andrej777 je napisal/-a:Zakaj nosi avte z RWD ?????
KER SO MOČNEJŠI IN NE 75 KM ŠPAROVČKI !!!!!
andrej777 je napisal/-a:Vse voznike FWD prosin naj probajo prvič ko bo zasnežena cesta v ovinku pohodit gas in glejte kaj se bo zgodilo. Vam jaz povem in verjemte mi da mam prou. Avto bo šel popolnoma naravnost in tudi če volan zavijete do konca. Ko gas spustite se avto ujame (dokler seveda ne pretiravate). IN NE PRVI POGON TE NE VLEČE V SMERI OVINKA AMPAK NARAVNOST VEN !!!!!
andrej777 je napisal/-a:Kaj se zgodi pri RWD. Odnese zadnji del in z malo znanja in obraćanja volana v nasprotno smer se pelješ z seveda veliko užitka![]()
. Če si nedeljiski voznik gas odvzameš in avto se ujame. In med vsemi manevri inajo prva kolesa dober stik z podlago in lahko z volano celo zaviješ tja kamor hočeš.
andrej777 je napisal/-a:Pa še ena cvetka od predhodnih kometarjev. "FWD je bol zihr"![]()
KOliko se kvarijo pogonski zglobi in polosovine pri FWD in koliko pri RWD. Ma dejte nehat no.
![]()
![]()
andrej777 je napisal/-a:Jaz sem prevozil že dosti kilometrov tako z FWD, AWD in RWD in zaenkrat me je najbolj prepričal RWD čeprav sem iz hribov in imamo kar hude zime. AWD ima bolši oprijem v hrib in se res ne ustavi kar tako samo v ovinku se pri večini še vedno pojavlja isti problem kot sem ga omenil na začetku in je tipičen za FWD. So svetle izjeme in eden med njimi je sigurno X-drive. Za novega Qatrota nevem samo prejšnji še zmeraj ni bil to kar bi lahko in bi moral biti.
Voith je napisal/-a:maniac je napisal/-a:pardon 52/48% nekje od l. 1991 dalje
hudičevo blizu, ane![]()
lp
hmm ni mi cist jasn kako je to mozn. ma svinc tok tezk k je masina pod rezervnim kolesom? al je zadn konc iz 5mm plosc zvarjen? kaj kompenzira tezo masine?
Voith je napisal/-a:se vseen je spredi za parsto kil razlike. moj avto ma 50:50 z voznikom(z mano), samo je komplet menjalnik zadej, pa se masina je komplet alu in ma sam 170kg. tko da mi ni cist jasn kako bi lahk do te teze prsl z masino spredi in sam diferencialom in gumo zadi..
kar se pa teme tice, ve se kaj je superiorno![]()
sam tut f16 je fenomenaln avion, ampak v nepravih rokah postane pac se nekej za razbit in s piste zapelat
kdor rad uziva v voznji skoz ovinke si omisli rwd.
awd in fwd nista niti prblizn tko uzivaska kot rwd. amen
maniac je napisal/-a:mimogrede tudi jst bi ml najraje awd, če bi lahko prestavljal moč naprej in nazaj 100%-0...baje ma nova imreza nekako takšen sistem-pa že navadno bi mel
simply je napisal/-a:Eno vprašanje :
Zakaj imajo " športniki " ala Civic Type R, Golf GTI in R32, Astra OPC, Focus ST, Mazda 3MPS in podobni pogon na prednji par koles oziroma štirikolesni in ne pogon zadaj, če je le ta najboljši? Cena?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov