Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a King1 Ne avg 26, 2012 8:54 pm

Marek_ je napisal/-a:Prihodnje leto prideta cee'd "GTI" in pro_cee'd "GTI"

http://thekoreancarblog.com/2012/08/kia ... le-rumors/

Zgleda obetavno.

lp

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po avg 27, 2012 1:42 pm

Od kdaj pa je opuščen 1.6 T-GDI? Ker so vsi navajali, da bo v njem motor 1.6 z cca 180KM. Ali bosta oba? 2.0 T-GDI in 1.6 T-GDI ? Marek, mogoče veš kako je kaj z 1.2 T-GDI?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po avg 27, 2012 6:27 pm

Optima bo v kratkem na voljo v hibrid izvedbi. Na Kmagu jo že imajo. Bo pa 110kW bencinski motor + 30kW elektro.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po avg 27, 2012 8:56 pm

Gosic je napisal/-a:Optima bo v kratkem na voljo v hibrid izvedbi. Na Kmagu jo že imajo. Bo pa 110kW bencinski motor + 30kW elektro.

Bo treba it pogledat :)
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To sep 11, 2012 3:14 pm

Karavanski i30 je preveč podoben karavanskemu Focusu. Pri Kii pa stavijo na oblikovne poteze nemških premijskih proizvajalcev... :)

Slika
Slika
Slika

Vir: NetCarShow.com

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Sr sep 12, 2012 8:49 pm

Proceed...

Slika
Slika
Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr sep 12, 2012 8:55 pm

uau, zadaj je skoraj tako lep kot da bi bil šele samo koncept... :)

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr sep 12, 2012 9:18 pm

Lignage je napisal/-a:uau, zadaj je skoraj tako lep kot da bi bil šele samo koncept... :)

yup... hudo dobro zgleda... seveda, pa ma tudi "slabše kote" ;) :

Slika
Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr sep 12, 2012 9:57 pm

Jaooo, kakšna spaka. Spredaj je lep, ampak zadaj no comment... Morda ga bom kdaj prebavil...

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Sr sep 12, 2012 10:07 pm

Joj, meni pa deluje ta zadek tako na silo narjen, luči so smešne oblike in tista plastika na odbijaču prav tako :) spredaj je pa bomba.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr sep 12, 2012 10:14 pm

Tud mene nekak ne prepriča. Zadek mi deluje kot neka evolucija zdajšnjega (kateri mi pa ni preveč všeč), odbijač me spomne na Punta Evo (tista črna plastika).
Tudi ne razumem, zakaj niso sprednji in zadnji odbijač ter pragovi (vsaj približno) v isti liniji? Prov grdo izpade oops oops

Mogoče s kakega drugega zornega kota bolje izgleda....
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr sep 12, 2012 10:51 pm

Me prav zanima, če bodo že v 'štartu' ponudili T-GDI-a. Pri novemu Santa feju še vedno rinejo GDI-ja in pa 'zastarelega' 2.2 CRDI-a z 200 PS. Toliko o tem, da naj bi bil ta motor osvežen na 225PS. Sicer pa ta ''grill'' skozi zadnje ( meglenke? ) zgleda hudo ogabno. Spredaj pa je vrhunski. Zadek pa pač... Petru podobno. Mislim da Kia še nima modela, ki bi imel nek zelo prepričljiv zadek.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če sep 13, 2012 1:23 am

Ne me jeb..., da je 5-vratni še najlepši... pa bi po prejšnji generaciji pričakoval res okusno oblikovanega 3-vratnega... :?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če sep 13, 2012 6:27 am

Me pa res zanima kaj imata skupnega vozilo na uradni skici in končni izdelek, razen znaka?

Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če sep 13, 2012 2:27 pm

2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če sep 13, 2012 3:10 pm

Tokrat so ga pa zaj#bali! Čisto preveč čudno deluje pod določenimi koti. Mi je 5 vratni velik lepši. Sem pričakoval več. Ker novi Ceed ima zelo lep prednji konec in bi lahko bil tole odličen avto tako pa so naredil tak "zmazek". Tako vsaj zame ostaja Astra GTC še vedno najlepša v razredu. Pa čeprav ima tudi svoje minuse ampak kot celota velik lepši avtomobil.

Moram pa še nekaj omenit. Zadnjič sem sedel v Ceed-u. Novem. Sem vse dobro pretipal in si ogledal avto do najmanjše podrobnosti.
Če sem od ogleda i30 odšel z mešanimi vtisi me je novi Ceed bolj prepričal!
Predvsem sama kvaliteta notranjosti in sestava! Zdaj ali je bil tist i30 slab primerek ali je Ceed res boljši kar se tega tiče. Namreč vse je delovalo kvalitetnejše, bolj robustno, boljše sestavljeno skupaj!
Avtomobil me je na moje začudenje prav prijetno presenetil!

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če sep 13, 2012 5:35 pm

Gosic je napisal/-a:Me prav zanima, če bodo že v 'štartu' ponudili T-GDI-a. Pri novemu Santa feju še vedno rinejo GDI-ja in pa 'zastarelega' 2.2 CRDI-a z 200 PS. Toliko o tem, da naj bi bil ta motor osvežen na 225PS. Sicer pa ta ''grill'' skozi zadnje ( meglenke? ) zgleda hudo ogabno. Spredaj pa je vrhunski. Zadek pa pač... Petru podobno. Mislim da Kia še nima modela, ki bi imel nek zelo prepričljiv zadek.

T-GDI tudi jaz čakam že nekaj časa. Ker bi rad vnovič poizkusil velosterja s tem motorjem. Res pa je, da je precej bolje, da motorja ne tlačijo not, dokler ne poštimajo podvozja.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Če sep 13, 2012 6:17 pm

tomzzi je napisal/-a:Tokrat so ga pa zaj#bali!

eh, mislim, da bo v živo tole zgledalo zelo v redu in da bo v primerjavi z njim sedanji nenadoma ratal kar malo "škatlast" in "star" ;) ...
tomzzi je napisal/-a:Moram pa še nekaj omenit. Zadnjič sem sedel v Ceed-u. Novem. Sem vse dobro pretipal in si ogledal avto do najmanjše podrobnosti.

hja... mogoče je pa problem v tem, da Ceedova armatura deluje veliko bolj evropsko... in če je zraven še kakšna "lepša" barva in tekstura na sicer istem materialu, kot je v i30, je rezultat hitro tak, kot si ga opisal...
drugače pa dvomim, da bi ta dva "bratca v kvaliteti izdelave kej bistveno ostopala eden od drugega...

jaz sem namreč mel prav obratno izkušnjo... navdušen nad slikami notranjosti novega Ceeda, sem se poln pričakovanja vsedel v enega (dokaj dobro opremljenega)... in bil rahlo razočaran! ergonomija še ni taka, kot sem pričakoval da bo pa tudi materiali in teksture na slikah delujejo lepše, kot v živo. evropejci, so še zmeraj v prednosti... sicer v ne bog ve kako veliki, pa vendar opazni! definitivno pa ta razlika niti približno ni tolikšna, da bi bila kak resen argument proti odločitvi za nakup... ampak, opazi se pa še zmeraj. glede na prezentacijske slike sem pa mislil, da se ne bo več.
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če sep 13, 2012 8:30 pm

drugmirko je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:Tokrat so ga pa zaj#bali!

eh, mislim, da bo v živo tole zgledalo zelo v redu in da bo v primerjavi z njim sedanji nenadoma ratal kar malo "škatlast" in "star" ;) ...
tomzzi je napisal/-a:Moram pa še nekaj omenit. Zadnjič sem sedel v Ceed-u. Novem. Sem vse dobro pretipal in si ogledal avto do najmanjše podrobnosti.

hja... mogoče je pa problem v tem, da Ceedova armatura deluje veliko bolj evropsko... in če je zraven še kakšna "lepša" barva in tekstura na sicer istem materialu, kot je v i30, je rezultat hitro tak, kot si ga opisal...
drugače pa dvomim, da bi ta dva "bratca v kvaliteti izdelave kej bistveno ostopala eden od drugega...

jaz sem namreč mel prav obratno izkušnjo... navdušen nad slikami notranjosti novega Ceeda, sem se poln pričakovanja vsedel v enega (dokaj dobro opremljenega)... in bil rahlo razočaran! ergonomija še ni taka, kot sem pričakoval da bo pa tudi materiali in teksture na slikah delujejo lepše, kot v živo. evropejci, so še zmeraj v prednosti... sicer v ne bog ve kako veliki, pa vendar opazni! definitivno pa ta razlika niti približno ni tolikšna, da bi bila kak resen argument proti odločitvi za nakup... ampak, opazi se pa še zmeraj. glede na prezentacijske slike sem pa mislil, da se ne bo več.

Mogoče... Ampak res mogoče bo v živo kaj lepše izpadlo vsaj kar se zadnjih (štrlečih) luči tiče. Ajde recimo, da je še ok čeprav zaenkrat bolj ne kot ja.
Najbolj me moti odbijač. Tista črna plastika...

Ni problem v tem, da Ceedova armatura deluje bolj evropsko... Je po videzu notranjost i30 čisto ok! Za mene osebno JE bila konkretna razlika med enim in drugim... Predvsem kar se plastike tiče. Kot pravim nevem ali je sestava ali so materiali. V glavnem v Ceedu ni ob pritisku prsta nič zaškripalo nikjer. Nobenega majavega dela!
Medtem ko za i30 to ne morem rečt! Pri i30 je že predal pred sovoznikovim sedežem škripal ob najmanjšem pritisku. Da o plastiki na armaturi ne govorim.
Pri Ceedu je bila zgodba popolnoma drugačna. Vse tiho.
Res pa je, da se mi je zdel zgornji del armature trd oziroma ne tako mehak. Ampak kot pravim je po občutku vse bolje sestavljeno.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe sep 14, 2012 11:29 am

@tomzzi, še enkrat (glej temo o novem i30): Kvalitete izdelave ne moreš ocenjevat pri mirujočem avtu - vsaj kar se tiče škripanja plastike ob pritisku nanjo. Okvirno sliko ti lahko ponudi le malce obširnejša testna vožnja in takrat se pokaže ali je vse skupaj sestavljeno tako kot mora biti ali ne. Poudarek na 'okvirno' zato, ker povsem pravo sliko ti pa itak da zgolj daljša uporaba avta (par let oz. nekaj 10k kilometrov). Lahko pa seveda ocenjuješ kako so posamezni kosi plastike sestavljeni skupaj vizualno - v smislu, če kje kaj štrli oz. striže ali pa npr. pri plehu kjer pogledaš, če so povsod enako debele reže (pri vratih npr.) ipd. ;)

Drugače pa meni novi Proceed ni tako napačen, edino če zadaj ne bi bilo napisa KIA, bi bil skoraj prepričan, da gre za novega Fiat Brava (oblika luči ter odbijač iz Punta Evo). In ja, tiste zadnje luči pod določenim kotom res malo smešno štrlijo, a vseeno ni tako hudo kot npr. pri novem Civic-u.
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov