Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jan 16, 2007 10:23 pm

Mojster Miha je napisal/-a:.....
Za dobrih 50.000 EUR ( "ex" 12 mio SIT) dobiš MB E razred s tehniko, ki je za CITROEN še znanstvena fantastika oz jo lahko samo sanjaš

LP

Ker si očitno zelo obveščen in nadarjen za primerjanje avtomobilov, nam prosim naštej, kaj vse je zate pri MB E tehnika, ki je za Citroen znanstvena fantastika - in tudi obratno, če je kaj. Hkrati lahko še primerjaš realno ceno, torej približno enako opremljena avta. C6 ima (MB E pa nima) v tisti Autobild primerjavi aut. menj., xenon (+ obr. v ovinkih), zadne sedeže el. nastavljive in ogrevane, morda lahko dodaš še airmatic - v pomoč in samo za začetek.
hvala in lp

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To jan 16, 2007 10:37 pm

xandrej je napisal/-a:
Tomcatter je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:Glej velleumnež jaz povem, da si folk kupi avto za 12 mio pa ni važno kaki pol pa ma 2.0 dizl motor ki nikamo ne gre pa kao manj pije... Avto pa skoraj 2 toni... ???? Kaj si naredil?

Malo beri kaj ljudje pišejo pa se pol pizdakaj...

.Ne gre se vsakomur za performanse

Ja gre se zato, da ga vsi sosedi vidijo v mercedesu... Samo zato..

Po večini je tako, pač, ampak če je avto kupljen da služi svojemu prvotnemu namenu je 2.0dizel idealen (udbna varna limuzina za dolge relacije)
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej To jan 16, 2007 10:46 pm

No po resnici bi dal za tak avto 12 mio?

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch To jan 16, 2007 11:06 pm

Tomcatter je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Ponujajo tudi 500-konjske motorje, koliko pa jih prodajo?..

Citroën nikoli ni imel supermočnih limuzin, ampak prej podmotorizirane. 220 konjev je več kot dovolj, 80% E-las, A6 in BMW 5-ic poganjajo motorji do 230 konj.

Ni štos prodaja ampak reklama. V takem avtu je popolnoma zadosti že 150 konjev, oz. še boljše kakih 136 da pade v manjšo klaso registracije... Ljudje ki kupujejo te avte tudi nimajo dnara kolko češ, ker potem take motore nebi ponujali. In glede da je glavna reklama Citroena popusti in "1000eurov za vaš stari avto" to v tem segmentu ne bo pomagalo.

Dejch, 166 mi je všeč, ampak proti nemcem je prav ona dolgočasna. Z njo in pa bodočo 169 je še vedno problem "slabega ugleda" znamke med ljudmi. Če ne zameriš, sem opazil da tudi 159 ni najkvalitetnejša, ampak to je že offT in bluzenje v prazno.

Jah najbol sigurno da ni, ne vem tocn ker je, ampak nekvalitetna tud ni no. A se vsaj to strinjas? :D

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To jan 16, 2007 11:37 pm

Joie de vivre! je napisal/-a: Citroën C6 je najbolj pogumen poskus zadnjega časa, celostno skladen avto, v primerjavi s špehato in posiljeno Thesis pravi šanson na kolesih, pa njegova prodaja vseeno dosega butične številke.

Za moj okus je tudi Lancia Thesis pravi šanson na kolesih :D Drugače jo pa nerad primerjam s C6 v smislu boljše/slabše, ker gre pač pri Lancii za pristno italjansko klasiko. Oba avta tako Thesis kot C6 sta mi bila všeč že kot sama koncepta: C6 lignage in Dialogos; ko sem ju videl sem samo :shock: :shock: :shock: Zame popoln ideal.

Navsezadnje je pa še ena od idej za Lancio Thesis bila nadvse Citroënovska:
Slika...kot bi bila tale skica ena zgodnjih zamisli za novega C6 ;)

Joie de vivre! je napisal/-a:PSA bi moral biti pred svetom, ne pa za njim. V naslednjem 607 bi lahko denimo ponudil serijski hibridni V6 dizel in vsi bi govorili o njem, to novost bi na veliko oglaševal pod zvenečo blagovno znamko itd...

Peugeot (PSA) je ena od znamk, ki ima verjetno zelo sposobno vodstvo. Od vseh beremo in smo brali, kako poteka prekonstruiranje oz. je potekalo, o odpuščanju zaposlenih, o zmanjševanju proizvodnje, o nezanimivi ponudbi, ki ne pritegne kupcev, o vegetiranju določenih znamk znotraj koncerna. Kdaj ste nazadnje kaj takega prebrali o PSA?

Njihova sodelovanja z drugimi proizvajalci so izpeljana bolj iznajdljivo, nikoli ne predstavljajo nekega kompromisa, zdijo se iznajdljivi, rdečih številk (če sem dobil prave informacije) Peugeot v preteklosti ni nikoli poznal, imajo precej ugleda, veliko večjega kot italjanski Fiat, navkljub temu, da je moč marsikje prebrati, da kakovost izdelave na komaj kaj višji ravni kot pri italjanskem rivalu. Ko bo čas za hibride bodo imeli pa hibrida že pripravljenega. Sem prepričan. Peljejo svojo pot, prehitevajo le, če se jim izplača.

lp, mm

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr jan 17, 2007 9:36 am

xandrej je napisal/-a:Ja kupim si avto za 12 mio pa me vsak clio poje ko ga nemorem prehitet...

Ne vem zakaj bi bilo potrebno vedno tekmovat z nekimi malimi petardami, naj se gredo oni ubit nekam drugam. Navsezadnje so kupci raznih Mercov v veliko primerih starejši ljudje, katerim dol visi al prehitijo enga Cliota al ne.
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Sr jan 17, 2007 11:17 am

Ja sigurno... Dam 12 mio pa mam kravo ko nikam ne leti... Dajte ga srat... Če mam 12 mio za avto kupim stroj ne pa kafe mlinček... Moje mnenje... Pa ne gre se za tekmovanja ali kakorkoli...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr jan 17, 2007 11:32 am

Ne. Daš 12 mio, pa maš vrhunsko udoben avto, kvalitetne izdelave, s prijetnimi materiali, barvi po želji,... Pripelješ se ko gospod, spočit, ne pa ves polomljen, s krivo hrbtenico, ker se je pač tovarna odločila šparat na tem, zato da je avto za 200€ cenejši.

Nekaterim hitrost pač ni prednost.
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr jan 17, 2007 11:33 am

Se povsem strinjam s tabo, Nixxon.

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Sr jan 17, 2007 11:46 am

HALO!!! Ne gre se za hitrost vsak avto gre 200 km/h... Eh brezveze... Ja vredu... :roll: :roll: :roll: :roll:

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr jan 17, 2007 12:09 pm

xandrej je napisal/-a:Glej velleumnež jaz povem, da si folk kupi avto za 12 mio pa ni važno kaki pol pa ma 2.0 dizl motor ki nikamo ne gre pa kao manj pije... Avto pa skoraj 2 toni... ???? Kaj si naredil?

Kaj ljudje kupijo za dobrih 50.00 EUR (oz "ex" 12 mio SIT) je čisto njihova stvar in se pri tem nimaš ti čisto kaj "p******t - pač njihova stvar.

Sm pa zapisal v tvojo vednost, da se da za ta denar dobit razred E z zmogjivostim, ki krepko presegajo zmogljivosti (in lastnosti) povprečnega SLO avtomobila in ne neko nepremičnino, kot ti razglašaš.

LP

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr jan 17, 2007 12:45 pm

Včasih so osnovni modeli res bili nepremičnine (MB 200D...), sedaj je situacija povsem drugačna. Osnovni modeli potegnejo v 10-13 sek. do 100, kar je več kot zgledno. Jaz bi imel C6 s štirimi cilindri in avtomatiko in bi me bolil k**** za cel svet.

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Sr jan 17, 2007 1:18 pm

Mojster Miha je napisal/-a:

Kaj ljudje kupijo za dobrih 50.00 EUR (oz "ex" 12 mio SIT) je čisto njihova stvar in se pri tem nimaš ti čisto kaj "p******t - pač njihova stvar.

Sm pa zapisal v tvojo vednost, da se da za ta denar dobit razred E z zmogjivostim, ki krepko presegajo zmogljivosti (in lastnosti) povprečnega SLO avtomobila in ne neko nepremičnino, kot ti razglašaš.

LP

Ti si pamet celega sveta požrl.. :roll: :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr jan 17, 2007 1:57 pm

Ti si se je tudi precej najedel :roll: :roll:

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr jan 17, 2007 2:24 pm

Bodi dovolj gastronomije :P (Če hoče kdo v resnici videti, kako se je pamet, naj pogleda prvi kultni film Petra Jacksona Bad Taste, kjer lahko vidite tudi, kako se je z žličko možgane še živemu hodečemu človeku. Zabave vrh glave - močno priporočam!)

Sicer pa še čakam, da nekateri "mojstri" podkrepijo svoje izjave z argumenti. Če sploh so, seveda...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr jan 17, 2007 3:27 pm

Gre za prestiž. S klasa za 12 mio z 2.0 dizlom je samo hudo zgrešen kompromis.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

xandrej
Poznavalec foruma

Napisal/-a xandrej Sr jan 17, 2007 3:32 pm

Samotar je napisal/-a:Gre za prestiž. S klasa za 12 mio z 2.0 dizlom je samo hudo zgrešen kompromis.

No vsaj nekdo ki ve kaj hočem povedat.... Hvala.

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Sr jan 17, 2007 3:45 pm

Debata je ušla nadzoru :P

Dejstvo je, da C6 ni neka raketa, a morate vsi, ki pljuvate čez motorizacijo, vedeti, da filozofija C6 ni enaka kot pri nemški trojici. Tu gre v prvi vrsti za udobje. Menim, da je okoli 200 konj, kolikor jih zmoreta najmočnejša agregata, čisto dovolj za spodobno vožnjo.
Redko sem videl starejše gospode, ki bi pred semaforji sprobavali kickdown funkcijo avtomatskega menjalnika. In takšne avtomobile kupujejo predvsem starejši gospodje.

Po drugi strani pa gre seveda za prestiž, kot sem pred nekaj posti že napisal. Nemci si z vso silno konjušnico pod motornim pokrovom predvsem dvigujejo ugled in kažejo svojo tehnološko superiornost. Pri nas se tako motorizirane avtomobile redko zasledi.
Če malo bolje pogledamo po oznakah, ki jih nosi nemška trojica na naših cestah, hitro ugotovimo, da je največ dizelskih agregatov ( E220cdi,E280cdi in E320cdi, 525d, 530d in A6 2.0tdi in 3.0 ). Pri bencinskih agregatih se zgodba večinoma tudi zaključi pri šestvaljnih motorjih.

Torej je motorizacija C6 povsem solidna. Da jih ni več na naših cestah je problem predvsem v navezanosti kupcev v tem razredu na nemško trojico.

C6 po mojem mnenju ni slab avto. Navduši z zanimivo obliko in udobnostjo. Edina stvar, ki me ne prepriča je armaturna plošča ( preveč gumbov ).
Zadnjič spremenil [SlasH], dne Sr jan 17, 2007 3:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Let there be rock!

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr jan 17, 2007 3:47 pm

xandrej je napisal/-a:
Samotar je napisal/-a:Gre za prestiž. S klasa za 12 mio z 2.0 dizlom je samo hudo zgrešen kompromis.

No vsaj nekdo ki ve kaj hočem povedat.... Hvala.

Govorimo o razredu E in ne o razredu S- za neuke "buče" še podrobnost agregat 2,0 l dizel ne obstaja ne v razredu E, še manj pa v razredu S.

Pa sm vam lepo reku, da se dejte informirat in podoučit o "zadevi" preden blebetate neumnosti ;)

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr jan 17, 2007 3:50 pm

esem je napisal/-a:Bodi dovolj gastronomije :P (Če hoče kdo v resnici videti, kako se je pamet, naj pogleda prvi kultni film Petra Jacksona Bad Taste, kjer lahko vidite tudi, kako se je z žličko možgane še živemu hodečemu človeku. Zabave vrh glave - močno priporočam!)

Sicer pa še čakam, da nekateri "mojstri" podkrepijo svoje izjave z argumenti. Če sploh so, seveda...

Lenobe ne mislim podpirat - odgovore, kjer je dovolj, da na net-u najdeš spletno stran proizvajalcev oz zastopnikov lahko najdeš sam ;)

LP
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov