Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Pe apr 14, 2006 5:12 pm

Speedfighter je napisal/-a:A je kdo gledal podatke o motorju na tistem linku?2.0 pa 138konjev(beri 101kW) :roll: Benti kje zmeri najdejo tist 1kW zarad katerga je registracija pol občutno dražja... :evil:

lih pr novejšem tucsonu so to ugotovili, je tud nekaj takega... 1 al 2 kW preko... pa so zmanjšali na okroglih 100, kar pomeni 136konjev namesto originalnih 140... ko da se bom sekiral, da mi avto gre 1km/h manj, ko ga itaq nimam kje žgat tolko, pa pospešek 0,2 sek slabši... buuuuuuuuu, me je že strah... me sploh ne tangira, če sem čist odkrit

pričakujem, da bodo na elantri tud to nardili.

glede kopiranja pa res brezveze komentirat, so že drugi dovolj povedali kdo po kom vse "kopira"
Slika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Pe apr 14, 2006 6:31 pm

Templar je napisal/-a:
Samotar je napisal/-a:Meni zadaj deluje bolj kot kopija enega Forda iz srede 90. let.

You should get your eyes check! :shock:

ne check :ne ampak ... checked ! :con

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So apr 15, 2006 12:11 am

Sem malo vzel slike nove Elantre pod drobnogled in jih primerjal s Toyotami, ki se prodajajo na ameriškem trgu in Lexusi. Podobnost je!

Meni se nekako zdi normalno, da znamka kot je Hyundai kopira oblike, pa tudi to, da jih od Toyote ni nič nenavadnega. Na daljnem vzhodu je, kakor izgleda, Toyota za vzor vsem ostalim.

Pri Hyundaiu so očitno ugotovili s čim in na kakšen način bodo pritegnili kupce. Če se podobno oblikovane Toyote in Lexusi v Ameriki dobro prodajajo zakaj se ne bi tudi nova Elantra. Meni se zdi, da bi Hyundaiu kakšna pretirana izvirnost prej škodovala kot koristila. Če vzamemo za primer evropskega Getza: Tak kot je se najboljše prodaja.

Preprosto povedano: kupci lažje sprejmejo že znane oblike!

Joie de vivre! je napisal/-a:Dokaz, da je tudi Korejec lahko izviren in oblikovno zanimiv, je denimo hyundai coupe ali pa picanto. Tale elantra to ni, pa vpij kolikor hočeš.

LP,
Joie

Picanto zame ni nič oblikovno zanimiv.

Avto je dobil italijansko ime, je v pestrih barvah in ga ponujajo na evropski način.

Si ga moraš, kdaj pogledati v popolnoma navadni opremi z navadnimi črnimi odbijači in v beli barvi, tak ni popolnoma nič zanimiv!

lp, mm

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO So apr 15, 2006 12:21 am

Lignage je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Dokaz, da je tudi Korejec lahko izviren in oblikovno zanimiv, je denimo hyundai coupe ali pa picanto. Tale elantra to ni, pa vpij kolikor hočeš.

LP,
Joie

Picanto zame ni nič oblikovno zanimiv.

Avto je dobil italijansko ime, je v pestrih barvah in ga ponujajo na evropski način.

Si ga moraš, kdaj pogledati v popolnoma navadni opremi z navadnimi črnimi odbijači in v beli barvi, tak ni popolnoma nič zanimiv!

lp, mm

Joiev zapis ima odličen point. Gre za bistvo vse debate. Picanto je res zelo dobro oblikovan, še posebno, če se zavedamo, da gre v bistvu za preoblečenega Atosa. Dejansko je oblikovno zanimiv: maska, velike luči, relativno visoka bočna linija, ostre linije in nenazadnje tudi barve kot si že sam omenil.

V beli barvi, s črnimi odbijači in brez pokrov bi popolnoma vsak današnji avto izgledal beden. Si videl P206, ki velja za res lep avto, s črnimi odbijači in v beli barvi?

Ta Elantra je dejansko plehka, nima nobene duše, lahko bi rekli, da je sramežljiva.....

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So apr 15, 2006 1:19 am

don CONSIGLIO je napisal/-a:Joiev zapis ima odličen point. Gre za bistvo vse debate. Picanto je res zelo dobro oblikovan, še posebno, če se zavedamo, da gre v bistvu za preoblečenega Atosa. Dejansko je oblikovno zanimiv: maska, velike luči, relativno visoka bočna linija, ostre linije in nenazadnje tudi barve kot si že sam omenil.

V beli barvi, s črnimi odbijači in brez pokrov bi popolnoma vsak današnji avto izgledal beden. Si videl P206, ki velja za res lep avto, s črnimi odbijači in v beli barvi?

ja, tak 206 resnično ni lep. Ampak P206 ima tako obliko, ki je popolnoma značilna za to francosko znamko. Resnično si človek ne bi mogel predstavljati bolj Peugeotovske oblike, kot jo ima 206.( Picanto je izviren glede na to, da ni nobenega avta, ki mu bi bil podoben. Drugače pa oblikovno ne izstopa, kar za avto kot je Kia lahko štejem v plus.)

Korejski proizvajalci pa tega preprosto nimajo. Nimajo svoje lastne oblike in še nečesa več s čimer bi se identificirali, oblike s katero bi jih prepoznali in tudi to je povsem logično. Na stvari je treba gledat bolj široko. Ne moremo mi nečesa pričakovat od proizvajalca kot je Hyundai, če tega preprosto že v osnovi nima.

don CONSIGLIO je napisal/-a:Ta Elantra je dejansko plehka, nima nobene duše, lahko bi rekli, da je sramežljiva.....

Tisti, ki jo bodo kupovali, ne bodo gledali na to ali ima dušo ali je nima. Nekateri pač kupujemo avto s čustvi, drugi spet ne.

Nekoč sem bral o tem kako recimo gledajo Američani na Francoske avtomobilske znamke... Slabše kot mi na Wartburge.

Ni to zanimivo, Hyundai je tam uspel, francoski in italjanski proizvajalci se pa niti ne upajo prikazat v ZDA. Nova Elantra se bo prodajala v Ameriki. Kje je pa tam Peugeot 407, ki je za mnoge najlepši avto. Hyundai ima avte s katerimi očitno uspeva na dveh celinah, ker ima doma premajhen trg.

Pa, da me ne bo kdo narobe razumel, sam si ne bi nikoli kupil Hyundaia.

lp, mm

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO So apr 15, 2006 12:53 pm

Lignage je napisal/-a:
don CONSIGLIO je napisal/-a:

ja, tak 206 resnično ni lep. Ampak P206 ima tako obliko, ki je popolnoma značilna za to francosko znamko. Resnično si človek ne bi mogel predstavljati bolj Peugeotovske oblike, kot jo ima 206.( Picanto je izviren glede na to, da ni nobenega avta, ki mu bi bil podoben. Drugače pa oblikovno ne izstopa, kar za avto kot je Kia lahko štejem v plus.)

Korejski proizvajalci pa tega preprosto nimajo. Nimajo svoje lastne oblike in še nečesa več s čimer bi se identificirali, oblike s katero bi jih prepoznali in tudi to je povsem logično. Na stvari je treba gledat bolj široko. Ne moremo mi nečesa pričakovat od proizvajalca kot je Hyundai, če tega preprosto že v osnovi nima.

Sej tle se pa najbolj strinjava. Picanto in Coupe sta torej izjemi, ki potrjujeta pravilo ;)

In kar se tiče duše. Ja. Sej to! Verjamem, da so uredu in zanesljivi avti, samo nam nekaj manjka... In sem tako vesel, da nas to ločuje od Američanov :D

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
Nisde
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Nisde So apr 15, 2006 4:04 pm

Men se pa zdi čist ql da pač nardijo obliko za katero menijo da bo uspela ter da se bo dobro prodajala. Če bi vi oblikoval avtomobile a bi tvegal da bi nardil en vesoljski avto k bi ga na konc koncev itak usi spljuval kok je grd, pa honda da je riž pa to...Mislm da ne! Čudn, velik ljudi prau da Hyundai zna sam koperat oblike? Men se pa tko zdi da so BMW-ji od letnika 1900 bog ve kok pa do 1995 vsi isti! Zakaj le??? Folku je biu takrt ušeč in so ga sam mal posodabljal, luči pa notranjost... (tko k velik proizvajalcev nardi če je avto ljudem ušeč)! Tud Hyundai zna delat avte lih tko k MB, BWM, Mazda... Sam Hyundai je pač mal bl previdn. Moje mnenje pač. Pa ta model se mi zdi da se je mal prbližu Sonati ki mi je tud ful ušeč, kopija gor al pa dol!
Lp.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Ne apr 16, 2006 3:54 pm

Korejci znajo narediti konkurenta Golfu ali Passatu, lahko ju prekosijo, sem prepričan. Vprašanje pa je, če bi jim tako uspelo obdržati nizke cene. Po mojem ne, saj bi morali ogromne vsote vložiti v razvoj in materiale.

Raje ostajajo na svojem terenu in avtomobile ponujajo svoji klienteli, ki rabi preprosta, poceni in zanesljiva vozila, hkrati pa trkajo tudi na vrata zahtevnejšim kupcem (terenci, nova Sonata,...). Elantra ostaja Hyundai stare šole, vsaj po obliki sodeč.

Glede črnih odbijačev: meni so ti vedno bolj kul, ker so postali tako REDKI. Za v mesto ni boljšega, stokrat bolj sproščeno se potikam po LJ in butnem kamor hočem. Po pariško.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Po apr 17, 2006 12:29 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Korejci znajo narediti konkurenta Golfu ali Passatu, lahko ju prekosijo, sem prepričan. Vprašanje pa je, če bi jim tako uspelo obdržati nizke cene. Po mojem ne, saj bi morali ogromne vsote vložiti v razvoj in materiale.

Raje ostajajo na svojem terenu in avtomobile ponujajo svoji klienteli, ki rabi preprosta, poceni in zanesljiva vozila, hkrati pa trkajo tudi na vrata zahtevnejšim kupcem (terenci, nova Sonata,...). Elantra ostaja Hyundai stare šole, vsaj po obliki sodeč.

Glede črnih odbijačev: meni so ti vedno bolj kul, ker so postali tako REDKI. Za v mesto ni boljšega, stokrat bolj sproščeno se potikam po LJ in butnem kamor hočem. Po pariško.

LP,
Joie

KAKSEN DEBILIZEM!!! :shock: a lahko argumentiras??!!!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 17, 2006 2:14 pm

Če se ti zdi, da sem usekal mimo, mi to lahko dopoveš na bolj civiliziran način.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po apr 17, 2006 5:58 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Če se ti zdi, da sem usekal mimo, mi to lahko dopoveš na bolj civiliziran način.

LP,
Joie

po moje si tako mal po pariško v hajdukov avto butnil, pa zdaj pizzdi... ;)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po apr 17, 2006 6:17 pm

ne vem samo men je bila Lantra 1996 precej zanimiv in ne dolgočasen avtomobil, ko so jo dali na trg... z Elantro pa so zašli v črno luknjo

1996
Slika

2000
Slika

kaj bo pa z novo bo pa povedal trg, samo ni pa res nič revolucionarno novega - tako kot ni revolucionarnih večina avtomobilov, ki so danes na trgu

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Po apr 17, 2006 6:27 pm

oprosti da sm reku tvoji izjavi da je debilizem... to ne pomeni da zate mislim da si d****.

Glede argumentiranja bi se vedno rad da se izkazes. ;)

himi

Napisal/-a himi To apr 18, 2006 8:49 am

...
Priponke
special1145323525.jpg

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko To apr 18, 2006 2:10 pm

hja... mene sicer ne moti preveč podobnost Elantrinih luči s tistimi na Paliu... konc koncev majo lampe s podobnimi zavihki na spodnji strani tudi na kakem Subaruju in tazadnji Pasatlija in Polo tudi. vse sicer veliko boljše in okusneje narjeno ampak, če že govorimo o principu in stilu... tisto kar me najbolj moti je buhtlasta rit in blaga neizrazitost1 še posebej zadaj na boku... ampak, počasi bodo že.... mislim in po slikah sodeč, je trenutna prioriteta preskok v kvaliteti izdelave in materialih. notranjost zgleda veliko manj "češko" kot v prejšnji.... in roko na srce, kaka druga farba in malo kroma ji tudi nebi škode delalo :P

malo večje slikice:

Slika
Slika
Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr apr 19, 2006 11:24 pm

BBoss je napisal/-a:ne vem samo men je bila Lantra 1996 precej zanimiv in ne dolgočasen avtomobil, ko so jo dali na trg... z Elantro pa so zašli v črno luknjo

Za mene je bila pa Elantra neprimerljivo boljša od stare Lantre. Pa pri Elantri se mi je vedno zdela lepša 4-vratna verzija. Ampak moramo pa priznati, da je tako facelift pokvaril prvo generacijo Lantre, kot tudi to zdajšnjo Elantro.

lp, mm

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Če apr 20, 2006 10:14 am

Mnogi facelifti spominjajo na lep obraz, v katerega je nekdo ustrelil s šibrovko...

Diskretni facelifti so zame najboljša rešitev, dober primer je denimo novi Megane ali C3.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Pe apr 21, 2006 11:01 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Mnogi facelifti spominjajo na lep obraz, v katerega je nekdo ustrelil s šibrovko...

Diskretni facelifti so zame najboljša rešitev, dober primer je denimo novi Megane ali C3.

LP,
Joie

Samo če je preveč diskreten pa ni preveč smiseln a ne da?

Megane je bil lih tolk spremenjen da je še grši ko je bil. C3 pa so itak samo odbijač malo spremenili pa luči so clear glass.

Za tole Elantro pa je še vedno vprašanje če bo sploh prišla v Evropo ker Hyundai pripravlja za 2007 poseben model compaktnega D segmenta ki bo oblikovan in izdelan v EU.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Pe apr 21, 2006 11:34 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Mnogi facelifti spominjajo na lep obraz, v katerega je nekdo ustrelil s šibrovko...

LP,
Joie

Ta je pa bla kisla ni kaj... Ravno taki FL so en drek vredni, ker so ponavadi rezultat primankovanja idej, ravno to delajo najbolje Nemci in Japonci. In da so se se Francozi spravl to delat je vec al manj sramotno. Lep prikaz FL je 156, zelo spremenjen obraz a obenem se lepsi, lep primer je tudi bil 406 itd. Jaz takim spremembam sploh ne recem spremembe, ampak ziv nateg brez kakrsnegakoli truda in en cel marketing za ovce, kot npr. Mazda 6, cela tako ali tako prekopirana, pol pa da pokazejo se celo skledo neizvirnosti naredijo "FL".

himi

Napisal/-a himi Po apr 24, 2006 8:25 pm

...slikce v "ferrari" rdeči barvi, ki tejle elantri kar lepo paše :)
Priponke
e5.jpg
e2.jpg
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov