Joie de vivre! je napisal/-a: Citroën C6 je najbolj pogumen poskus zadnjega časa, celostno skladen avto, v primerjavi s špehato in posiljeno Thesis pravi šanson na kolesih, pa njegova prodaja vseeno dosega butične številke.
Za moj okus je tudi Lancia Thesis pravi šanson na kolesih

Drugače jo pa nerad primerjam s C6 v smislu boljše/slabše, ker gre pač pri Lancii za pristno italjansko klasiko. Oba avta tako Thesis kot C6 sta mi bila všeč že kot sama koncepta: C6 lignage in Dialogos; ko sem ju videl sem samo

Zame popoln ideal.
Navsezadnje je pa še ena od idej za Lancio Thesis bila nadvse Citroënovska:

...kot bi bila tale skica ena zgodnjih zamisli za novega C6
Joie de vivre! je napisal/-a:PSA bi moral biti pred svetom, ne pa za njim. V naslednjem 607 bi lahko denimo ponudil serijski hibridni V6 dizel in vsi bi govorili o njem, to novost bi na veliko oglaševal pod zvenečo blagovno znamko itd...
Peugeot (PSA) je ena od znamk, ki ima verjetno zelo sposobno vodstvo. Od vseh beremo in smo brali, kako poteka prekonstruiranje oz. je potekalo, o odpuščanju zaposlenih, o zmanjševanju proizvodnje, o nezanimivi ponudbi, ki ne pritegne kupcev, o vegetiranju določenih znamk znotraj koncerna. Kdaj ste nazadnje kaj takega prebrali o PSA?
Njihova sodelovanja z drugimi proizvajalci so izpeljana bolj iznajdljivo, nikoli ne predstavljajo nekega kompromisa, zdijo se iznajdljivi, rdečih številk (če sem dobil prave informacije) Peugeot v preteklosti ni nikoli poznal, imajo precej ugleda, veliko večjega kot italjanski Fiat, navkljub temu, da je moč marsikje prebrati, da kakovost izdelave na komaj kaj višji ravni kot pri italjanskem rivalu. Ko bo čas za hibride bodo imeli pa hibrida že pripravljenega. Sem prepričan. Peljejo svojo pot, prehitevajo le, če se jim izplača.
lp, mm