Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Po dec 21, 2009 7:57 pm

ban je napisal/-a:
lukp je napisal/-a:Nova Astra ima tudi popust, in sicer Essentia 1000€, Enjoy,Cosmo in Sport pa imajo 2000€. Če pa si še lastnik Opla potem dobiš še 300€.

A je to popust na gotovino al samo na nihovo blesavo lizng varijanto?

Verjetno leasing, nisem pa prepričan, ker nisem delal nobenih izračunov in niti nisem rekel kako bom plačal vozilo. Sem si pa zapomnil, ko je rekel, da je na financiranje še 200€ popusta. Naprej pa nisem spraševal, ker bom avto kupil naslednje leto, če bo vse po sreči.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po dec 21, 2009 8:30 pm

Tattoo- je napisal/-a:P.S.: Če že delate neke cenovne primerjave, potem jih delajte objektivno in upoštevajte vsaj približno primerljivo opremo! :roll:

Sej moj point ni bil, da primerjam kolk pride razlika v ceni med Astro in Golfom, ampak da Golf s tako opremo zagotovo ni niti blizu 36.000€, kot je @Daedalus napisal.

Obkljukal sem pa tako na pamet par stvari, ki so tud pri Astri, konfigurator ma pa tolk podatkov, da se mi ne da glih podrobno preučevat opremo.

Da še enkrat povdarim. Takoj ko se začneš zmišljevat "jaz bi še to pa ono", se cena (pri vsakem avtu) naglo dvigne v višave.
Če pa vzamemo neko bolj osnovno opremo, ki jo bo izbrala večina kupcev, pa cena ni pretirana, kot sem že napisal:
18.000 € za 5-vratno Astro dizel 110KM.

Da ne bomo vedno Golfa omenjali, evo za primerjavo Ford Focus:
5 vrat 1.6 TDCi 109KM (80kW) DPF ročni, 5-stopenjski menjalnik 18.660 (osnovna cena po ceniku)

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po dec 21, 2009 8:48 pm

peroRS je napisal/-a:Sej moj point ni bil, da primerjam kolk pride razlika v ceni med Astro in Golfom, ampak da Golf s tako opremo zagotovo ni niti blizu 36.000€, kot je @Daedalus napisal.

Obkljukal sem pa tako na pamet par stvari, ki so tud pri Astri, konfigurator ma pa tolk podatkov, da se mi ne da glih podrobno preučevat opremo.

Da še enkrat povdarim. Takoj ko se začneš zmišljevat "jaz bi še to pa ono", se cena (pri vsakem avtu) naglo dvigne v višave.
Če pa vzamemo neko bolj osnovno opremo, ki jo bo izbrala večina kupcev, pa cena ni pretirana, kot sem že napisal:
18.000 € za 5-vratno Astro dizel 110KM.

Da ne bomo vedno Golfa omenjali, evo za primerjavo Ford Focus:
5 vrat 1.6 TDCi 109KM (80kW) DPF ročni, 5-stopenjski menjalnik 18.660 (osnovna cena po ceniku)

In Daedalus je še enkrat postal, tokrat s spiskom opreme (in izbiral sem med "manj luksuzno", torej, najbolj simpl navigacija, najcenejša platišča itd.) -> 36 jurjev. Recimo, da sm kkšno stvar preveč izbral (čeprov mal dvomim...), tko da naj bo 35, brez popustov. Nevem od kje ti "zagotovo ni niti blizu 36 jurjem". In še enkrat, obe ceni sta brez popustov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po dec 21, 2009 9:05 pm

Daedalus je napisal/-a:In Daedalus je še enkrat postal, tokrat s spiskom opreme (in izbiral sem med "manj luksuzno", torej, najbolj simpl navigacija, najcenejša platišča itd.) -> 36 jurjev. Recimo, da sm kkšno stvar preveč izbral (čeprov mal dvomim...), tko da naj bo 35, brez popustov. Nevem od kje ti "zagotovo ni niti blizu 36 jurjem". In še enkrat, obe ceni sta brez popustov.

Meni ni jasno tole:

Golf HL 2.0 TDI

Dizel / 103 kW/140 KM / Menjalnik DSG / 4-vrata
Dovoljena skupna masa: 1930 kg Nosilnost: odvisno od nadgradnj
cc.alt.lbh: ni podatka/ni podatka/ni podatka
Uradno izmerjena poraba goriva: 5.4l/100km
Emisija ogljikovega dioksida (CO2): 142g/km

Bruto cena
EUR 25.741,93

Golf HL 2.0 TDI

Bruto cena
EUR 26.107,48

Brezveze da se prerekamo zaradi cene, ker se ne bomo nikoli uskladili. Pa še off-topic delamo.

Tko, da brez zamere :pivo

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Po dec 21, 2009 10:21 pm

peroRS je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:In Daedalus je še enkrat postal, tokrat s spiskom opreme (in izbiral sem med "manj luksuzno", torej, najbolj simpl navigacija, najcenejša platišča itd.) -> 36 jurjev. Recimo, da sm kkšno stvar preveč izbral (čeprov mal dvomim...), tko da naj bo 35, brez popustov. Nevem od kje ti "zagotovo ni niti blizu 36 jurjem". In še enkrat, obe ceni sta brez popustov.

Meni ni jasno tole:

Golf HL 2.0 TDI

Uradno izmerjena poraba goriva: 5.4l/100km
Emisija ogljikovega dioksida (CO2): 142g/km

Bruto cena
EUR 25.741,93

Golf HL 2.0 TDI

Bruto cena
EUR 26.107,48

Brezveze da se prerekamo zaradi cene, ker se ne bomo nikoli uskladili. Pa še off-topic delamo.

Tko, da brez zamere :pivo

Glede prerekanja se strinjam. ;)
Glede teh dveh cen pa ne vem...pa tudi, če je prva veljavna, je cena še vedno 35k € :-P

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po dec 21, 2009 10:24 pm

Daedalus je napisal/-a:Glede te cene...če prav razumem je to cena osnovnega modela...na vw.si strani.

Mislil sem, če sva vzela isti osnovni model, odkod razlika 400€?! :?:

EDIT: sem šel spet pogledat pa je spet drugačna osnovna cena, pa ko sem šel seštevat sem dodal samo navigacijo, nastavljivo podvozje in parkirne senzorje (se pravi niti polovico opreme ki sem jo dodal v prejšnjem postu, kjer sem dobil ceno 34.000) pa se je cena dvignila skoraj za 10.000€ :shock: :shock: :shock: :shock:
NO COMENT!!!
Zdaj pa al pri njih nekaj ne štima al kaj....nič mi ni več jasno. :roll:

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Po dec 21, 2009 11:24 pm

Daedalus je napisal/-a:Kokr js vem, konfigurator na vw.si sam poskrbi, da se ena in ista oprema ne ponavlja.

V teoriji da, v praksi ti pa iz prve roke povem, da temu žal ni tako in je v konfiguratorju cel kup napak...in najboljše bi bilo, da bi ga fantje na Porscheju začasno kar izklopili! :roll: Referenca za pravilne opise in kombinacije je aktualni cenik v .pdf formatu:

Cenik Golf

Če mi ne verjameš, lahko opise in pravilne kombinacije preveriš na nemškem konfiguratorju (kjer pa vse deluje v piko)! ;)

Daedalus je napisal/-a:Ja...pri tej konkretni stopnji opremljenosti je ta razlika, brez popustov, ameriško-debelih 5 jurjev.

No sedaj se pa dotaknimo teh tvojih famoznih 5.000 EUR razlike...

1.) Za primerjavo bom vzel spodnjo testno Astro, kjer imaš lepo naveden spisek dodatne opreme in končno ceno vozila:

SIOL - Opel astra 2,0 CDTI avt.

Končna cena testnega vozila: 30.475 EUR

2.) Spodaj sem postavko za postavko za Golfa navedel primerljivo opremo:

- Golf 2.0 TDI (140 KM) Highline + DSG6 = 24.501 EUR
- parkirni senzorji ParkPilot (spredaj / zadaj) = 543 EUR
- kovinska / biserna barva = 468 EUR
- avtomatska klimatska naprava Climatronic = 203 EUR
- senzor za dež in samozatemnitveno ogledalo = 203 EUR
- naprava za prostoročno telefoniranje = 549 EUR
- športni paket Vancouver (18-col / zatemnjena stekla / senzor tlaka) = 818 EUR
- nastavljivo podvozje DCC = 919 EUR
- navigacija RNS 310 z zaslonom na dotik / SD spominska kartica = 500 EUR
- štiri vrata (elektrika zadaj že vključena) = 892 EUR
- usnjeno oblazinjenje Vienna (ogrevani sedeži že vključeni) = 2219 EUR
- Bi-Xenon (pranje in ogrevanje šob že vključeno) = 1511 EUR

Končna cena vozila: 33.326 EUR

Kot vidiš je razlika po ceniku za primerljivo opremljena avtomobila slabih 3.000 EUR...pri osnovnejših (in bolj masovnih različicah) je ta razlika še bistveno manjša! ;) Zakaj si ti v primerjavo dal spodnje opcije, ki jih testna Astra ni imela oziroma niso primerljive, najbrž veš samo ti?! :roll:

- alarmna naprava = 292 EUR
- električno nastavljiv voznikov sedež = 402 EUR
- električno poklopni zunanji ogledali = 362 EUR
- multimedijski priključek MEDIA-IN = 164 EUR
- radijsko navigacijski sistem RNS 510 = 1901 EUR
- stranski zračni blazini zadaj = 309 EUR
- tipke za prestavljanje na volanu = 61 EUR
- zimski paket = 456 EUR

In če mi še vedno ne verjameš, ti lahko za vsako opcijo posebej utemeljeno napišem, zakaj ni primerljiva oziroma zakaj je ne potrebuješ izbrati (ker je že vključena v določeno drugo opcijo)...in glede na to, da se s tem poklicno ukvarjam, mi lahko na besedo verjameš, da me na tem področju enostavno ne moreš peljati žejnega čez vodo! ;)

peroRS je napisal/-a:Zdaj pa al pri njih nekaj ne štima al kaj....nič mi ni več jasno. :roll:

Seveda ti ne štima, ker prihaja do preskoka DMV-ja, ki se obračunava glede na tovarniško fakturo vozila...več opreme dodaš na avto, v višji davčni razred padeš! :roll:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po dec 21, 2009 11:40 pm

Tattoo- je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:Zdaj pa al pri njih nekaj ne štima al kaj....nič mi ni več jasno. :roll:

Seveda ti ne štima, ker prihaja do preskoka DMV-ja, ki se obračunava glede na tovarniško fakturo vozila...več opreme dodaš na avto, v višji davčni razred padeš! :roll:

Če pa še enkrat prebereš kaj sem napisal:
1)osnovne cene smo dobili 3 različne
2)pri ENAKI dodatni opremi sta se pojavili 2 različni končni ceni

Gre se verjetno zato, kar si tudi sam napisal, da konfigurator ne deluje pravilno. Glede DMV tud sam vem, da preskoči.

Pač vzet bi blo treba PDF cenik pri obeh (Astra ga še nima) pa potem primerjat cene in opremo.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To dec 22, 2009 12:24 am

ker ne poznam najbolj stvari pri VW-ju, zakaj se DVD 800 Navi (ki je top pri astri, pa tud insignii) primerja z RNS 310 in ne npr. RNS 510? Kaj ima npr. slednji več napram RNS 310 in seveda DVD800 Navi?
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 22, 2009 1:00 am

IcEm4n je napisal/-a:ker ne poznam najbolj stvari pri VW-ju, zakaj se DVD 800 Navi (ki je top pri astri, pa tud insignii) primerja z RNS 310 in ne npr. RNS 510? Kaj ima npr. slednji več napram RNS 310 in seveda DVD800 Navi?

Jaz sem v svoji primerjavi na Golfa dodal tudi RNS 510, pa @Daedalus vidim da je tudi, @Tattoo je pa vzel RNS 310, ki je sicer zelo dober, pa cenejši od prvega, samo mislim, da sta naslednja dva bolj primerljiva med sabo (zaradi že vključenega zvočnega sistema pri obeh), samo vseeno mislim, da je pri VW-ju malo boljša navigacija, cena je pa praktično enaka pri obeh:

DVD800 Navi pri Insignii 1850€:
DVD 800 Navi. Ta vrhunski navigacijski sistem
zadnje generacije je opremljen s 7-palčnim
barvnim zaslonom, ki omogoča tlorisni prikaz
zemljevidov v 3D načinu. DVD vsebuje podrobne
informacije za več kot 30 evropskih držav.
Na voljo je tudi celovit potovalni vodnik, vse
podatke pa lahko za hiter dostop shranite
v notranjem pomnilniku flash s kapaciteto 2 GB.
Sistem samodejno prikaže obvestila TMC
o morebitnih zastojih v prometu in obvozih, ki
jih lahko kadarkoli vključite v načrtovanje
poti. Predvajalnik s 4 x 20 W, 7 vrhunskih zvočnikov,
priključek za dodatno opremo in USB
priključek, ki omogočata priklop dodatnih
naprav.

RNS 510 MP3 pri Golfu 1.901,48€:
- 4 x 20W
- 8 zvočnikov
- večbarvni zaslon TFT občutljiv na dotik
- DVD-predvajalnik za predvajanje video DVD-plošč (slika samo, ko vozilo miruje)
- predvajanje audio CD-plošč tudi med aktivnim vodenjem do cilja
- akustični navigacijski napotki
- optični navigacijski napotki na zaslonu večfunkcijskega prikazovalnika
- možnost izbire med 2D- in 3D-prikazom avtokart (ptičja perspektiva)
- trdi disk s prostorom 40 GB za shranjevanje navigacijskih podatkov in CD / DVD-plošč
- multimedijski priključek AUX-IN
- reža za spominsko kartico SD
- možnost delitve zaslona za vzporedni prikaz avtokarte in dodatnih informacij
(Navigacijski DVD za Zahodno Evropo (7RT) ali za Vzhodno Evropo (7RK))

Podatke sem vzel iz uradnih cenikov in katalogov.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To dec 22, 2009 2:03 am

Če se komu da, naj izračuna še ceni Insignie z istim motorjem in opremo. Me prav zanima, koliko razlike je.

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp To dec 22, 2009 9:39 am

Tattoo- je napisal/-a:Opel astra 2,0 CDTI avt.
Končna cena testnega vozila: 30.475 EUR

Golf 2.0 TDI (140 KM) Highline DSG6
Končna cena vozila: 33.326 EUR

Kot vidiš je razlika po ceniku za primerljivo opremljena avtomobila slabih 3.000 EUR...pri osnovnejših (in bolj masovnih različicah) je ta razlika še bistveno manjša! ;)

Glede navigacije si se zmotil, ker sta samo DVD 800 NAVI in RNS 510 primerljivi in nobena druga. CD 500 NAVI je pa primerljiva z RNS 310.

Tako, da je potrebno pri Golfu prišteti še razliko 1300€ in je končna cena Golfa 34.600€ in nanese 4.100€ razlike.

DVD 800 NAVI je samo 180€ dražja od CD 500 NAVI tako, da pri tem ni kaj za razmišljat.
DVD 800 NAVI ima še več kot 100.000 turističnih informacij o cenah vstopnic za ogled gradov...

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp To dec 22, 2009 9:59 am

Opel Insignia 2,0 CDTI 160KM COSMO avt.

- parkirni senzorji ParkPilot (spredaj / zadaj)
- kovinska / biserna barva
- dvojna avtomatska klimatska naprava
- senzor za dež in samozatemnitveno ogledalo
- naprava za prostoročno telefoniranje
- 18-col alu platišča
- nastavljivo podvozje DCC
- navigacija DVD 800 NAVI
- štiri vrata (elektrika zadaj že vključena)
- usnjeno oblazinjenje (ogrevani sedeži že vključeni)
- Bi-Xenon (pranje in ogrevanje šob že vključeno)

To vse sem vštel v končno ceno, ki pride 36.250€. Ima tudi zvočni paket Infinity.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To dec 22, 2009 11:20 am

lukp je napisal/-a:Glede navigacije si se zmotil, ker sta samo DVD 800 NAVI in RNS 510 primerljivi in nobena druga. CD 500 NAVI je pa primerljiva z RNS 310.

Mogoče...ampak po mojem mnenju sta RNS 310 in DVD 800 Navi primerljivi zaradi sledečih lastnosti:

RNS 310 ima sledeče funkcije:
- velik barvni zaslon občutljiv na dotik
- multimedijski priključek AUX-IN za priklop USB / iPod
- reža za SD kartico na katero lahko posnameš glasbo / navigacijske karte (do 32 GB)
- Bluetooth Audio (predvajanje audio datotek iz mobitela preko Bluetooth povezave direktno na radio)
- Tlorisni prikaz zemljevidov v 3D načinu
- Dinamično vodenje do cilja s prometnimi obvestili TMC (opozarjanje na zastoje in obvoze)
- Izhodna moč 4 x 20 W
- 8 zvočnikov

RNS 510 ima pa glede na RNS 310 med drugim tudi sledeče:
- vgrajen 40 GB trdi disk na katerega lahko posnameš navigacijske karte / filme / glasbo
- DVD predvajalnik za ogled filmov
- glasovno upravljanje radia in navigacije
- možnost slikovne navigacije, kjer navigacija prepozna sliko in te na podlagi tega vodi do cilja

In večino od zgoraj naštetega DVD 800 Navi v Astri pač nima...

lukp je napisal/-a:DVD 800 NAVI ima še več kot 100.000 turističnih informacij o cenah vstopnic za ogled gradov...

To imajo tudi že praktično vse (tovarniške) navigacije...konkretno za VW vem, da so notri vsa letališča / bencinski servisi / bolnice / lekarne / itd. in tudi cel kup hotelov / restavracij / muzejev / galerij in ostalih turističnih znamenitosti! ;)

EDIT: In če se malo vrnemo na sam naslov teme...ena zanimiva primerjava cen glede na prejšnjo generacijo:
Slika
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc To dec 22, 2009 11:56 am

o.k. najprej iz katerega trga so tele cene. In drugic kje za vraga so nasli pri prejsnji generacijo 1.4 turbo bencinarja, 2.0td s 160KM?

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus To dec 22, 2009 12:00 pm

@Tattoo - Aha...se posipam s pepelom. Glede cene Astre sem mislil da je 29.385€, kot je napisano na 27. strani...zna bit, da so na siol.net popravli ceno, zaradi takšnega ali drugačnega razloga.

Vendar na tvojem spisku opreme še vedno manjkajo stvari, kot so "inteligentni" žarometi, hitro električno ogrevanje vozila (za to nisem siguren, morda je pri Golfu serijsko ali pri kateri od naštetih oprem vključeno?) in ogrevan volan, kar gre teoretično Astri v prid kakšnih 900-1000€ pomojem. In tudi DVD 800 ima kot kaže USB priključek, kar pomeni, da si pri Golfu prištejemo še 160€ za MEDIA-IN adapter USB.

In spisek opreme na siolovem linku tudi ni dovolj podroben, in bi se našlo pri podrobnejšem opisu še kakšno malenkost.

Tko, da če potegnem črto, če upoštevam tistih 1000€+ v prid Astri, je trenutna realna razlika 4000€. In če dodamo še mojo prvotno zmoto je tu že 5000€. :lol: Na debelih 5000€ pa sem pač prišel, ker sem sklepal, da je RNS 510=DVD 800, pa alarm, zimski paket (pa konfigurator me je tudi mal zajebaval kot kaže :lol: ) sem mislil da so tudi pri astri (premalo podroben spisek opreme/mislil, da je serijsko itd.).

Da se ne boste robantili, da jih iz trte zvijam. :)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To dec 22, 2009 12:21 pm

Tattoo-, tole z razpredelnico ne bo držalo, da je primerjava s prejšnjo generacijo (kot je že ggorenc pred mano rekel). Ker je mal nelogično, da bi bil pri Astri H omenjen 1.4 Turbo, navaden 1.6 16V in 1.6 Turbo pa piše new.
Slika

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp To dec 22, 2009 3:20 pm

IcEm4n je napisal/-a:Tattoo-, tole z razpredelnico ne bo držalo, da je primerjava s prejšnjo generacijo (kot je že ggorenc pred mano rekel). Ker je mal nelogično, da bi bil pri Astri H omenjen 1.4 Turbo, navaden 1.6 16V in 1.6 Turbo pa piše new.

Pri prejšni generaciji je bil 1.8 140KM in ga primerjajo z 1.4 Turbo.

TATTOO

DVD 800 NAVI je primerljiv samo z RNS 510, ker imata oba DVD-predvajalnika. CD 500 NAVI in RNS 310 pa imata CD-predvajalnika. In to sta glavni razliki, po katerem jih primerjamo. Kar si prej omenil bencinski servisi, hoteli, znamenitosti,... so POI točke. Kar sem pa jaz omenil so pa še podrobnejše informacije npr. cene raznih vstopnic. Če se ne motim ima slikovno navigacijo tudi DVD 800.

voznik5
Novinec

Napisal/-a voznik5 Če dec 24, 2009 2:18 pm

evo cenik
http://www.avto.info/Obvestila/Opel-Pre ... s3o6r3fc67

zgornji ceni odšteješ 2000€-2500€ (cena s cenika je napihnjena in ne gre za popust, temveč za marketinško potezo) in dobiš realno ceno. sam pa pričakujem v januarju še nižje cene. oz višje "popuste"

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če dec 24, 2009 4:02 pm

Zanimivo, da je razlika v ceni med 1.4 in 1.6 samo 200€, med 1.6 in 1.4Turbo pa cca 1000€. Tako, da te pride osnovna 1.4turbo nekaj čez 15k€, kar je zelo ugodno.
Danes sem si jo ogledal od blizu in bo v naslednjem letu definitivno v mojem ožjem izboru, res svaka jim čast.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov