Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 06, 2012 10:32 am

peroRS je napisal/-a:"Mi na team VW" ???
Mene ne štej med VW-jevce, ker nisem del njih in tudi nočem biti.

Zdaj se pa vprašaj kdo je kle zagriženec. :lol:

Saj mene je očitno tudi porinil med team VW, kjer sem sicer prijavljen in parkrat na leto kaj pogledam, nimam pa dobesedno niti ene objave! :D

@Marek_: Gotof si! :lol:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če dec 06, 2012 10:49 am

@peroRS Veš kaj je najbolj smešno, da sem našel tvoj komentar iz teme 1.2tsi :cry
Citiram "

PeroRS je napisal/-a:
lukp je napisal/-a:
Izmerili so mu tudi moč motorja in odkrili, da ima 122KM in ne 105KM, 90KM ima 96KM in 105KM ima 108KM.

Jaz sem tud v eni drugi temi o tem govoril, pa dal zraven slikco od grafa (merjeno na valjih) od Škode Superb 1.8TSI (118kW), da dejansko na gredi motor proizvaja 180KM.

Sam itak noben ne verjame

"

Prilimal si pa graf http://shrani.najdi.si/?o/yP/7qam7YJ/su ... tsirsr.jpg

Seveda si našel graf, ki ti odgovarja. Torej takrat si trdil, da imajo tsiji več kot navaja proizvajalec in to podkoval z grafom, zdaj trdiš da ni res?
Kakšna je tvoja končna odločitev?

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če dec 06, 2012 11:23 am

1) najprej poglej koga citiraš:
lukp je napisal/-a:
Izmerili so mu tudi moč motorja in odkrili, da ima 122KM in ne 105KM, 90KM ima 96KM in 105KM ima 108KM.

2) Nisem rekel, da VSI TSI-ji proizvedejo več moči (to je tvoja trditev), ampak da je 1.8TSI na valjih proizvedel slabih 180KM, na gredi. .
Je pa to bolj kot ne eden redkih primerov.

Pri 160KM verjamem, da je lahko "viška" 15 konjev, ti pa trdiš, da ima 105 konjski motor 20 konjev več kot tovarniško :lol:

Vidim zelo rad posplošuješ.
Podobno kot tisti iz druge teme, ki je čipal Insignio in so mu izmerili 550Nm navora na 2.0 dizlu :lol:

Je pa tako na tem forumu. Če zagovarjaš VW si zagriženec, če ga pa kritiziraš si pa tudi zagriženec :mrgreen:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 06, 2012 11:35 am

Btw sem pa za primerljive motorje od VAG-a "preventivno" preveril grafe ko smo začeli s to debato in nisem zasledil omembe vrednih odstopanj pri 1.4 TSI 170 KM, 1.4 TSI 160 KM, 1.8 TSI 180 KM... preverjal sem tudi meritve 0-100 km/h pri VAG-u in Kii, pa ne najdem druge razlage, kot da enostavno ne znajo optimalno prenest moči/navora na cesto. Zavarovat je pa še vedno treba te konje. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Če dec 06, 2012 3:06 pm

Ali ni bila pred nekaj leti Mazda kaznovana v ZDA, ker je navajala pri modelu MX-5 nižjo moč od dejanske? In to višjo, ne pa nižjo! Težko verjamem, da so v EU dovoljena takšna odstopanja navzgor, kot pravijo eni za VW.
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če dec 06, 2012 3:47 pm

@peroRS:
V tvojem komentarju si dal jasno vedet, da soglašaš s lukpom o tem, da pri VAGu odstopa konjenica TSIjev in si podal še svoj primer. Bil si pa ves nesrečen ker ti nihče ne verjame. Zdaj, ko si ostale oz. MENE prepričal, da res odstopajo, pa se kar vlečeš ven, ko imaš priložnost popljuvati ostale znamke?
Zdaj sem pa jaz neumen ker sem sploh pomislil, da ima 1.2tsi 120KM? V temi, poveličevanja VAG tehnike se temu nisi upiral...
Drugače, pa upam, da bom imel priložnost zapeljati ibizo kam na dyno, da vidimo, če je res 106KM...

Prvi test prototipa
http://www.autocar.co.uk/car-review/kia ... proceed-gt

Volan še vedno ni takšen kot bi moral bit, morda pa bodo še zadevo rešili. Podvozje in motor hvalijo, a je preglasen. Cena piše £23,000, spodaj pa pravijo, da če bo cena prava bo tudi tržišče, tako da je verjetno samo informativna ocena autocara. Vsaj upam :roll:

PS Tudi korejci sami pravijo, da GT ni namenjen konkurirati GTIju ali STju. Prihod bolj strupenih različic niso zanikali, ampak čakajo na rezultate GTja.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če dec 06, 2012 4:10 pm

Marek_ je napisal/-a:

Drugače, pa upam, da bom imel priložnost zapeljati ibizo kam na dyno, da vidimo, če je res 106KM...

vsi valji, ki jih premorejo Slo tunerji NISO točni; zdaj, zakaj je temu tako je to namerno ali ne, v to se ne spuščam,(svojo razlago mam in verjamem, da je 99,9 točna) definitivno se je pa začelo s tem golfom 1.2 češ kao 120 in več konjev., pa kao blokado pri 190 in ne vem kaj še vse ne :lol: .........ja, malo morgen...

Pri Korejcih in Japoncih(sploh korejcih) je catch v tem, da tovarniške meritve izvajajo na drug način(verjetno vsi vemo, da se lahko moč notorja meri na tak ali frugačen način(gred/kolo, z elektrčnimi dodatki ali brez nekaj tudi zaradi porabe in nedolgo nazaj je zaradi zavajanja dobil Hyundai kazen))
Samo en primer dam po specifikacijah tovarne dva dokaj primerljiva avta Hyundai i.30 bencinc atmosferc 1.6 126KM 11,5 pospešek in 192km/h, naspram Audiju A3 s še starim atmosfercem 8 ventilskim 1.6 101KM - osupljiv podatek; 10,5 do 100 in 191 km/h :arrow: Kje je Hyundajevi(ali Kiinih) 25 konjev :?:

Še primer Mazde 6 s 163 konji dizel, in to celo 2,2 naspram A4 2.0 143KM: 212 Mazda, 216 Audi.........halo, 23 konjev, teža podobna, poraba pri Mazdi višja(relativna stvar)...........in ne mi zdej rečt, da ma Audi 165 konjev :!: :?: mogoče bi na valjih pokazalo tam cca 155, ampak to zopet zaradi tega, da je kako po čipanju prikazan večji prirastek....

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Če dec 06, 2012 4:40 pm

sašo5 je napisal/-a:
Marek_ je napisal/-a:

vsi valji, ki jih premorejo Slo tunerji NISO točni; zdaj, zakaj je temu tako je to namerno ali ne, v to se ne spuščam,(svojo razlago mam in verjamem, da je 99,9 točna) definitivno se je pa začelo s tem golfom 1.2 češ kao 120 in več konjev., pa kao blokado pri 190 in ne vem kaj še vse ne :lol: .........ja, malo morgen...

Pri Korejcih in Japoncih(sploh korejcih) je catch v tem, da tovarniške meritve izvajajo na drug način(verjetno vsi vemo, da se lahko moč notorja meri na tak ali frugačen način(gred/kolo, z elektrčnimi dodatki ali brez nekaj tudi zaradi porabe in nedolgo nazaj je zaradi zavajanja dobil Hyundai kazen))
Samo en primer dam po specifikacijah tovarne dva dokaj primerljiva avta Hyundai i.30 bencinc atmosferc 1.6 126KM 11,5 pospešek in 192km/h, naspram Audiju A3 s še starim atmosfercem 8 ventilskim 1.6 101KM - osupljiv podatek; 10,5 do 100 in 191 km/h :arrow: Kje je Hyundajevi(ali Kiinih) 25 konjev :?:

Še primer Mazde 6 s 163 konji dizel, in to celo 2,2 naspram A4 2.0 143KM: 212 Mazda, 216 Audi.........halo, 23 konjev, teža podobna, poraba pri Mazdi višja(relativna stvar)...........in ne mi zdej rečt, da ma Audi 165 konjev :!: :?: mogoče bi na valjih pokazalo tam cca 155, ampak to zopet zaradi tega, da je kako po čipanju prikazan večji prirastek....

Blokado dejansko ima, vsaj polo, za golfa ne vem. Koliko konjev dejansko ima ne vem, niti me ne zanima, vem da do 100 potegne k p*****a, naprej ga zmanjka, pije pa k žolna...ampak omejitev na 190 ima.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če dec 06, 2012 6:08 pm

@sašo5 Ne vem kje je razlog za odstopanje v nazivni konjenici proizvajalcev, ampak so.

Sicer, pa sem že na prejšnji strani povedal, da VAG zna KM bolje izkoristiti, "Vsekakor, pa je golf kar se tiče performanc eden boljših. Kia je morda na nivoju Opla", ampak nekateri se želijo kregati... in mi dokazati stvari, ki sem jih že povedal oz. napisal...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če dec 06, 2012 6:34 pm

kia/hyundai fani ste ratal še hujši kot (nekoč) fauvejevci :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 06, 2012 6:40 pm

Marek_ je napisal/-a:@sašo5 Ne vem kje je razlog za odstopanje v nazivni konjenici proizvajalcev, ampak so.

Sicer, pa sem že na prejšnji strani povedal, da VAG zna KM bolje izkoristiti, "Vsekakor, pa je golf kar se tiče performanc eden boljših. Kia je morda na nivoju Opla", ampak nekateri se želijo kregati... in mi dokazati stvari, ki sem jih že povedal oz. napisal...

Ubogi revček ;) Napisal si, da za podoben denar ne dobiš tako zmogljivega konkurenta - ni res. Posplošil si, da imajo kar vsi VAG motorji (precej) več konjev kot na papirju - ni res (pri teh, ki sem jih podal kot referenco). "Nekatere" si kar okronal za aktivne člane team VW - plod tvoje domišljije. Zdaj me pa res zanima, zakaj smo ti vsi ostali krivi, da si večkrat brcnil v temo in izkrivljal dejstva! ;)

P.S.: Si prebral komentarje pod testom prototipa? :lol:
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 06, 2012 7:02 pm

Voti je napisal/-a:Veloster 1.6 T-GDI 186KM 265 Nm / 1.500 - 4.500 U/min, 6.9s do 100km/h (7,7s avtomatik)

Pa od kod vi vlečete te podatke?? Na uradni strani piše za 186 KM verzijo 8.4s za ročnega in 8.1s za avtomatika. Najhitrejši je 204 KM avtomatik s 7.4s.

http://worldwide.hyundai.com/WW/Showroo ... index.html
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če dec 06, 2012 7:07 pm

Marek_ je napisal/-a:@peroRS:
V tvojem komentarju si dal jasno vedet, da soglašaš s lukpom o tem, da pri VAGu odstopa konjenica TSIjev in si podal še svoj primer. Bil si pa ves nesrečen ker ti nihče ne verjame. Zdaj, ko si ostale oz. MENE prepričal, da res odstopajo, pa se kar vlečeš ven, ko imaš priložnost popljuvati ostale znamke?
Zdaj sem pa jaz neumen ker sem sploh pomislil, da ima 1.2tsi 120KM? V temi, poveličevanja VAG tehnike se temu nisi upiral...

Sam ti pa znaš delati zaključke, res vsaka čast :D Ves sem bil nesrečen :DDD :rofl

Sploh glede:
ko imaš priložnost popljuvati ostale znamke?

:shock: :shock:

Zanimivo, ko bo berem svojih par prispevkov na zadnjih straneh se mi zdi da pljuvam po VW-ju in branim druge znamke :mrgreen:
Če smo konkretni si ti pljuval po Renault-jevem TCE-ju, da se kao "ne more primerjavi s VW-jevim TSI-jem".
Jaz sem ti pa dokazal nasprotno, da je popolnoma enakovreden.

Ne vem kdo potem pljuva po drugih znamkah :lol:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 06, 2012 7:27 pm

Voti je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
Voti je napisal/-a:Veloster 1.6 T-GDI 186KM 265 Nm / 1.500 - 4.500 U/min, 6.9s do 100km/h (7,7s avtomatik)

Pa od kod vi vlečete te podatke?? Na uradni strani piše za 186 KM verzijo 8.4s za ročnega in 8.1s za avtomatika. Najhitrejši je 204 KM avtomatik s 7.4s.

http://worldwide.hyundai.com/WW/Showroo ... index.html

podatki so iz http://hyundai.at/Home/Veloster.aspx

http://www.hyundai.de/downloads/veloste ... eDaten.pdf

Avstrijci ga malo biksajo! :D
Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če dec 06, 2012 8:53 pm

@~toMmy~: Kdo je dokazal, da ni res? Grafe znam iskat tudi jaz. In sem še vedno prepričan, da imajo VSI VAG motoji več konjev kot jih napišejo. Noben tvoj graf me ne bo prepričal v nasprotno. Še vedno sem prepričan, da ima 1.2 več kot 120KM in verjamem grafom 122, 123...
Drugače pa ti res pričakuješ, da bo GT 19k? Glede tega, da je med velosterjem gdi in turbom med 1400€ in dobrimi 2000€ razlike z enako ali podobno opremo se mi zdi nekako logično, da bi takšna razlika morala veljati za ceeda-ceeda GT, ni rečeno, bi pa bilo logično. Če rečeva, da bo pri ceedu iz nekaterih razlogov razlike za 3k, bi to naneslo pri opremi kot je npr. EX Style na 18k s športno notranjostjo in zunanjostjo seveda. Focus 19, Megane GT mislim, da je kar čez 20(v akciji), Leon 1.8 FR pa verjamem, da bo krepko čez 20. Zaključek še vedno mislim, da bo ceed gt edini, ki bo v tem razredu za tak denar ponujal 7,9s, če pa bo v povezavi samo s top opremo bo pa velika napaka korejcev, bo pa po mojem mnenju edini kompaktnež, ki bo za takšno ceno in opremo ponujal 7,9s.

Drugače pa nimam tehtnega razloga zakaj sem te dal med teamce, edino neumnega, zato se opravičujem. Za vse ostalo pa me nisi prepričal.

P.S. Ravno o temu govorimo...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 06, 2012 10:06 pm

Noben moj graf? A sem sploh kakšnega prilimal? Podatke sem iskal naključno in niti malo selektivno in nisem našel razloga, da bi verjel, da imajo ti 160-180 KM TSI-ji "viška" konjev.

http://www.youtube.com/watch?v=A5fM96rilvk
http://www.youtube.com/watch?v=VBMS36OKwGM
http://www.goapr.com/products/turbo_tra ... i_k04.html
http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=739
http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=446
http://www.rri.se/popup/performancegrap ... artsID=605
http://www.supersprint.com/en/prod-p-71 ... 280BA.aspx
http://uk-mkivs.net/forums/p/345992/3138843.aspx

Kar se cene tiče, bi jaz počakal uradne podatke, ker zelo dvomim, da bo začetna pod 18k €. Sicer si pa sam govoril, da teh par stotink ni pomembnih, torej je dovolj že 8.2s, kolikor potrebuje do 100 novi Leon 1.4 TSI 140 KM :mrgreen: =P
Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če dec 06, 2012 11:23 pm

~toMmy~: To je pa res :] Tudi razlika v ceni med 122 in 140 opažam, da je zelo majhna od 600-700€(de, es, at), v tem primeru bo Leon zmagovalec...

ampak ceed "bo" še vedno najcenejši s 7,9s :___o

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Pe dec 07, 2012 8:56 am

ampak ceed "bo" še vedno najcenejši s 7,9s

Pa je to res edini razlog za nakup? Kaj pa lepota, udobje, vozne lastnosti =P
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe dec 07, 2012 9:08 am

Veronika.borghesi je napisal/-a: Kaj pa lepota, udobje, vozne lastnosti =P

a to velja za Kio, al zate? :lol:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe dec 07, 2012 10:54 am

@Veronika.borghesi: Meni je leon FR všeč in udobje je zadnja lastnost, ki mi pride na pamet pri takšnem avtu... Za GTja pa je možno, da se pod masko skriva neudobna spaka :?
Drugače pa sem mislil zmagovalec v razmerju zmogljivosti+športnost/cene v tem razredu, seveda ima ceed tudi svoje pluse, se pa bojim, da bo precej bolj žejen kot Leon, kar ima tudi velik pomen, tudi pri meni.

Drugače pa me trenutno najbolj zanima o GTju, kako se vozi skozi ovinke v teh recaro sedeži. :vrum
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov