Eazy-O je napisal/-a:Templar je napisal/-a:Accent je razred Thalije in Logana ne pa Ceeda, I30 in ostalih v C razredu.
To je tako kot da bi reku da je Megan nova Thalia...
Glede sredstev pa je drugačna tako samo lupina ostalo je praktično identično.
Uf ja, premalo sem razmislil preden sem napisal, (E)lantro sem mislil. Me pa prav zanima reakcija trga na praktično enaki vozili, od katerih ima eno 7 letno garancijo. Sicer menda Ce'ed zaradi dobre prodaje ne bo nič znižan, morda bo torej i30 cenejši in tako dobil nekaj tržnega dela?
Mogoče je pa 7 letna garancija pri Cee'd z namenom, da bi pospešili slabo prodajo osebnih vozil pri znamki Kia.
Včasih je težko vnaprej vedet, ...lahko da o teh vprašanjih zaenkrat pri Hyundai-u še sami razmišljajo.
Pri tem korejskem koncernu se včasih nekoliko nerodno obnašajo pri ponudbi svojih vozil. Kia zagotovo premalo promovira model Carens. Kljub temu, da je avto še dokaj svež, ga imajo v prodaji in si ga je v salonu moč ogledati, ga na cesti ne vidimo. Reklame zanj tudi ni bilo nobene. To je zagotovo slaba poteza s strani ponudnika. Trenutno pri Kii vse temelji na modelu Cee'd in na 7 letni garanciji. Za ostalo ponudbo osebnih vozil se zdi pa kot da nimajo resnih namenov.
Na portalu avtomobilzma.com je bil nekaj časa nazaj en prispevek na temo i30, kjer je pisalo, da bodo poleg Hyundaia i30 proizvajali tudi kompaktnega enoprostorca:
Proizvodnja se bo začela z izdelavo petvratne različice i30, nekoliko kasneje se mu bo pridružil nov, še nepredstavljen model kompaktnega enoprostorca s tovarniško oznako YN. V naslednji fazi se bodo proizvodne kapacitete povečale še za 100.000 vozil. Količina bo dodana postopoma do leta 2011, vzporedno z vpeljavo proizvodnje tretjega modela, ki se bo proizvajal v novi tovarni.
Ni mi jasno zakaj model Carens ni dober, kaj za vraga je narobe z njim

Je preslab za Evropo

Se ga sramujejo

...glede na to, da se oblikovno sklada z modelom Cee'd in bi ga lahko prilagodili tudi za Hyundai, tako kot i30.
Res da vsa obstoječa ponudba ni bila oz. ni dobra za Evropo, vendar ni mi jasno zakaj nekatere stvari zastavljajo popolnoma na novo.
Ena velika napaka s strani Hyundaia je tudi zadnji Accent, ki si je v preteklosti že ustvaril dobro ime pri marsikaterem kupcu. Z njim bi lahko sedaj dobro služili, vendar so se očitno že vnaprej vdali v usodo da 4-vratne limuzine ne grejo dobro v promet. Z okrnjeno ponudbo tako različic kot tudi opreme so ga polomili na celi črti, pa navkljub temu jih je nekaj videti na cestah, lahko pa bi jih bilo veliko več. Reklamo delajo samo za Getz, Accent je prišel na trg neslišno.
S strani Hyundaia in Kie bi lahko našli še kakšno tako napako. Seveda ob teh napakah ne smemo pozabiti tudi uspehov.
lp, mm