Ja, pismo!?
Ni vse v pospeških in moči. Itak da je kar se tega tiče vse normalno. Bo potegnil podobno kot štirivaljnik z enako močjo.
Jaz sem že tolikokrat napisal kaj mi ni všeč pri tem motorju, da sem že sam sebi "dosadan"
Kaj mene moti?
-speljevanje
-poraba (še manj bi mogu porabit glede na upokojenega 1.6, THP, 125)
-zvok (spominja na dizla)
-vibracije (spominja na dizla)
-prožnost - zelo me moti da v krišiščih ko zavijam moram iz tretje v drugo, ker mu je premal vrtljajev in začne cukat. Niti pri Astrinem 1.6, 115 KM mi ni bilo treba, da ne govorim o THP, 125 ki je imel največji navor že pri 1400 vrtljajev. Da med iskanjem parkinga moram v prvo ker ni sposoben čisto počasi peljat v drugi....enostavno je prehiter (preveč obratov). Da kar nekaj zatrokira ko ga tiščiš do konca. Zelo redko tako vozim, ampak vsakič ko ga na AC pritisnem v četrti, pri določenih vrtljaji kar umre. Nogo umaknem z pedala plina pa spet gre. Nenavaden občutek...
V bistvu te pomanjkljivosti večinoma povezane z mojo umirjeno vožnjo. Če imaš težko nogo in rad nabijaš obrate, te ne bo motilo to ...kar vzemi ga.
Najbrž je nekaj na tem, da vse te nagrade dobiva. Verjamem da ni slab motor ...samo meni ni všeč in nikoli več ne pogledam trivaljnike.
Če bi vsaj glede porabe dosegli kakšen napredek, bi mu vse oprostil...tkole pa ...