Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Chopster
Nov uporabnik

Napisal/-a Chopster So dec 17, 2005 12:02 pm

Tud jaz misliml, da se je hyundai zelo popravil. Kaki 2 ali 3 leta nazaj sem se vozil s coupejem 2.7 V6 pa sem bil zelo presenečen. Pospeški precej dobri,tudi navor in lega na cesti. Sploh pri hitrosti 180+ se pelje zelo lepo. Tudi izdelava in materiali so bili precej kakovostni. Edino kar je pri hyundajih,mogoče imajo malo večjo porabo čeprav kolikor se spomnim je takrat tisti coupe presenetljivo malo popil. Če se bo hyundai tako razvijal naprej, zna biti v prihodnosti še zelo uspešen proizvajalec avtomobilov...

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko So dec 17, 2005 2:03 pm

INFINITI je napisal/-a:Pogovarjamo se o normalnih bencincih 2.0; misliš da imajo kar vsi francozi tiste posebne sport izvedbe z ful navitimi motorji?

ja sej ta PSAjev 2.0 s 180 konji je normalen atmosferski bencinar, brez turba... nisem vedel, da v kupeja tlačijo tudi švohnejšo različico iz petvratnega C4. me pač te stvari ne zanimajo tak grozno, da bi jih znal na pamet in se z nekom šel "naš je pa boljši kot vaš..."! sem se pač pogledal tisti tvoj spisek in se spomnu, da ma C4 cupe dvolitersko mašino z 180 konji in vprašal...

sploh pa že dolgo govorim, da se iz korejcev (=Hyundai) ne bomo več dolgo norca delali... zelo lepo in načrtno napredujejo v dizajnu, kvaliteti in tudi v voznih lastnostih ter mehaniki! pa tudi v pravem vrstnem redu so ši, oziroma grejo... najprej so meli zmerno ceno, pol so poskrbeli za zanesljivost in enostavno uporabo, zdej delajo na dizajnu in kvaliteti izdelave, na koncu bodo pa še lego na cesti in menjalnike porihtali! bi se lahko marsikatera od evropskih hiš malo začela zgledovat! in to od mojih pribljubljenih francozov, prek kake masovne nemške pleharije do vsem znanih prislovičnih taljanov "pridevniškega srca"! seveda govorim o zgledovanju na metodo napredovanja in ne na zgledovanje po konkretnih avtomobilskih modelih! je pač tak, da marsikteremu evropejcu kvaliteta izdelave in zanesljivost nista ravno v ponos....
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So dec 17, 2005 3:37 pm

drugmirko je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:Pogovarjamo se o normalnih bencincih 2.0; misliš da imajo kar vsi francozi tiste posebne sport izvedbe z ful navitimi motorji?

ja sej ta PSAjev 2.0 s 180 konji je normalen atmosferski bencinar, brez turba... nisem vedel, da v kupeja tlačijo tudi švohnejšo različico iz petvratnega C4. me pač te stvari ne zanimajo tak grozno, da bi jih znal na pamet in se z nekom šel "naš je pa boljši kot vaš..."! sem se pač pogledal tisti tvoj spisek in se spomnu, da ma C4 cupe dvolitersko mašino z 180 konji in vprašal...

sploh pa že dolgo govorim, da se iz korejcev (=Hyundai) ne bomo več dolgo norca delali... zelo lepo in načrtno napredujejo v dizajnu, kvaliteti in tudi v voznih lastnostih ter mehaniki! pa tudi v pravem vrstnem redu so ši, oziroma grejo... najprej so meli zmerno ceno, pol so poskrbeli za zanesljivost in enostavno uporabo, zdej delajo na dizajnu in kvaliteti izdelave, na koncu bodo pa še lego na cesti in menjalnike porihtali! bi se lahko marsikatera od evropskih hiš malo začela zgledovat! in to od mojih pribljubljenih francozov, prek kake masovne nemške pleharije do vsem znanih prislovičnih taljanov "pridevniškega srca"! seveda govorim o zgledovanju na metodo napredovanja in ne na zgledovanje po konkretnih avtomobilskih modelih! je pač tak, da marsikteremu evropejcu kvaliteta izdelave in zanesljivost nista ravno v ponos....

Zanimivo da lih menjalnike omenjas... Vsak accent pa lantra z sredine devedesetih je mel za moje pojme 100 krat boljsi menjalnik kot npr. peugeoti dandanes... Menjalniki in motorji so bli mitsubishijeva licenca in ne vidim kaj naj bi bilo narobe z njimi. :?:

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko So dec 17, 2005 3:55 pm

no...sej ne da kej poznavalsko pametujem... sem malo vozu sam prejšnji model Lantre karavan, ki ga je mel sodelavec. tisti menjalnik je bil proti A4, s kterim sem se pripeljal, pač labav in zatikljiv. ampak nič drastičnega... se pač v testih po kakih revijah vtaknejo v podvozje in menjalinike, ki da niso po standardih evropske noblese, omenjajo natančnost, dolge hode, prestavna razmerja..... pa sem napisal. Mitsujeva tehnika je pač že malo stara, tople vode pa sami še niso odkrili, ker se za zdej pač bolj ukvarjajo z drugimi aspekti proizvodnje. se bo pa to počasi spremenilo.. oziroma se, recimo z novo Sonato, Grandeurjem in bodočim Equusom, že spremija...
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So dec 17, 2005 5:17 pm

Okej, nedvomno je bolsi menjalnik v audiju, sam je audi tut priblizno 2x drazji...

Probaj primerjat lantrin menjalnik z menjalnikom v 206 al pa 307 kiregakoli letnika pa bos videl kaj je u kurcu menjalnik...

Glede SLO novinarjev mam zelo slabo mnenje in se izogibam kakrsnimkoli ocenam, ki jih oni podajo. So prenapihnjeni, labilni, nestrokovni, neobjektivni... Valda da se zataknejo v podvozje in menjalnike ker se ne da nic tocno definirat glede tega kaj je nenatancno podvozje al pa nenatancen menjalnik (npr. pri testih peugeota niti duha niti sluha o slabem menjalniku pa ti bo vsak objektiven lastnik povedal da so totalno porazni).

St. povejo vse, ne pa eno mnenje kmeckega decka ki je postal avtomobilisticni novinar ker je poznal par ljudi in ker zna napisat soliden spis na osnovnosolskem nivoju in nima nobene strokovne podlage...

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko So dec 17, 2005 5:52 pm

HajdukS je napisal/-a: Probaj primerjat lantrin menjalnik z menjalnikom v 206 al pa 307 kiregakoli letnika pa bos videl kaj je u kurcu menjalnik...

hja... žal mam ene par izkušenj s citroenovimi menjalniki :P, srce boli in pamet ne more stuhtat kako za boga milega ne zmorejo nardit spodobnejšega. ne v prestavna razmerja.... ta so super, problem je v natančnosti, ki je približno taka, kot da bi s palco bezal v kiblo masti! pa večkratni WRC prvaki, da o puščavskih rallyjih niti ne govorimo :cry: :cry: .... se mi je na C5 dvakrat ratalo zašaltat v pol ure....

ampak, če se vrnemo nazaj na temo... Hyundai seveda še ni na nivoju povprečnega evropskega avtomobila. je pač preveč zgodovine, razvoja in izkušenj za njimi. pa tudi druge stvari so nam pomembne... recimo, Alfa lahko razpade in zraven še popije 120 litrov olja :twisted: ampak, podvozje bo pa hudo! pa če tudi bo zato prlažnik 50 litrov manjši.
vsekakor pa Hyundaievi izdelki niso več nekaj, kar človek nebi kupu niti za brdo karamela! vsej od Getza in tazadnje verzije Coupeja ali Sonate naprej ne!
za dvomljivce in skeptike... oziroma za tiste, ki niso dvolj dolgo na svetu, da bi se spomnli.... če ne veste kako je tam nekje okrog leta 1989 zgledal in kak tehnično je bil prvi Hyundajev "coupe" - Scoupe - narejen iz Ponya... pol malo posurfajte! vam bo zelo hitro ratalo jasno o čem govorim!
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI So dec 17, 2005 6:24 pm

Hyundai zelo ceni evropske znamke, da bi približali izdelke našem okusu so pred letom ali dvemi navrgli ogromno količino denarja za novi tehnološki center in oblikovanje. Bomo videli kaj bo - meni je znamka všeč ker imajo velik potencijal in želijo več, to se vidi predvsem v preskokih med modeli, vsak novi je v povprečju dosti bolj napreden od prejšnjega. Jaz bi ocenil da so tenutno kakšne pol ali tretjino generacije za japonci, je pa že nova sonata zelo kakovosten produkt in vreden tega denarja. Je pa efekt višanja ugleda višanje cene. Moj 2.0 coupe; vsa oprema + usnje je stal 3,6 mio; dobil sem ga z popustom za 3,3 ; kar je naravnost smešna cena za dobljeno. Dve leti kasneje je novejša linija z popolnoma istim paketom opreme stala 4,3 mio Sit. Kar pošten preskok, čeprav še vedno ugodna cena za dobljeno. Image je tisto kar jim je sedaj najpomembnejše. Je pa njihov trud dober za vse; ne samo za kupce - takšna konkurenca spodbuja druge da se bolj potrudijo pri svojih izdelkih.
Upam da bodo še naprej višali kvaliteto in predstavljali privlačne avtomobile; edino tako lahko napredujejo.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani So jan 14, 2006 12:39 am

No zdaj pa še nekaj bolj "otipljivih"slik novega ali bolje rečeno prenovljenega coupeja če to sploh je.Lahko da samo predelava za kak avto show,je težko videt ker je oblečen :vc

http://www.newtiburon.com/forums/showth ... ge=3&pp=25
Zadnjič spremenil tuscani, dne So jan 14, 2006 12:50 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY So jan 14, 2006 12:47 am

stari, malo pomoči:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

samo res štima kaj so fantje tam rekli... naš tib sedajšnji z bodykitom... hehe

LP
Slika

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani So jan 14, 2006 1:01 am

Hvala regy me je neki zezalo prej je bil link v črni barvi in ni delal :evil:
Na tem linku pa si lahko skopirate ohranjevalnik zaslona na temo coupe
http://www.newtiburon.com/forums/showthread.php?t=60862
pa zberite prvega drugega ali tretjega kjer sta prva dva skupaj :-P 8)
Saj ne boš jezen za off topic regy. :lol:
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Po jan 16, 2006 11:55 am

drugmirko je napisal/-a:
HajdukS je napisal/-a: Probaj primerjat lantrin menjalnik z menjalnikom v 206 al pa 307 kiregakoli letnika pa bos videl kaj je u kurcu menjalnik...

hja... žal mam ene par izkušenj s citroenovimi menjalniki :P, srce boli in pamet ne more stuhtat kako za boga milega ne zmorejo nardit spodobnejšega. ne v prestavna razmerja.... ta so super, problem je v natančnosti, ki je približno taka, kot da bi s palco bezal v kiblo masti! pa večkratni WRC prvaki, da o puščavskih rallyjih niti ne govorimo :cry: :cry: .... se mi je na C5 dvakrat ratalo zašaltat v pol ure....

ampak, če se vrnemo nazaj na temo... Hyundai seveda še ni na nivoju povprečnega evropskega avtomobila. je pač preveč zgodovine, razvoja in izkušenj za njimi. pa tudi druge stvari so nam pomembne... recimo, Alfa lahko razpade in zraven še popije 120 litrov olja :twisted: ampak, podvozje bo pa hudo! pa če tudi bo zato prlažnik 50 litrov manjši.
vsekakor pa Hyundaievi izdelki niso več nekaj, kar človek nebi kupu niti za brdo karamela! vsej od Getza in tazadnje verzije Coupeja ali Sonate naprej ne!
za dvomljivce in skeptike... oziroma za tiste, ki niso dvolj dolgo na svetu, da bi se spomnli.... če ne veste kako je tam nekje okrog leta 1989 zgledal in kak tehnično je bil prvi Hyundajev "coupe" - Scoupe - narejen iz Ponya... pol malo posurfajte! vam bo zelo hitro ratalo jasno o čem govorim!

Okej sm mal posrfal in ugotovil da teb cas mal prepocasi mineva... Primerjaj tega scoupeja ki ga tok pluvas s ksnim evropskim avtom v višjem cenovnem razredu takrat... Fiat regata, alfa 75, opel kadet, peugeot 405... Glede tehnike... mel je je vec vgrajene el. sipe, CZ...

A mi lahk mal bol razjasnis kaj govoris? :roll:

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Po jan 16, 2006 12:06 pm

HajdukS a si se vozu v tem Coupeju drgac? Jz sm se, ga je mel fotr od frenda. Peljal smo se na morje, na morju in nazaj, ter potem se vsake toliko casa po morju. Stvar je enostavno bila za en drek, hlajenje je delal k se je sprdnl, avto je zakuhu 2x, avto totalno neudoben, notranjost se za tiste case prazgodovinska, vleku ni nikamor, njim je potem se zaribal, ptrljaznik nikakav, sedezev se ni dal podret, plastika je civkala huj kot kater zjahan 50 let star avto itd. V glavnem avto ni bil vredn pol kurca nic, vazn, da bos ti za vsak azijski drek rekel, da je boljsi od vecine evropskih. :) K sem se takrat vsedel v Alfo 75 sem bil svetlobna leta naprej. :)

Drugmirko: Sicer ne vem kje ti zivis, toda Alfa ne zrejo olja ze dolgo dolgo casa. Da pa ima 50l manj prtljaznik (159) pa nekako ne vidim kot nek problem, je namrec sportna kompaktna limuzina. Zanimivo, da noben BMW 3kim Hondi accord itd. ne ocita, da imajo mali gepek, ce pogledas da ima Passat za vec kot 100l vec prostora. :)

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare Pe jan 20, 2006 10:29 pm

Dejch je napisal/-a:HajdukS a si se vozu v tem Coupeju drgac? Jz sm se, ga je mel fotr od frenda. Peljal smo se na morje, na morju in nazaj, ter potem se vsake toliko casa po morju. Stvar je enostavno bila za en drek, hlajenje je delal k se je sprdnl, avto je zakuhu 2x, avto totalno neudoben, notranjost se za tiste case prazgodovinska, vleku ni nikamor, njim je potem se zaribal, ptrljaznik nikakav, sedezev se ni dal podret, plastika je civkala huj kot kater zjahan 50 let star avto itd. V glavnem avto ni bil vredn pol kurca nic, vazn, da bos ti za vsak azijski drek rekel, da je boljsi od vecine evropskih. :) K sem se takrat vsedel v Alfo 75 sem bil svetlobna leta naprej. :)

Drugmirko: Sicer ne vem kje ti zivis, toda Alfa ne zrejo olja ze dolgo dolgo casa. Da pa ima 50l manj prtljaznik (159) pa nekako ne vidim kot nek problem, je namrec sportna kompaktna limuzina. Zanimivo, da noben BMW 3kim Hondi accord itd. ne ocita, da imajo mali gepek, ce pogledas da ima Passat za vec kot 100l vec prostora. :)

:rofl :bonk

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe jan 20, 2006 11:49 pm

Ko sem se jaz l. 1990 prvič peljal s Ponyjem, se mi je zdel impresiven avto za denar. Lepa karoserija, dobre motorne zmogljivosti, odlična oprema. Pravzaprav nič čudnega, saj je avto temeljil na takrat aktualni japonski tehniki.

A vseeno, korejskega avta ne bi kupil nikoli. So fašistična j***a brez duše, kaj naj rečem. Fašistična? Zato, ker Korejske barabe pohlepne avtomobile zgolj izvažajo, uvozijo pa jih za peščico, ker imajo zaščiten trg. Kdor kupi Korejca, je res človek brez vsakega občutka. Še en dokaz, da je avto brez duše: Američani jih kupujejo kot vroče žemljice. Američan pokupi vse, zamo da nudi "good feature for a buck", takrat on pozabi na 100-letno tradicijo. Ravno zato so tam Lexus, Infiniti, Acura in podobne kvazipremium znamke tako uspešne.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Pe jan 20, 2006 11:56 pm

In še en dokaz, da so Korejci brez duše: kot ljubitelj modelčkov v merilu 1:43 sem v iskalnik eBay vtipkal najprej Citroen 1:43. Našlo je 1300 zadetkov. Potem sem vpisal še Hyundai 1:43 in našlo je... mislim bog jim pomagaj... 9 zadetkov, pa še to en in isti model.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So jan 21, 2006 12:52 am

Probaj še Hyundai 1:18 :lol:
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So jan 21, 2006 8:49 am

Joie de vivre! je napisal/-a:In še en dokaz, da so Korejci brez duše: kot ljubitelj modelčkov v merilu 1:43 sem v iskalnik eBay vtipkal najprej Citroen 1:43. Našlo je 1300 zadetkov. Potem sem vpisal še Hyundai 1:43 in našlo je... mislim bog jim pomagaj... 9 zadetkov, pa še to en in isti model.

LP,
Joie

Ja dobra argumentacija ni kaj :roll: :lol:
:bonk
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So jan 21, 2006 9:38 am

Joie de vivre! je napisal/-a: Lexus, Infiniti, Acura in podobne kvazipremium znamke tako uspešne.
Joie

Kvazipremium :cry :rofl - jao pa ta komentar je za v risanko.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI So jan 21, 2006 9:48 am

Templar je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:In še en dokaz, da so Korejci brez duše: kot ljubitelj modelčkov v merilu 1:43 sem v iskalnik eBay vtipkal najprej Citroen 1:43. Našlo je 1300 zadetkov. Potem sem vpisal še Hyundai 1:43 in našlo je... mislim bog jim pomagaj... 9 zadetkov, pa še to en in isti model.

LP,
Joie

Ja dobra argumentacija ni kaj :roll: :lol:
:bonk

Res huda ja; še posebej ko jo napiše človek, ki je še pred časom tako vneto zagovarjal DACIO LOGAN - now there`s a soul :cry ;kje si to iskal Ebay francija?
Ampak nič ne de - na največjem avtomobilističnem tržišču na svetu - ZDA si lahko ameri preko Ebay podružnice kupijo modelček citroena, če ga že nihče nebi kupil 4 real ker jim je popolnoma nezanimljiv. No in kako je citroen v zadnjih 15 let napredoval v primerjavi z Hyundaijem? -Hyundai je takrat delal avte kot konkurenco za yugota; sedaj pa že Japonci cvikajo kaj bo. In citroen? -Nič ni šlo gor - neko visenje v avtomobilističnem vakumu je vse skupaj. Koga boli danes patka če se je na žabi luč vrtela v ovinku; a maš ti kaj od tega zdaj? A je citroen sposoben narediti največji motor za čezoceanski tanker; sestaviti letalo, tank, whatever...-Hyundai je - naenkrat je tista vrtljiva lučka smešna kapljica v morju izumov - wake up! -Hyundai je že zdavnaj prehitel citroena po velikosti kot proizvajalec
Pa prosim ne mi o neki tehnologiji in izumih. Pojdi na kak gizmodo.com , pa se čudi kaj se vse dela Koreja od elektronike in kakšne standarde postavljajo in imajo glede tega. Evropa je za njih vukojebina; UMTS pa stvar preteklosti.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! So jan 21, 2006 9:55 am

Meni se zdi primena izjava. Vse tri znamke ponujajo zelo zelo kvalitetne izdelke, ampak še vedno, še vedno je nekaj povsem drugega sedeti v MB-ju ali pa v Infinitiju, kljub slabši zanesljivosti. To je tako, kot bi primerjal Toskano s Severno Dakoto. Povsod so dobri ljudje in pokrajina je tudi v Dakoti v redu, vendar...

LP,
Joie
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov