Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če dec 20, 2007 10:56 am

Itak. Poleg tega je par let nazaj (konec prejšnjega stoletja) obstajala nanizanka Team Knight Rider, kjer so vsi vozili Forde (Ford Mustang, Excursion in en pickup, pa še neka kvazi-motor-avto stvar), tako da je možno da so tudi zaradi tega podaljašli sodelovanje.

Slika
Slika

donVito
Novinec

Kraj: Podlehnik

Napisal/-a donVito Če dec 20, 2007 11:49 am

Ni bil Excursion ampak Expedition, pick up pa je bil F150! Kaj pa mi je blo v tej seriji najlepše pa je bilo to da je bil Ferrari hudoben.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če dec 20, 2007 12:11 pm

Kdo pa bo nadomestil Hasselhofa?

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Če dec 20, 2007 12:20 pm

Justin Bruening

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če dec 20, 2007 4:16 pm

Spet so torej našli Američana s nemškimi koreninami, mora biti samo še malce zapit in bo pravi Knight Rider :D

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe dec 21, 2007 12:59 pm

donVito je napisal/-a:Ni bil Excursion ampak Expedition, pick up pa je bil F150! Kaj pa mi je blo v tej seriji najlepše pa je bilo to da je bil Ferrari hudoben.

Ja, tisti Ferrari je bil tudi meni všeč. Glede Expeditiona pa imaš najbrž prav, tehle ameriških modelov ne spremljam ravno natančno.
Slika

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Ne dec 23, 2007 10:55 pm

chgotom je napisal/-a:
De_Tomaso je napisal/-a:Ni mi jasno kako se mora peljati ta shelby, ker običajni V8 mustang je pokop kar se voznih lastnosti tiče. pa še menjalniks samo 3 prestavami je prava nočna mora,

Take oslarije lahko pise samo nekdo, ki Mustanga nikoli ni vozil, videl pa samo na sliki!

Od kje ti pa menjalnik s 3 prestavami?

LP iz Chicaga!

Klikni me nežno

Morda je že predolgo časa minilo odkar si vozil kakšnega Evropskega superšportnika, ampak oprosti mene ne boš prepričal da je mustang vreden niti drobiža. Tako Cabrio kot Coupe sta na ravni notranje izdelave Clia Storije, kljub usnju, kako pa tisti avtomatik dela pa ne bi raje pisal.

Razočaranje v glavnem, kljub temu, da je avto zelo lep.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Ne dec 23, 2007 10:57 pm

BTW: nimam slike menjalnika, ampak po poti od Orlanda do Key Westa sem videl, da se niso zmotili, ko so napisali samo 3 številke na menjalnik. :(
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne dec 23, 2007 11:17 pm

De_Tomaso je napisal/-a:
chgotom je napisal/-a:
De_Tomaso je napisal/-a:Ni mi jasno kako se mora peljati ta shelby, ker običajni V8 mustang je pokop kar se voznih lastnosti tiče. pa še menjalniks samo 3 prestavami je prava nočna mora,

Take oslarije lahko pise samo nekdo, ki Mustanga nikoli ni vozil, videl pa samo na sliki!

Od kje ti pa menjalnik s 3 prestavami?

LP iz Chicaga!

Klikni me nežno

Morda je že predolgo časa minilo odkar si vozil kakšnega Evropskega superšportnika, ampak oprosti mene ne boš prepričal da je mustang vreden niti drobiža. Tako Cabrio kot Coupe sta na ravni notranje izdelave Clia Storije, kljub usnju, kako pa tisti avtomatik dela pa ne bi raje pisal.

Razočaranje v glavnem, kljub temu, da je avto zelo lep.

Evropski superšportniki so 10x dražji kot Mustang... Mustang je najboljši "bang for the buck" in ne samo to.

De_Tomaso je napisal/-a:BTW: nimam slike menjalnika, ampak po poti od Orlanda do Key Westa sem videl, da se niso zmotili, ko so napisali samo 3 številke na menjalnik. :(

Koliko je bil letnik ta avto? '76?.. Buče govoriš, stari moj.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Ne dec 23, 2007 11:26 pm

Se strinjam. Največ za denar.
Mustang ali Golf V. Ne bi premišljal niti za trenutek. Notranja izdelava gor ali dol...

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Po dec 24, 2007 1:08 am

Cabrio iz katerega je bila slika je bil 2006, Coupe pa je bil 2007.

Joi de vivre ti si že vozil katerega iz med njiju???

In nič buče, 3 stopenjski menjalnik je bil v tem avtu in tudi v večini drugih, ki jih nisem vozil, ampak samo gledal, ko sem postal na to pozoren.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Po dec 24, 2007 1:09 am

Ker svoje slike žal nimam, si lahko na naslednji sliki ogledate koliko prestav ima večina mustangov ;)

http://www.dieweberei.net/www.american- ... ONV-n1.jpg

In prav tako se lepo vidi, da se števec konča pri 120 miljah. Torej pri cirka 200km/h. In ja takrat gre večina malo bolje motoriziranih Golfov V mimo. Je pa res, da ne bi za noben denar izbiral med Golfom in Mustangom. Ker Golf je kvečemu izjava jaz sem povprečen kranjski janez, mustang pa kvaliteta gor ali dol to nikoli ne more bit. Plus ima lep zvok, čeprav bi spet rekel, da imajo kakšne alfe GTA ali pa Audiji V8 mnogo lepšega. Da o AMGjih in podobnem sploh ne govorimo.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Po dec 24, 2007 2:34 am

Dr.M3 je napisal/-a:Se strinjam. Največ za denar.
Mustang ali Golf V. Ne bi premišljal niti za trenutek. Notranja izdelava gor ali dol...

Pod tole bi se sicer podpisalo še polovico foruma, samo mustanga pa na koncu nihče ne bo imel. Bo kar tdi pri vsaki drugi hiši :mrgreen:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po dec 24, 2007 10:07 am

Mustang ima petstopenjski avtomatik, tako piše na Fordovi stranI:
http://www.fordvehicles.com/cars/mustan ... res/specs/

kot tudi na Wikipedii:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Musta ... present.29
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Po dec 24, 2007 2:30 pm

Fantje ne me imet za norca prosim ;)

Se bom res potrudil in poiskal kakšno sliko, če mi ne verjamete na besedo.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Po dec 24, 2007 2:34 pm

Lahko pa mi kdo razloži kako se iz videa izloči samo eno sliko in jo takoj prilepim, saj imam celo posnet en video, kjer se točno lepo vidi menjalnik od mustanga.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Po dec 24, 2007 2:41 pm

http://www.theautochannel.com/news/2005 ... 0.1-lg.jpg

Ta jih ma 5,pa števec se konča pri 140 mph, kar je 225 kmh,oz. se konča pri 240 kmh.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso Po dec 24, 2007 2:55 pm

Opcijsko je možen tako 5 stopenjski ročni menjalnik kot tudi 5 stopenjski avtomatik. Pri serijski različici pa ima 3 stopenjski avtomatski menjalnik in skala se konča pri 120 milja ali malo pod 200km/h.

Uporabniški avatar
rhino
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a rhino Po dec 24, 2007 3:05 pm

Glede na fordovo stran ma mustang standardno 5-stopenjski ročni menjalnik(opcijsko avtomatski),možno je tudi dobit 6-stopenjski. Da bi pa mel 3-stopenjski,ta pa je ene 30 let prestara :lol:
Če pa misliš da števila 1,2 in 3 pomenijo številko prestave pa se motiš...

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po dec 24, 2007 3:14 pm

Popravite me, a mislim, da je bil zadnji ameriški avtomobil s tristopenjskim avtomatskim menjalnikom Dodge Neon. Pa še v tem avtu so menjalnik strokovnjaki popljuvali, tako da je kmalu dobil dodatno prestavo.

Dandanes verjetno ta artefakt najdemo samo še v najcenejših vozilih tretjega sveta.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov