Polo78 je napisal/-a:Glede na to, da vsak števec kaže preveč, je tole realno 180 km/h in 3000 obratov, ampak še vedno je to super podatek. Se pa strinjam, tak motor ne paše v avto tega ranga ampak v rang Golfa in nižje. Škoda le, da tam ni sparjen z 6-st. menjalnikom.
Sendx je napisal/-a:Kaj pa Stanka pravi na Passata, ali nič ne komentira ?
Lignage je napisal/-a:Kdo je Stanka? Da bomo še ostali vedeli za kaj se gre
sašo5 je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:Glede na to, da vsak števec kaže preveč, je tole realno 180 km/h in 3000 obratov, ampak še vedno je to super podatek. Se pa strinjam, tak motor ne paše v avto tega ranga ampak v rang Golfa in nižje. Škoda le, da tam ni sparjen z 6-st. menjalnikom.
za čudo je števec presenetljivo točen. Gume široke, čeprav niskega preseka zgledajo balonasto, verjetno pripomorejo temu) 225/55-16)) sicer garmina nisem imel, ampak na izhodu iz tunela golovec proti dolenjskem koncu (levi ovinek) sem gledal tisti števec na desni strani ceste in na mojih 110km/h je kazalo 108. Glede na to, da ima deklarirano hitrost 195km/h (meni niti pod razno ni števec hotel preko 190) mislim, da so dejansko odstopanja minimalna.......potemtakem, bi po števcu moral letet krepko čez 200........mogoče pod breg, vendar to pot tega nisem probavalSendx je napisal/-a:Kaj pa Stanka pravi na Passata, ali nič ne komentira ?
kaj če komentirat? Nisem debatiral z njo, vsaj o Passatu nenekaj malega o smučariji
zlomljena lopatica
Polo78 je napisal/-a:Tiste table "vi vozite" so preverjeno netočne in kažejo cca. 3-4 km/h preveč - izmerjeno z navigacijo. Edina po mojih opažanjih, ki je točna, je pred trojanskim predorom v smeri Celja. Torej merite z navigacijo ali pa se zapeljite iz LJ proti Trojanam, kjer je tabla slučajno točna.
Mi je pa zanimivo oz. ne vem kako so izmerili to deklarirano hitrost 195 km/h. Mogoče res v 5. prestavi, še vedno se mi pa zdi podatek preoptimističen glede na to, da manjši in lažji avti iz "hiše" s tem motorjem ne dosegajo te hitrosti (npr. Golf in Polo imata oba max. hitrost 190 km/h).
Polo78 je napisal/-a:Mi je pa zanimivo oz. ne vem kako so izmerili to deklarirano hitrost 195 km/h. Mogoče res v 5. prestavi, še vedno se mi pa zdi podatek preoptimističen glede na to, da manjši in lažji avti iz "hiše" s tem motorjem ne dosegajo te hitrosti (npr. Golf in Polo imata oba max. hitrost 190 km/h).
King1 je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:Tiste table "vi vozite" so preverjeno netočne in kažejo cca. 3-4 km/h preveč - izmerjeno z navigacijo. Edina po mojih opažanjih, ki je točna, je pred trojanskim predorom v smeri Celja. Torej merite z navigacijo ali pa se zapeljite iz LJ proti Trojanam, kjer je tabla slučajno točna.
Ker se vsak dan peljem mimo ti lahko zatrdim, da tista tabla laže tok, da glava boli.Peljem se sam po avtocesti na voznem pasu in desna kaže 99km/h, leva pa v istem trenutku kaže 94km/h. Po garminu pa hitrost v tistem momentu 97km/h. Osebno mislim, da laže k svi....a.
Polo78 je napisal/-a:@Tattoo: Vem, da je aerodinamika pomemben faktor pri končni hitrosti, vem tudi da imajo limuzine boljši pretok zraka. Ampak mislim, da so tu še drugi pomembni faktorji kot npr. menjalnik ter prestavna razmerja. Ker Passat variant ima kljub podobnemu zračnemu uporu v primerjavi s Polom, še vedno višjo končno hitrost (193 km/h) pa vemo, da je precej težji avto. Kakorkoli obrnemo, še vedno se mi zdi podatek o končni hitrosti pri Passatu 1.6 tdi (pre)optimističen.
Polo78 je napisal/-a:
Glede teh dveh tabel pred trojanskim predorom: Različno kažeta zato, ker namerita hitrost še komu drugemu, ki je pred ali za tabo, največkrat pa na sosednjem pasu in ima drugo hitrost. Merodajno je le takrat, ko si na tistem odseku čisto sam - in v tem primeru se bo vedno vklopila samo ena tabla! Jaz sem takole že parkrat naletel, da sem bil sam in glede na navigacijo (in tudi števec hitrosti, ki vem za koliko laže), tabla začuda kaže pravilno. Se pa res redko zgodi, da na tem odseku naletiš na popolnoma prazno cesto, to je pa tud res.
lizard je napisal/-a:Polo78 je napisal/-a:@Tattoo: Vem, da je aerodinamika pomemben faktor pri končni hitrosti, vem tudi da imajo limuzine boljši pretok zraka. Ampak mislim, da so tu še drugi pomembni faktorji kot npr. menjalnik ter prestavna razmerja. Ker Passat variant ima kljub podobnemu zračnemu uporu v primerjavi s Polom, še vedno višjo končno hitrost (193 km/h) pa vemo, da je precej težji avto. Kakorkoli obrnemo, še vedno se mi zdi podatek o končni hitrosti pri Passatu 1.6 tdi (pre)optimističen.
Masa ima pri končni hitrosti zanemarljiv vpliv, saj zračni upor narašča s kvadratom hitrosti - torej pri ene 200 km/h je zračni upor, ki ga premagujejo konji precej precej večji, kot masa, ki jo pravtako premagujejo konji, zato (razen v hrib), ne igra več pomembne vloge.
Adriano je napisal/-a:zanima me ali ima kdo kake informacije kdaj naj bi prišel na trg prenovljeni model passata CC (če sploh bo)?
Adriano je napisal/-a:A so že kakšne uradne slike (jaz jih na netu ne najdem)?
Adriano je napisal/-a:Nadalje me še zanima ali je že kdo slišal, da naj bi prišel ven motor od VW, 2.0 TDI z 204 konji, neka twin turbo varjanta.
Zois je napisal/-a:mislim da je nekje v tej temi slika prenovlejnega ccja
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov