Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Pe okt 22, 2004 6:48 pm

Ampak za mene je to ljubiteljski avto, ne stvar za izživljanje na cesti in dirkanje.

:bow :bow :bow :bow ni ga čez globoko brbotanje v8 mašine ko se 40 peleš- mi gredo kr kocine pokonc :twisted:

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne okt 24, 2004 8:21 am

Vepar: vidim da si že doživel V8....

Sebaz: ne se bat, ne bom ga uničil. Ne bo sicer čisto serijski, bo pa malo bolj vozen, naprimer boljše bremze, boljši varnosni pasovi, malo več alu delov po motorju, pa malo več konjev, itd.

Od zunaj pa ostane isti. Tudi gume in feltne ne bodo kakšne extremne 20'' ampak kakšne stilsko primerne za oldtimerja 15-16''

Uporabniški avatar
4gti
Novinec

Še en amerikanc

Napisal/-a 4gti Ne okt 31, 2004 10:49 pm

Da vam malo dam sline na usta :huh: Nekaj zelo svežih slik , ko sem se :vrum skozi Opatijo. Pa da ne bi rekli da naši "sosedi" :g: nimajo denarja. Sam sm bil malo šokiran nad celotno obliko v živo :woohoo :shock: :shock: :DDD
Slika

če bo še kaj dol ga bom še slikal, tokrat so me izdale bat. :oops:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne okt 31, 2004 10:57 pm

Aj lav nju masteng!!
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Ne okt 31, 2004 11:15 pm

Js bom sam reku da so tile amreičani pravi majstri kar se autov tiče.pišuka se usedeš v cadilaca pa je dva metra auta pred tabo,pa še 4 metra auta za tabo :D :D mislim res svaka čast njihovi avtomobili me res impresionirajo,kar se pa tistih V8 tiče pa lahk rečem da so same zverine.Ej tk ko da bi mel pod habo kletko enih pošasti,ki čakajo da jih spustiš na cesto.

Medtem ko so v Evropi v 60 70 in 80 letih šparali na motorjih in delali "prdece" od motorjev,je američana bolil falus za vse to in se je vozu z zverino z 400KM.

Mislim f*** ej da si pa mel družinski auto V8 z 400KM doma pa nevem no si bil res car.

Z moje strani respect svaka čast.Zato si želim v USA da mal zijam po cestah kaj vse se vozi.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To nov 02, 2004 9:55 am

No ja, Ameriko ni prizadela 2. svetovna vojna, njihova infrastruktura je ostala cela. Oni so z vojno kvečjemu zaslužili. Sej so pol začele njihove kište tenko piskat ko je prišla naftna kriza za vse. Poleg tega, kaj ti pomaga 6 metrski avto, če ma not tolk placa k en Polo. Impresivni so na avtocesti, to je res, na navadni cesti pa bolj bogi, to kr plava in vse bi šlo sam naravnost.
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero To nov 02, 2004 5:24 pm

Nixxon je napisal/-a:No ja, Ameriko ni prizadela 2. svetovna vojna, njihova infrastruktura je ostala cela. Oni so z vojno kvečjemu zaslužili. Sej so pol začele njihove kište tenko piskat ko je prišla naftna kriza za vse. Poleg tega, kaj ti pomaga 6 metrski avto, če ma not tolk placa k en Polo. Impresivni so na avtocesti, to je res, na navadni cesti pa bolj bogi, to kr plava in vse bi šlo sam naravnost.

Po svoje imaš prav po svoje pa tudi ne.

Vojno so čisto drugače občutili. Recimo vsa industrija se je ''predelala'' v vojaško in praktično ni bilo civilnih avtov, dobave kavčuka za gume so bile omejene in podrejene vojni industriji, itd...

Je pa res da je iz vojne prišla kot najbolj razvita država in z njvečjim standardom. Torej so tudi avti bili ogromni, premočni, itd... Pa še vedno so največje tržišče za premočne in preveč luksuzne avte.

Kvaliteto ameriških avtov iz 40-50-60-... let moraš pa gledat v primerjavi z ostalimi in z tehnologijo ki je bila takrat na voljo. Primerjaj avte če so na dijagonalnih gumah pa bš videl da ni drastične razlike med Evropskimi in ameriškimi tistega časa.

Imajo pa ameriški več konjev, več placa, več opreme, itd... Kdaj so začeli tlačit klime, servo, električne šipe in zice itd v Evropske evte?

50-70 leta so bili zelo zanimivi avti, potem se pa razen perih izjem žal neha.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr nov 03, 2004 9:21 am

Res je, američani imajo že 50 let standardno avtomatske menjalnike, klime in podobno. Problem je bil v Evropi, ki ni imela ničesar, problem je bil dobiti gorivo in podobno. Zato so se morali znajti. Posledica so majhni avti z majhno porabo in vseeno zavidljivo močjo. In sedaj američane to tepe, ker prihaja nova naftna kriza, oni pa delajo avte velikosti Hummerja in jim rečejo compact class :lol: (OK, pretiravam). Tako so v 70ih na njihov trg prodrli japonci in tudi evropejci. Sedaj se jih ne morejo znebit. :lol:

V 60ih so američani dali ven nov model. Ko se je izkazalo da kišta, dolga 6 metrov, ki tehta 2 toni, s svojim V8 s 5 litri prostornine ne gre nikamor, so enostavno povrtali motor ali dali gor močnejši fergazer, da so dobili na moči. Za porabo se jim je je*alo.

O kvaliteti sedanjih ameriških avtov pa res raje nebi.
Slika

jhribar1
Nov uporabnik

Napisal/-a jhribar1 Ne nov 14, 2004 7:41 pm

a ma kdo link do kakšne nemške strani kjer prodajao avte da malo pogledam za te avtomobile pa še to me zanima če ima kdo izkušnje z uvozom tega avta iz nemčije alpa avstrije itd..
Gospod natakar....whiskey prosim.

Uporabniški avatar
Filko
Nov uporabnik

Kraj: Nazarje

Napisal/-a Filko So nov 27, 2004 10:38 pm

Nixxon, ma ne vem če imaš glih prov. Japonski avtomobili po moje niso prevzeli ameriškega trga, ker pred nekaj meseci je v Huston Texas, še zmeri blo 90% pick up-ov z vsaj 5.7 motorjem in 5,5m dolžine, v glavnem pa več, kar se tiče pa japonskih avtomobilov, pa morm rečt da sm jih vidu od hustona-texas, do chikaga-illinois samo ene 20 komadov (2000km-kr neki avtov) in še to je blo neki 10 let starih hond in podobnega sra...., tako da nebi glih mogu rečt da so japonci prevzeli ameriški trg.
J..i ga imam pač rad amerikance, sej verjetno vas je 80% k ste kot vsi tipični slovenci in imate amerikance za avte, ki so absolutno neuporabni in normalno požrejo vsaj 30 ali več litrov bencina, imajo 2 tone (nissan patrol, toyota-land cruiser imajo isto, ampak to ni pomembno in primerljivo seveda, ker niso ameriški avtomobili) ne grejo nikamor, v glavnem nimajo nobenega smisla da sploh obstajajo zraven pasata TDI, honde VTI in ostalih modnih muh v evropi, ampak za mene ni glih tako.
Glede na to temo, vidim, da nekaj intuziastov je v sloveniji, ki vidijo, poleg vprašanja, koliko ŽERE, še kaj drugega v V8. No v glavnem, imam Mustanga MACH 1 1969 in DODGE W200 pick up (6,4m). Imam tudi nekaj zanimivih naslovov iz evrope za rezervne dele in kr nekaj literature za AMERICAN MUSCLE, V8, JEEP in mogoče še kaj, če koga zanima.

LP
I'VE GONE TO FIND MY SELF, IF I GET BACK BEFORE I RETURN, KEEP ME HERE.

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ So nov 27, 2004 11:07 pm

Filko je napisal/-a: imam Mustanga MACH 1 1969 in DODGE W200 pick up (6,4m).

Hudo :D Jaz imam pa dva Forda Rangerja pick upa, letnik 78 in 92. Lahko bi se kje dobili in malo podebatirali o edinih pravih Avtomobilih :mrgreen: Iz kje pa si (jaz sem iz Lj) :?:

Lp :hi

P.S.: Zdaj nas je ze kar nekaj na kupu, ki smo zasvojeni z V8 melodijo :wiihuu

Uporabniški avatar
Filko
Nov uporabnik

Kraj: Nazarje

Napisal/-a Filko Ne nov 28, 2004 12:07 pm

Sem iz zg. savinske-Nazarje.
Ja mogoče nebi blo slabo da bi vsaj mal kontakt vspostavli, če ne druga, za pretok informacij
I'VE GONE TO FIND MY SELF, IF I GET BACK BEFORE I RETURN, KEEP ME HERE.

Arminator
Nov uporabnik

Kraj: Texas/Dallas

Napisal/-a Arminator Če dec 30, 2004 2:55 pm

Lep pozdrav!
Veseli me da vidim toliko muscle car fanov......jah jz sm tud eden izmed vas.......V Plymouth AAR cudo sem zaljubljen že 4 leta odkar sm jo prvič videl. Ker nism muscle avta nikoli vozu me zanima par stvari.
KJE LAHKO DOBIM AAR CUDO? (NAJBLIŽJE, NAJCENEJE)
KAKO JE GLEDE KOSOV TEGA AVTA?
KAKE TEŽAVE ME ČAKAJO PRI UVOZU V SLOVENIJO?
Slika
UŽIVAJTE ŠE NAPREJ......

Uporabniški avatar
VW-BUS
Novinec

Napisal/-a VW-BUS Če dec 30, 2004 3:11 pm

moj fotr ma pa tut enga amerikanca in sicer
pontiac fiero 3.0 automatic
po podatkih so sam trije v sloveniji
enga ma moj fotr enga negov kolega enga pa kolega od kolega iz celja
s kolegam mata pa namen naredit iz nega ferrari f40
k so ga na tem avtu dizajnal
plastiko mata pa ze sam sestavt je se treba

_Jerry_
Uporabnik

Napisal/-a _Jerry_ Pe dec 31, 2004 7:55 pm

Filko je napisal/-a:Sem iz zg. savinske-Nazarje.
Ja mogoče nebi blo slabo da bi vsaj mal kontakt vspostavli, če ne druga, za pretok informacij

Ko bos kaj hodil mimo Ljubljane, se lahko oglasis pri meni ;) Moj mobi je 041/342-672 :hi

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Po jan 03, 2005 9:47 am

VW-BUS je napisal/-a:moj fotr ma pa tut enga amerikanca in sicer
pontiac fiero 3.0 automatic
po podatkih so sam trije v sloveniji
enga ma moj fotr enga negov kolega enga pa kolega od kolega iz celja
s kolegam mata pa namen naredit iz nega ferrari f40
k so ga na tem avtu dizajnal
plastiko mata pa ze sam sestavt je se treba

Takega F40 wannabe-ja ti bo vsak, ki se vsaj malo spozna na avte, spoznal za kopijo, ker je medosna razdalja prekratka. Za primer si poglej film Joshua Tree z Dolph Lundgrenom v glavni vlogi.
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Po jan 03, 2005 9:59 am

Filko je napisal/-a:Nixxon, ma ne vem če imaš glih prov. Japonski avtomobili po moje niso prevzeli ameriškega trga, ker pred nekaj meseci je v Huston Texas, še zmeri blo 90% pick up-ov z vsaj 5.7 motorjem in 5,5m dolžine, v glavnem pa več, kar se tiče pa japonskih avtomobilov, pa morm rečt da sm jih vidu od hustona-texas, do chikaga-illinois samo ene 20 komadov (2000km-kr neki avtov) in še to je blo neki 10 let starih hond in podobnega sra...., tako da nebi glih mogu rečt da so japonci prevzeli ameriški trg.

Dobr, Texas glih ni neka referenca za povprečno Ameriko (oziroma je vedno bolj :evil: ). Tisti hillbillyi res povečini vozijo ameriške avte.

Nisem rekel da so prevzeli, oziroma skoraj so. Poglej npr. kaj so v 70ih naredili iz Mustanga, skoraj kopijo Toyote (tak avto se mi zdi da je celo v enem od slabših filmov o James Bondu). Takrat je bil za njih šok ker niso bli pripravljeni na naftno krizo. Takrat je bla cela ameriška avtomobilska industrija v deep shit. Poglej si Moorov dokumentarec o zapiranju GM tovarn v njegovem domačem mestu, kakšno gonjo so mel proti "imports" uvoženimi avti. "Traitors drive imports",... pa take. :roll:

Filko je napisal/-a:J..i ga imam pač rad amerikance, sej verjetno vas je 80% k ste kot vsi tipični slovenci in imate amerikance za avte, ki so absolutno neuporabni in normalno požrejo vsaj 30 ali več litrov bencina, imajo 2 tone (nissan patrol, toyota-land cruiser imajo isto, ampak to ni pomembno in primerljivo seveda, ker niso ameriški avtomobili) ne grejo nikamor, v glavnem nimajo nobenega smisla da sploh obstajajo zraven pasata TDI, honde VTI in ostalih modnih muh v evropi, ampak za mene ni glih tako.

Ne, ne, ne gre se za to. Men so tud všeč ampak moraš pogledat racionalno. Seveda, Patroli in podobno majo 2 in več tone, samo so američani začel množično uporabljat take avte za mestno vožnjo in podobno, tle so men glupi. Da povprečna ameriška družina vozi, sedaj tako popularne SUVje, npr. Chevrolet Tahoe ali njegovga podaljšanega brata, ali, huje, H2, zato, da se pelje od doma v predmestju do službe v centru mesta in v shoping nazaj v predmestje z 2.5 tone težkim kvaziterencem, to je pa višek idiotizma. Da bi pa na makedam šli z avtom ki je bil za to namenjen pa ne, ker je škoda drage metalik/biserne barve za kaj takega.

Patrol in podobni terenci so bli originalno bolj robustni in za teren, sedaj jih pa tudi pri nas folk uporablja za mestno vožnjo, valda so jih morali naredit udobnejše, mehkejše in podobno, da jih prodajo. In tud pravi terenci niso več to kar so bili.

Problem je, ker je Amerika tolk velik trg, da se vsi proizvajalci njim prilagajajo, ker je tam tolk dnarja. Poglej kam smo prišli, BMW razmišlja da bi naredil MPVja. Katastrofa. :evil: :roll:
Slika

Arminator
Nov uporabnik

Kraj: Texas/Dallas

Napisal/-a Arminator To jan 18, 2005 4:45 pm

japonski riževci so sranje......to je usa resnica

Uporabniški avatar
D.J.
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a D.J. To jan 18, 2005 5:08 pm

Resnica je, da jim Ameri ne pridejo niti blizu. Vsak lahko naredi 8.0 in 500 KM, ne pa vsak 2.0 in 240 KM.
Izognite se nerazumnim kaznim za prehitro vožnjo - www.radardetektor.si

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor To jan 18, 2005 5:57 pm

Čist odvisno na katerem delu amerike si tolk pa vidiš ameriških avtov. Naprimer ko sem bil v New Yorku , pa Washington in Chicagu lahko prešteješ evropske in japonske avte na prste ene roke medtem ko v Seattlu pa se že čuti prevlada predvsem japoncev( Subaru, Toyota, Mazda, Nisan...)
So pa še vedno povečino vsi avtomatiki, imajo klimo ...
Pa večina jih je 4wd predvsem Subaruji.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov