Avalon je napisal/-a:Eno je mogoče, da sem jaz iz lesa, drugo, da mam vozniške lastnosti po fotru k lahko pelje v Hannover brez prestanka in tretje je pa dejstvo!!! da če bo posameznik/posameznica dala 15mio. za avto in bojo notr slabi sedeži, jaz jim tak avto parkiram direkt skoz steno sred salona pa ga naj imajo. Kot sem naštel pri BMWju koliko funkcij ima sedež.. aja gretje sem pozabu

pa ventilacijo

se izdelovalci izjemno potrudijo, da sedež ugaja najširšek krogu uporabnikov oz. lastnikov vozila. Glede na to, da jih sam pluvate jih bom jaz pohvalil in mogoče še ena kost za glodanje.. koliko izmed vas je sedelo nekaj ur v Volvu??? Jaz sem vozil XC70 D5avt. imel sem ga 3 dni skupaj in naredil malo morje kilometrov tko po AC kot terenu. Ko sem ga vrnil sem vprašal prodajalca o sedežih, kako da so tako udobni.. povedal mi je, da sedeže za Volvo primarno naredijo ertopedi in šele potem oblikovalci ter inižinerji. Osebno do sedaj še nisem sedel v bolj udobnem sedežu kot je bil tisti v XC70. Najbližje je prišel BMW 530d, toda ni še čisto tam.
Ja, tocno tako, kot si ocenil

Najboljse sedeze imajo Svedi, ker imajo ortopedi prvo besedo pri oblikovanju sedezev, sele nato zraven "spustijo" dizajnerje

Pri BMWju so vcasih delali odlicne sedeze, zdaj ko je oblikovanje pod Banglom, pa se lepo vidi, da hoce biti on bolj pameten kot ortopedi in se v BMWjih temu primerno (slabo) sedi

Tak pristop je bil vcasih znacilen samo za Italijane, zdaj pa je zal tudi za BMW

Pri Mercedesu je pa cisto druga pesem. Njihovi avtomobili ze desetletja dajejo prednost udobju pred sportnostjo in ceprav mi tak koncept avtomobila ne ustreza, mi je glede sedenja edini pravilen in logicen

Najnovejsih Audijev od znotraj ne morem komentirat, ker jih se nisem preizkusil, zal pa modeli iz prejsnejga desetletja po ergonomiji sedenja bolj spominjajo na gajbo za krompir kot na sportno/potovalno limuzino

Ker mi je njihova zunanja oblika sedaj zelo vsec, upam, da so popravili tudi notranjo ergonomijo
Sicer je pa ocenjevanje sedezev v limuzinah visjega in visokega razreda nesmiselno, ce nisi dodobra RAZVAJEN

Ce se v BMW, Mercedes ali Audi presedes npr. iz Cliota, se ti bodo vsi trije zdeli kot Rolls Royce

Jaz sem (na zalost ali na sreco, to je odvisno iz katerega vidika na to gledas) ze tako razvajen, da mi NI VSEENO, kako sedim

Mojim zahtevam trenutno povsem ustrezajo le Mercedes in oba Sveda (SAAB in Volvo), vse ostalo je bolj tako

In to mirne duse priznam, ceprav sem zagrizen pristas znamke BMW

Omenjena amerisko/bavarska naveza je pac naredila korak nazaj in ce znamka ne bi blestela v tehniki, bi vse skupaj se najbolj spominjalo na italijansko slamparijo -Alfo...