Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Re: 2012 VW Golf VII.

Napisal/-a lukp To okt 09, 2012 5:23 pm

Link serijske opreme in tehnični podatki:

http://www.porscheinterauto.si/Haendler ... 353794.pdf

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp To okt 09, 2012 5:52 pm

Marek_ je napisal/-a:To da je dražji je dejstvo in ni nikakršno jamranje. Astra 1.6 z avt. klimo, ESP, 17"... pride 13k btw. Golf 1.2 Comfortline 4vrat 17k. Zame je 4k€ bistvena razlika...
Na popuste pri golfu pa lahko pozabite pred drugo polovico življenskega cikla, še posebej pri osnovnejših izvedbah, kvečjemu ga bodo podražili, tako kot so naredili s Polom.

Primerjava ni ravno poštena. 1.6 je zastarel in pozrešen motor (jaz sem imel okoli 8,5 l/100km, če sem jo malo pritisnil čez 9 l/100km na Astri prejšne generacije). Astra 1.6 Enyoj Plus je res 13.175€ in ima 16" jeklena platišča, za ALU 17" je potrebno doplačili 600€. Vendar nima el.ročne, el. pomik zadnjih stekl in nenazadnje tudi naslona za roko spredaj in zadaj..., tako da moraš primerjati Astro 1.4 Turbo 120 KM Cosmo in Golfa 1.2 TSI 105 KM Comfortline/Highline. Všteti moraš tudi doplačila na obeh straneh, da bo oprema enaka.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind To okt 09, 2012 5:58 pm

Jaz res ne vem kaj delate z avti. Sodelavec ima 1.6 motor in mu pije 6,5 l na 17'.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To okt 09, 2012 8:49 pm

@lukp 1.4T pride 525€ več, razlika v dodatni opremi pa cca. 500€, tako, da je razlike slabih 3k€, kar je še vedno veliko.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois To okt 09, 2012 11:56 pm

omg cd predvajalnik ni serijsko?????????????????? pa zvočniki samo v sprednjih vratih wtf
Slika pugi.si

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp Sr okt 10, 2012 12:22 am

Marek_ je napisal/-a:@lukp 1.4T pride 525€ več, razlika v dodatni opremi pa cca. 500€, tako, da je razlike slabih 3k€, kar je še vedno veliko.

Ne pravim da Astra ni cenejša in verjetno vedno bo, samo ne za 3.000€. Poštena primerjava je med Astro 1.4 Turbo 120 KM Enyoj Plus in Golfom 1.2 TSI 105 KM Trendline ali Astra 1.4 Turbo 120 KM Cosmo in Golf 1.2 TSI 105 KM Comfortline. Vendar slednja sta na koncu skoraj za enako vsoto kot osnovna, če doplačaš za avt. klimo, el. pomik zadnjih stekel, tempomat itd. Če vzamemo za primerjavo boljši izvedenki in doplačamo 17', el. ročno, park senzorje spredaj in zadaj, naslon za roko spredaj in zadaj, skratka enaka oprema je Astra 1.4 Turbo 120 KM Cosmo na koncu 20.725€, Golf 1.2 TSI 105 KM Comfortline pa 18.441€. Če pri Astri upoštevamo 20% popust in pri Golfu 3% je razlika 1.310€ v prid Astri.

nevermind je napisal/-a:
lukp je napisal/-a:1.6 je zastarel in pozrešen motor (jaz sem imel okoli 8,5 l/100km, če sem jo malo pritisnil čez 9 l/100km na Astri prejšne generacije).

Jaz res ne vem kaj delate z avti. Sodelavec ima 1.6 motor in mu pije 6,5 l na 17'.

Saj lahko pije tudi 5,5 l/100km. Jaz imam 3/4 mestne in 1/4 pa avtocesti, včasih malo pritisnem po gasu. V mestu vozim
10 km/h več, na avtocesti pa 20-30 km/h več.

Zois je napisal/-a:omg cd predvajalnik ni serijsko?????????????????? pa zvočniki samo v sprednjih vratih wtf

Po moje je serijsko cd predvajalnik, je pa sramota 2x20W.

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Napisal/-a Zois Sr okt 10, 2012 12:48 am

nop...radio composition touch je serijsko, dodatno je composition colour ki mu je dodan cd + barvni ekran....

žalostno, zadnja vrata nimajo zvočnikov niti električnih stekel.... :!:
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 10, 2012 6:14 am

nevermind je napisal/-a:Jaz res ne vem kaj delate z avti. Sodelavec ima 1.6 motor in mu pije 6,5 l na 17'.

Sej men tud oz. pa še manj če se peljem po regionalki do 90 na uro, če se pa po mestu cjazm 5 km od semaforja do semaforja, porabm 20 minut, pol mi pa kaže 10 ali več litrov.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 10, 2012 6:29 am

Če že primerjate golfa in astro, potem je bolj smiselna primerjava med astro 1.4 Turbo 88 kW enjoy, ki stane 17.725 in golf 1.4 TSI 90 kW comfortline, ki stane 17.775. Če pri astri dodamo še paket enyoj plus (usnjen volna, avtomatska klima, potovalni računalnik, meglenki) je potrebno dodati še 800€ in smo na 18.525€, s tem da astra še vedno nima litih platišč.

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Sr okt 10, 2012 7:42 am

Marek_ je napisal/-a:Na popuste pri golfu pa lahko pozabite pred drugo polovico življenskega cikla, še posebej pri osnovnejših izvedbah, kvečjemu ga bodo podražili, tako kot so naredili s Polom.

Ja res je.
Zmanjšali so rabat, tako imenoven popust za velike stranke so oklestili za ca. 2-3%.
Klasičen popust bo sedaj pri novem golfu bolj simbolične narava, če sploh... :?

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr okt 10, 2012 11:56 am

Zois je napisal/-a:nop...radio composition touch je serijsko, dodatno je composition colour ki mu je dodan cd + barvni ekran....
Osnovni radio (Composition Touch) res nima CD predvajalnika, ima pa zato SD kartico na katero se lahko nalozi glasba (podpira mp3, wma,...). Ima pa ze osnovni radio velik touchscreen zaslon s cimer se lahko pohvali le redkokatera znamka, tako da za osnovo sploh ni tako napacen! Itak je pa za 140 EUR doplacila na voljo boljsi radio (Composition Colour), ki ima barvni zaslon, CD predvajalnik, 8 zvocnikov,...

Zois je napisal/-a:žalostno, zadnja vrata nimajo zvočnikov niti električnih stekel.... :!:
"Standard" pri vstopnih modelih (pri nekaterih pa tudi pri visjih nivojih opreme) prakticno vseh znamk! ;-)

P.S.: Kar se pa razlike v ceni tice je pa dejstvo, da Golf pac nikoli nebo med najcenejsimi...je pa objektivno razlika v ceni med Golfom in konkurenti v zadnjih letih bistveno manjsa, kot pa to zelijo prikazati nekateri v tej temi! ;-)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Napisal/-a Zois Sr okt 10, 2012 9:08 pm

dobro,zame nebi blo problem glede kartic... kaj pa recimoo starejši ljudje ko se ne spoznajo na računalniško tehnologijo...cd od avsenikov bi že znali kupit da bi lahko poslušali v golfu, kako pa naj s karticami?

pa sedaj si še morda kateri voznik kupi original cdje... in tako podpira glasbenike... golf pa te prisili v piratizem in mp3je :D
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr okt 10, 2012 10:16 pm

Zois je napisal/-a:dobro,zame nebi blo problem glede kartic... kaj pa recimoo starejši ljudje ko se ne spoznajo na računalniško tehnologijo...cd od avsenikov bi že znali kupit da bi lahko poslušali v golfu, kako pa naj s karticami?

pa sedaj si še morda kateri voznik kupi original cdje... in tako podpira glasbenike... golf pa te prisili v piratizem in mp3je :D

A samo golf...? Sicer pa, popravi me, če se motim, ali ni moč kupiti tudi albume, pesmi ipd. v elektronski obliki, brez fizičnega medija?
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Sr okt 10, 2012 10:17 pm

Zois je napisal/-a:dobro,zame nebi blo problem glede kartic... kaj pa recimoo starejši ljudje ko se ne spoznajo na računalniško tehnologijo...cd od avsenikov bi že znali kupit da bi lahko poslušali v golfu, kako pa naj s karticami?

Lol keri argumenti :D Starejši ljudje imajo avsenike itak še na kasetah, zato jim tudi cd player ne bi veliko pomagal ;)

Vglavnem že šestka je bila cenovno dost ok, tale je pa še bolj. Dejansko Golf sploh ni več drag, le el-cheapo variant a-la Astra za 12k z zanič motorjem in brez opreme nima v ponudbi.

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Sr okt 10, 2012 10:36 pm

tha_man je napisal/-a:

Lol keri argumenti :D Starejši ljudje imajo avsenike itak še na kasetah, zato jim tudi cd player ne bi veliko pomagal ;)

Vglavnem že šestka je bila cenovno dost ok, tale je pa še bolj. Dejansko Golf sploh ni več drag, le el-cheapo variant a-la Astra za 12k z zanič motorjem in brez opreme nima v ponudbi.

Strinjam se, da ni več drag. Izjava o zanič motorju je pa dobra. O golfu in njegovem super duper motorju je odprta 20 strani dolga tema, o astrinem pa ne duha ne sluha. Se človek vpraša kateri je zanič. In ne, ne vozim Opla.

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če okt 11, 2012 7:10 am

Zanič sem mislil v smislu performanc. Glede zanesljivosti je pa normalno, da je starejša in preizkušena tehnologija bolj zanesljiva. Sicer kolikor sem seznanjen naj bi do sedaj itak odpravili težave 1.2 TSI-jev.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če okt 11, 2012 7:12 am

Cefizelj je napisal/-a:
Strinjam se, da ni več drag. Izjava o zanič motorju je pa dobra. O golfu in njegovem super duper motorju je odprta 20 strani dolga tema, o astrinem pa ne duha ne sluha. Se človek vpraša kateri je zanič. In ne, ne vozim Opla.

Se strinjam. Golf je postal cenovno ugoden, prodalo pa se jih bo ravno zaradi tega se vec. Bodocim kupcem VII bo pa itak vseeno, kaj bodo dobili za teh 15k.
Slika

Uporabniški avatar
R 26
Stalni uporabnik

Kraj: dolenjska je moja mati

Napisal/-a R 26 Če okt 11, 2012 8:21 am

BoneS je napisal/-a:
Cefizelj je napisal/-a:

Se strinjam. Golf je postal cenovno ugoden, prodalo pa se jih bo ravno zaradi tega se vec. Bodocim kupcem VII bo pa itak vseeno, kaj bodo dobili za teh 15k.
seveda, ce je pa raja neumna....ob imenu golf znajo samo 2-ko vidt pa neunicljiv dizl

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če okt 11, 2012 2:38 pm

Preberite malo na tujih forumih o astri J, pa boste videli koliko tezav je z njo. Mislim da ima vsaka znamka probleme, da ni vec tako kot vcasih, ko si imel vw ali opel zaradi kvalitete

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Če okt 11, 2012 3:51 pm

MBtouran je napisal/-a:Preberite malo na tujih forumih o astri J, pa boste videli koliko tezav je z njo. Mislim da ima vsaka znamka probleme, da ni vec tako kot vcasih, ko si imel vw ali opel zaradi kvalitete

Da mal podkurm, sam je res: Kdo je pa kdaj kupoval Opla zaradi KVALITETE?
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov