Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Ne apr 29, 2007 4:54 pm

Prva vožnja v i30 in primerjava s Ceed:
http://aol.autocar.co.uk/AOL_Autocar/Ca ... ?rt=224349
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

himi

Napisal/-a himi Ne apr 29, 2007 5:34 pm

Resnično dvomim, da so oni vozili tega I30! To so najbrž samo zbrani podatki o avtomobilu in nekatere domneve...
tako, da bo na prave informacije najbrž treba še malo počakat.

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O Ne apr 29, 2007 6:57 pm

Se že kaj ve glede 7 letne garancije? Da/ne?
Slika

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr maj 02, 2007 11:18 am

Bojda ne - žal
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Napisal/-a Eazy-O Sr maj 02, 2007 12:35 pm

Sicer ne vem koliko je verodostojno, ampak v KIA salonu mi je bilo rečeno, da res ne bo 7 let garancije tudi pri Hyundaiu.

Če ne bo Hyundai dosti cenejši, potem bo tako ali tako Ce'ed pohopsal kupce. Sicer resda ostane znotraj koncerna, ampak i30 na koncu izpade samo kot novi Accent, da se zraven šlepa za nekoga, ki pač hoče (ostati na) Hyundaia.

Nekje je sicer bilo rečeno, da naj bi bila ena znamka bolj športno-mladostna, druga pa bolj... no ja, kao luksuz. Ampak trenutno med i30 in Ce'edom ni videti toliko razlike, da bi lahko pokazal s prstom kateri je kateri.

Upam, da niso porabili preveč sredstev za preobraženje Ce'eda v i30.
Slika

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Sr maj 02, 2007 12:45 pm

Eazy-O je napisal/-a: ampak i30 na koncu izpade samo kot novi Accent,

Accent je razred Thalije in Logana ne pa Ceeda, I30 in ostalih v C razredu.
To je tako kot da bi reku da je Megan nova Thalia...

Glede sredstev pa je drugačna tako samo lupina ostalo je praktično identično.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

himi

Napisal/-a himi Sr maj 02, 2007 2:54 pm

Če pogledaš podrobno, je oblika dokaj drugačna od Ceeda. Res zelo podobni so samo zadnja stranska stekla, ki sta na koncu ukrivljena navzgor.
Priponke
20070501117798603415305300.jpg

himi

Napisal/-a himi Sr maj 02, 2007 2:57 pm

Popolnoma drugačna pa imata tudi karavanska zadka
Priponke
20070412164640.864.1.jpg
20070412164640.864.5.jpg
20070412164640.864.4.jpg

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Napisal/-a Eazy-O Sr maj 02, 2007 7:58 pm

Templar je napisal/-a:Accent je razred Thalije in Logana ne pa Ceeda, I30 in ostalih v C razredu.

Uf ja, premalo sem razmislil preden sem napisal, (E)lantro sem mislil. Me pa prav zanima reakcija trga na praktično enaki vozili, od katerih ima eno 7 letno garancijo. Sicer menda Ce'ed zaradi dobre prodaje ne bo nič znižan, morda bo torej i30 cenejši in tako dobil nekaj tržnega dela?
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr maj 02, 2007 11:20 pm

Eazy-O je napisal/-a:
Templar je napisal/-a:Accent je razred Thalije in Logana ne pa Ceeda, I30 in ostalih v C razredu.

Uf ja, premalo sem razmislil preden sem napisal, (E)lantro sem mislil. Me pa prav zanima reakcija trga na praktično enaki vozili, od katerih ima eno 7 letno garancijo. Sicer menda Ce'ed zaradi dobre prodaje ne bo nič znižan, morda bo torej i30 cenejši in tako dobil nekaj tržnega dela?

Mogoče je pa 7 letna garancija pri Cee'd z namenom, da bi pospešili slabo prodajo osebnih vozil pri znamki Kia.

Včasih je težko vnaprej vedet, ...lahko da o teh vprašanjih zaenkrat pri Hyundai-u še sami razmišljajo.

Pri tem korejskem koncernu se včasih nekoliko nerodno obnašajo pri ponudbi svojih vozil. Kia zagotovo premalo promovira model Carens. Kljub temu, da je avto še dokaj svež, ga imajo v prodaji in si ga je v salonu moč ogledati, ga na cesti ne vidimo. Reklame zanj tudi ni bilo nobene. To je zagotovo slaba poteza s strani ponudnika. Trenutno pri Kii vse temelji na modelu Cee'd in na 7 letni garanciji. Za ostalo ponudbo osebnih vozil se zdi pa kot da nimajo resnih namenov.

Na portalu avtomobilzma.com je bil nekaj časa nazaj en prispevek na temo i30, kjer je pisalo, da bodo poleg Hyundaia i30 proizvajali tudi kompaktnega enoprostorca:

Proizvodnja se bo začela z izdelavo petvratne različice i30, nekoliko kasneje se mu bo pridružil nov, še nepredstavljen model kompaktnega enoprostorca s tovarniško oznako YN. V naslednji fazi se bodo proizvodne kapacitete povečale še za 100.000 vozil. Količina bo dodana postopoma do leta 2011, vzporedno z vpeljavo proizvodnje tretjega modela, ki se bo proizvajal v novi tovarni.

Ni mi jasno zakaj model Carens ni dober, kaj za vraga je narobe z njim :?: Je preslab za Evropo :?: Se ga sramujejo :?: ...glede na to, da se oblikovno sklada z modelom Cee'd in bi ga lahko prilagodili tudi za Hyundai, tako kot i30.

Res da vsa obstoječa ponudba ni bila oz. ni dobra za Evropo, vendar ni mi jasno zakaj nekatere stvari zastavljajo popolnoma na novo.

Ena velika napaka s strani Hyundaia je tudi zadnji Accent, ki si je v preteklosti že ustvaril dobro ime pri marsikaterem kupcu. Z njim bi lahko sedaj dobro služili, vendar so se očitno že vnaprej vdali v usodo da 4-vratne limuzine ne grejo dobro v promet. Z okrnjeno ponudbo tako različic kot tudi opreme so ga polomili na celi črti, pa navkljub temu jih je nekaj videti na cestah, lahko pa bi jih bilo veliko več. Reklamo delajo samo za Getz, Accent je prišel na trg neslišno.

S strani Hyundaia in Kie bi lahko našli še kakšno tako napako. Seveda ob teh napakah ne smemo pozabiti tudi uspehov.

lp, mm

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če maj 03, 2007 9:58 am

Glede KIAe e tako da ima ta v EU močno rast prodaje zadnja 3 leta okoli 30% v povprečju. To je predvsem zahodna EU, Hyundai malo manj ampak še vedno.
caresov je v tujini bistveno več kot pri nas, v GB so meli eno akcijo pred Ceedom ki je bila precej odmevna.

Glede oblike je treba vedet da so po azijski krizi in ponovni rasti prodaje in proizvodnje nehali z ponudbo ki je sestavljena samo iz globalnih modelov ki so bili od ZDA pa do Koreje praktično enaki ampak so začeli na globanih platformah razvijat tudi modele za regionalne trge in tu se sedaj začne notranji koflikt ker določeni globalni modeli ostajajo kjer so se še en čas trudili s prepoznavno obliko... bolj ali manj... regionalni modeli pa dobivajo lokalne poteze, čeprav je treba priznat da so pri KII dosti bolj zadeli podobnost med modeli ki pa je pri Hyundaiu jaz za enkrat še ne vidim in morem priznat da se oblikovno še precej lovijo po sredini 90 ko so še bili avtomobili kolikor toliko podobni in prepoznavni.

Pri nas je pa stvar taka da sta domača distributerja marketiško nerodna kolikor le mogoče in me osebno čudi da jo prodaja še kolikor toliko stalna glede na njihovo obnašanje...
Zadnjič spremenil Templar, dne Če maj 03, 2007 1:03 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če maj 03, 2007 10:38 am

Meno vseeno čudi količina novih 4-vratnih accentov na cesti, 3- in 5-vratnih bi bilo še bistveno več, če bi jih sploh ponujali. Accent se je uveljavil kot nezahteven in hvaležen avtomobil tudi pri nas in me čudi, da ga ne tržijo bolj.

C'eedov je nenormalno veliko na cesti.

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento Če maj 03, 2007 10:56 am

Ja za slabo prodajo pri nas sta kriva distributerja, to je dejstvo. Sploh pri Kii je problem, ker večina njihovih avtomobilov prihaja naravnost iz Koreje v Koper. Zaradi tega imajo zelo dolg čas dobave. Njihov glavni problem pa je v tem, da dajejo prednost večjim trgom zahodne evrope, za njih smo mi skoraj nepomembni, glede na število avtov, ki jih prodajo tukaj. Samo če bi se bolj zavzeli za naš trg, sem prepričan da bi se prodaja povečala. Sigurno bi kakšna dobra reklama ali pa boljše splošno oglaševanje pripomoglo k boljši prodaji. Podobno velja tudi za Hyundaija, čeprav tam dajo nekaj več na oglaševanje in imajo zato boljšo prodajo. Saj za ceeda so naredili booom z raznimi plakati in reklamami in se že pozna. Pri reklamah je potrebno poudarjati prednosti določenih avtomobilov ne zgolj neka mlečna dejstva, ki jih ponujajo vsi proizvajalci.
Pa še nekaj o Carensu (Kiin manjši enoprostorec). Sigurno je problem, da se pri nas ne prodaja dobro v tem, da ni nikakršnih reklam. Očitno uvoznik že v naprej predvideva, da bo prodaja slaba zaradi velike evropske konkurence in sploh ne vlaga v oglaševanje omenjenega modela. To je njihova velika napaka, saj gre za povsem soliden družinski avto z ogromno prostora, naprednimi motorji in zanimivo obliko.
Za i30 upam da bojo pri Hyundaiu naredili booom z kakšno akcijo ali dobro reklamo, ker drugače bojo prodajne številke bolj skromne kot ne, ker konkurenca ne počiva! ;)

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Če maj 03, 2007 11:01 am

Tistih 7 let garancije ne valja za vse. Sem bral, da je za motor samo 3 leta garancije. Tistih 7 let garancije je pomoje samo za pleh.

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento Če maj 03, 2007 11:31 am

Uribobo narobe si bral! Splošna garancija je 5 let na celotno vozilo ali 150000 prevoženih kilometrov, potem pa sta še dodatni dve leti na motor in menjalnik z enako omejitvijo 150000 prevoženih kilometrov. Če ne verjameš poglej na Kiine strani.
Zdejle sem bral da ima novi Carens tudi 5 let garancije brez omejitve kilometrov pa tega ne znajo izkoristiti za propagando!!! :?

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Če maj 03, 2007 11:22 pm

Men je danes prodajalec rekel, da so prva 3 leta garancije pri Ceed-u brez omejitve kilometrov. Drgač pa zelo simpatičen avtomobil... sem čekiral tud Auris, pa bi se težko odločil med njima. Bi ju moral zapeljat enkrat, pa da vidimo. i30 pa itak baje pride šele jeseni, tk da do tedaj...

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Pe maj 04, 2007 5:57 am

@sorento

Jez sem bral v eni drugi reviji, sam če pa pr Kiji tok piše, potem bo držalo to kar ti praviš.

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento Pe maj 04, 2007 8:23 am

Ja res je prva 3 leta so brez omejitve kilometrov, naprej pa tako kot sem napisal. Ja pa še to, na prerjavenje karoserije ima 10 let garancije. Jah slovenske revije pišejo marsikaj brez da bi prej preverile podatke (ne vse nekatere so take :? ).
tha_man tudi mi smo se odločali med ceedom in aurisem pa nam je bil nekako ceed bolj všeč, že cena je precej nižja. Tista trda plastika na armaturi (Auris) odbija kupce, to je dejstvo, poleg tega se meni zdijo sedeži v ceedu bolj udobni, sploh sprednji.
Zdaj samo čakamo da ga dobimo (1.6 bencin 122KM :twisted: )

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Pe maj 04, 2007 8:55 am

Kok so pa kej cene držijo?

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Napisal/-a sorento Pe maj 04, 2007 10:30 am

Novi korejski avti držijo cene veliko bolje kot tisti pred desetimi leti. Določeni modeli so že čisto primerljivi s evropskimi.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov