Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a CupraR To dec 04, 2012 9:15 pm

WTF, zmogljivosti v rangu enga Golfa z 160-170ps.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To dec 04, 2012 10:29 pm

CupraR je napisal/-a:WTF, zmogljivosti v rangu enga Golfa z 160-170ps.

VAGova nazivna konjenica je prirejena in je nižja kot je v resnici. Vsekakor, pa je golf kar se tiče performanc eden boljših. Kia je morda na nivoju Opla,
Astra 1.6T ima 230NM in 180KM in do sto pospeši v 8,5s ali RCZ 200KM pospeši do sto v 7,6s tako, da ceed GT ni niti tako slab.
Nikakor pa ne bo konkurenca ostalim hothatchom v stilu ST, OPC, CUPRA niti GTI ne, kar je bilo že jasno, ko je bilo rečeno, da bo pod pokrovom 1.6L. Bo nekoliko bolj "vroč" ceed, ki baje ne bo veliko dražji od navadnega ceeda, je pa možno, da pride tudi "RS" izvedba tako kot pri Velosterju. Sodeč po Velosterju Turbo bo cena za niti 2K€ višja od navadnega GDija, torej bo cena v akciji nekje 17-18k€(ceed) s solidno opremo, proceed bo pa še cenejši.
Sicer je škoda, da niso najprej naredili kaj močnejšega, da bi ga lahko primerjali s konkurenco, ker tako bo vedno poraženec, a meni popolnoma odgovarja. Očitno so korejci poslušali moje želje, da bi imel novi proceed špotni paket s športnim podvozjem in sedeži + nekoliko bolj živahen bencinar, za <20K€.
Če še volan poštimajo je to zame čista zmaga.

:vrum

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 05, 2012 12:12 am

Marek_ je napisal/-a:
CupraR je napisal/-a:WTF, zmogljivosti v rangu enga Golfa z 160-170ps.

VAGova nazivna konjenica je prirejena in je nižja kot je v resnici. Vsekakor, pa je golf kar se tiče performanc eden boljših. Kia je morda na nivoju Opla,
Astra 1.6T ima 230NM in 180KM in do sto pospeši v 8,5s ali RCZ 200KM pospeši do sto v 7,6s tako, da ceed GT ni niti tako slab.
Nikakor pa ne bo konkurenca ostalim hothatchom v stilu ST, OPC, CUPRA niti GTI ne, kar je bilo že jasno, ko je bilo rečeno, da bo pod pokrovom 1.6L. Bo nekoliko bolj "vroč" ceed, ki baje ne bo veliko dražji od navadnega ceeda, je pa možno, da pride tudi "RS" izvedba tako kot pri Velosterju. Sodeč po Velosterju Turbo bo cena za 2-3k€ dražja od navadnega GDija, torej bo cena v akciji nekje 18-19k€(ceed) s solidno opremo, proceed bo pa še cenejši.
Sicer je škoda, da niso najprej naredili kaj močnejšega, da bi ga lahko primerjali s konkurenco, ker tako bo vedno poraženec, a meni popolnoma odgovarja. Očitno so korejci poslušali moje želje, da bi imel novi proceed špotni paket s športnim podvozjem in sedeži + nekoliko bolj živahen bencinar, za <20K€.
Če še volan poštimajo je to zame čista zmaga.

:vrum

No ja, ne bi posploševal na tvojem mestu, po meritvah sodeč so tudi pri VAG-u (kot verjetno pri vseh) relativno majhna odstopanja +/- . Je pa dvojec Kia/Hyundai na papirju (meritve to potrjujejo) po izkoristku nazivne moči/navora med tistimi, ki jim to ne gre najbolje od rok (recimo 1.6 crdi).

Kakorkoli obrneš, je dejstvo, da ima 7 let starejši Golf GT 1.4 TSI 170 KM identičen podatek 0-100 km/h, prav tako tudi novi Focus 1.6 EcoBoost 182 KM, Megane GT TCE 190 KM potrebuje 0.1 s manj. Leon z novim 1.8 TSI 180 KM 7.5 s (in še malce manj primerljivi A3 z istim motorjem 7.1, BMW 1.6 170 KM 7.4 s). Še nekoliko višje nasajeni DS4 1.6 THP 200 ima isti podatek kot pro_ceed GT.

Če so ti podatki pri "ljudskem" 1.6 crdi-ju mogoče bolj sekundarnega pomena, se mi tukaj ne zdi niti približno zanemarljivo, da ti lahko sledi 7 let starejši avto istega razreda z manjšo kubikažo in 34 konji manj. Če ne drugo, je tudi pri cenah treba upoštevat zmogljivosti (in ne nazivno moč) v primerjavi s konkurenco.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr dec 05, 2012 11:38 am

@~toMmy~ Točno tako, 1.2tsi vsi vemo, da ima čez 120KM in se nikakor ne more primerjati z npr. renojevim TCEjem...

Sicer pa ne upravičujem tega, da ima slabše zmogljivosti od večine ostalih, ampak ga jaz ne bi kupil, ker bi se dajal z Golfi GTiji, ampak ker imam rad malo bolj športno vožnjo, je pa to samo moj pogled, morda je za večino "dajanje" z ostalimi nujno za zadovoljevanje potreb po adrenalinu.

Drugače pa se jaz vprašam kateri drug kompaktnež bo za tak denar ponujal 7,9s? Seveda, če bo cena res takšna, morda bo izredno drag ali samo v kombinaciji z opremo aka. MAXX in bo cena čez 22K...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr dec 05, 2012 1:54 pm

Marek_ je napisal/-a:@~toMmy~ Točno tako, 1.2tsi vsi vemo, da ima čez 120KM in se nikakor ne more primerjati z npr. renojevim TCEjem...

Buče in to dokazane! :roll:

Golf 6 1.2 TSI:

Slika

Renault Modus 1.2 TCE:

Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 05, 2012 2:12 pm

Saj ni fora v dajanju z ostalimi, ampak v tem, da realno gledano dobiš precej manj, kot se zdi na prvi pogled "obljubljeno". Recimo če bo kdo nanj prestopil iz petke GTI, bo najverjetneje razočaran nad zmogljivostmi.

Kateri drugi kompaktnež? Omenjeni Focus s Titanium opremo je v "redni" akciji za 19.340€, Megane GT in prihajajoči Leon 1.8 TSI (FR?) s popustom pa tudi ne bi smela bit bistveno dražja.

V glavnem že pričakujem tukaj "realne" primerjave, koliko bo cenejši od novega GTI-ja. =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr dec 05, 2012 3:06 pm

Ne vem kdo o bučah, še v zadnjem testu autobilda (Golf) se je izkazalo da je nazivna moč prikrajšana pri TDIju, članek imaš v temi Golfa. Problem, je tukaj edino ta, da to ni kokurenca GTIju... Če bi korejci napisali, da ime 170KM, se tukaj ne bi nihče pritoževal in bi se vsi strinjali, da je to odličen izdelek za 18k€.

Drugače pa mislim, da se ti ne sanja kje so cene GTIja... Mislim, da bo med dvem vsaj še en Aveo.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 05, 2012 5:16 pm

ČE bi napisali, ampak niso, napisali so 204 in po dosedanjih meritvah sodeč niti ni problem v dejanski moči/navoru, ampak v tem, da le ta v praksi izpuhti neznano kam. In če je konkurenca z bistvena manj konji podobno zmogljiva, potem ta model razočara, pa če se postaviš na trepalnice. Odličen izdelek že bo, ampak ne tako brez konkurence za podoben denar, kot si na začetku trdil, verjetno ravno zaradi zavajajočih podatkov! ;)

Kar se primerjave (z novim) GTI-jem tiče, pa ni potrebe po žaljenju, če nisi dojel sarkazma! ;)
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr dec 05, 2012 7:48 pm

Marek_ je napisal/-a:Ne vem kdo o bučah, še v zadnjem testu autobilda (Golf) se je izkazalo da je nazivna moč prikrajšana pri TDIju,

Pa si sploh pogledal zgornja grafa? Trdiš nekaj na pamet, da je kao "splošno znano, da ima 1.2 TSI čez 120KM",
čeprav zgornji graf dokazuje nasprotno...tovarniška moč 105KM, na grafu 106 KM =beri isto!!).

In ti še vedno vztrajaš pri svojem. :roll:

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr dec 05, 2012 10:21 pm

Tommy, VAG je najboljši. Glej: :bow :bow :bow
Še ena runda: :bow :bow :bow

Me pa iskreno zanima, kolikokrat dejansko v normalnem prometu izrabiš vso to moč, katero te motorji ponujajo? Kolikokrat ti dejansko pride prav 0.2s boljši pospešek do 100km/h?

In še mala primerjava:

Renault Megane 2.0 TCE 180KM : 8.5s do 100km/
VW Beetle 2.0 TSI 200KM : 7.5s do 100km/h
VW Golf 1.4 TSI 160KM: 8.0s do 100km/h ( na youtubu izmerjena 6.49s, verjetno po Armstrongovi metodi)
Ford Focus 1.6 ecoboost 180KM : 8.0s do 100km/h

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Sr dec 05, 2012 10:35 pm

Megane tCe 265 - 0 do 100 6 s
Megane GT bo, vsaj v omejeni seriji, na voljo s tCe 225 motorizacijo. Dobro, da nisi v primerjavo potegnil tCe 130...

Kolikor sem prepeljal Kie - če niso poštimali podvozja, naj ne tlačijo konjev. Peljal sem jih pa vse skozi kombinacijo ovinkov (naprej od Sostrega), za katere približno vem, koliko sem s katerim avtom šel skozi. Edino s Kio sem se presral, ko sem odplaval na skrajni levi rob cestišča in samo upal, da ne bom pobral količkov*. Aja, ovinki so tam za okras, saj gre cesta sredi polja).

Gosic, si danes bil pri Plazi? Ko so predstavili novega pro cee'd-a.

PS: zanimivo - ko je potrebno zagovarjat "svojo" znamko, je takoj opaziti obrambne mehanizme v smislu "kdaj v prometu nucaš te stotinke?" - kaj kdaj, takrat ko nucaš ta avto; kdaj pa nucaš športni avto? Uf, ko pa je "vaše" boljše, se pa ne poštedi nobenga in takoj porine vsakih 5 dag pod nos...

*zdaj to lahko napišem :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če dec 06, 2012 12:00 am

Nevem čemu bi dodajal še GT, če je navedena moč dovolj? Imaš kakšne težave z razumevanjem? Bi ti bilo lažje, če bi avtomobilom napisal še tip opreme?
Sicer pa, da boš malo sledil: http://www.avtomobilizem.com/testi/rena ... 7-08-2012/

Ja, zagovarjam jo. Priznam. Ko bo to sposoben napisat tu gor kaki Tommy, 'sarkazmovci' in tatuji, takrat se bomo pa pogovarjali dalje. Je pa zanimivo, čemu se potem pridejo omenjeni zgoraj 'zgražat' sem, kako slab je ta 1.6 T-GDI? Drugič bi lahko tudi prebral, da bodo podvozje poštimali, da nebodo tebi podobni konkurirali Petru Mankoču.

Si imel pa srečo, da nisi kam odplaval. Kako bi potem bilo, če bi. Kdo bi me pa potem napadal in čakal na moje objave z ogretimi prsti.
Ne nisem bil na predstavitvi. Čemu bi bil? Da bi hodil gledat te tvoje ljubljenčke? Ti si bil? Aja ne, čakal si mene, da kaj objavim :D :D Žal si me dočakal šele v poznih večernih urah. Kaj pomeni poštedi? In kaj po naše? Kakšen kompleks je to?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 06, 2012 12:43 am

Gosic je napisal/-a:Tommy, VAG je najboljši. Glej: :bow :bow :bow
Še ena runda: :bow :bow :bow

Me pa iskreno zanima, kolikokrat dejansko v normalnem prometu izrabiš vso to moč, katero te motorji ponujajo? Kolikokrat ti dejansko pride prav 0.2s boljši pospešek do 100km/h?

In še mala primerjava:

Renault Megane 2.0 TCE 180KM : 8.5s do 100km/
VW Beetle 2.0 TSI 200KM : 7.5s do 100km/h
VW Golf 1.4 TSI 160KM: 8.0s do 100km/h ( na youtubu izmerjena 6.49s, verjetno po Armstrongovi metodi)
Ford Focus 1.6 ecoboost 180KM : 8.0s do 100km/h

Dejansko je VAG res najboljši kar se tega tiče, ampak to sploh ni v tem point, ampak v tem, da je Kia precej slabša od ostale turbo bencinarske konkurence. ;) Izgovor, da se ta moč bolj redko uporabi v prometu je prav patetičen, ker govorimo o "poprani" športni različici avtomobila in ne o vstopnem modelu. Takšen avto se ponavadi ne kupuje za podiranje rekordov v nizki porabi, kot to počneš ti.

Ne vem, a si pri tej svoji primerjavi namerno bil površen ali si pač imel željo malo prilagodit podatke, ampak niso vsi pravilni (poglej v mojem postu), na a.com je napačen podatek za Megana GT, pravilen je 7.8. Sicer pa, se ti res zdi "normalno", da Golf s 44 konji manj porabi le 0.1s več do 100 km/h? :D A je res tako težko priznat, da le ni vse tako rožnato, kot si ti predstavljaš? :D
Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Če dec 06, 2012 12:52 am

Navajal si namreč podatke za GT-ja... Ne razumem, kaj hočeš povedati? Dopisal sem, da bo GT na voljo tudi z 225 konjiči. Veš, Renault ima zdaj novo filozfijo, torej: civilna različica -> različica z videzom GT (GTline) -> "športnejša" različica (GT; malo močnejši motorji, GT videz in modificirano podvozje) -> in športna različica (R.S.). Da se bova sploh razumela, o čem govoriva. Če že primerjaš, ne primerjaj zgolj tistega, kar tebi ustreza.

Če greva na Kio. Če bi v tistem ovinku odletel, bi z malo sreče vrnil avto nepoškodovan, kvečjemu bi se na njem poznale sledi količka. To bi pomenilo, da bi moral plačati odbitno franšizo. Sem odgovoril na tvoje vprašanje? Bom še podkrepil svoje trditve; za predhodnega cee'd-a, optimo in sportage-a brez kančka zadržka rečem, da so ta vozila brez ESP-ja smrtno nevarna, kakor tudi Veloster. Da ti začne nositi zadek pri vsakem močnejšem zaviranju v ovinku... Zamisli se :) mimogrede, to so ovinki, ki sem jih s katro pregonil s cca 100 km/h, še kot mulo (morda celo mladoletno?). In kot sem napisal, gre za kombinacijo ovinkov sredi travnika, ravnega travnika.

Da pa nisem konkurenčem raznim dirkačem je to zgolj zato, ker nikoli nisem imel priložnosti. A avto vseeno znam voziti ;) Morda pa sem preskromen? Ker če sem edini, ki je doživljal zgoraj opisane težave, sem morebiti le zelo sposoben voznik? A na javnih površinah v prvi vrsti ne želim nikomur odvzeti ljubljene osebe ('bat ga, sem empatična oseba), zatorej tudi izkušenj ne nabiram.

Veš kaj, na tvoje dejanje - ne bom uporabil grdega izraza, ki ti pritiče - gledam z lahkim srcem. Ker sem imel poln kufer VAG-ovcev, ki so se prihajal duvat. Trenutno imam precej bolj razgiban šiht s konkretnejšimi prihodki. Morda bi se ti celo zahvalil, če bi ne bil - ne, zopet se bom vzdržal tovrstnih izrazov :D A vsekakor si oglej svoje objave. Mislim, poleg definicije obrambnega mehanizma v vseh psiholoških učbenikih, bi morali dopisati tvoje izjave. Namreč - vsakega, ki pograja vozne lastnosti, tako ali drugače označiš za nekompetentnega. V primeru primerjave specifikacij na papirju... No, poglej nekaj objav nazaj :D Ne pričakuj objektivnosti, če sam nisi objektiven ;)

Mimogrede, ne skrbi za mojo slovenščino - sem zadovoljen s svojimi osmimi točkami na maturi ;) tudi na pivce ali sokič bi te povabil... Pa razmišljam, če si zaslužiš :D

PP: prsti me ne srbijo; si mi pa odvzel radosti odgovarjanja na tvoje objave. Drugič pa le pojdi na uradno predstavitev in jim povej - veste, jaz sem tisti, zaradi katerega je Sanel* odšel. Morda dobiš popust na novo Kijo, kdo bi vedel :)

*bemtiš, pa sem se odpovedal anonimnosti :shock:
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 06, 2012 1:11 am

Uf zdaj ko je pa ta zgodba dobila epilog, je pa še zadnji promil upanja, da je naš cenjeni soforumaš Gosic mogoče v živo nekoliko bolj "normalen" kot tukaj, splaval po vodi. To je pa res bil višek hinavščine...
Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če dec 06, 2012 9:10 am

peroRS je napisal/-a:
Marek_ je napisal/-a:Ne vem kdo o bučah, še v zadnjem testu autobilda (Golf) se je izkazalo da je nazivna moč prikrajšana pri TDIju,

Pa si sploh pogledal zgornja grafa? Trdiš nekaj na pamet, da je kao "splošno znano, da ima 1.2 TSI čez 120KM",
čeprav zgornji graf dokazuje nasprotno...tovarniška moč 105KM, na grafu 106 KM =beri isto!!).

Ne delaj se neumnega! Google je free, uporabi ga!

Je pa smešno kako na forumu http://www.team-vw.si brez problema najdete grafe, ki vam odgovarjajo, ko pa želite diskreditirati ostale najdete vse drugo.

http://www.team-vw.si/viewtopic.php?f=8 ... &start=250

Če pa želite grafe imate spodaj lepo zbirko
http://www.chiptronic.gr/tuning_kit/seat_menu.html

Polo 1.2tsi stock 113KM
Leon 1.4 (122) tsi stock 135KM

Graf Polo TSI
Slika

Clio TCE
Slika
Zadnjič spremenil Marek_, dne Če dec 06, 2012 10:09 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 06, 2012 10:01 am

Marek_ je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Je pa smešno kako na forumu http://www.team-vw.si vi brez problema najdete grafe, ki vam odgovarjajo, ko pa želite diskreditirati ostale najdete vse drugo.

Daj mi prosim povej, koga točno misliš z "vi" na tistem forumu??
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če dec 06, 2012 10:10 am

Marek_ je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Je pa smešno kako na forumu http://www.team-vw.si vi brez problema najdete grafe, ki vam odgovarjajo, ko pa želite diskreditirati ostale najdete vse drugo.

Ne vem kdo se kle dela neumnega. Valji so dokazali svoje! (tisti ne čipani) :lol: 1.2TSI ni nič boljši od ostalih!!!

Evo še enkrat:

Slika

Jaz nisem bil nikoli del tistih, ki so trdili, da ima 1.2TSI 120KM, ti si pa samo na tej strani to napisal dvakrat.
Pač google nima vedno prav veš, treba je bit objektiven ;)

"Mi na team VW" ???
Mene ne štej med VW-jevce, ker nisem del njih in tudi nočem biti.

Zdaj se pa vprašaj kdo je kle zagriženec. :lol:

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če dec 06, 2012 10:18 am

http://img191.imageshack.us/img191/1016 ... gineel.jpg

Kaj so zdaj dokazali? A ti sploh znaš uporabljat računalnik? Desno imaš gumb za prikaz grafa.
Ne rabiš bit "križanec", da znaš google uporabljat...

Torej kakšen bo zdaj epilog? 1.2 TSI ima? 100? 90?
Zadnjič spremenil Marek_, dne Če dec 06, 2012 10:23 am, skupaj popravljeno 2 krat.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Če dec 06, 2012 10:21 am

To pa je sveta vojna. Pa kaj vam je danes, a je polna luna. Meni osebno je čisto vseeno, kdo pospeši prej z mesta do 100 km/h - pa naj bo to golf ali cee'd GT. Oba sta sodeč po podatkih zelo hitra, bolj kot to pa gre po mojem pri vseh bolj športnih izvedbah za dodaten stil in tako imenovani Cote d'Amour. Pomembno je, da ti je avto na pogled všeč, da ti s svojimi športnimi dodatki dvigne srčni utrip, da ima v primerjavi z navadnimi izvedbami boljše sedeže in atraktivna platišča. Seveda se mora tudi peljati bolje - a tako surove primerjave, kot se jih greste, verjetno res ne igrajo pretirane vloge v realnem življenju. Morda pri kakšnih strojnikih, ne pa ljudeh, ki se v takšen avto preprosto povedano zaljubijo zaradi skupka vseh vrlin, ne pa tega, ker eden potegne desetinko ali pa pol sekunde hitreje do 100 km/h. Verjamem, da je po teh plateh golf GTI izvrsten avto, je pa tudi res, da je na pogled zelo zelo podoben navadnim golfom. In kot tak se zdi marsikomu preveč dolgočasen - pa če pospeši hitreje ali počasneje do 100 km/h. Kje za vraga pa to sploh počnete, pa saj povsod težijo s temi radarji. :D
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: paničar in 6 gostov