peroRS je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Pa ti veš, da se da pri Golfu V 1.9 TDI šaltat tudi v četrto in da bo pri 90 KM verziji le ta vlekla do cca. 145 km/h? Se pravi, da je v končni fazi zelo podobno, če potrebuješ za prožnost 4. + 5. ali pa 5. + 6.
x2
Vedno ena in ista debata s temi menjalniki
Tudi mene pri 1.6TDI ne moti 5-stopenjski menjalnik. Ne pogrešam šeste, dokler je na AC malo obratov in pije malo.
Ko rabiš hitro potegnit, vržeš eno ali dve nižje in je rešen problem.
Zgleda pa, da eni prehitevajo na regionalki pri 70kmh v 5. in 6. prestavi pa zato rabijo večjo prožnost
Pri 77kW je vseeno ali imaš 5,6 ali pa 7 prestav (DSG), prav tako ni važno ali voziš neverjetno prožen TSI, stari 1.9TDI, 1.6TDI ali pa kaj od drugih znamk.
Če želiš varno prehiteti avto pri 50-70kmh, moraš šaltat v tretjo, da to storiš hitro. Če ne, ogrožaš tako sebe kot druge
Prav tako ne razumem, zakaj so nekaterim
pri osnovni motorizaciji najbolj pomembne zmogljivosti (pred drugimi lastnostmi)?
Ne vem no. Če bi si želel moč in to da vleče v vsaki prestavi na polno, bi si kupil 2.0TDI, pa ga še čipal. Vendar to za sabo potegne že v osnovi precej višjo nabavno ceno, registracijo in zavarovanje. Kdor nima viška denarja se bo pač sprijaznil s petimi prestavami. Saj tak mlinček kupiš za šparanje, ne pa za podiranje rekordov

Mene ne moti 5 prestav dokler je na AC ta prestava dovolj dolga, lahko so samo 4 zarad mene

, moti me ponovno poveličevanje VW in njihove uber tehnike.
Priznajmo avto je daleč od slabega, mogoče je celo najboljši v razredu ni pa space shuttle zaboga

.
Sam sem tisti, ki ga Luka pozna, da je šel iz 6 na 5 prestav, pa bom rekel tako...dokler mi je polo s 6 prestavami in vrtljaji za dizla pri 130 pije 8 litrov mi je vseeno koliko jih ima ker pije absolutno preveč...
Skratka ni važno število prestav ampak njihov razpored in prestavna razmerja.....pika!
Aja, Pero, tebe sem citiral, ker se strinjam s tabo glede prestav, ne zato, ker bi ti poveličeval VW, ker vem da ga ne, ampak je zate Škoda vse ( hecam se )

.
Me je pa post od odprtega cliota spomnil na eno, res ni novi golf toliko napredoval kolikor so nekateri drugi nazadovali, ponudne na trgu je vedno manj neke konkretne, japonci so čist zabluzli, peugeot 308 je zastarel, c4 pa megane sta specifična, vendar korektna, ford je OK, samo morš bit rahlo slabovidn da ga kupiš ( popolna slepota je prednost

), astra je pretežka, alfa je malo preveč pozabljena od vseh, korejca na koncu izpadeta še najboljša konkurenca golfu, ker je že rahlo tragikomično, če sem pa kakega pozabil se pa opravičujem dotičnim fannom
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.