Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Gosic
Poznavalec foruma

Re: 2010 VW Golf VI / Jetta karavan

Napisal/-a Gosic Sr dec 22, 2010 7:18 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Za buče si pa bolj ti specializiran! ;)

Saj res, kako sem lahko tak k****n nevzgojen ! V VW-ju pa se ne vozi buč !! Zamešal sem.
Upam da me VW BOG vsemogočni ne kaznuje, nebi bilo fer ker je Božič blizu. Pa tako si želim VW maketo golfa, da bom spal z njim. Samo kaj ko me Angel varuh VW-jev Tommy nadzoruje.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli Sr dec 22, 2010 7:40 pm

Gosic je napisal/-a:Saj res, kako sem lahko tak k****n nevzgojen ! V VW-ju pa se ne vozi buč !! Zamešal sem.
Upam da me VW BOG vsemogočni ne kaznuje, nebi bilo fer ker je Božič blizu. Pa tako si želim VW maketo golfa, da bom spal z njim. Samo kaj ko me Angel varuh VW-jev Tommy nadzoruje.

Pa drugače, je vse v redu s tabo? :bonk

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 23, 2010 12:34 am

Gosic je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Saj res, kako sem lahko tak k****n nevzgojen ! V VW-ju pa se ne vozi buč !! Zamešal sem.

Glej priznam, da včasih pretiravam s prizanesljivostjo VW-ju, ker mi enostavno dosti, če ne večina, njihovih modelov zelo odgovarja. Včasih si tudi vzamem preveč časa za odgovore na kritike brez glave in repa. Nisem pa tako bolan, da bi imel takšne zamere proti kakšni drugi znamki, kot jih imaš ti, in v vsako temo o tej znamki vsiljeval bedne poskuse sarkazma, ki niso niti smešni, pa tudi približno nisi podobni inteligentnemu postu.

Še enkrat... kaj žalega ti je ta znamka storila, da se počutiš tako ogroženega?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če dec 23, 2010 6:12 am

~toMmy~ je napisal/-a:
Gosic je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Glej priznam, da včasih pretiravam s prizanesljivostjo VW-ju, ker mi enostavno dosti, če ne večina, njihovih modelov zelo odgovarja. Včasih si tudi vzamem preveč časa za odgovore na kritike brez glave in repa. Nisem pa tako bolan, da bi imel takšne zamere proti kakšni drugi znamki, kot jih imaš ti, in v vsako temo o tej znamki vsiljeval bedne poskuse sarkazma, ki niso niti smešni, pa tudi približno nisi podobni inteligentnemu postu.

Še enkrat... kaj žalega ti je ta znamka storila, da se počutiš tako ogroženega?

Za tvoj IQ-ju ni potrebno da so intelegentni. Torej dragi Tommy, sedaj pa zahtevam dokaze, katero znamko žalim in prosim citiraj, seveda pa sem glede VW-ja tak oboževalec kot ti, le da v obratni smeri in to prav zaradi takih kot si ti. Ali se počutiš napadenega?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 23, 2010 4:36 pm

Gosic je napisal/-a:Za tvoj IQ-ju ni potrebno da so intelegentni. Torej dragi Tommy, sedaj pa zahtevam dokaze, katero znamko žalim in prosim citiraj, seveda pa sem glede VW-ja tak oboževalec kot ti, le da v obratni smeri in to prav zaradi takih kot si ti. Ali se počutiš napadenega?

Če že načenjaš to temo, je le nekaj procentov ljudi na svetu z višjim IQ-jem od mene in dvomim, da si ti s svojim kjerkoli blizu, kaj šele med njimi. In jaz zate nisem "dragi", pa tudi nikoli ne bom. Če ti nekaj tako zelo ne paše, se izogni tem temam, ker ti očitno povzročajo veliko nepotrebnega ogorčenja in izgubljenih živcev. Zakaj sam sebe tako kaznuješ?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Če dec 23, 2010 7:34 pm

Če že načenjaš to temo, je le nekaj procentov ljudi na svetu z višjim IQ-jem od mene in dvomim, da si ti s svojim kjerkoli blizu,

Lahko malček razložiš.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če dec 23, 2010 10:55 pm

simply je napisal/-a:
Če že načenjaš to temo, je le nekaj procentov ljudi na svetu z višjim IQ-jem od mene in dvomim, da si ti s svojim kjerkoli blizu,

Lahko malček razložiš.

Saj veš kako je to, gre naš tomi lepo reši en internetni IQ test, mu izpiše da ima IQ 120, in voila, obstaja približno 10% ljudi, ki imajo višji IQ :). Ampak glede na strukture njegovih postov, stavkov in razmišljanja, sploh pa, ker rabi da nekaj pove vedno XXL dolg post, je realnost verjetno malce drugačna. Pa brez zamere tommy, ampak ljudje polni samohvale so pa eni najbolj antipatičnih. Očitno vas nihče nikoli ne pohvali pa se morate zato sami.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe dec 24, 2010 1:36 am

lizard je napisal/-a:
simply je napisal/-a:

Lahko malček razložiš.

Saj veš kako je to, gre naš tomi lepo reši en internetni IQ test, mu izpiše da ima IQ 120, in voila, obstaja približno 10% ljudi, ki imajo višji IQ :). Ampak glede na strukture njegovih postov, stavkov in razmišljanja, sploh pa, ker rabi da nekaj pove vedno XXL dolg post, je realnost verjetno malce drugačna. Pa brez zamere tommy, ampak ljudje polni samohvale so pa eni najbolj antipatičnih. Očitno vas nihče nikoli ne pohvali pa se morate zato sami.

Nikjer se nisem hvalil s tem, dokler ni Gosic direktno namignil! Ne mislim, da sem pametnejši od večine na tem forumu, IQ imam pa zelo visok in ne govorim o 10% ampak slabih 5 z višjim in definitivno ne na podlagi internetnih testov, ki jih nikoli nisem niti reševal. Že prej razviden IQ so potrdili tudi konkretni testi oz. test, ki ga pozna vsak, ki kaj ve o tem področju pri nas. Dokazov ne mislim podajat, ker je to moja zasebnost, če se pa koga res osebno zanima, se lahko dobiva in dokažem. Če misliš, da nabijam, se pač motiš, tvoj problem. Lahko bi pa že dojel, da nimajo vsi istih čustev do različnih znamk kot ti. Če ti italijani tako pašejo in občuduješ njihovo "dušo", to še ne pomeni, da kdo drugi ne vidi nečesa podobnega drugje, TUDI TO SE DOGAJA! Če tega ne moreš dojet, mi je žal zate. Sam večkrat pretiravam v postih, vzamem kakšne (neumne) izjave preveč osebno, ampak takšni smo pač ljudje! Hkrati pa razumem ljudi, ki so jim všeč drugačne lastnosti pri avtih in ne pametujem samo zaradi tega, ker mi določen avto ne odgovarja ali mi je pa predrag, kot to dela Gosic v skoraj vsaki temi o VW. Nemalokrat sem to znamko tudi kritiziral, kar je razvidno iz precej postov, ampak itak se vzame v račun le tisto, kar nam paše, ostalo je zanemarljivo.

Če si med tednom v Lj, predlagam, da se dobiva na kakšni pijači, ker preko foruma ti resnično ne vem več razložit, kje se razlikujeva in zakaj ni v tem nič slabega in glede na precej tvojih pametnih postov mi je zaradi tega žal! :?
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Pe dec 24, 2010 3:37 am

Ej tomi, meni je res vseeno kakšen je tvoj IQ. Ostalo pa sploh ne bom komentiral, ker nima nobene povezave s tem, kar sem napisal v prejšnjem postu. Pač sem vskočil, ker mi ljudje ki sami sebe hvalijo kako so pametni (izobraženi, lepi,...), antipatični (niti slučajno nisem vskočil ker si to napisal točno ti, tudi če bi napisal to kdo drug, bi odreagiral enako).

Ko je nekdo nadarjen, in zna to prenesti tudi v besede na primeren način, bodo ostali to opazili, in s tem bo raslo tudi njihovo spoštovanje do te osebe, hkrati ga bodo tudi pohvalili in njegovo mnenje v življenju upoštevali ali pa celo vzeli za svojega. Na tak način, da pa govoriš kako imaš visok IQ, pa žal ne... je efekt ravno obraten.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe dec 24, 2010 3:55 am

lizard je napisal/-a:Ej tomi, meni je res vseeno kakšen je tvoj IQ. Ostalo pa sploh ne bom komentiral, ker nima nobene povezave s tem, kar sem napisal v prejšnjem postu. Pač sem vskočil, ker mi ljudje ki sami sebe hvalijo kako so pametni (izobraženi, lepi,...), antipatični (niti slučajno nisem vskočil ker si to napisal točno ti, tudi če bi napisal to kdo drug, bi odreagiral enako).

Ko je nekdo nadarjen, in zna to prenesti tudi v besede na primeren način, bodo ostali to opazili, in s tem bo raslo tudi njihovo spoštovanje do te osebe, hkrati ga bodo tudi pohvalili in njegovo mnenje v življenju upoštevali ali pa celo vzeli za svojega. Na tak način, da pa govoriš kako imaš visok IQ, pa žal ne... je efekt ravno obraten.

Odgovoril sem Gosicu na enega izmed njegovih mnogih pametovanj in že jasno napisal, da ne gre za neko hvalo, le njemu sem odgovoril. Kako si pa ti to razumel je druga stvar, upam da sem dovolj jasno razložil, da se zaradi tega ne počutim nasploh večvrednega, le njegovih nabijanj imam že res dovolj, sploh če se izkazuje za tako pametnega. Če si že tako vskočil na ta moj post, bi lahko tudi kontekst upošteval predem me kritiziraš, kot da se tu nekaj hvalim. Zakaj si tako odreagiral ne vem, iskreno povedano pa tvoji razlagi ne verjamem v popolnosti.

P.S.:
lizard je napisal/-a:Saj veš kako je to, gre naš tomi lepo reši en internetni IQ test, mu izpiše da ima IQ 120, in voila, obstaja približno 10% ljudi, ki imajo višji IQ :). Ampak glede na strukture njegovih postov, stavkov in razmišljanja, sploh pa, ker rabi da nekaj pove vedno XXL dolg post, je realnost verjetno malce drugačna. Pa brez zamere tommy, ampak ljudje polni samohvale so pa eni najbolj antipatičnih. Očitno vas nihče nikoli ne pohvali pa se morate zato sami.

To je bilo napisano zelo osebno in tudi žaljivo, na podlagi čisto neutemeljenega sklepanja, iz perspektive "pametnejšega", kot se očitno počutiš, potem pa v naslednjem postu preobrat na čisto dobronamerno pisarjenje. Toliko o antipatičnosti določenih ljudi...
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe dec 24, 2010 9:19 am

lizard je napisal/-a:Ko je nekdo nadarjen, in zna to prenesti tudi v besede na primeren način, bodo ostali to opazili, in s tem bo raslo tudi njihovo spoštovanje do te osebe, hkrati ga bodo tudi pohvalili in njegovo mnenje v življenju upoštevali ali pa celo vzeli za svojega. Na tak način, da pa govoriš kako imaš visok IQ, pa žal ne... je efekt ravno obraten.

To se pa dogaja zato, ker IQ še zdaleč ni vse. Lahko ima neka oseba visok IQ, ima pa na drugi strani EQ blizu ničle (čustvena inteligenca). In dostikrat je v samem življenju, v medsebojnih odnosih tako privatno kot tudi karierno, EQ celo pomembnejši od IQ. Ali povedano po domače, četudi je nekdo še tako zelo pameten mu to kaj dosti ne pomaga, če nima v sebi vsaj nekaj modrosti. Modrosti, ki ti daje sposobnost, da si zmožen sprejemat druga ter drugačna mnenja, kjer si se sposoben zavedat (in to tudi jasno izrazit), da nisi vedno ti tisti, ki imaš vse prav, drugi pa vse narobe. In takih ljudi, ki imajo oba kvocienta visoka je (žal) zelo malo, še najmanj pa jih je tam, kjer bi jih dandanes najbolj potrebovali - na vodilnih mestih v podjetjih ter v državi.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe dec 24, 2010 10:07 am

Zadnjih nekaj postov bi človek še razumel, če bi se nahajali v temi Toyota IQ =P

On: Golf Variant bi bil lahko zelo zanimiv, če bi predizajnirali nezanimiv zadek! Potencialnemu kupcu tovrstne karoserijske različice pa bi toplo priporočal pogledovanje k Škodi Octaviji Combi - cenejša, z isto VW tehnologijo (vključujoč vse opcije, razen kakšnega DCC), subjektivno LEPŠA ter praktičnejša (beri: večji prtljažnik ter nosilnost). Razlika v izboru notranjih materialov ter notranji arhitekturi pa tudi ni astronomska.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe dec 24, 2010 11:20 am

CHAN je napisal/-a:Zadnjih nekaj postov bi človek še razumel, če bi se nahajali v temi Toyota IQ =P

On: Golf Variant bi bil lahko zelo zanimiv, če bi predizajnirali nezanimiv zadek! Potencialnemu kupcu tovrstne karoserijske različice pa bi toplo priporočal pogledovanje k Škodi Octaviji Combi - cenejša, z isto VW tehnologijo (vključujoč vse opcije, razen kakšnega DCC), subjektivno LEPŠA ter praktičnejša (beri: večji prtljažnik ter nosilnost). Razlika v izboru notranjih materialov ter notranji arhitekturi pa tudi ni astronomska.

Nažalost ne gre drugače, brez da bi se stvari tukaj jemale izven konteksta in potem iz tega delalo debato.

Variant res deluje kot Golf, ki mu je zadek vleklo v črno luknjo in se je zadnji čas izvlekel. Octavia na tem področju že zaradi daljše osnove deluje bolj skladno.

Kako je pa z zvočno izolacijo, se lahko primerja s 6ko?
Slika

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe dec 24, 2010 11:56 am

~toMmy~ je napisal/-a:
Variant res deluje kot Golf, ki mu je zadek vleklo v črno luknjo in se je zadnji čas izvlekel.
Haha...dobra :D
Octavia na tem področju že zaradi daljše osnove deluje bolj skladno.
Sicer imata skupno podvozje - z istim medosjem 2578 mm. Škodi je treba priznati oblikovno uspešnejši izdelek.
Kako je pa z zvočno izolacijo, se lahko primerja s 6ko?
Žal lahko delam vzporednice med Octavio ter Golfom V. z isto motorizacijo, kjer nisem opazil bistvenejših odstopanj. Upam si trditi, da nekih posebnih odstopanj med Octavio II ter VI. ne bi smelo biti.
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe dec 24, 2010 12:01 pm

Vem da sta na istem podvozju, je pa Octavia že v osnovi limuzina in je tudi spredaj temu primerno oblikovana. Glede izolacije me zanima, ker je v 6ki res odlična, 5ka se lahko skrije, pa tudi nima tako slabe.
Slika

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Pe dec 24, 2010 12:19 pm

Polo78 je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Ko je nekdo nadarjen, in zna to prenesti tudi v besede na primeren način, bodo ostali to opazili, in s tem bo raslo tudi njihovo spoštovanje do te osebe, hkrati ga bodo tudi pohvalili in njegovo mnenje v življenju upoštevali ali pa celo vzeli za svojega. Na tak način, da pa govoriš kako imaš visok IQ, pa žal ne... je efekt ravno obraten.

To se pa dogaja zato, ker IQ še zdaleč ni vse. Lahko ima neka oseba visok IQ, ima pa na drugi strani EQ blizu ničle (čustvena inteligenca). In dostikrat je v samem življenju, v medsebojnih odnosih tako privatno kot tudi karierno, EQ celo pomembnejši od IQ. Ali povedano po domače, četudi je nekdo še tako zelo pameten mu to kaj dosti ne pomaga, če nima v sebi vsaj nekaj modrosti. Modrosti, ki ti daje sposobnost, da si zmožen sprejemat druga ter drugačna mnenja, kjer si se sposoben zavedat (in to tudi jasno izrazit), da nisi vedno ti tisti, ki imaš vse prav, drugi pa vse narobe. In takih ljudi, ki imajo oba kvocienta visoka je (žal) zelo malo, še najmanj pa jih je tam, kjer bi jih dandanes najbolj potrebovali - na vodilnih mestih v podjetjih ter v državi.

Se podpišem pod ta post! Ne razumem (to sem že drugod poudaril) zakaj se spustite na tak nivo in razglabljate o osebnih zadevah in temah, ki nimajo ničesar s naslovom dotične teme. Mar ne bi bilo bolj konstruktivno in manj moteče za vse, da bi se za to uporabljalo ZS. Po drugi strani pa ZOPET apeliram na moderatorje, da brišejo sproti take poste ali dele postov, ki vsebujejo "provociranje", žaljenje, namigovanja, obtoževanja, ..., ker se s tem samo smeti dotična tema!

Meni osebno se drugače zdi nova jetta veliko bolj skladna, zanimiva, kot pa novi passat. Na splošno pa mi oblikovalske poteze (glede zunanjosti) VW-ja ne gredo v pravo smer. Šestica golfa mi je še bila poteza na boljše glede na predhodnika, vse kar pa je prišlo za njim, pa nažalost ne!
Osebno mi je recimo vizualno od zunaj zelo všečen VW tiguan, a ko gledam prve podobe prihajajočega, me vse skupaj mineva, da bi si ga kdaj privoščil.
Kar se pa tiče motorizacije, pogonskih sklopov, voznih lastnosti, kvalitete uporabljenih materialov, pa mislim, da je VW kljub vsemu med boljšimi ta trenutek, ko potegnemo črto pod vse.

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Pe dec 24, 2010 12:43 pm

brett je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:

Se podpišem pod ta post! Ne razumem (to sem že drugod poudaril) zakaj se spustite na tak nivo in razglabljate o osebnih zadevah in temah, ki nimajo ničesar s naslovom dotične teme. Mar ne bi bilo bolj konstruktivno in manj moteče za vse, da bi se za to uporabljalo ZS. Po drugi strani pa ZOPET apeliram na moderatorje, da brišejo sproti take poste ali dele postov, ki vsebujejo "provociranje", žaljenje, namigovanja, obtoževanja, ..., ker se s tem samo smeti dotična tema!

Meni osebno se drugače zdi nova jetta veliko bolj skladna, zanimiva, kot pa novi passat. Na splošno pa mi oblikovalske poteze (glede zunanjosti) VW-ja ne gredo v pravo smer. Šestica golfa mi je še bila poteza na boljše glede na predhodnika, vse kar pa je prišlo za njim, pa nažalost ne!
Osebno mi je recimo vizualno od zunaj zelo všečen VW tiguan, a ko gledam prve podobe prihajajočega, me vse skupaj mineva, da bi si ga kdaj privoščil.
Kar se pa tiče motorizacije, pogonskih sklopov, voznih lastnosti, kvalitete uporabljenih materialov, pa mislim, da je VW kljub vsemu med boljšimi ta trenutek, ko potegnemo črto pod vse.
Tudi jaz se strinjam.Kmalu bo 1 stran ki nima veze ne z Golfom niti z Jetto.
brett je napisal/-a:Meni osebno se drugače zdi nova jetta veliko bolj skladna, zanimiva, kot pa novi passat.
S tem se pa sploh strinjam Jetta je najlepši avto v svojem razredu,vsaj z dobro opremo.So pa meni novi VW lepši od prejšnih ker imam raje vsaj kolikor toliko ostre linije kot pa okrogle.

Uporabniški avatar
brett
Novinec

Napisal/-a brett Pe dec 24, 2010 1:18 pm

Renault VG je napisal/-a: ... S tem se pa sploh strinjam Jetta je najlepši avto v svojem razredu,vsaj z dobro opremo.So pa meni novi VW lepši od prejšnih ker imam raje vsaj kolikor toliko ostre linije kot pa okrogle.

Tudi meni so ostre linije lepše, ampak zame VW ne zna tega tako dobro izpeljati kot npr BMW, AlfaRomeo, Honda (meni naj tri "nebutične" znamke glede oblikovalnih potez zunanjosti. No, Alfa se mi je malo zamerila z zadnjima produktoma zaradi sprednjih žabjih luči: mito, guiletta)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe dec 24, 2010 2:24 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Če že načenjaš to temo, je le nekaj procentov ljudi na svetu z višjim IQ-jem od mene in dvomim, da si ti s svojim kjerkoli blizu.......

malo si preteral pa še za povrhu, ni se s tem glih za hvalit_spomnim se primera nekdanje misice, ki jo je sama samohvala in je članica t.i. Mense v resnici pa živi podn in kjer koli so sodelovali (razni kvizi, kot Milijonar tako v Slo kot Hr.) so se izkazali, za dokaj povprečne oz. prej bi rekel podpovprečne, zelo ozkogledi za povrhu pa še popolnoma nepripravljeni za življenje, kot da bi prišli z Marsa se mi zdi...........skratka, resnično nič vzpodbudnega

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe dec 24, 2010 8:12 pm

sašo5 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Če že načenjaš to temo, je le nekaj procentov ljudi na svetu z višjim IQ-jem od mene in dvomim, da si ti s svojim kjerkoli blizu.......

malo si preteral pa še za povrhu, ni se s tem glih za hvalit_spomnim se primera nekdanje misice, ki jo je sama samohvala in je članica t.i. Mense v resnici pa živi podn in kjer koli so sodelovali (razni kvizi, kot Milijonar tako v Slo kot Hr.) so se izkazali, za dokaj povprečne oz. prej bi rekel podpovprečne, zelo ozkogledi za povrhu pa še popolnoma nepripravljeni za življenje, kot da bi prišli z Marsa se mi zdi...........skratka, resnično nič vzpodbudnega

Sem lepo povedal, da sem le Gosicu odgovoril na njegovo debilno izjavo in potem sem spet razložil, da se NE HVALIM IN SE NIMAM ZA NIČ POSEBNEGA ZARADI TEGA, ampak to se seveda zanemari. Sploh pa ne vem kaj za vraga je potrebno namenit eno stran v temi postu, ki je bil le odgovor na provokacijo brez temeljev in nima nobene veze s temo. Izjava, da se s tem ni za hvalit in takšno ozkogledno posploševanje na podlagi nekaj ljudi na kvizih in ene lajave misice je pa tudi pravi biser. V življenju mi gre pa na več področjih čisto dobro, hvala za skrb.

Vglavnem odziv na nivoju rumenega tiska, en sporen detajl potegnit iz konteksta in iz tega naredit celo "afero"! :roll:
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov