metallic je napisal/-a:Če bo za 1k dražja od limota, bo najdražja varjanta okol 11k. Torej 1.6 16v privilege, ki niti ni tko grd avto, karavan pa pomoje sploh ne. Tista razlika do picassoja je pa za večino ljudi ki kupujejo pocen avto precej velika, se ti ne zdi?
Mojster Miha je napisal/-a:metallic je napisal/-a:Če bo za 1k dražja od limota, bo najdražja varjanta okol 11k. Torej 1.6 16v privilege, ki niti ni tko grd avto, karavan pa pomoje sploh ne. Tista razlika do picassoja je pa za večino ljudi ki kupujejo pocen avto precej velika, se ti ne zdi?
Na Nemškem tržišču je 1,6 16 V dobavljiv zgolj z paketom opreme Lauréate - cena začne z 11.000 EUR pa še nekaj drobiža - če dodaš klimo te velja dodatnih 1200 EUR oz v t.i. Fairway-Paket, kjer poleg klime dobiš še CD-radio 1250 EUR, če dodaš še možnost 7 sedežev dodatnih 500 EUR - torej smo že presegli 13.000 EUR - lahko še dodajaš metalno barvo, boljši radio ... ipd, pa cena lepo narašča
To je edini motor, ki omogoča dinamično vožnjo - avto je v osnovi težak 1,3 t, če dodaš 7 potnikov pa sam računaj kam prideš s težo, paket opreme Lauréate pa najboljši in edini, ki ima danes že skoraj nujne dodatke kot so el. ogledala, el. stekla, BC ... - najosnovnejši ima zgolj ABS in varnostno blazino za voznika - smešno, lahko bi rekel kr malce tragično je, da moraš varnostno blazino za sovoznika doplačat - kot v avtomobilih nekje 10 let nazaj.
LP
Joie de vivre! je napisal/-a:Kaj še češ več za tak denar lepo vas prosim... Jaz grem naslednji teden enega probat, bom z vami delil svoje vtise in slike.
lublancan je napisal/-a:Mojster Miha je napisal/-a:metallic je napisal/-a:Če bo za 1k dražja od limota, bo najdražja varjanta okol 11k. Torej 1.6 16v privilege, ki niti ni tko grd avto, karavan pa pomoje sploh ne. Tista razlika do picassoja je pa za večino ljudi ki kupujejo pocen avto precej velika, se ti ne zdi?
Na Nemškem tržišču je 1,6 16 V dobavljiv zgolj z paketom opreme Lauréate - cena začne z 11.000 EUR pa še nekaj drobiža - če dodaš klimo te velja dodatnih 1200 EUR oz v t.i. Fairway-Paket, kjer poleg klime dobiš še CD-radio 1250 EUR, če dodaš še možnost 7 sedežev dodatnih 500 EUR - torej smo že presegli 13.000 EUR - lahko še dodajaš metalno barvo, boljši radio ... ipd, pa cena lepo narašča
To je edini motor, ki omogoča dinamično vožnjo - avto je v osnovi težak 1,3 t, če dodaš 7 potnikov pa sam računaj kam prideš s težo, paket opreme Lauréate pa najboljši in edini, ki ima danes že skoraj nujne dodatke kot so el. ogledala, el. stekla, BC ... - najosnovnejši ima zgolj ABS in varnostno blazino za voznika - smešno, lahko bi rekel kr malce tragično je, da moraš varnostno blazino za sovoznika doplačat - kot v avtomobilih nekje 10 let nazaj.
LP
mau preber za nazaj, doplačilo za klimo je 770€ - vsaj tako trdijo pri avtomoto.siol.net
je treba staknt cenik
sploh pa maš mau višje 2 linka na avtonet, tko da ne pretiravaj s cenami
lublancan je napisal/-a:za 11000 €dobiš 1,6 logana, glej moj post višje
in če nimaš 13000 €, potem je logan boljši!!
sploh pa pikaso ni karavan
prednost logana je ravno v tem, da je najcenejši karavan!
Mojster Miha je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:Kaj še češ več za tak denar lepo vas prosim... Jaz grem naslednji teden enega probat, bom z vami delil svoje vtise in slike.
Si upaš trdit, da je boljši nakup kot Citroen Xsara Picasso ?
Recimo tole, ki ima primerljive lastnosti
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1233840
Pa preprost, jasen odgovor prosim !
Jst osebno kot rečeno - ne hvala !
LP
Mojster Miha je napisal/-a:lublancan je napisal/-a:za 11000 €dobiš 1,6 logana, glej moj post višje
Vse OK, razumem ... upam, da tudi ti mene razumeš![]()
Dobiš LOGAN-a s šibkejšim 1,6 l agregatom 64 kW, ne dobiš pa 1,6 l - 77 kW, ki je nekaj povsem drugega (uglajenost, miren tek, zmogljiivosti)
Najcenejši karavan - cenenost plačaš pri pomanjkljivi varnosti in varnostni opremi (dopalačljiva sovoznikova blazina+ 3 "zvezdice") in še čem - poceni avtomobilov preprosto ni, kar je pod ceno se pri lastnostih avtomobila pozna oz občuti - komur je vseeno oz je za njega OK naj izvoli
Karavan : enoprostorec - tu je zgolj vprašanje kaj kdo potrebuje, pričakuje, želi
LP
Joie de vivre! je napisal/-a:Mojster Miha je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:Kaj še češ več za tak denar lepo vas prosim... Jaz grem naslednji teden enega probat, bom z vami delil svoje vtise in slike.
Si upaš trdit, da je boljši nakup kot Citroen Xsara Picasso ?
Recimo tole, ki ima primerljive lastnosti
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1233840
Pa preprost, jasen odgovor prosim !
Jst osebno kot rečeno - ne hvala !
LP
Jaz bi se nedvomno odločil za Picassoja, ker je boljši avto in ker je moja znamka, to je povsem jasno. A to še ne pomeni, da Dacia MCV ni vreden svojega denarja. Picasso je izjema, auslaufmodel in bo počasi odšel v pokoj, aktualni C4 Picasso pa stane celega osnovnega Logana več.
Če pomisliš, za kaj je slovenski narod včasih preplačeval, kako so bila tista vozila varna in udobna, je Logan luksuz brez primere. Leta 1990 si za tak denar dobil yugota ali stoenko, danes imaš sodoben avto s sedmimi sedeži in zahodnoevropsko tehnologijo. Tako dobrega prevoznega minimuma v avtomobilski zgodovini še ni bilo pa nasprotuj kakor hočeš!
kljukec je napisal/-a:Mojster Miha je napisal/-a:lublancan je napisal/-a:za 11000 €dobiš 1,6 logana, glej moj post višje
Dobiš LOGAN-a s šibkejšim 1,6 l agregatom 64 kW, ne dobiš pa 1,6 l - 77 kW, ki je nekaj povsem drugega (uglajenost, miren tek, zmogljiivosti)
Najcenejši karavan - cenenost plačaš pri pomanjkljivi varnosti in varnostni opremi (dopalačljiva sovoznikova blazina+ 3 "zvezdice") in še čem - poceni avtomobilov preprosto ni, kar je pod ceno se pri lastnostih avtomobila pozna oz občuti - komur je vseeno oz je za njega OK naj izvoli
Karavan : enoprostorec - tu je zgolj vprašanje kaj kdo potrebuje, pričakuje, želi
LP
picaso je dober avto z odlično ceno- zato je tudi najbolj prodajan ciroen v sloveniji- pa vseeno ne moreš spraviti 7 ljudi notri
dacia je ugodna- sam v naših glavah imamo veto na romunske avtomobile
lp
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Joie de vivre! je napisal/-a:Nabijaš, nabijaš in nabijaš, odločil si se, da Logana ne maraš in tu je zate konec zgodbe.
Si bil kdaj proletarec ali si rojen aristokrat?
Zakaj ima Logan "samo" tri zvezdice? Logan ima ZELO stabilno varnostno celico, praktično se na testih ni deformirala, manjka pa mu varnostnih fines, zaradi šparanja pač. Avto je še vedno varnejši od večine avtomobilov na slovenskih cestah.
Alternative so povsod, tudi pri Loganu. Lahko kupiš rabljenega BMW-ja s 150000 km in 2, mogoče 3 zvezdicami. Lahko kupiš kio picanto in vanjo tlačiš 7 oseb. Ali pa namesto za novo kuhinjo tistih 3000 eur (kaj pa je to, lepo vas prosim?) raje investiraš v Picassoja.
Mojster Miha je napisal/-a:kljukec je napisal/-a:Mojster Miha je napisal/-a:lublancan je napisal/-a:za 11000 €dobiš 1,6 logana, glej moj post višje
LP
picaso je dober avto z odlično ceno- zato je tudi najbolj prodajan ciroen v sloveniji- pa vseeno ne moreš spraviti 7 ljudi notri
dacia je ugodna- sam v naših glavah imamo veto na romunske avtomobile
lp
Torej, če prou razumem to tvojo trditev: po tvoji logiki je avto romunski, če jih sestavljaja romunska delovna sila in je tovarna v Romuniji![]()
Malo se pozanimaj, pa boš videl, da je razen naštetega, pa še kakšne malenkosti na njem zelo malo romunskega![]()
LP
Joie de vivre! je napisal/-a:Samo za mojega prijatelja Mojstra Miha sem se danes malce špilal Martina Česnja, se ustavil v najbližjem Renaultovem salonu in si izboril kratko testno vožnjo dacie logana, da se prepričam, če je res tako zanič.
Priporočam vsem skeptikom, v prvi vrsti Mojstru Mihu, naj ga sprobajo, potem pa z nami delijo še svoje vtise.
LP,
Martin
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov