don CONSIGLIO je napisal/-a:Joiev zapis ima odličen point. Gre za bistvo vse debate. Picanto je res zelo dobro oblikovan, še posebno, če se zavedamo, da gre v bistvu za preoblečenega Atosa. Dejansko je oblikovno zanimiv: maska, velike luči, relativno visoka bočna linija, ostre linije in nenazadnje tudi barve kot si že sam omenil.
V beli barvi, s črnimi odbijači in brez pokrov bi popolnoma vsak današnji avto izgledal beden. Si videl P206, ki velja za res lep avto, s črnimi odbijači in v beli barvi?
ja, tak 206 resnično ni lep. Ampak P206 ima tako obliko, ki je popolnoma značilna za to francosko znamko. Resnično si človek ne bi mogel predstavljati bolj Peugeotovske oblike, kot jo ima 206.
( Picanto je izviren glede na to, da ni nobenega avta, ki mu bi bil podoben. Drugače pa oblikovno ne izstopa, kar za avto kot je Kia lahko štejem v plus.)Korejski proizvajalci pa tega preprosto nimajo. Nimajo svoje lastne oblike in še nečesa več s čimer bi se identificirali, oblike s katero bi jih prepoznali in tudi to je povsem logično. Na stvari je treba gledat bolj široko. Ne moremo mi nečesa pričakovat od proizvajalca kot je Hyundai, če tega preprosto že v osnovi nima.
don CONSIGLIO je napisal/-a:Ta Elantra je dejansko plehka, nima nobene duše, lahko bi rekli, da je sramežljiva.....
Tisti, ki jo bodo kupovali, ne bodo gledali na to ali ima dušo ali je nima. Nekateri pač kupujemo avto s čustvi, drugi spet ne.
Nekoč sem bral o tem kako recimo gledajo Američani na Francoske avtomobilske znamke... Slabše kot mi na Wartburge.
Ni to zanimivo, Hyundai je tam uspel, francoski in italjanski proizvajalci se pa niti ne upajo prikazat v ZDA. Nova Elantra se bo prodajala v Ameriki. Kje je pa tam Peugeot 407, ki je za mnoge najlepši avto. Hyundai ima avte s katerimi očitno uspeva na dveh celinah, ker ima doma premajhen trg.
Pa, da me ne bo kdo narobe razumel, sam si ne bi nikoli kupil Hyundaia.
lp, mm