Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO So mar 12, 2005 8:49 pm

Back on topic. Gre sicer še vedno za izživljanje na fotošopu, ampak je zelo zanimiv. Gre pa za brezstrešno varianto:

Slika

Kaj menite na M6 platišča?

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash So mar 12, 2005 10:18 pm

meni je hudo lep. feltne od m6.hudo. sam barva je čuna tlele.

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Quik So mar 12, 2005 10:25 pm

M6 je pa sam :shock:

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Pe okt 21, 2005 12:54 pm

Ummm.......zakaj je to potrebno?
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
MALIJOHN
Novinec

Napisal/-a MALIJOHN Pe okt 21, 2005 1:14 pm

O MOJ BOG :huh: :jao:

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker So okt 22, 2005 2:38 pm

Jao sam ne to :?
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Rancid
Stalni uporabnik

Napisal/-a Rancid So okt 22, 2005 2:57 pm

http://phark.typepad.com/phark/2004/04/ ... _seri.html se neki v tem avtomobilu, sam men je to bl podobn t novi M3

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo So okt 22, 2005 4:07 pm

Tista Enka od Šnicerja mi je ql ;)
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch So okt 22, 2005 4:54 pm

Ma dej, te bmwji zgledajo k ene banje. Ze 1ka je dovol za ljudi k hocjo met banjo na kolesih, nej dajo ze mir.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So okt 22, 2005 5:08 pm

Dejch je napisal/-a:Ma dej, te bmwji zgledajo k ene banje. Ze 1ka je dovol za ljudi k hocjo met banjo na kolesih, nej dajo ze mir.

Enka je za ljudi ki hočejo edini "hatchback" s pogonom na pravem koncu avtomobila...in posledično najverjetneje najbolj uživaški "hečbek"...sploh če je pod pokrovom 3litrski vrstni šestak z 265 konji, ki avta sredi ovinka ne potegnejo naravnost proti malinam ampak prikradejo vozniku nasmešek na usta...
Slika

poetično sem tole napisal ni kaj :oops: :EE

je pa res da je limuzinska verzija oblikovno grda za kozlat Slika ...pa tudi kabrio se mi zdi nepotreben Slika (ampak meni so kabrioleti itak in itak nepotrebni) o kupejevski pa ne vem če bom takega mnenja, zna bit huda...alfa na žalost res ne bo...ampak sprednjega pogona pa tudi ne bo imela :P :mrgreen:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch So okt 22, 2005 5:19 pm

Mah, da imas pa RWD sam zato, da ga driftas je pa tud smeh. Vecina, ki bo kupila BMW in to je 70% kupcev, ne bo kupila zaradi RWD, ampak zaradi imidza. Pa ce to pomen 116i. Ce hocs pošten RWD pa itq gres na Maserati, Porsche, Ferrari, ne pa na BMW, Meca itd. Se quattroporte pusti za sabo Alpino B5 in M5, pa ima manj konjev in je tezji, zakaj ima bolse podvozje.
http://img365.imageshack.us/my.php?image=b5105mw.jpg
Da se splaca kupit BMWja, posebaj 1ko samo zaradi RWD, je najbol zabita prjava vseh casov. Da ne govorim, da ma 1,9 JTD bolso lego kot 320d je pa tud smeh. Itak majo BMW fahrerji samo se ta zadnji pogon po glavi in to opravici vse, govorijo vsem kako so ovce, so pa ravno oni najvecje ovce, ker vidjo sm BMW zaradi imidza in ne priznajo, da so ga z vecino serij zdaj tako osrali, ampak prodaja pa se vseen in to je merilo v danasnjem svetu za vse. :D

Vzemite kokr da provociram, sam sem ze pošteno sit forsiranja nemskih skatl v vseh segmentih kot najbolse, pa so mi vsec, ampak kar je prevec je pa prevec no.

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry So okt 22, 2005 5:25 pm

Ah Dejch ppretiravaš no. Kje si vidu da se točno una Alfa bolš pelje? Jst mal dvomim, ravno zaradi pogona in zasnove prednjega dela.

BMW fani, oprostite mi za naslednje besede: BMW 1 limuzina izgleda kot bmw-jeva Thalia.Uglavnm, grda je.
S kabrioletom bi se dal živet, ampak ni to to. Se strinjam s Slide-om. Avto se zvija in za sabo vozš več teže, kot je treba.
Ko pridemo do kupeja, no tuki se pa začnemo po moje pogovarjat. Vsaj na teh slikcah izgleda čisto soliden. Recimo kak 230i ne bi bil slab, ne Slide? :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch So okt 22, 2005 5:28 pm

Evo kle sm vidu, da se Alfa bols belje v cist vseh razmerah.
http://kgb.alfaromeo-bg.com/Alfa159/alfa159mastertest.avi In to na nemskem testu. :roll:

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry So okt 22, 2005 5:36 pm

Ok ostanem brez besed ob stabilnosti, ki jo je mela Alfa v vseh ovinkih, ki so jih pokazal. Nism vedu da bo mela tok športno nastrojen podvozje.Svaka jim čast ej.
BMW se je res neki čudn zaguncal čez tist losov test. :?
Slika

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So okt 22, 2005 6:34 pm

Dejch je napisal/-a:Mah, da imas pa RWD sam zato, da ga driftas je pa tud smeh. Vecina, ki bo kupila BMW in to je 70% kupcev, ne bo kupila zaradi RWD, ampak zaradi imidza. Pa ce to pomen 116i. Ce hocs pošten RWD pa itq gres na Maserati, Porsche, Ferrari, ne pa na BMW, Meca itd. Se quattroporte pusti za sabo Alpino B5 in M5, pa ima manj konjev in je tezji, zakaj ima bolse podvozje.
http://img365.imageshack.us/my.php?image=b5105mw.jpg
Da se splaca kupit BMWja, posebaj 1ko samo zaradi RWD, je najbol zabita prjava vseh casov. Da ne govorim, da ma 1,9 JTD bolso lego kot 320d je pa tud smeh. Itak majo BMW fahrerji samo se ta zadnji pogon po glavi in to opravici vse, govorijo vsem kako so ovce, so pa ravno oni najvecje ovce, ker vidjo sm BMW zaradi imidza in ne priznajo, da so ga z vecino serij zdaj tako osrali, ampak prodaja pa se vseen in to je merilo v danasnjem svetu za vse. :D

Vzemite kokr da provociram, sam sem ze pošteno sit forsiranja nemskih skatl v vseh segmentih kot najbolse, pa so mi vsec, ampak kar je prevec je pa prevec no.

1. A je res treba na dejstva odgovorit s provokacijo in žaljenjem. :roll:
2. Jaz nikoli nisem forsiral nemcev kot najboljših v vseh segmentih...
3. Ovce so tisti, ki kupijo BMW zaradi imidža, ali pa zato ker je pač BE-EM-VE :roll: DSC za vse večne čase pustijo VKLOPLJEN, potem pa na vse pretege trdijo kako super je zadnji pogon...(ne tisti ki kupijo BMW ker jim je všeč in pustijo DSC pri miru, ampak takšni ki ga pustijo pri miru in potem hvalijo neverjetno lego na cesti zaradi zadnjega pogona)takšni so ovce...ne pa tisti ki zadnji pogon tu in tam tudi izkoristimo...zaradi tega si tudi pridržujem pravice da ga lahko objektivno pohvalim...meni ni ql znamka...ql mi je zadnji pogon...
4.Kdo hudiča je rekel da je zadnji pogon samo za driftanje :jao: ...saj se tudi pri hitri vožnji(ne driftanju) povsem drugače pelje kot sprednji pogon, saj že srednješolska fizika uči, da je s stališča lege na cesti bolje da je zadnja os pogonska, sprednja pa vodi...aja...tudi quattroporte ima RWD...
5.Glede "losovega testa", imam revijo z omenjenim testom doma in če bi si test prebral bi vedel tudi kateri od omenjenih ponuja največ zabave pri vožnji...ter kdo dejansko postavlja merila pri vodljivosti in vožnji na meji...ne ni Alfa...sicer pa ni nihče rekel da se alfe ne znajo peljati čez ovinke, saj imajo ravno alfe že kar pregovorno dobro lego na cesti...ampak je bil namig v drugo smer...da je pogon speljan na napačno ali pa če želiš tako da spet ne boš narobe razumel, na "nezabavno" stran...meni in še komu ki je izkusil zadnji pogon, podkrmarjenje pač ni v užitek..ne glede na absolutne hitrosti v ovinkih...
6. Glede zabitih izjav...Če je bila DO objave tvojega posta najbolj zabita moja izjava, potem si jo sigurno prekosil z naslednjo...da če hočeš pravi RWD kupiš Ferrari, Maserati itd...ti stanejo vsaj 3x toliko kot v mojem postu omenjena nova enka...da ne govorimo o rabljenih :roll:
7. Jaz nisem nikoli rekel da se SPLAČA kupit BMW, kateri avto razen kake Dačije ali pa Zonšua zunši se pa splača kupit nov...
8. Izgled je stvar posameznika, meni osebno so tudi alfe bolj všeč vizualno in bi lahko rekel z lahkoto da kar najbolj v tem razredu...
Ampak avta z veliko konji in sprednjim pogonom niti povoham ne več(hvala bogu za Q4)...zakaj? Poizkusi enkrat dober RWD, do takrat pa...se vsaj ne razburjaj... :roll: Ko bo Alfa naredila 159 z zadnjim pogonom, potem BMW-ju v mojih očeh ne bo ostalo veliko prednosti...ampak zato da sem zaenkrat zvest tej znamki, je zaslužen le zadnji pogon ter izklopljiv nadzor stabilnosti(tudi Alfa je glede tega prišla k pameti :tomidelej:) oziroma pomanjkanje drugih avtomobilov, v podobnem cenovnem rangu, z omenjenimi lastnostmi...
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch So okt 22, 2005 8:11 pm

Slide je napisal/-a:1. A je res treba na dejstva odgovorit s provokacijo in žaljenjem. :roll:
2. Jaz nikoli nisem forsiral nemcev kot najboljših v vseh segmentih...
3. Ovce so tisti, ki kupijo BMW zaradi imidža, ali pa zato ker je pač BE-EM-VE :roll: DSC za vse večne čase pustijo VKLOPLJEN, potem pa na vse pretege trdijo kako super je zadnji pogon...(ne tisti ki kupijo BMW ker jim je všeč in pustijo DSC pri miru, ampak takšni ki ga pustijo pri miru in potem hvalijo neverjetno lego na cesti zaradi zadnjega pogona)takšni so ovce...ne pa tisti ki zadnji pogon tu in tam tudi izkoristimo...zaradi tega si tudi pridržujem pravice da ga lahko objektivno pohvalim...meni ni ql znamka...ql mi je zadnji pogon...
4.Kdo hudiča je rekel da je zadnji pogon samo za driftanje :jao: ...saj se tudi pri hitri vožnji(ne driftanju) povsem drugače pelje kot sprednji pogon, saj že srednješolska fizika uči, da je s stališča lege na cesti bolje da je zadnja os pogonska, sprednja pa vodi...aja...tudi quattroporte ima RWD...
5.Glede "losovega testa", imam revijo z omenjenim testom doma in če bi si test prebral bi vedel tudi kateri od omenjenih ponuja največ zabave pri vožnji...ter kdo dejansko postavlja merila pri vodljivosti in vožnji na meji...ne ni Alfa...sicer pa ni nihče rekel da se alfe ne znajo peljati čez ovinke, saj imajo ravno alfe že kar pregovorno dobro lego na cesti...ampak je bil namig v drugo smer...da je pogon speljan na napačno ali pa če želiš tako da spet ne boš narobe razumel, na "nezabavno" stran...meni in še komu ki je izkusil zadnji pogon, podkrmarjenje pač ni v užitek..ne glede na absolutne hitrosti v ovinkih...
6. Glede zabitih izjav...Če je bila DO objave tvojega posta najbolj zabita moja izjava, potem si jo sigurno prekosil z naslednjo...da če hočeš pravi RWD kupiš Ferrari, Maserati itd...ti stanejo vsaj 3x toliko kot v mojem postu omenjena nova enka...da ne govorimo o rabljenih :roll:
7. Jaz nisem nikoli rekel da se SPLAČA kupit BMW, kateri avto razen kake Dačije ali pa Zonšua zunši se pa splača kupit nov...
8. Izgled je stvar posameznika, meni osebno so tudi alfe bolj všeč vizualno in bi lahko rekel z lahkoto da kar najbolj v tem razredu...
Ampak avta z veliko konji in sprednjim pogonom niti povoham ne več(hvala bogu za Q4)...zakaj? Poizkusi enkrat dober RWD, do takrat pa...se vsaj ne razburjaj... :roll: Ko bo Alfa naredila 159 z zadnjim pogonom, potem BMW-ju v mojih očeh ne bo ostalo veliko prednosti...ampak zato da sem zaenkrat zvest tej znamki, je zaslužen le zadnji pogon ter izklopljiv nadzor stabilnosti(tudi Alfa je glede tega prišla k pameti :tomidelej:) oziroma pomanjkanje drugih avtomobilov, v podobnem cenovnem rangu, z omenjenimi lastnostmi...

1. Naj povdarim, da ne provociram, se manj pa zalim. Vse kar sem sam rekel je, da so tanovi BMW izuzemimo 5ko, zelo grdi in mi enostavno ze zaradi tega ne potegnejo. Potem pa je prisla izjava, ces ker Alfam zadnje case ni prakticno nicesar velikega za ocitati, se pa pride na sprednji pogon. Saj ne recem, kot vsi vemo je RWD bolsi v skoraj vseh primerih, posebaj ce je veliko konjev. Je pa zato AWD, ki zna biti enako zabaven in dober kakor RWD, ter se bolj uporaben kar se tice slabih razmer.

2. To vem, ker nisem govoril eksplicitno zate, ampak nasplosno in posebaj v sloveniji.

3. To mislim, da se strinjava, ker to je bil tudi moj point, mogoce nisem ravno najbol podrobno razlozil, kaj mislim pod ovce, je pa tocno to kar si rekel.

4. Vem, da ni samo za driftanje in vem, da se tudi bolse ceste drzi, posebaj pri zelo hitrih ostrih ovinkih in ja vem, da je QP tudi RWD, poanta je bila v tem, da znajo it. nardit prekleto dobr podvozje, kar vecini tukaj tako ali tako noce bit jasno.

5. Ok. Glede zabavnosti vsi vemo, toda kar sem jaz povedal je to, da je za FWD pri Alfi, sploh pa sedaj pri 159 in Breri zelo dober, ter najbol zabaven FWD kjerkoli. Za mocnejse vemo, da bo Q4, ki tudi vemo, da ni cisto navadni 4x4.

6. Jah tocno v tem je bila poanta, da ce ze primerjas BMW z Alfo in zakaj Alfa nima RWD, jah financno je nemogoce, da bi serijsko proizvajal avtomobile z RWD. BMW pa nekako lazje primerjas z Maseratijem, Porschom in Ferrarijem, ker ima avtomobile tudi v visokih razredih in je financno eden najbol zmoznih in proti njim ima definitivno slabse podvozje in pogon. To primerjavi sem tako ali tako v osnovi primerjal z mocnejsimi in drazjimi BMWji, kar se pa tice raznih 1,6 - 2,0 motorjev pa nekih velkih razlik med pogoni ni, ker je premalo konjev, edini faktor potem, ki se steje je zabavnost. Motorji so druga stvar, da ne bo nesporazumov.

7. /

8. To tocko sm pa obdelal ze v vseh zgornjih.

V osnovi se dosti strinjam s tabo in tukaj ni nobenega krega saj iz moje strani, ter ne mislim, da si zabit, ampak samo izjava mi je bla mal smotana, kot mogoce katera moja ni pa nic osebnega.
:P

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So okt 22, 2005 8:33 pm

1. Se strinjam glede dela z AWD, poleg tega pa nikjer nisem ciljal na hitrost, v ovinkih...skratka se strinjam...(sanjski avto mi je recimo Impreza STi)
4. Nisem rekel da ni moč biti hitrejši z FWD ali da je RWD po defaultu hitrejši...pa tudi povsem razumem da delajo italjani odlična podvozja...o tem ni dvoma, sam sem pač RWD fan...hitrost prehoda skozi ovinek mi je recimo da kanček manj pomembna kot način kako se skozenj pride...se da pa tudi z sprednjim pogonom včasih uživati ;)
2 točki sem še dodatno pojasnil...V neodgovorjenih "točkah" sva pa itak prišla skupaj, tako da oba veva da so oboji sposobni naredit odlično podvozje...le da je za enega eno, za drugega drugo...
hvala za konstruktiven odgovor :tomidelej:

PLAYA406
Nov uporabnik

Napisal/-a PLAYA406 So okt 22, 2005 8:50 pm

kt kasna enka je v kupejevski varjanti... mal bols ze k enka ki je prav nagnusna...

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter So okt 22, 2005 9:05 pm

Men zgleda na teh photoshopih sprejemljivo, ni pa se vedno da bi reku lep.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Hehe zanimiv sistem
Tale je pa verjetn blizu
Slika
Slika

Uporabniški avatar