Najbolj mi je zanimiva razlika v številu med francijo in nemčijo, nasploh.... Samo A6 je blo prodanih več kot vse skup v Franciji.
Miholl je napisal/-a:M.Miha kaj si hotel povedat (oz. na kaj si ciljal?) z zadnjo trditvijo (..."ne dosegata...") ?
Joie de vivre! je napisal/-a:Najbolj mi je zanimiva razlika v številu med francijo in nemčijo, nasploh.... Samo A6 je blo prodanih več kot vse skup v Franciji.
In kdo je zdaj šleva, Nemci ali Francozi?
Francozi veliko manj investirajo v avto kot Nemci, čeprav imajo podobne prihodke. Prodajne številke ogromno povedo, še več pogled po nemških ali francoskih cestah. Na nemških vsak drug avto preplačamium razreda, v Franciji še vedno polno obutanih R5, BX-ov, 405-k. Za avto entuziaste v klasičnem smislu je Francija totalno brezvezna dežela, to je treba priznati, za posebne čudake pa zna biti sila zanimiva... Mene namreč sila razveseli pogled na obutanega BX-a v champagnjski vasici, Tomcatterju pa bi blo dolgčas za umret.
C6 je bil že od začetka obsojen na zgolj skromen uspeh, to mislim da so pričakovali tudi največji optimisti. Ni pa primerno, da ga primerjate z Žabo. Žaba je s svojo široko paleto, od čisto oskubljene do luksuzne variante, nagovarjala veliko večji krog kupcev, a še vedno predvsem v Franciji, tako kot danes C5 in C6.
Mojster Miha je napisal/-a:
Ne vem kako potem pojmuješ dejstvo, da so Francozi pred leti, ko je država nudila ugodne pogoje nakupa, možično kupovali nove, stare pa hitro na odpad poslali![]()
LP
Mojster Miha je napisal/-a:Mimogrede - mene v v champagnjski vasici najbolj razveseli pogled na kašno Francozinjo in mizo polno njihovih tipični dobrot (beri : hrana + pijača)![]()
LP
drugmirko je napisal/-a:spolh ne razumem zakaj se preklate okrog prodajnih številk.... citroen je itak že ob predstavitvi napovedal, da jih ne planirajo prodat kej dost več kot 20 000 na leto! in to GLOBALNO! poleg tega jih pa itak prodajajo šele od tam nekje maja al junija lani... če drži, da jih zmorejo nardit sam polovico so pa tak, čez prst gledano, itak na konju.... ker bi bla celoletna cifra že sam po evropi hitro tam nekje okrog 10 000.... 3-4 tavžent v franciji, 2 tavžent po nemčiji, še po kakega jurja po ostalih velikih evropskih državah pa si tam!
tisto kar jim jaz kot fen najbolj zamerim je to, da so zvestno šli v "maloserijsko" prizvodnjo (čitaj verjeten minus v kasici prasici) in se niso na zobe vrgli v dizajnu! predvsem v notranjosti (malo pa tudi na zunanjosti), ampak so šli ekonomizirat s koncernskimi sestavnimi deli!
ne me narobe razumet, avto mi je lep in vsak dan mi je lepši! in že tak kot je je elegantna in sveža popestritev vsakdanje konfekcije višjega razreda! in kar je najlepše, je to, da bo čez 5-10 let še zmerom zgledal zanimivo! medtem, ko bo recimo A6 zgledal prbližno tak žalosten buhtel, kot zdej zgleda buhtlasto stara šestica! ok. malo manj, ker je zdejšnji A6 po elegntnem minimalizmu vseeno bližje C6 kot pa staremu A6 :P .... pa vseeno! bo pač neznimiv in star buhtelj! C6 ma pa zadost samosvojega in nenavadnega karakterja, da se bo staral kot dobro vino! tisto kar so z njim zamudili je prilika, da ustvarijo ekstravagantno legendo! tako, da bi se je z rešpektom spomli tudi, če bi jih prodali 100 000 v celi proizvodni dobi! tako, s katero bi si spet ustvarli renome! ker zdaj jih po njem zelo tepe "cash back deal" filozofija ostalega proizvodnega programa! sicer so s C4 in novima C4P in C4GP na dobri poti ampak pri C6 bi se pa morali bolj stegnit! že zarad svoje zgodovine. če že zarad drugega ne....
Mojster Miha je napisal/-a:Miholl je napisal/-a:M.Miha kaj si hotel povedat (oz. na kaj si ciljal?) z zadnjo trditvijo (..."ne dosegata...") ?
Če si pismen boš znal brat in razumet - napisano je nedvoumno, tako, da ... z moje strani ne vidim težav.
LP
Mojster Miha je napisal/-a:Mislim, da so težave drugje - stvari, dejstva, ... ti niso znane - v tem primeru je se je potrebno zgolj malce podučit, "nabrat" znanje ....![]()
LP
esem je napisal/-a:Mojster Miha je napisal/-a:
Ne vem kako potem pojmuješ dejstvo, da so Francozi pred leti, ko je država nudila ugodne pogoje nakupa, možično kupovali nove, stare pa hitro na odpad poslali![]()
LP
Tako kot vsak razumen človek - da je ravno to dokaz, da Francozi dajo manj na avtomobile. Če država zavoljo ekologije, energetske politike in domače avtomobilistične industrije razume smiselnost subvencioniranja menjave avtov po sistemu staro za novo, je to možno samo zaradi dejstva, da je bil vozni park dejansko star. Dovolj veliki popusti pa vemo, kakšne posledice imajo dolgoročno - enakomerna prodaja se razbije na kratek velik plus in daljši minus. Tistih, ki avto dejansko bolj pogosto menjajo, ni velik procent. Valjda da če ti nekdo nekaj da, da boš vzel. Ob tem te dodatno greje misel, da itak ti plačuješ državo. Da si vsaj malo povrneš...Mojster Miha je napisal/-a:Mimogrede - mene v v champagnjski vasici najbolj razveseli pogled na kašno Francozinjo in mizo polno njihovih tipični dobrot (beri : hrana + pijača)![]()
LP
Oštir pa po vino in sir pošlje svojo hčerko v pobutanem BX-u
Mojster Miha je napisal/-a:
Ali pač ne - "subvencijo" države lahko razumeš kot tisti, del vsote, ki je povprečnemu Francozu manjkal do novega avtomobila
LP
Tomcatter je napisal/-a:drugmirko: C6 ne bo postal legenda in ga čez 5-10 let tudi zgledal bedno.
Mojster Miha je napisal/-a: Glede na : "kaj je danes in kaj bo čez 5 - 10 let " - kakor komu, oz "vsako tele ima svoje vesele" enemu je in bo všeč oblika C 6, drugemu bo enostavno grd, za povrh ga bo jezilo dejstvo, da ima že danes proti pet let staremu S6 ali M5 "ventilator" pod motornimi pokrovom .. da o aktualnih S6 in M5 ne govorimo
LP
Joie de vivre! je napisal/-a:Tudi marsikatera lepotica težko dobi fanta, ker se je bojijo
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov