Tattoo- je napisal/-a:Jaz se popolnoma strinjam, da je Walter de Silva dejansko nekaj najboljsega, kar se je glede designa zgodilo v VAG koncernu,
meni se pa to ne zdi (sicer samo moje mnenje, ki itak ne šteje) vendar "ded" ma včasih čudne ideje in rešitve (še dobro, ta je delo timsko, kot si že omenil) če pogledamo za nazaj, je bila njegova 156 dokaj opevana, vendar ko jo je v roke vzel Guigiaro in nastala je 159, ki je dejanska lepotica. Zgleda da sem konzervativen, ampak na zadnjih vratih mora bit "kluka" ne pa kot Leon (njegovo delo) pa neumna postavitev brisalcev in še marsikaj bi se našlo......dobro se ve, da so tudi sedanjo MK6 prerisavali in prerihtavali ter ne vem kaj še vse. Meni se je dopadel Peter Schreyer (TT, A4 B6... najlepši od vseh štiric)) ....... seveda neposredni krivec za odhod je prav Silva, tu dileme ni...
sicer pa evo en "copypast" od prejšnjega meseca s Siola:
Walter da Silva "zašuštral" Seat
Toledo je zadnja štiri leta manjkal v Seatovi ponudbi. Predhodnika so namreč predčasno umaknili iz proizvodnje.
Tretji toledo je bil namreč posebnež, avtomobil iz časov, ko je Seatu vladal oblikovalec Walter da Silva. Gospod je pozneje sicer napredoval na mesto odgovornega za oblike avtomobilov vseh znamk družbe Volkswagen, pa vendar je s svojimi seati dokazal samo, da si upa, ne pa tudi, da razume želje kupcev.
Seveda bo zvenelo grobo, a po desetih letih lahko objektivno ocenjujemo, da je da Silva s svojimi seati brcnil v temo in je pravzaprav zaslužen za to, da znamka Seat danes životari in kar ne najde svojega prostora na trgu.