Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Ne jun 06, 2010 11:37 am

simply je napisal/-a:Malček pomanjkljivo pri platiščih - GTI ni nikjer omenjen.

Polo GTI ima serijsko 17-colska platišča Denver, kakšne druge izbira pa pri platiščih (zaenkrat) tudi ni, zato na ceniku dodatne opreme ni nobene opcije za GTI...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jun 06, 2010 12:42 pm

Hvala za pojasnilo, kdaj bo pa na uradni strani kaj več pisalo o Polu GTI ( tako kot pri Golfu ) - namreč ne najdem.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jun 06, 2010 12:47 pm

Našel :

http://www.volkswagen.de/vwcms/master_public/virtualmaster/de3/modelle/polo/ausstattungslinien/gti.html

Zanimiv volan, analogni števci za gorivo in temperaturo mot., ...

Lep skupek vsega.

Hellyeah
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a Hellyeah Ne jun 06, 2010 12:53 pm

sem vozil vw polo :?
ne maram več vw :lol: :lol:
razočaran nad njim :?
Življenje je prekratko, da bi vozili dolgočasen avto!!!
Drive The Change.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne jun 06, 2010 4:12 pm

Hellyeah je napisal/-a:sem vozil vw polo :?
ne maram več vw :lol: :lol:
razočaran nad njim :?

:jao: :jao: :jao: kakšne izjave zrele za v vrtec. Dej, če nimaš kej bolj pametnega za delat pejt raje njivo okopavat ne pa pisat take bedarije.

lp

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus To jun 15, 2010 10:57 am

Imam že nekaj časa ta Polo, ki sem ga tu omenjal.
Sem zelo zelo zadovoljen. Zunanjost je ob treh vratih, feltnami, beli barvi in športnemu paketu s tistimi nekimi dodatnimi svetili vidt čist huda in sem bil prijetno presenečen. Notranjost je povsem na nivoju golfa z mehko površino armature, zakon volanom, zelo udobnimi sedeži in vsem ostalim tut zelo vredu. Je sicer manj prostorna, kar precej občutijo tisti, ki sedijo zadaj, tut dostop do zadnje klopi je mal težji, ampak v celoti je notr res prijetno sedet. Pelje se tut lepo, podvozje je zaradi nizkoprofilnih gum in športnega vzmetenja sicer mal trdo, ampak zame ni moteče. Je pa zato vodljivost zelo dobra.
Menjalnik je na osnovnem programu nastavljen tako, da gre zelo hitro v visoke prestave, zarad česar je ob nenadnem pritisku na plin včasih, ko dsg v trenutku prestavi za 3 prestave dol, začutit cuk. Zato js za take primere dam navadno v S program, pri katerem se avto opazno bolje odziva. Motor pri tem programu pride lepo do izraza, saj je za 105 konjev presenetljivo močen. Sem pa glede porabe pričakoval, da bo nekolko nižja, saj se pri meni, ki se skoraj skos vozim po mestu, vrti okrog 8 litrov.
Ampak v splošnem je avtek res super in notri so občutki dost bližji Sciroccotu kot pa kateremu drugemu avtu nižjega razreda.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To jun 15, 2010 11:27 am

No jaz sem se vozil pred kratkim z enim. Občutek, ko sem se usedel je bil zelo dober, ko pa se je vožja začela sem ostal razočaran. Od mestnega avta za 15k€ pri 6kkm ne pričakuješ čričov, vsaj jaz ne, pa jih je bilo več kot sem jih imel v MeganuII(za katerega sem mislil, da je najslabše izdelan avto v zgodovini avtomobilizma).
Upam, da ni tako pri vseh.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr jun 16, 2010 8:16 am

Črički v novem Polu? Zanimivo. Pa toliko hvale je bilo na račun kvalitete izdelave notranjosti češ, da se že spogleduje z razredom višje. Sicer sem imel tudi sam polno čričkov v Polu leta 2001 (tudi pri praktično novem avtu), ampak sem mislil, da so v 10 letih naredili malo večji napredek. :? Očitno se (še vedno) pozna, da so ti avti delani v Španiji...
Antiznačkar po prepričanju

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr jun 16, 2010 9:18 am

Jap, tudi mene je to precej začudilo. Če je katera non-premium znaka pri kateri nisem pričakoval čričkov je to zagotovo VW. Sicer, pa je natančno izdelan in plastike so high-level, vsaj na pogled.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr jun 16, 2010 12:37 pm

Kvaliteta notranjosti ter še posebej plastike me je v tem razredu dosedaj najbolj prijetno presenetila v novem Polu. Občutek je podoben za vsaj en razred višje. Vendar so me črički presenetili tudi pri dobro opremljenem Passatu, kjer jih ne bi pričakoval - bili pa so ZELO nadležni.
Čričkom pa so očitno podvrženi vsi avtomobilski primerki, ki se nahajajo na naših fenomenalnih cestiščih, tako da že iščem model avtomobila, ki bi zdržal vsaj 50.000 km na slovenskih cestah brez nadležnega škripanja.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jun 17, 2010 8:58 am

Hja recimo moja bivša Mazda6 (letnik 2002) po dobrih 6 letih na grbi in čez 100.000 prevoženimi km ni imela niti enega samega črička! :D In po testih sodeč so nivo kvalitete pri novejših modelih le še dvignili - se jim pač pozna, da je avto 'made in japan' in ne v evropi kot kake angleške Honde ali turške Toyote.

Polo letnik 2001 kot rečeno polno čričkov že od novega dalje. Zdajšnji Pro_Ceed pa sem in tja kak čriček, še najbolj nadležen je bil v sopotnikovih vratih pa smo ga uspešno odpravili, tako da zaenkrat ni nič kritičnega. Sem in tja zaškripa kaka plastika, kar sem pa tudi sam doživel v aktualnem Passatu v katerem sem se vozil, tako da kvaliteta VW-ja ni ravno taka, kakor se jo dostikrat propagira. Edino za Golfa 6 še nisem slišal, da bi se kdo pritoževal nad črički. :?
Antiznačkar po prepričanju

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če jun 17, 2010 9:31 am

Pri golfu 6 spet odvisno kakšen nivo opreme imaš. Drugače pa pri mojem novem Focusu plastika škriplje le kadar je zelo mraz okoli -15C. Mja pa dam radio malo bolj naglas pa ogrevanje do fula :)

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Ne avg 08, 2010 12:07 pm

Eno vprašanje, ali mogoče kdo ve kdaj oz. ali sploh bo tudi v Polu na voljo šibkejši 1.2 TSI motor s 85KM, kot je npr. v Fabii in Golfu?

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Po avg 09, 2010 12:55 pm

grizli je napisal/-a:Eno vprašanje, ali mogoče kdo ve kdaj oz. ali sploh bo tudi v Polu na voljo šibkejši 1.2 TSI motor s 85KM, kot je npr. v Fabii in Golfu?

Polo bo motor 1.2 TSI (85 KM) dobil z modelskim letom 2012 (predvidoma od začetka junija 2011 naprej)! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Po avg 09, 2010 1:27 pm

Tattoo- je napisal/-a:
grizli je napisal/-a:Eno vprašanje, ali mogoče kdo ve kdaj oz. ali sploh bo tudi v Polu na voljo šibkejši 1.2 TSI motor s 85KM, kot je npr. v Fabii in Golfu?

Polo bo motor 1.2 TSI (85 KM) dobil z modelskim letom 2012 (predvidoma od začetka junija 2011 naprej)! ;)

Krneki :shock: :lol:

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Po avg 09, 2010 1:57 pm

bl zanimivo bi blo kdaj pride kak GTD 1.6 verzija, to bi blo fajn vozit, da ma vsaj 6 brzin

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 Po avg 09, 2010 2:15 pm

vojkostar je napisal/-a:bl zanimivo bi blo kdaj pride kak GTD 1.6 verzija, to bi blo fajn vozit, da ma vsaj 6 brzin

Tudi 1,2TSI ima 6 brzin. ;)

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Po avg 09, 2010 2:22 pm

scirocco12 je napisal/-a:Tudi 1,2 TSI ima 6 brzin. ;)

1.2 TSI (105 KM) ima 6. prestav
1.2 TSI (85 KM) ima 5. prestav

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Če avg 12, 2010 7:36 am

scirocco12 je napisal/-a:
vojkostar je napisal/-a:bl zanimivo bi blo kdaj pride kak GTD 1.6 verzija, to bi blo fajn vozit, da ma vsaj 6 brzin

to je res samo osebno nekako na dizle prisegam, in nevem zakaj ne dajo že na 105 konskega dizla 6 brzin, ker bi se ogromno poznalo na porabi, saj na žalost nima dosti manše porabe kot 1.2TSI, da ga mal tiščiš pa 17 felge ki so v enem od paketov, imaš pec 7+ porabo :S.........recimo kak golf 2.0tdi imaš komot 6l pa ni treba ko star fotr furat

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 Če avg 12, 2010 10:36 am

vojkostar je napisal/-a:
scirocco12 je napisal/-a:

to je res samo osebno nekako na dizle prisegam, in nevem zakaj ne dajo že na 105 konskega dizla 6 brzin, ker bi se ogromno poznalo na porabi, saj na žalost nima dosti manše porabe kot 1.2TSI, da ga mal tiščiš pa 17 felge ki so v enem od paketov, imaš pec 7+ porabo :S.........recimo kak golf 2.0tdi imaš komot 6l pa ni treba ko star fotr furat

Pomoje je problem v stroških, drugače pa tudi jaz ne vem, zakaj ne dajo 6 notri. :?
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov