Tile kitajski avti pa izgledajo vsak dan boljši. Še pred dvema letoma, si se lahko samo smejal njihovemu dizajnu in tehniki, sedaj pa je nekaj njihovih firm pokazalo, da so že v letu ali dveh sposobni poslati na trg zelo konkurenčne avtomobile.
Predstavljajo kar resno grožnjo ostalim uveljavljenim znamkam, zato me čudi, da Kitajce vidijo kot partnerje in ne konkurenco. Primer : Chrysler in Chery
Po mojem mnenju bi bilo najbolje njihove firme pokupit in jih potem zapret, oz obdržat njihove tovarne za izdelavo avtomobilov lastne znamke...
Ma saj... Če pogledaš prve Lexuse so bili tudi čisti Mercedesi... Pač je najcenejši način "oblikovanja". Saj čez par let bodo bolj unikatni. Ko bodo "zreli" za Evropo, tudi tehnično. Prej se jim itak ne splača tukaj poskušat.
Ma ne me j.ebat!!!
Kok je hud!
A je to konceptni ali že kar serijski avto?
...No to je to, kar sem prej rekel. Tak napredek v tako kratkem času!
Tega se lahko ostali avtomobilski proizvajalci res bojijo!
himi je napisal/-a:Vsaj j***a imajo glede oblikovanja, česar Korejci, tudi po dveh ali treh generacijah avtomobilov, očitno še ne premorejo!
Kopiranje = j***a? Prej bi rekel obratno. Kakorkoli že, dam skoraj roko v ogenj da je tale Brilliance kak tuji dizajner delal... Čeprav mi malo na Ceeda vleče. No, kakorkoli že...
Kitajski Polarsun, ki je imel do sedaj neomembe vreden proizvodni program (različni SUVi in kombiji, oblikovne kopije bolj renomiranih azijskih proizvajalcev), se je podobno kot Great Wall in še nekaj drugih firm odločil vstopiti na trg osebnih vozil. Na salonu v Shanghaju jih je predstavil kar tri. Očitno Kitajci gradijo vse boljše ceste...
SZS6400 izgleda dokaj spodobno. Ta drugi - modri, je zadnji me pa od spredaj zelo spominja na Fiat Stilo SW.