Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To okt 18, 2005 7:00 am

splash je napisal/-a:aja, pa še tole sm pozabu povedat prejle.

motor je biu 1.2 65km, len ko svinja, žrl je pa 12,5 l po računalniku.

Drugič dej v četrto na avtocest :P
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To okt 18, 2005 7:58 am

metallic je napisal/-a::oops: my bad...
Jah, sej za ta dnar dobiš marsikaj "en razred večjega" ampak s popusti, z 1.4 in brez opreme. ;)

Za ta denar dobiš Xsaro break s popolno opremo.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic To okt 18, 2005 8:33 am

Joie de vivre! je napisal/-a:
metallic je napisal/-a::oops: my bad...
Jah, sej za ta dnar dobiš marsikaj "en razred večjega" ampak s popusti, z 1.4 in brez opreme. ;)

Za ta denar dobiš Xsaro break s popolno opremo.

LP,
Joie

Sam morš bit hitr. :lol: :lol: ;)

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO To okt 18, 2005 5:07 pm

_WeSt_ je napisal/-a:
don CONSIGLIO je napisal/-a:
En pomembnejši minus tega avta pa sta po mojem volanski mehanizem in predvsem menjalnik. Slednji je zatikajoč in počasen, poleg tega pa imaš dejansko občutek, da ti bo ostal v roki.... žal. Kar se pa tiče volana, pa ima veliko bolezni, ki so jih marsikje na električnih volanih že popravili. Govorim predvsem o nobčutljivosti (neravnine na cesti volan obdrži zase), poleg tega pa se nekje med 30 in 50 km/h občutno in takoj zelo utrdi in zopet ni ta pravega filinga. Vem, da ima več avtov tovrstno težavo (prejšnji Clio), vendar sem upal, da bodo pri novem Cliu to poštimali. Moram pa poudariti, da je volan odličen za parkiranje.

Hm... enkrat avto pelješ pa si že odločno prepričan v to??? moja mati ga je kupla pa sem se že ene 5 krat pelal pa ni nič res o čem ti govoriš no glede volana mogoče...sicer pa imam jaz prejšni model cliota pa je tale novi dosti bolši glede prestavne ročice je na novem full vredu ker so kratke pa občutek da ti bo ostal v roki to ni res... glede volana sej že pri prejšnem cliotu se volan avtomatsko strdi ampak občuti se pa ne vem kak nena aja pa na novem cliotu volan ni nacentriran oz nekaj z optiko narobe tak da volan ne stoji ravno ko se v bistvu pelješ ravno... pač powem da ni vse res kaj govoriš...
LP

Poglej. Jaz sem zapisal svoje občutke. Res je, da nisem imel prav ogromno časa za test, ampak osnovne usmeritve avtomobila sem le razbral. Vstrajam pri mojih trditvah glede menjalnika. Saj ne da bo res komu ostal v roki, ampak je po natančnosti slabši od konkurence in se bolj zatika. Z volanom je pa itak tako kot prej, da niti približno ne čutiš nič asfalta. Kar govorim je definitivno res, odvisno pa je, s kakšnimi kriteriji gledaš na stvar.

Mimogrede, mogoče sem bil še malo predober pri oceni materialov v notranjosti, ampak gredo več ali manj vsi na slabše. Polo pa je v tem pogledu daleč naprej (res pa je tudi dražji).

metallic je napisal/-a:Don, kater avto vozš? Men se zdi, da si ti mal preveč navajen na tvojga bavarca. Wink V tem razredu trenutno (pomoje) ni bolšga avtomobila. Cool
Splash, neutečenost+teranje v velike obrate ni glih uredu za porabo. Wink Je pa itak prešvoh... 65 konjev za 1.1t... Rolling Eyes No, za ate pa mame je dobr ne.

Ne, sej sploh ne gledam na stvari absolutno, ampak primerjam v razredu. Klikni na avto, pa boš videl kaj vozim ;) Na Cliota sem malo alergičen predvsem zaradi njegovih šibkih točk, ki se jih praktično ne da popravit, ko si enkrat kupil avto. Npr. če ima avto slabe zavore pač daš 50 - 60k sit za nove diske in ploščice (športne) in imaš najboljše zavore v razredu. Če pa je slab volanski mehanizem kaj narediš??.... :sadd

Mislim, da je v razredu boljši vsaj Polo, če ne tudi Ibiza. Moramo pa počakati predvsem na Puntota, ki mi je bil za sedet boljši in pa seveda 207 ter Yaris, ki še prideta. Clio se mi zdi zaenkrat samo prvi iz nove šole, ki je že prišel... Bomo videli.

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Kraj: Kjer sem

Napisal/-a krt206 Pe okt 28, 2005 8:10 pm

Dons sm vozu novga clia 1.4 16v pa me je avto povsem razočaru: neverjetno trd volan pri visokih hitrostih, avto se mi je zdel neprožen, počasen kljub 95 konjem, notri se mi zdi izredno skop in dolgočasen, trdi sedeži...
Edino kar lahko pohvalim je uporaben prtljažnik

Tako da me tudi novi Clio ni prepričal, če mi je bil na začetku všeč zaradi oblike pa me je sedaj razočaral, pa tudi oblike se naveličaš ko kamorkoli pogledaš vidiš cliota
Slika

Uporabniški avatar
Fluid
Uporabnik

Kraj: bled

Napisal/-a Fluid Pe okt 28, 2005 8:25 pm

krt206 je napisal/-a:neverjetno trd volan pri visokih hitrostih

A ni to dobr ? :roll:

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Napisal/-a krt206 Pe okt 28, 2005 8:33 pm

Fluid je napisal/-a:
krt206 je napisal/-a:neverjetno trd volan pri visokih hitrostih

A ni to dobr ? :roll:

pretrd tudi pri nižjih hitrostih sej na parkingih pa to je ok, čim maš pa enkrat vsaj mal notr pa je treba na kkšnih ostrih ovinkih mal volan zavrtet je pa po mojem okusu pretrd
Slika

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Napisal/-a krt206 So okt 29, 2005 9:18 am

Dons je test v Delu in tudi tam niso bili ravno navdušeni in tudi oni so pograjali čuden servo volan
Slika

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Ne okt 30, 2005 9:55 pm

Kar se tiče Cliotovega testa v sobotnem Delu:

Škoda je za električni servovolan, ki ob nižjih hitrostih okoli sredinskega območja daje nenaraven občutek. Pri hitrejši vožnji otrdi, a tudi takrat ni izdelek, s katerim bi avto res lepo čutili v rokah. Grajam še ročico petstopenjskega menjalnika, ki ne teče gladko, še posebno pri pretikanju iz tretje v drugo prestavo.

In tudi drugo mnenje:

...a očitno so ti standardi posredi tudi pri najslabšem delu avtomobila: volanskem obroču. Ne da se ga nastaviti po globini, je prevelik in še vedno postavljen preveč položno. Električna pomoč servoojačevalniku je zbegana in povsem nepredvidljiva.

Ne vem, lahko se mi samo zdi, ampak... a ni to točno to, kar sem že sam pred kar nekaj časa napisal...

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Ne okt 30, 2005 10:53 pm

Glej, renault načeloma ne dela dirkalnikov ampak družinske avtomobile, ki so (bili) lahkotni za vozit. In seveda udobni. Mislm, s tem servom ni nč narobe, če upoštevaš čemu je avto namenjen.
Težava je samo v tem, da dajejo iste servote v renault sporte... :?

Tinček
Novinec

Napisal/-a Tinček Ne okt 30, 2005 11:36 pm

Ja kako pa pol komenteraš FIATOV city, ki ga nihče ne graja?
To se mi zdi kr neki da za vsako ceno zagovarjate nek avto, ki je pač od ferme, ki jo vi favorizirate. Pol so pa take fore, da mate v podpisu 15 različnih logotov te znamke, pa razlagate, da ne favorizirate neke znamke, pogosto pa se komentira avtomobile zgolj na podlagi slik.

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po okt 31, 2005 12:00 am

Tinček je napisal/-a:Ja kako pa pol komenteraš FIATOV city, ki ga nihče ne graja?
To se mi zdi kr neki da za vsako ceno zagovarjate nek avto, ki je pač od ferme, ki jo vi favorizirate. Pol so pa take fore, da mate v podpisu 15 različnih logotov te znamke, pa razlagate, da ne favorizirate neke znamke, pogosto pa se komentira avtomobile zgolj na podlagi slik.

In point tega posta je? :roll:
A zdej ko so dal notr en elektro servo volan, ki je nekoliko "arkaden" je pa avto čisto zanič in slabši od vseh konkurentov po vrsti?
PS, kva je FIATOV city?
PS#2, avta NE komentiram na podlagi slik, ampak dejstva, da sm ga vozil (in tut modusa, ki je enak avto, pa še precej drugih konkurenčnih avtomobilov; tut dve generacije FIATOVIH puntov).

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport Po okt 31, 2005 9:43 am

Ah novinarji... če nebi delal 2,5 leti med njimi bi jim še kaj verjel :P
V določenih časopisih grajajo vse avte razen znamke BMW... ah brez veze zgublat besed....
I feel very Olimpic today

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Napisal/-a krt206 Po okt 31, 2005 9:51 am

Tinček je napisal/-a:Ja kako pa pol komenteraš FIATOV city, ki ga nihče ne graja?

In kaj nej bi blo s tem volanom narobe. Zdejle skor vsak dan vozim punta in mam vedno prižgan city ker je fantastičen. In pri parkiranju in pri normalni vožnji
Slika

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a M|t3k Po okt 31, 2005 10:47 am

Jaz ne vem od kod vam trdi volan in nenatančen.

Jaz sem kupil tega cliota pred 14 dnevi, je pa 1.4 dynamiq in sem zelo zadovoljen z njim.
Volan pa je kolker se mene tiče super. Volan je kr fajn mehek, prvič ko sem ga vozil se mi je celo premehek zdel. Nimam nobenih problemov z njim.

Edino kar me moti je njegovih 1220 kilogramov (vsaj toliko piše v prometni) in zato tistih 98KM ne pride do izraza. Ampak to še zdaleč ni argument da je mašina lena. Pri taki kilaži ne more bit drgač. Pa pije malonkost preveč. To pa je tudi vse. Pri notranjosti ne vem kaj vas moti, ima vse kar rabi in to ima vse pregledno urejeno.

To je vsaj moje skromno mnenje, ki vozim tega cliota že 2 tedna.

LP

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Napisal/-a krt206 Po okt 31, 2005 11:01 am

M|t3k je napisal/-a:Jaz ne vem od kod vam trdi volan in nenatančen.

Jaz sem kupil tega cliota pred 14 dnevi, je pa 1.4 dynamiq in sem zelo zadovoljen z njim.
Volan pa je kolker se mene tiče super. Volan je kr fajn mehek, prvič ko sem ga vozil se mi je celo premehek zdel. Nimam nobenih problemov z njim.

Edino kar me moti je njegovih 1220 kilogramov (vsaj toliko piše v prometni) in zato tistih 98KM ne pride do izraza. Ampak to še zdaleč ni argument da je mašina lena. Pri taki kilaži ne more bit drgač. Pa pije malonkost preveč. To pa je tudi vse. Pri notranjosti ne vem kaj vas moti, ima vse kar rabi in to ima vse pregledno urejeno.

To je vsaj moje skromno mnenje, ki vozim tega cliota že 2 tedna.

LP

Dej povej kakšno maš povprečno, ker bo ravno ta model kupila punca pa me zanima kok ti res kej pije in kakšne vožnje?
Slika

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Napisal/-a metallic Po okt 31, 2005 11:37 am

V modusu s to mašino je povprečna (večinoma mestna vožna) tm okol 7.5l.

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Napisal/-a M|t3k Po okt 31, 2005 11:49 am

Hum.. mestna vožnja, pa da res paziš (50km/h v 4. itd.), je bla 8,5L/100km
Drugače pa 70km/h v 5. prestavi... minimalno okoli 4-5L

Ni ravno malo :-/

Uporabniški avatar
krt206
Uporabnik

Napisal/-a krt206 Po okt 31, 2005 11:52 am

M|t3k je napisal/-a:Hum.. mestna vožnja, pa da res paziš (50km/h v 4. itd.), je bla 8,5L/100km
Drugače pa 70km/h v 5. prestavi... minimalno okoli 4-5L

Ni ravno malo :-/

kul no, sam sej če maš šele dva tedna se more mašina itak še kr precej ulavfat
Slika

Uporabniški avatar
M|t3k
Novinec

Napisal/-a M|t3k Po okt 31, 2005 12:04 pm

Do zdaj je 880km blo :) Upamo, da se bo še res ulaufala.
Bom še kasneje poročal, če je kaj boljše

LP
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov