Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Re: 2012 VW Golf VII.

Napisal/-a odprti clio So sep 22, 2012 12:25 pm

BoneS je napisal/-a:Cudn da se holzerji niso naredl avto z eno prestavo, 800nm navora pa porabo 0,5L/100? :mrgreen:
Pol bi vsi mel mokre sanje ane? :D

Brezstopenjska avtomatika... Aja ne, to je feces. Bolje je avtomatika z dvema sklopkama in veliko prestavami, kjer se ne čuti prestavljanja in je vedno v optimalnem območju obratov...?

Sicer pa, od vseh golfov, je a prvi, za katerega me ma, da bi ga imel. Sploh, ko je ponudba na trgu tako porazna kot je.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So sep 22, 2012 3:47 pm

peroRS je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Pa ti veš, da se da pri Golfu V 1.9 TDI šaltat tudi v četrto in da bo pri 90 KM verziji le ta vlekla do cca. 145 km/h? Se pravi, da je v končni fazi zelo podobno, če potrebuješ za prožnost 4. + 5. ali pa 5. + 6.

x2
Vedno ena in ista debata s temi menjalniki :roll:

Tudi mene pri 1.6TDI ne moti 5-stopenjski menjalnik. Ne pogrešam šeste, dokler je na AC malo obratov in pije malo.
Ko rabiš hitro potegnit, vržeš eno ali dve nižje in je rešen problem.
Zgleda pa, da eni prehitevajo na regionalki pri 70kmh v 5. in 6. prestavi pa zato rabijo večjo prožnost :roll:

Pri 77kW je vseeno ali imaš 5,6 ali pa 7 prestav (DSG), prav tako ni važno ali voziš neverjetno prožen TSI, stari 1.9TDI, 1.6TDI ali pa kaj od drugih znamk.
Če želiš varno prehiteti avto pri 50-70kmh, moraš šaltat v tretjo, da to storiš hitro. Če ne, ogrožaš tako sebe kot druge ;)

Prav tako ne razumem, zakaj so nekaterim pri osnovni motorizaciji najbolj pomembne zmogljivosti (pred drugimi lastnostmi)?
Ne vem no. Če bi si želel moč in to da vleče v vsaki prestavi na polno, bi si kupil 2.0TDI, pa ga še čipal. Vendar to za sabo potegne že v osnovi precej višjo nabavno ceno, registracijo in zavarovanje. Kdor nima viška denarja se bo pač sprijaznil s petimi prestavami. Saj tak mlinček kupiš za šparanje, ne pa za podiranje rekordov ;)

Mene ne moti 5 prestav dokler je na AC ta prestava dovolj dolga, lahko so samo 4 zarad mene :mrgreen: , moti me ponovno poveličevanje VW in njihove uber tehnike.

Priznajmo avto je daleč od slabega, mogoče je celo najboljši v razredu ni pa space shuttle zaboga :evil: .

Sam sem tisti, ki ga Luka pozna, da je šel iz 6 na 5 prestav, pa bom rekel tako...dokler mi je polo s 6 prestavami in vrtljaji za dizla pri 130 pije 8 litrov mi je vseeno koliko jih ima ker pije absolutno preveč...

Skratka ni važno število prestav ampak njihov razpored in prestavna razmerja.....pika!

Aja, Pero, tebe sem citiral, ker se strinjam s tabo glede prestav, ne zato, ker bi ti poveličeval VW, ker vem da ga ne, ampak je zate Škoda vse ( hecam se ) :mrgreen: .

Me je pa post od odprtega cliota spomnil na eno, res ni novi golf toliko napredoval kolikor so nekateri drugi nazadovali, ponudne na trgu je vedno manj neke konkretne, japonci so čist zabluzli, peugeot 308 je zastarel, c4 pa megane sta specifična, vendar korektna, ford je OK, samo morš bit rahlo slabovidn da ga kupiš ( popolna slepota je prednost :mrgreen: ), astra je pretežka, alfa je malo preveč pozabljena od vseh, korejca na koncu izpadeta še najboljša konkurenca golfu, ker je že rahlo tragikomično, če sem pa kakega pozabil se pa opravičujem dotičnim fannom
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So sep 22, 2012 4:12 pm

maniaxxx je napisal/-a:Priznajmo avto je daleč od slabega, mogoče je celo najboljši v razredu ni pa space shuttle zaboga :evil: .

Tole si prav povedal. Samo meni se zdi neumno, ker eni mislijo (ne fani, ampak tisti drugi :mrgreen: ), da bi 1.6TDI s 6. prestavo res postal space shuttle, mogoče še hitrejši od GTI-ja :lol:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So sep 22, 2012 4:14 pm

peroRS je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Priznajmo avto je daleč od slabega, mogoče je celo najboljši v razredu ni pa space shuttle zaboga :evil: .

Tole si prav povedal. Samo meni se zdi neumno, ker eni mislijo (ne fani, ampak tisti drugi :mrgreen: ), da bi 1.6TDI s 6. prestavo res postal space shuttle, mogoče še hitrejši od GTI-ja :lol:

Za fane je space shutle že z 5 prestavami :DDD
:DDD
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 So sep 22, 2012 7:36 pm

maniaxxx je napisal/-a:
Priznajmo avto je daleč od slabega, mogoče je celo najboljši v razredu ni pa space shuttle zaboga :evil: .

korejca na koncu izpadeta še najboljša konkurenca golfu, ker je že rahlo tragikomično, če sem pa kakega pozabil se pa opravičujem dotičnim fannom

Nihče ne govori o iber stroju in o najboljših v razredu ampak o menjalniku. Ko nekdo, ki ima drugo znamko in sovraži vw zaradi tega, ker ga je kupil rabljenega in zgonenga mi dvigne pritisk na 200+. Ampak važno, da je kriv avto in ne on, ki je taka j***a kupil. A njegova znamka še vedno na polno fura 5. stopenjske menjalnike v bencincih. To pa je kul a ne?

Kar pa se tiče korejske konkurence se pa to meni dopade iz preprostega razloga: so vsaj pokazali, da znajo in zmorejo narediti spodobno vozilo, ki lahko zadovolji naše polne evropske riti. In s tem drugi delajo še boljše avte.

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So sep 22, 2012 8:53 pm

King1 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

korejca na koncu izpadeta še najboljša konkurenca golfu, ker je že rahlo tragikomično, če sem pa kakega pozabil se pa opravičujem dotičnim fannom

Nihče ne govori o iber stroju in o najboljših v razredu ampak o menjalniku. Ko nekdo, ki ima drugo znamko in sovraži vw zaradi tega, ker ga je kupil rabljenega in zgonenga mi dvigne pritisk na 200+. Ampak važno, da je kriv avto in ne on, ki je taka j***a kupil. A njegova znamka še vedno na polno fura 5. stopenjske menjalnike v bencincih. To pa je kul a ne?

Kar pa se tiče korejske konkurence se pa to meni dopade iz preprostega razloga: so vsaj pokazali, da znajo in zmorejo narediti spodobno vozilo, ki lahko zadovolji naše polne evropske riti. In s tem drugi delajo še boljše avte.

lp

teb itak dvigne pritisk vsak, ki sovraži VW :mrgreen: , konec koncev pa , kot sem napisal, koji falus je važno število prestav, ker potemtakem je tovornjak itak zmagovalec :mrgreen:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So sep 22, 2012 9:00 pm

maniaxxx je napisal/-a:konec koncev pa , kot sem napisal, koji falus je važno število prestav, ker potemtakem je tovornjak itak zmagovalec :mrgreen:

Bicikl pa res :mrgreen:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So sep 22, 2012 9:06 pm

peroRS je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:konec koncev pa , kot sem napisal, koji falus je važno število prestav, ker potemtakem je tovornjak itak zmagovalec :mrgreen:

Pa res, pa še v porabi nese vsakega TDI-ja ali TSI-ja :mrgreen:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So sep 22, 2012 9:13 pm

maniaxxx je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Si zihr? Hrana se vsak dan bolj draži. Za 100km rabiš že konkretno kosilo, pa dost pijače in na koncu še zelo dobro mlado fizioterapevtko, ki ni poceni. :8
To pa stroškovno nanese več kot stane gorivo za TSI in TDI =P

p.s: nas bodo banali zaradi off-topica oops

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So sep 22, 2012 9:18 pm

peroRS je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Si zihr? Hrana se vsak dan bolj draži. Za 100km rabiš že konkretno kosilo, pa dost pijače in na koncu še zelo dobro mlado fizioterapevtko, ki ni poceni. :8
To pa stroškovno nanese več kot stane gorivo za TSI in TDI =P

p.s: nas bodo banali zaradi off-topica oops

kdaj bi me že mogl banat če smo že pri tem hehe, drugače pa ni off topic, pač razglabljama o porabi novih VW motorjev s pogonom na hrano :mrgreen:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So sep 22, 2012 9:20 pm

peroRS je napisal/-a:

:cry :rofl

Tuki ste pa že res sami extremisti 23 strani o nekem olepšanem Golfu pet, ki se sedaj imenuje sedem. :mrgreen: ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So sep 22, 2012 9:33 pm

lancia hf je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

:cry :rofl

Tuki ste pa že res sami extremisti 23 strani o nekem olepšanem Golfu pet, ki se sedaj imenuje sedem. :mrgreen: ;)

Ma ja sej lancia tok skupnih modelov sploh ni imela kolikor ma golf serij. =P =P

lp

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So sep 22, 2012 9:35 pm

maniaxxx je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

lp

teb itak dvigne pritisk vsak, ki sovraži VW :mrgreen: , konec koncev pa , kot sem napisal, koji falus je važno število prestav, ker potemtakem je tovornjak itak zmagovalec :mrgreen:

Maš prov. Zato mam renaulta. ;)

lp

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So sep 22, 2012 9:38 pm

Ma zaradi spremenjene oblike odbijačev pa res nebojo šli v novo serijo =P

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So sep 22, 2012 9:40 pm

lancia hf je napisal/-a:Ma zaradi spremenjene oblike odbijačev pa res nebojo šli v novo serijo =P

Se že dela. Too late za to. ;)

lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So sep 22, 2012 10:37 pm

lancia hf je napisal/-a:Ma zaradi spremenjene oblike odbijačev pa res nebojo šli v novo serijo =P

Če bi bil nesramen (kar včasih sem :mrgreen: ) bi ti zdaj rekel, da bolje da malo spremenijo odbijače in je nova serija, kot pa Lancia, ki je vzela že obstoječe Chryslerje, samo nalimala gor svoje značke in imajo "nove" modele :roll:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So sep 22, 2012 11:02 pm

Pa kje ste zdej Lancio našli :huh: Drugače pa o teh značkah ni 23 strani napisano kot je v VW odbijačih :vc
Saj je tudi Renault Clio, Megane, Scenic .... prve serije spremenil obliko prednjega konca in notranjost pa so modeli še vedno prva serija.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne sep 23, 2012 3:28 am

lancia hf je napisal/-a:Pa kje ste zdej Lancio našli :huh: Drugače pa o teh značkah ni 23 strani napisano kot je v VW odbijačih :vc
Saj je tudi Renault Clio, Megane, Scenic .... prve serije spremenil obliko prednjega konca in notranjost pa so modeli še vedno prva serija.

Ja... in med 5 in 7 gre za spremenjeno obliko sprednjega konca in notranjosti? :D Kapo dol! :D Daj mi prosim povej, kako za vraga se ti da tako neumne in off topic poste pisat v temo o avtomobilu, ki ti gre tako na jetra. Resnično me zanima, zakaj se tako intenzivno ukvarjaš z nečim, kar ti ne ustreza, odgovori magari na zasebno sporočilo, res rad bi vedel, kaj ti gre po glavi, da take pišeš! :D Drugi pomislek je pa, kateri predstavniki tega razreda so tako dobri, da si Golf zasluži toliko kurcanja in zakaj? Pa prosim napiši kaj konkretnega, ne samo neko nabijanje brez realne podlage, kot ti je v navadi! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Ne sep 23, 2012 4:13 pm

King1 je napisal/-a:

lp

To je name letel aneda? Ne vem a sem mogoc koga kaj uzalil?

Kaksna zagotovila pa mi das, da tudi, ce bi kupu novo nemsko jajco, nebi crknla elektronska loputa, KI NIMA NBENE VEZE, al je biu avto gonjen al ne? Dobr sam ves, da so pri teh avtih crkvali bloki+tubine, kar meni NI CRKNLO. Je pa zato vse druga. Webasto ma veze s tem, kolk je biu avto gonjen? Se za info: kupu sm dve let star avto, ne 6, ne 10 in ne od privat prodajalca. Pac pa od avto hise.
Za konc pa sam se to: ocitno ene boli, da drugi ne maramo holcerjev. Vsakmu svoje. Raj mam 5 prestav, pa da pije avto8+ in me prpelje se kam drgam kot le do mehankarja.
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne sep 23, 2012 4:17 pm

BoneS je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

To je name letel aneda? Kaksna zagotovila pa mi das, da tudi, ce bi kupu novo nemsko jajco, nebi crknla elektronska loputa, KI NIMA NBENE VEZE, al je biu avto gonjen al ne? Dobr sam ves, da so pri teh avtih crkvali bloki+tubine, kar meni NI CRKNLO. Je pa zato vse druga. Webasto ma veze s tem, kolk je biu avto gonjen? Se za info: kupu sm dve let star avto, ne 6, ne 10 in ne od privat prodajalca. Pac pa od avto hise.
Za konc pa sam se to: ocitno ene boli, da drugi ne maramo holcerjev. Vsakmu svoje. Raj mam 5 prestav, pa da pije avto8+ in me prpelje se kam drgam kot le do mehankarja.

Ne prjatu to ni letelo nate ampak na drugega uporabnika, ki se bo 100% takoj najdu v mojem prispevku. O ostalem delu tvojega prispevku pa sva že predebatirala in nima smisla, da se o tem pogovarjava po netu. ;)

lp
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov