drugmirko je napisal/-a:zakaj.... eh, k***... lubezen gor al pa dol, Audiji so preprosto boljši avtomobili! evo zato! v vsemu, razen v udobju. pa še tu so pri podvozju z zadnjo štirico našli fantastčen kompromis... avto je za običajno nemško trdoto zelo udoben, občutek je pa ko da bi vozu vlak! enormnega navora za njegove kile, vozi se pa ko po tračncah!
martin_krpan je napisal/-a:Ne glede na to, s katerimi pridevniki bi lahko opisali njegov dizajn, besede francoski ni med njimi. Ali je to dobro ali slabo, pa bodo pokazale številke. Izgleda pa zelo prestižno.
drugmirko je napisal/-a:martin_krpan je napisal/-a:Ne glede na to, s katerimi pridevniki bi lahko opisali njegov dizajn, besede francoski ni med njimi. Ali je to dobro ali slabo, pa bodo pokazale številke. Izgleda pa zelo prestižno.
hja... zgleda da majo res vsake oči svojega malarja... viš, pri meni je blo pa glih obratno! ko sem ga prvič videl pred sabo v daljavi na avtocesti, sem na glas vprašal sopotnika "...kter je pa tisti avto tam? nova Laguna? .....al je novi C5?!"
preprosto zato, ker mi je zgledal francosko in ne nemško ali japonsko. je pa res, da ga nisem takoj prepoznal za Citroena.
in pred par dnevi, ko sem zjutraj čez tržnico z biciklinom peljal dete v vrtec, sem ga zagledal na ene 100-150 metrov.... no, tam nekje od tiste blesave piramide, stal je pa na cesti na začetku drugega stebrišča, oziroma tam kjer bi moral stati mesarski most. v trenutku mi je pritegnil pozornost! nizka silhueta, napeta hauba, močan odblesk sonca od nje in sprednje šipe, rahlo arogantno prižgane samo pozicije v tisti črti pod lučmi in vsi štiri žmigavci..... prva misel mi je bla "....uuu mater, kakšna makina.... zgleda ko Citroen, sam je preveč agresiven." no, 30 metrov kasneje sem dojel, da je res Citroen!
v glavnem... čem ti reč, da meni avto brez dvoma zgleda francosko! in to z vseh strani, še posebej pa z boka, od koder je brezpogojno tudi Citroen! ti pa priznam, da ni več tako trenutno prepoznaven kot so bli citroeni prepoznavni včasih.
in še en razlog je zaradi katerega sem od tistega jutra še bolj prepričan, da je na njemu izjemno veliko francoskega šarma in elegance..... 50 metrov za njim, na parkiriščni rampi pri zmajskem mostu je, v vsem svojem svetlečem&ksenonskem blišču, stal primerek "najelegantnejšega in najbolj aristokratskega med nemškimi plebejci" (za nameček je bil še praktično enake peščeno zlatkaste metalik farbe).... in zgledal kot dolgočasna jeger klobasa! :P
če iz novinarskih superlativov nisi prepoznal, šlo je za novega Passata CC! avto sem videl prvič v življenju, vendar njegova pojava ni pritegnila niti pol toliko moje pozornosti kot C5 pred njim, pa tudi pol toliko eleganten se mi ni zdel, kot se mi je zdel C5!
Lignage je napisal/-a:Novi C5 kar se tiče šarma in elegance zlahka potolče vso nemško premijsko, manj premijsko in nepremijsko konkurenco. V tem zame sploh ni dvoma! Nemci so vedno še vedno prebledi, ali kako naj se izrazim sploh...in omemba kakšnega Passata CC je povsem odveč. Imam posluh za primerjavo z navadnim Passatom, ampak... CC je pa res prava klobasa na kolesih
![]()
KARL ABARTH je napisal/-a:Vsako tele ima svoje vesele - nekomu je z vidika elegance C5 "klobasa na kolesih", tisto kar ti imenuješ šarm, nekdo razume kot "podhranjeno kljuse" in konec koncev je nekomu lahko "samo" CITROEN, ki ga zlahka prezreš - kar nenazadnje dokazujejo kupci v primerjavi z Nemško konkuenco. LP
Templar je napisal/-a:Avto je ZELO ZELO lep ni kaj, armaturka je zelo lepa pregledna, dobro nastavljiv sedež ki pa bi lahko imel več spominskih mest kot le 2, tudi glede na to da je 4V je še dobro dostopen prtljažnik(naproti ostalim limuzinam...), edino me je nekaj stvari zmotilo:
-izredno slabo pregleden nazaj in naprej(senzorji so nujno doplačilo)Tak je ko bi sedel v tanku
-sicer bolj prostoren kot 407 ampak za avto dolžine skoraj 4,8m sem se v njem počutil zelo utesnjeno.
Templar je napisal/-a:-volan z stacionarnim srednjim delom me osebno moti na vseh citroenih, ne vem zakaj v ovinku ne smem pritiskat na volanske gumbe...
Templar je napisal/-a:-slaba kvaliteta določenih delov na avtomobilu in neprileganje le teh
Templar je napisal/-a:-po izjavah lastnika se hidropnevmatskemu vzmetenju zrola če ga parkiraš na neravnem terenu in ti dokler avta spet ne parkiraš na ravnem, ugasneš in znova prižgeš javlja hudoi napako in zahteva da ga pelješ na servis ker bo drugče kr "umrl".
Templar je napisal/-a:Do sedaj je moja ocena da za ta denar(avto ni ravno poceni) če lahko preživiš brez mehkega vzemetnja nekaj bolj ali manj uporabnih gadgetov in res lepe oblike kupi raje kako Mazdo 6, Mondeota, Accorda tudi A4 je tu nekje.
drugmirko je napisal/-a:hm... glih zato je fajn, da so fiksni, ker jih po ovinkih lažje najdeš! C5 pač ni športnik z direktnim volanom v katerem bi roke mel vedno na istem mestu. pa tudi (kot sem že večkrat omenu) je blo pri nefiksnih volanskih komandah vsaj meni dokaj za*ebano prtisnit pravi knof, če volan bi zasukan za kej več kot 30 stopinj.... na C5 sem jih uporabljal veliko lažje.
drugmirko je napisal/-a:
ta mi je pa popolnoma nova... mogoče bi ga pa vseeno odpeljal na servis...
drugmirko je napisal/-a:
mogoče... mislim pa, da ma C5 zelo fer ceno, ker so opremski paketi poprilično radodarni. za ostale ne vem, za podobno motoriziranega in opremljenega Audija (ker ga je glih ob prihodu C5ke kupovala moja nezakonita) pa ti lahko mirno povem, da te bi koštal ene 10k evrov več. ...kar je za skorej tretjino cene Audija in takorekoč za polovico cene C5 več! ...al pa za en C2 :P
drugmirko je napisal/-a:KARL ABARTH je napisal/-a:Vsako tele ima svoje vesele - nekomu je z vidika elegance C5 "klobasa na kolesih", tisto kar ti imenuješ šarm, nekdo razume kot "podhranjeno kljuse" in konec koncev je nekomu lahko "samo" CITROEN, ki ga zlahka prezreš - kar nenazadnje dokazujejo kupci v primerjavi z Nemško konkuenco. LP
okrog teleta se s tabo absolutno strinjam! nebi se pa strinjal okrog tvojih vsporednic in zaključkov.... šarm pa res nima absolutno ničesar skupnega s podhranjenostjo! dve C-petke bi lahko mele, ena 1.4l mašino s 75konji, druga pa 3litrski V6 z 200konji, pa ga ni junaka, ki bi to videl na pogled!
kako se bo prodajal bo pokazal pa čas... interesa je blo pa veliko.
Mick Jerry je napisal/-a:Jaz pa ne vidim nič posebnega na temle C5, pa sem ga že nekajkrat videl na cesti. C6 mi je bistveno lepši v vseh pogledih.
No, mogoče pa bi ga moral gledati dlje časa.
KARL ABARTH je napisal/-a:- šarm pomeni očarljivost, privlačnost ... kaj nekoga privlači je stvar posamenika, če pogledamo skozi dejstva lahko med drugim ugotovimo, da so zmogljivosti (podvozje, agregati ... ) privlačni, očarljivi ... na primeru BMW serije 3 - lani so jih prodali skoraj 300.000, kar zadošča za 10 mesto najbolje prodanih vozil v EU. S tega vidika je očitno še bolj šarmanten-privlačen PASSAT, ki se prodaja bolje oz najbolje v razredu.
- podatek je koristen tudi pri oceni prodaje C5 - takšne prodaje ne bo dosegel niti pod točko razno - in je s tega vidika neprivlačen, torej o šarmu "ne duha ne sluha".
- glede opreme so prav "Made in France" vozila najbolje ločljiva - "top" motorizacijo brez težav prepoznaš, ker Francozi še ne poznajo pojma individualizacija ali na kratko - avto po želji. Pa niso edini - Japonci npr. niso nič boljši.
LP
Templar je napisal/-a:Osebno sem navajen da recimo na kakem AC ovinku gumbi tempomata priheftani na volan ter so natančno enako razdaljo od prstov kot so bili pred ovinkom in lahko na pamet rihtam... tukaj ko se odmikajo pa se moreš navadit kje na volanu so in do takrat gledaš na volan na mesto na cesto ko iščeš knof... sicer pa stvar okusa, jaz imam raje da gumbi sledijo ker lahko "na pamet" tipkaš.
Templar je napisal/-a:Glede armaturke se jaz bolj varno počutim če vidim ven iz avta( pa nimem ravno pri nizkih z 187cm)ne da špejam skozi lino, ga pa morem peljat da bom videl kako je dejansko z tem.
Templar je napisal/-a:Odpeljal na servis, ne vejo kaj je narobe, pravijo da bojo počakali na morebitni service pack... dokler se to dogaja svetujejo da "zapreš vsa okna in jih ponvno odpreš..." oziroma postaviš na ravno in nanovo zaštartaš...
Templar je napisal/-a:Se strinjam ampak proti kaki M6 glede na kakovost izdelave ob odšteju podvozja pa sta dosti bolj blizu...
metallic je napisal/-a: Nasplošno je folk nasprotnega mnenja, vsem je c5 blazno všeč, za razliko od c6, za katerga še nisem slišal, da bi bil vsaj kaj podobnega kot lep :P Tut ko se usedeš v oba, je c5 boljši (materiali, izdelava, dizajn). Kar se mene tiče se c6 skrije pred manjšim bratom, tut folk je takega mnenja --> govorim iz prve roke![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov