Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Pe feb 22, 2008 7:58 am

Ma seveda vem, da spada Kaškai 5 razredov nižje kot BMW in Q7 in XC90 a je v začetku pred mano eden pisal kako sta v istem razredu zato sem napisal da Kaškai nikoli ne more biti ni blizu tem trem znamkam in modelom. Ne po kvaliteti izdelave, ne po varnosti ne po ceni.
Isto je ko Renault Slovenija napiše, da je Clio dobil 5 zvezdic, hahahaha ma prosim Vas, to so vse avtomobilske mafije, daj ga meni da ga jaz zabijem v steno, bo motor v prtljažniku.
Glede KIA Sportage(kopija Tuscona) ah no comment, sam sem imel 2005 Tucson V6 5 mesecev in od teh 5 mesecev sem se peljal le 3, ostalo je bil avto na servisu. Saj veste katerem na Gorenjskem.
Avtek je resnično super, trikrat boljši in cenejši kot Golf VW in bolj udoben ter raketa s tem motorjem. A žal so zamenjali 2 avt. menjalnika in sem se potem odločil za Volvo.
Dvakrat dražji a vsaj vem kaj sem kupil.
Ne mi samo pisat ja pa imel si smolo, pa avtomatski menjalniki...celi svet vozi avt. menjalnike to sam tukaj imajo posamezniki tak odboj do njih ker nikoli niso imeli možnost dalj časa peljati avt. menjalnik. To da ti poskusiš par uric ali krogov ni nič.
Da ne bomo offtopic. Kaškai je dobra kopija a žal kvaliteta kot so Kitajski, Korejski avteki.

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Pe feb 22, 2008 9:54 am

[quote="Cornelius"]Da ne bomo offtopic. Kaškai je dobra kopija a žal kvaliteta kot so Kitajski, Korejski avteki.[/quote]

No to je pa že vrhunska neumnost. Kopija česa ??? Tudi po kvaliteti je pred marsikaterim konkurentom.
Pred vsem pa človek, ki enači korejsko in kitajsko avto industrijo, ne more kredibilno soditi o avtomobilih !!!

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN Pe feb 22, 2008 12:05 pm

Manfred je napisal/-a:Pred vsem pa človek, ki enači korejsko in kitajsko avto industrijo, ne more kredibilno soditi o avtomobilih !!!

Pozabil si omeniti japonsko zraven teh dveh :lol: :P
[i]Weeeeeeee![/i]

faceless
Nov uporabnik

Napisal/-a faceless Pe feb 22, 2008 12:47 pm

:lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe feb 22, 2008 1:03 pm

Cornelius: ...vidim da mlatis prazno slamo bolje bi bilo da prej kaj preberes
in ne delas samo izsledkov na tvojem oh in sploh xc90 ker je v enem
sklopu le avto in ...ti lahko ta moment odleti menjalnik itd verjemi to kar
ti govoris so le neke predvidevanja na nikakersni osnovi.

pa prosim da se umiris ker bom ravnokar dal Ivo v40 prav.... si pozabil
na braniteljstvo tu...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Pe feb 22, 2008 1:49 pm

Par stvari je potrebno razjasniti. Qashqai spada med male SUV ali male cestne terence. Neposredna konkurenca je recimo Hyundai Tuscon, Kia Sportage... No tu je potrebno povdariti da Sportage ni nikoli bil in nikoli ne bo kopija Tuscona, temveč sta avta postavljena na isto osnovo in ju loči samo oblika, tehnika je identična.
Varnost ima svoja merila za vsak avtomobilski razred posebaj. Tako tistih 5* pri recimo Cliu nikakor ne moreš enačiti s 5* pri nekih luksuznih terencih (mimogrede Q7 ima 'le' 4* ). Če se taka avtomobila, oba z 5* v svojem razredu, zaletita si predstavljamo kdo je na boljšem :twisted: .
Quashqai ni nobena kopija in je dobre kvalitete izdelave za svoje cenovni razred. Nenazadnje to dokazuje tudi razprodanost modela že od njegovega prihoda na evropski trg.
Da pa primerjaš Japonsko, Korejsko in Kitajsko (zaporednje ni naključno :P) kvalieto pa sploh škoda zgubljati besede :? .

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH Pe feb 22, 2008 1:59 pm

Cornelius je napisal/-a:
Totalna napaka. Sam vozim Xc90 in sem preizkusil tudi X5 le Audia Q7 nisem in vam povem, da za 60.000 Euro pa vse do 120.000 Euro kar so realne cene teh treh modelov se Kaškai lahko skrije v kontejner za smeti. Ker nič drugega ni niti bo lahko kdarkoli konkuriral ostalim znamkam.

Iz praktičnih izkušenj s poudarkom na besedo "terenec" oz vsega kar lastnik glede lastnosti pričakuje od tovrstnega vozila se lahko tudi tvoj XC-90 skrije v kontejner za smeti.

Namreč : kamor "prileze" KATRCA oz PANDA 4x4 z XC-90 ne moreš zaradi "preoblinih" mer - sadovnjak, vinograd, gozd ... poti, ki vodijo tja so za XC-90 enostavno "misija nemogoče".

Pomisli : jeseni greš po kostanj, nabereš ga vsaj 50 kg dnevno
PANDA - enostavno naložiš v prtljažnik
XC-90 - do prtljažnika ga moraš lep čas nositi na hrbtu

Rezultat: lastnik ima 60.000 EUR vredno vozilo, tovor pa nosi kot "črna živina". Drugi, ki ima PANDO, ki je mogoče vredna kot guma (najboljšem primeru dve) XC-90 pa se pelje kot gospod.

Nočem bit žaljiv - zgolj praktičen vidik uporabnosti 4x4 vozila

LP

Uporabniški avatar
podgurc
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a podgurc Pe feb 22, 2008 2:03 pm

@ cornelius ,Ma nebi reku da bi taku nakladov na Vrtičkarskem forumu samo tle pa vsak ve da pišeš bedarije :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius So feb 23, 2008 9:13 pm

Aha samo jaz moj avto ne šparam kot večina SUV v izložbi temveč ga peljem in po gozdu in po blatu in ga natovorim kolikor pač gre. Saj sem ga kupil da uživam in da ga iskoristim kolikor lahko.
Vse kar sam doživim z naštetimi avti sem napisal začev od MB CLK240, Tucson itn... zato ne vidim nič slabega v tem, a to kar posamezniki pišejo, da nekaj nakladam pa očitno se njima nekaj takega ni ali se še ne bo zgodilo in jih moti tak način pisanja. Zato me nehaj obtoževati in omenjati nekega tipsona ki nima j***a z drugega foruma. Da im forum velja nebi odšlo več kot 20 kvalitetnih članov.

Spet vzporejati katrico pa Xc90 je isto kot na začetku posta Kaškai pa BMW X5.
Glede na nekakršno braniteljstvo pa ti moj podpis dovolj pove zato ne meni pisat kak boš ti nekomur dal braniteljstvo in podobna j***a. Kar brani ga odzadaj. Velja? Jaz častim ! :P Pa brez zamere. Ne vem koga moti če pišem resnico? Korejski avti so j***a in to sem se prepričal večkrat. Tucson V6 kupljen maja 2005 Avto Kadivec.
Ti dam skan testiranja in popravila 2 menjalnika.Pika.Hočeš skan računa? Ma lepo te prosim kdo si ti, da bom jaz tebi nekaj dokazoval.
Tukaj smo da delimo polemike na Kaškai in vsak ima svoj pogled. To ker tebi ni všeč moj način pisanja pa je tvoj problem. Kuga bi rada? Da vsi pišejo samo tako kot posamezniku odgovarja? Potem pejd na njegov forum pa te bojo za vsako tako banirali.:roll: :EE :har Hojla, uživajte fantje nedelja je jutri.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Sr feb 27, 2008 8:38 am

off:
@Cornelius: brez glave in repa... komu ti sploh odgovarjas in v kaksnem
slogu? ves poznamo "citate" in nacine komu se kaj odgovarja.

frnikulabre
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a frnikulabre Pe mar 07, 2008 4:48 pm

un kr neki nabija. filozifira za znoret. Verjetn ga volvo plača :shock: :lol:

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Pe apr 04, 2008 6:56 pm

Ma postavite se u vrsto pa preizkusite Xc90 in ga vozite vsaj
mesec dni potem komentirajte. LP vsem.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po apr 07, 2008 5:01 pm

Nissan Qashqai+2. Sedemsedežna varianta zelo inovativnega imena. 211 mm daljši in 38 mm višji od petsedežnika.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron So apr 26, 2008 5:31 pm

"zacinjen" s pravo noto... postane precej zgleden

Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius To maj 06, 2008 7:08 pm

Vsi ti dodatki na ena vozila res ne pašejo.
Tudi na Kaškaija vsaj po moje ne. Enako je z Volvom.
Origialna oprema da. Vse ostalo pa nekako ne gre...
Zadnjič spremenil Cornelius, dne Sr maj 07, 2008 6:09 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To maj 06, 2008 8:05 pm

@Cornelius zakaj se raje ne odstraniš iz te teme, če nimaš nič pametnega za pripomniti? Resno mislim, ker tale zadnja stran so samo tvoji umotvori in pa posti brez repa in glave.
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To maj 06, 2008 8:10 pm

Kornelij, modro in umirjeno, prosim!

Uporabniški avatar
Cornelius
Stalni uporabnik

Napisal/-a Cornelius Sr maj 07, 2008 6:07 am

Nema blema. Evo urejeno. ;) lep pozdrav

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr maj 07, 2008 4:28 pm

Se strinjam z Corneliusom.
Avto je po tej predelavi zgoraj grši kot serijski. Tiste krom felge so pa sploh 1a :roll:

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr maj 07, 2008 4:52 pm

kornelij ko tkole prebram tvoje poste se samo smejem,ne mislm druzga komenterat,ampk bom reku samo to. glede na to da si pelal X5,ML-a in Q7 kako to da si potem kupu to drvarnco od volvota? ne razumem :oops: 8)
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov