta starga vzel). Pa ta tdi motor z 204 konji bi bil idealen za ta avto.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois To maj 17, 2011 11:43 am

mislim da je nekje v tej temi slika prenovlejnega ccja
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Re: NOVI PASSAT CC

Napisal/-a Tattoo- To maj 17, 2011 12:06 pm

Adriano je napisal/-a:zanima me ali ima kdo kake informacije kdaj naj bi prišel na trg prenovljeni model passata CC (če sploh bo)?

Pride v prvem četrtletju prihodnjega leta! ;)

Adriano je napisal/-a:A so že kakšne uradne slike (jaz jih na netu ne najdem)?

NE...

Adriano je napisal/-a:Nadalje me še zanima ali je že kdo slišal, da naj bi prišel ven motor od VW, 2.0 TDI z 204 konji, neka twin turbo varjanta.

Se že kar nekaj časa špekulira v tej smeri vendar ni še nič uradnega! V bližnji prihodnosti (do konca prihodnjega leta) pa iz te moke zagotovo (še) ne bo kruha...

Zois je napisal/-a:mislim da je nekje v tej temi slika prenovlejnega ccja

...žal samo precej slab photoshop! :roll:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov