Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Po dec 28, 2009 9:04 pm

martin_krpan je napisal/-a:Brat je danes naročil novo Astro. Model 1,4 turbo Sport bele barve.
Dodatna oprema:
-xenon
-gretje sedežev
-električna zadnja stekla
-parkirni senzorji spredaj in zadaj
-CD500 navigacija
-znižano športno podvozje
-18'' alu platišča

Čestitam! Me pa zanima zakaj ni izbral DVD 800 NAVI, ki je samo 180 evrov dražji?

martin_krpan je napisal/-a:Uradna cena znaša cca 22.500 EUR. 2.000 EUR popusta dobijo vsi lastniki Cosmo ali Sport, ki naročijo Premium paket. Bratu so odobrili še 500 EUR popusta.

A tvoj brat vozi Opla? Namreč meni so tudi dali 2500 popust: 2000 (sport in xenon), 300 (ker vozim sedaj Opla) in še 200 (na financiranje).

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po dec 28, 2009 10:10 pm

Ja vozi astro H in je dobil 2.500 EUR popusta kot zvesta stranka. CD500 pa je vzel bolj zaradi barvnega zaslona kot same navigacije. Saj DVD800 nima kakšnih bistvenih prednosti, razen medija in pomnilnika.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr dec 30, 2009 1:16 pm

Sem ravno brskal po spletni strani in je na voljo novi eMagazin z novo Astro

http://www.opel.si/site/campaign/opel_m ... index.html

8)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Aless*
Nov uporabnik

Napisal/-a Aless* Sr dec 30, 2009 1:28 pm

martin_krpan je napisal/-a:Golf ima 122 KM, Astra pa 140. Čeprav so po tovarniških podatkih zmogljivosti podobne.

Me prav zanima koliko ljudi bi izbralo opla over wv... ;) Predraga je glede status opla na trgu za moje pojme..

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr dec 30, 2009 1:56 pm

Aless* je napisal/-a:
martin_krpan je napisal/-a:Golf ima 122 KM, Astra pa 140. Čeprav so po tovarniških podatkih zmogljivosti podobne.

Me prav zanima koliko ljudi bi izbralo opla over wv... ;) Predraga je glede status opla na trgu za moje pojme..

In dokler bojo taki obstajali, bojo vedno znamke iz pred 60 let vedno v ospredju. Jaz na to niti pogledal nebi, morda še kdo na to niti ne gleda. Sploh pa je problem v tem, kaj meni družba, ne lasten okus. Jaz v tem primeru bi vzel astro, pa ne zaradi tega ker mi pač vw ni všeč, ampak zato ker mi je astra lepša. Je pa res, da je zelo drago ratalo vse skup.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr dec 30, 2009 2:00 pm

Za tak denar dobiš že superba oops

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Sr dec 30, 2009 2:09 pm

Kaj ti bo superb če ga ne rabiš. Boljš fajn založen manjši avto kupt.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr dec 30, 2009 2:26 pm

Z novo astro ne bi na golfa niti zdaleč pomislil.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr dec 30, 2009 2:43 pm

danatory je napisal/-a:Kaj ti bo superb če ga ne rabiš. Boljš fajn založen manjši avto kupt.

Točno to...ampak slovenci s(m)o očitno pač mahnjeni na to, kako za čim manj denarja dobiti čim več metrov pločevine (pa čeprav je sploh ne rabiš)! ;)

Ceed je napisal/-a:Z novo astro ne bi na golfa niti zdaleč pomislil.

Kaj če bi enkrat za spremembo take izjave tudi podkrepili s konkretnimi argumenti?! :roll: Pa upam, da ne bo edini argument pač lepša oblika Astre...ker v večini primerov gre samo za brezvezno nabijanje po forumih na podlagi objavljenih slik (konkretnih avtov pa večina niti peljala še ni)!
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr dec 30, 2009 3:27 pm

danatory je napisal/-a:Kaj ti bo superb če ga ne rabiš. Boljš fajn založen manjši avto kupt.

To kaj kdo rab ve vsak zase najbolj. Marsikdo ne rab ne astre al pa golfa pa si jo/ gre kupt. Potem je chevrolet cruze al pa ceed za vse najboljša izbira. Hotu sem sam rečt da je 20 jurjev za eno astro vseeno veliko in da za tak denar dobiš že kaj večjega. Itak pa vsak zase najbolj ve kaj si želi.
Gledam na opel.si pa nikjer ne najdem cenika za astro, a je že kje objavljen sploh?

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Sr dec 30, 2009 3:39 pm

Evo sam imam trenutno cca 1300km prevoženih z njo. Vozil sem pa tudi novga golfa.
Komot lahko rečem, da je nova astra po kvaliteti primerljiva z golfom. Vozi se pa enako dobro. Lahko zatrdim, da se vozi enako dobro tudi kot Insignia če ne celo boljše. Predvsem pa ni opaziti nobenega oglašanja plasitke kot je to opazno pri Insignii. Navdušen sem še vedno nad zvočno izolacijo. Poraba pa pada...
Trenutno po BC se je ustavila pri 6.0l/100 km. Ampak bo še padla, ker kot pravim je avto nov.

Glede udobja med vožnjo pa lahko zatrdim, da je to čisto drug avto. Predvsem so pohvalili udobje zadaj sedeči. ni jih niti malo motilo ko smo se peljali po obupno slabi cesti.

Skratka nad avtomobilom sem navdušen bolj kot nad vsemi do zdaj. Tako, da boljše ne bi mogel dobit. Ostala konkurenca se ne more primerjat z njo. Razen golf s katerim sta pa tam tam...

Pričakoval sem dober avtomobil a ne take konkretne spremembe kot jo je Opel naredil z novo astro.

@ban

kaj bi potem rekel za golfa? V kvaliteti sta pa sedaj izenačena... Definitivno.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr dec 30, 2009 4:08 pm

@Tattoo-
Nalašč nisem hotel povedat zakaj, ker bi pol VWjevci spet ponoreli. Od kar sem jo sprobal, par dni nazaj vidim vse ostale na cesti tako(pa če zamenjamo 407 z astro)

http://www.youtube.com/watch?v=dbOgZJWOA60

Pa ne mislim samo na obliko, ampak komplet vse. To pa, da ima golf 5 ali 10Nm več navora ali 0.2dl manjšo porabo (govorim na pamet) mi visi do Pakistnana.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr dec 30, 2009 4:18 pm

Kar se vožnje tiče je presegla moja že tako visoka pričakovanja.
In tako kot pravi tommzi je kakovost na nivoju, s tem, da je astra veliko bolj prefinjena v notranjosti in deluje premium za razliko od golfa in ostalih.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Sr dec 30, 2009 4:49 pm

Kot prvo, nova Astra mi je zelo simpatičen avtomobilček, strinjam se tudi, da je občutek v bolje opremljenem avtu popolnoma nekaj drugega kot v osnovni izvedenki, ampak kljub vsemu se mi zdi, da je dobrih 20k eur tista zgornja meja do katere je še smiseln nakup avtomobila tega razreda. Da pa bi ob vsej tej množici večjih in boljših avtomobilov dal za Astro 25, 30k.... :ue

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr dec 30, 2009 4:53 pm

tomzzi je napisal/-a:Evo sam imam trenutno cca 1300km prevoženih z njo. Vozil sem pa tudi novga golfa.
Komot lahko rečem, da je nova astra po kvaliteti primerljiva z golfom. Vozi se pa enako dobro. Lahko zatrdim, da se vozi enako dobro tudi kot Insignia če ne celo boljše. Predvsem pa ni opaziti nobenega oglašanja plasitke kot je to opazno pri Insignii. Navdušen sem še vedno nad zvočno izolacijo. Poraba pa pada...
Trenutno po BC se je ustavila pri 6.0l/100 km. Ampak bo še padla, ker kot pravim je avto nov.

Glede udobja med vožnjo pa lahko zatrdim, da je to čisto drug avto. Predvsem so pohvalili udobje zadaj sedeči. ni jih niti malo motilo ko smo se peljali po obupno slabi cesti.

Skratka nad avtomobilom sem navdušen bolj kot nad vsemi do zdaj. Tako, da boljše ne bi mogel dobit. Ostala konkurenca se ne more primerjat z njo. Razen golf s katerim sta pa tam tam...

Pričakoval sem dober avtomobil a ne take konkretne spremembe kot jo je Opel naredil z novo astro.

@ban

kaj bi potem rekel za golfa? V kvaliteti sta pa sedaj izenačena... Definitivno.

Kvaliteto bodo pokazali kilometri in čas.

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Sr dec 30, 2009 5:09 pm

Zdej kaj je vaša meja za avto spodnjga srednjga razreda ni važno, ampak kaj pa večji avto lahko ponudi več razen prostornosti? Tehnologija v manjšem avtu je enaka, vozne lastnosti so v tem primeru gotovo še celo boljše. Torej če kopuješ avto za enega ali dva, lahko tudi za več če imaš manjhne otroke (za na morje obstaja škatla). Avto je bolj primeren za po mestu, sploh pa za parkirišča, kjer superbova rit veselo gleda izza vogala. Ker so pa dandanes mase teh avtomobilo bolj ko ne že take kot pri razredu višje pa tudi varnost ne trpi. Torej zakaj ne več kot 20k€? Jst sam sicer "obožujem" superba. Če bo kdaj šansa(kar dvomim) si ga bom celo privoščil, ampak ne maram izjav ko rečete ah, za ta denar je pa že to pa to pa to... Ne vprašate se pa kaj dobite in kaj rabite.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr dec 30, 2009 5:20 pm

Kle se gre za to, da imajo v današnjem času manjši avti 90% tehnologije, ki je bila še do par let nazaj samo v večjih avtomobilih. Zato tudi višja cena.

Če primerjamo podobno opremljene avte z isto mašino bo cena:
Astra=Insignia
Golf=Passat
Octavia=Superb
itd.

Včasih je veljalo, da za več denarja dobiš več avta, danes to ne drži več v celoti. Manjši avti so se podražili, večji pa malo pocenili, tako da so cene tam tam.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Sr dec 30, 2009 6:16 pm

@danatory

Od viška ne boli glava ;)

Verjamem, da obstajajo ljudje, ki si želijo majhnih avtomobilov in ki ne znajo parkirati, pa vseeno..., če velja, približno ista cena, isti motor, ista oprema... in ti bi vzel, ko smo ravno pri Oplu, Astro namesto Insignie? Zakaj že? Da jo boš malce lažje parkiral?
Mimogrede, tudi nova Astra je zelo nepregledna, predvsem kar se tiče vzvratne vožnje.

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory Sr dec 30, 2009 6:48 pm

Ja bi vzel astro, če bi v astri dobu ksenone, 18 col, ... v insignii pa super duper osnovno opremo. Ne velja ista cena. Opremi insignio na raven astre za 22k€ s podobnimi specifikacijami in se potem vprašaj, če podobne cene res držijo. Ti lahko kupiš avto višjega razreda za isti denar ampak ne tako opremljen. Za insignio bo treba odšteti več. Pa če je to le 3k€ več. Nevem če je luft v prtljažnem prostoru in na zadnjih zicih vreden 3k€, če ga nimaš namena uporabljati. Rajš še kšn bonbonček več.

Preglednost nazaj in znanje parkiranja tukej nima veze.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Sr dec 30, 2009 7:24 pm

Pač..., vsi drugačni, vsi enakopravni :)

Se strinjam, da je fino imet polno opremljen avto, osebno bi se pa vseeno odločil za Insignio, pa četudi bi se v tem primeru moral odpovedati recimo ksenonu in 18-colskim feltnam. Priznam, da Insignie še nisem vozil, a kljub temu močno dvomim, da je občutek za volanom, prostornost spredaj, masivnost armaturke, udobje vožnje..., popolnoma primerljivo z Astro. To pa so lastnosti, ki se meni zdijo pomembne.

Lp
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov