INFINITI je napisal/-a:Pogovarjamo se o normalnih bencincih 2.0; misliš da imajo kar vsi francozi tiste posebne sport izvedbe z ful navitimi motorji?
drugmirko je napisal/-a:INFINITI je napisal/-a:Pogovarjamo se o normalnih bencincih 2.0; misliš da imajo kar vsi francozi tiste posebne sport izvedbe z ful navitimi motorji?
ja sej ta PSAjev 2.0 s 180 konji je normalen atmosferski bencinar, brez turba... nisem vedel, da v kupeja tlačijo tudi švohnejšo različico iz petvratnega C4. me pač te stvari ne zanimajo tak grozno, da bi jih znal na pamet in se z nekom šel "naš je pa boljši kot vaš..."! sem se pač pogledal tisti tvoj spisek in se spomnu, da ma C4 cupe dvolitersko mašino z 180 konji in vprašal...
sploh pa že dolgo govorim, da se iz korejcev (=Hyundai) ne bomo več dolgo norca delali... zelo lepo in načrtno napredujejo v dizajnu, kvaliteti in tudi v voznih lastnostih ter mehaniki! pa tudi v pravem vrstnem redu so ši, oziroma grejo... najprej so meli zmerno ceno, pol so poskrbeli za zanesljivost in enostavno uporabo, zdej delajo na dizajnu in kvaliteti izdelave, na koncu bodo pa še lego na cesti in menjalnike porihtali! bi se lahko marsikatera od evropskih hiš malo začela zgledovat! in to od mojih pribljubljenih francozov, prek kake masovne nemške pleharije do vsem znanih prislovičnih taljanov "pridevniškega srca"! seveda govorim o zgledovanju na metodo napredovanja in ne na zgledovanje po konkretnih avtomobilskih modelih! je pač tak, da marsikteremu evropejcu kvaliteta izdelave in zanesljivost nista ravno v ponos....
HajdukS je napisal/-a: Probaj primerjat lantrin menjalnik z menjalnikom v 206 al pa 307 kiregakoli letnika pa bos videl kaj je u kurcu menjalnik...
drugmirko je napisal/-a:HajdukS je napisal/-a: Probaj primerjat lantrin menjalnik z menjalnikom v 206 al pa 307 kiregakoli letnika pa bos videl kaj je u kurcu menjalnik...
hja... žal mam ene par izkušenj s citroenovimi menjalniki :P, srce boli in pamet ne more stuhtat kako za boga milega ne zmorejo nardit spodobnejšega. ne v prestavna razmerja.... ta so super, problem je v natančnosti, ki je približno taka, kot da bi s palco bezal v kiblo masti! pa večkratni WRC prvaki, da o puščavskih rallyjih niti ne govorimo![]()
.... se mi je na C5 dvakrat ratalo zašaltat v pol ure....
ampak, če se vrnemo nazaj na temo... Hyundai seveda še ni na nivoju povprečnega evropskega avtomobila. je pač preveč zgodovine, razvoja in izkušenj za njimi. pa tudi druge stvari so nam pomembne... recimo, Alfa lahko razpade in zraven še popije 120 litrov oljaampak, podvozje bo pa hudo! pa če tudi bo zato prlažnik 50 litrov manjši.
vsekakor pa Hyundaievi izdelki niso več nekaj, kar človek nebi kupu niti za brdo karamela! vsej od Getza in tazadnje verzije Coupeja ali Sonate naprej ne!
za dvomljivce in skeptike... oziroma za tiste, ki niso dvolj dolgo na svetu, da bi se spomnli.... če ne veste kako je tam nekje okrog leta 1989 zgledal in kak tehnično je bil prvi Hyundajev "coupe" - Scoupe - narejen iz Ponya... pol malo posurfajte! vam bo zelo hitro ratalo jasno o čem govorim!
Dejch je napisal/-a:HajdukS a si se vozu v tem Coupeju drgac? Jz sm se, ga je mel fotr od frenda. Peljal smo se na morje, na morju in nazaj, ter potem se vsake toliko casa po morju. Stvar je enostavno bila za en drek, hlajenje je delal k se je sprdnl, avto je zakuhu 2x, avto totalno neudoben, notranjost se za tiste case prazgodovinska, vleku ni nikamor, njim je potem se zaribal, ptrljaznik nikakav, sedezev se ni dal podret, plastika je civkala huj kot kater zjahan 50 let star avto itd. V glavnem avto ni bil vredn pol kurca nic, vazn, da bos ti za vsak azijski drek rekel, da je boljsi od vecine evropskih.K sem se takrat vsedel v Alfo 75 sem bil svetlobna leta naprej.
Drugmirko: Sicer ne vem kje ti zivis, toda Alfa ne zrejo olja ze dolgo dolgo casa. Da pa ima 50l manj prtljaznik (159) pa nekako ne vidim kot nek problem, je namrec sportna kompaktna limuzina. Zanimivo, da noben BMW 3kim Hondi accord itd. ne ocita, da imajo mali gepek, ce pogledas da ima Passat za vec kot 100l vec prostora.
Joie de vivre! je napisal/-a:In še en dokaz, da so Korejci brez duše: kot ljubitelj modelčkov v merilu 1:43 sem v iskalnik eBay vtipkal najprej Citroen 1:43. Našlo je 1300 zadetkov. Potem sem vpisal še Hyundai 1:43 in našlo je... mislim bog jim pomagaj... 9 zadetkov, pa še to en in isti model.
LP,
Joie
Joie de vivre! je napisal/-a: Lexus, Infiniti, Acura in podobne kvazipremium znamke tako uspešne.
Joie
Templar je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:In še en dokaz, da so Korejci brez duše: kot ljubitelj modelčkov v merilu 1:43 sem v iskalnik eBay vtipkal najprej Citroen 1:43. Našlo je 1300 zadetkov. Potem sem vpisal še Hyundai 1:43 in našlo je... mislim bog jim pomagaj... 9 zadetkov, pa še to en in isti model.
LP,
Joie
Ja dobra argumentacija ni kaj![]()
![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov