GregaST je napisal/-a:Men pri tem samo ena stvar ni jasna...
kljukec je napisal/-a:če je golf 2 vreden 2000 eur
je logan SIGURNO 9000eur
oba dizla
jst ga nebi mel, ker nisem v takem položaju, ter si lahko privoščim nekaj zame boljšega
kar se tiče pa losovega testa je bilo pa pri loganu že marsikaj rečeno- ni bil kupljen na evropskem tržišču, baje je bil obut v ''napačne'' pnevmatike...
uglavnem test naj nebi bil regularen ampak so hoteli logana diskreditirat
lp
GregaST je napisal/-a:Men pri tem samo ena stvar ni jasna. Logan je 8000 eur, torej to kupujejo ljudje ki nimajo na voljo ogromnih količin denarja da bi ga razmetaval stran za avto - popolnoma razumem. Če tolk šparajo na avtu in jim je škoda vsakega evra za avto, zakaj za hudiča potem kupujejo nov avto, če za isto ceno lahko dobiš 5x več avta kot v dacii?
Ker se sam zanimam za škode bom dal tak primer (da me ne bo kdo napadu)
Škoda Octavia, letnik 2003, 1.9 TDI (110 konjev), 100.000 km, 4x air bag, abs, climatronic, električni paket. Cena: 8.300 eur
To je samo moje mišlenje. Če pa koga moti da je avto star 4 leta, potem pa naj raje razmišlja o nakupu bicikla. Mislm da je ceneje kot dacia.
GregaST je napisal/-a:@Eazy-O: Tudi to je res ampak vseeno mislim da je razlika med Loganom in Octavio precej precej večja, kot pa med octavio in BMW 5. Že vsaj kar se varnosti tiče. Jaz razumem da nekaterim ni pomembno kolk konjev ma avto in kolk consko klimo majo noter ampak bi pa lahko mel vsaj tolk radi sebe, pa kupili avto z vsaj dvema air bagoma.
Lignage je napisal/-a:Mojster Miha je napisal/-a:Pa še dobronameren nasvet (da boš razumel "low budget") : raje kot se delaš pametnega s pisanjem & testno vožnjo - frajerska vožnja po mestu - "nabasaj" v LOGAN-a tvoje prijatelje pa probaj na dovolj velikem parkirišču naredit "lososa" (če ne veš - to je nenadna ovira tipa otrok, ki ti prileti na cesto, ti pa ga moraš pri nezmanjšani brzini obvozit oz se mu izognit) - če boste kozlali, pa šli domov s posranimi gatami je vse skupaj malenkost ko pomisliš, da moraš nekaj takega naredit "v živo" na cesti, z ženo in otroci v vozilu. Če je tebi cenenost pomembnejša od življenja & zdravlja sebe in svoje družine - si pa tudi vse povedal o "kakovosti" tvojega izbora. Sicer mu nič ne oporekam - ker je tvoj, lasten. Osebno temu avtu z mirnim srcem rečem "ne hvala".LP
![]()
![]()
![]()
In to napiše človek, ki vozi Golfa II dizel. Vidiš Miha, Logan je narejen prav za takšne kot si ti, da bi zamenjali po današnjih standardih že zelo zelo zastarelo vozilo s čim novejšim![]()
Pa začni že razmišljat enkrat...
Na trgu kot je npr. romunski ima Dacia Logan zelo pozitivno vlogo. V Romuniji je na cestah še vedno ogromno teh vozil...
in v primerjavi s tem vozilom je Dacia Logan svetlobna leta naprej.
lp, mm
E=mc^2 je napisal/-a:-Ne vem, Mojster Miha očitno veliko stvari napiše zgolj iz lastne jeze in kar me najbolj jezi pri takih ljudeh, o napisanem nima nobenih dokazov. Najprej govori o 1.4 litrskem motorju s 75KM, medtem ko prav volkswagen v polotu še zdaj ponuja 1.4 8V z 80KM, da ne govorim o tem, da svojim hčerinskim firmam škoda in seat ne ponudi svoj biser motorjev, to je TSI. Namesto tega se mora v seatih vrteti 1.6 8V motor s 102KM, če pa si človek zaželi kak drug bencinski motor, pa mora poseči dosti globje v žep za 2.0FSI. Ne vem zakaj ne dojameš poante tega avtomobila. To je avto, ki ponuja trenutno v svojem razredu največ za svoj denar. To je avto za ljudi, ki potrebujejo prevoz iz točke A v točko B, za ljudi, ki nimajo na voljo neomejenih sredstev in si ne morejo privoščiti novega avtomobila za 4 pokojne miljone. 3 zvezdice?? Ja, tudi naš Land Rover Freelander jih je mel, pa Chevrolet Aveo(2006) ima samo eno in pol, pa Kia Cerato(2006) tudi samo 3, pa Alfa 147(2001) tudi samo 3, pa varni švedski saab je leta 1998 z modelom 9000 dobil 1 in pol, medtem je imel renault megane takrat že 4. In glede na stanje na naših cestah lahko rečemo da je polno avtomobilov ki po tehničnem in varnostnem stanju še zaostajajo za loganom. Če se res, kot zgoraj piše voziš v golfu II, potem pa res ne vem kaj ti je.
-avtomatska klima in podobni vsakdanjiki v avtu s ceno okrog 7500 evrov??? mi tole razložiš prosim? Jo ponuja Chevrolet Aveo/Kalos, Mogoče Clio storia(čeprav je že dražji), mogoče VW Fox, mogoče Fiat Punto (ne Grande)...odgovor je NE
-ESP: ga imajo zgoraj našteti modeli???oz ga sploh imajo v ponudbi???
Ti bi loganu rekel NE HVALA. verjamem, ali nimaš denarja zanj, ali pa ga imaš za drug avto. tudi sam bi rekel ne hvala npr. renault meganu, ker mi ni všeč volanski mehanizem, ker je premehak. pred petimi leti bi kupi z veseljem golfa IV, sedaj golfa V ne bi kupil, ker sem mnenja da za svoj denar ponuja premalo...
-aja, še losov test, kakšno sramoto si je slavni Mercedes nakopal že z losovim testom...
Pa upam na kak argumentiran odgovor, ker ga že zadnjič od tebe nisem dobil v temi o Fiat Bravu, potem ko si prišel nekaj pametovat o slabih motorjih T-jet ( pa komaj čez 1 mesec gredo v proizvodnjo![]()
) potem ko smo ti predstavili številke pa si utihnil. Fant, zresni se no malo, vsako stvar moraš prej malce premislit in pregledat, ne pa svojo nervozo in neznanje v javnosti kazat in se smešit.
gorgo je napisal/-a:Rečeš kaj hočeš, pišeš kolk hočeš v vsakem primeru JE, in BO ostal en izmed najgrših avtov kaj jih je (pa če stane novi 1000 eur).
E=mc^2 je napisal/-a:-Pa dobro, Mojster Miha, sedaj se pa že res sprašujem ali si internetno nepismen. Trije kliki so potrebni, da tvoje besede dokažemo za neresnične. Kot prvo, T-jet 150KM je TEHNIČNO primerljiv s TSI s 140KM veliko bolj kot s 175KM TSI. Tu ni in ne bo debate-pa lahko trdiš karkoli, res ne vem kaj ti ni jasno, če vsakdo potrdi to dejstvo. In ja, konkurenčnost cen: Golf z opremo TRENDLINE (bomo dali nižjo stopnjo, ker ne vem km je izginila Sportline oprema-mogoče se je umaknila GT opremi) z 1.4TSI s 140KM stane EUR 20.475,65 / SIT 4.906.784,77 in nima ESP sistema, medtem ko FIAT Bravo z enako stopnjo opreme Emotion stane EUR 16200/ SIT 3.882.168,00 (brez ESP) medtem ko z opremo SPORT stane EUR 17500 / SIT 4.193.700,00 (ESP serijsko+Hill holder...)Tako da sem jaz že v začetku primerjal šibkejšo verzijo TSIja, ti si pa za tehnične karekteristike takoj prilimal močnejšo verzijo (oz si samo nekaj o moči govoril...brez konkretnih številk)
-pa še o Loganu; lasten okus ima večina normalnih ljudi oz moških pri opazovanju oblike avtomobila ter pri ženskah. Torej govorimo o lepoti. Ti pa lepoto v svojem mnenju v loganu uporabil samo v dveh besedah: spakast izgled, ostalo gre le za že tolikokrat slišana in brana dejstva o motorjih, varnosti...tu ti ne more biti stvar všeč-tu je stvar ali dobra ali pa slaba in tu so potrebni argumenti, ki pa so pri tebi zelo pristranski. Logana primerjaš tehnično z veliko dražjimi avti, verjetno pa se niti ne sprašuješ kako so za tako ceno sestavili sploh vozilo.
Meni golf V ni všeč in pika. to mi je jasno za vedno in tu nimam kaj argumentirat ker imajo vsake oči svojga malarja. Mi je pa vožnja v golfu V boljša kot v Meganu II in Peugeotu 307, kar pa lahko potrdim zakaj-boljši občutek izpod koles do volana med vožnjo, manj nagibanja, boljša ergonomija v notranjosti...
-o primitivizu pa si raje vzemi čas za razmislek doma na kavču ali pred hišo/blokom v senci...
Na zid pa le pribij vsako neumnost, če jo imaš le s čim. Tvoji posti nam dajajo vsem nam kot kaže dovolj žebljev
Joie de vivre! je napisal/-a:Mojster Miha, ravno ti si mojster diskreditacij. meni si enkrat rekel nekaj v stilu "vozi ti svojo viso in bodi tiho, nimaš kaj pametovat"...Zdaj pa sem ugotovil, da se vozim celo udobneje od tebe
Mojster Miha je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:Mojster Miha, ravno ti si mojster diskreditacij. meni si enkrat rekel nekaj v stilu "vozi ti svojo viso in bodi tiho, nimaš kaj pametovat"...Zdaj pa sem ugotovil, da se vozim celo udobneje od tebe
Kako je takrat potekala debata se ne spomnim - v nobenem primeru se ti ni potrebno "posipat s pepelom" - spomni se samo na tvoje izjave o MINI-ju oz njegovih lastnikih.
Kaj je zate udobje, hitrost, vozna dinamika ... mi je že dolgo jasno - tvoje navdušenje nad LOGAN-om slednje samo potrjuje.
LP
Mojster Miha je napisal/-a:In kaj bi človek o tebi zapisal ? Komentiramo avto, ti pa se takoj spraviš ocenjevat človeka ki komentira, pa ga diskreditiraš zgolj na račun tvoje bedaste in povsem zgrešene ocene. Kaj je mogoče forum o avtomobilizmu al je mogoče kakšen ženski čvek, kjer »oberejo do kosti« vsakogar & vse kar jim pride tisti trenutek na misel ? In si pri tem celo misliš, da je tvoja ocena »oh in sploh« oz vsemogočna ?
Zame nasprotno: če sodiš človeka po tem kakšen avto vozi - kažeš zgolj podobo primitivca - torej : če vozi GOLF-a 2 potem nima prebite pare posledično je v službi in sicer neka zguba in podobne.
Na kratko : stvari, ki ti niso poznane ne komentiraj, sploh pa na žaljiv način. Forum je namenjen ocenjevanju »pločevine« - če nisi sposoben strokovno komentirat DACIE oz mojo oceno o njej potem ni potrebno svoje nesposobnosti komentiranja nadomeščat z nizkotnimi, zgrešenimi in bednimi ocenami avtorjev.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov