Daedalus je napisal/-a:Kokr js vem, konfigurator na vw.si sam poskrbi, da se ena in ista oprema ne ponavlja.
V teoriji da, v praksi ti pa iz prve roke povem, da temu žal ni tako in je v konfiguratorju cel kup napak...in najboljše bi bilo, da bi ga fantje na Porscheju začasno kar izklopili!

Referenca za pravilne opise in kombinacije je aktualni cenik v .pdf formatu:
Cenik GolfČe mi ne verjameš, lahko opise in pravilne kombinacije preveriš na nemškem konfiguratorju (kjer pa vse deluje v piko)!
Daedalus je napisal/-a:Ja...pri tej konkretni stopnji opremljenosti je ta razlika, brez popustov, ameriško-debelih 5 jurjev.
No sedaj se pa dotaknimo teh tvojih famoznih 5.000 EUR razlike...
1.) Za primerjavo bom vzel spodnjo testno Astro, kjer imaš lepo naveden spisek dodatne opreme in končno ceno vozila:
SIOL - Opel astra 2,0 CDTI avt.Končna cena testnega vozila: 30.475 EUR2.) Spodaj sem postavko za postavko za Golfa navedel primerljivo opremo:
- Golf 2.0 TDI (140 KM) Highline + DSG6 = 24.501 EUR
- parkirni senzorji ParkPilot (spredaj / zadaj) = 543 EUR
- kovinska / biserna barva = 468 EUR
- avtomatska klimatska naprava Climatronic = 203 EUR
- senzor za dež in samozatemnitveno ogledalo = 203 EUR
- naprava za prostoročno telefoniranje = 549 EUR
- športni paket Vancouver (18-col / zatemnjena stekla / senzor tlaka) = 818 EUR
- nastavljivo podvozje DCC = 919 EUR
- navigacija RNS 310 z zaslonom na dotik / SD spominska kartica = 500 EUR
- štiri vrata (elektrika zadaj že vključena) = 892 EUR
- usnjeno oblazinjenje Vienna (ogrevani sedeži že vključeni) = 2219 EUR
- Bi-Xenon (pranje in ogrevanje šob že vključeno) = 1511 EUR
Končna cena vozila: 33.326 EURKot vidiš je razlika po ceniku za primerljivo opremljena avtomobila slabih
3.000 EUR...pri osnovnejših (in bolj masovnih različicah) je ta razlika še bistveno manjša!

Zakaj si ti v primerjavo dal spodnje opcije, ki jih testna Astra ni imela oziroma niso primerljive, najbrž veš samo ti?!
- alarmna naprava = 292 EUR
- električno nastavljiv voznikov sedež = 402 EUR
- električno poklopni zunanji ogledali = 362 EUR
- multimedijski priključek MEDIA-IN = 164 EUR
- radijsko navigacijski sistem RNS 510 = 1901 EUR
- stranski zračni blazini zadaj = 309 EUR
- tipke za prestavljanje na volanu = 61 EUR
- zimski paket = 456 EUR
In če mi še vedno ne verjameš, ti lahko za vsako opcijo posebej utemeljeno napišem, zakaj ni primerljiva oziroma zakaj je ne potrebuješ izbrati (ker je že vključena v določeno drugo opcijo)...in glede na to, da se s tem poklicno ukvarjam, mi lahko na besedo verjameš, da me na tem področju enostavno ne moreš peljati žejnega čez vodo!

peroRS je napisal/-a:Zdaj pa al pri njih nekaj ne štima al kaj....nič mi ni več jasno.

Seveda ti ne štima, ker prihaja do preskoka DMV-ja, ki se obračunava glede na tovarniško fakturo vozila...več opreme dodaš na avto, v višji davčni razred padeš!

There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway