1.Pa vedno nekaj pizdiš kako pomembni so motorji. No, tukaj poje tvoje VAGe na celi črti (pač tako je Wink ) - in motor je glavni sestavni del avtomobila.
Glede motorjev v BMW sem se veliko pogovarjal z ljudmi, ki te avtomobile vozijo - so lastniki in so v dilemi ali naj kupijo nov BMW prav zaradi motorjev. Vsekakor BMWju manjka mali dizel in sicer v razredu serije 3 - nekako oskubljena različica 318d z okoli 85kW. Prav tako mu manjka pri seriji 5 6valjni dizel z močjo pod 131kW. Seveda vse pohvale 320d.
Hkrati manjka bencinski 2.0 T motor kot je v koncernu VAG, predvsem zaradi porabe. Razni eksperimeti z 2.0 Si so se izkazali za nespametne - zato tudi omejena serija. 6 valjniki - bencin ( sam imam izkušnje z novim 325iA Coupe - poraba 11l ) so preveč požrešni napram 2.0 TFSI ki je v uporabi v koncernu VAG.
Vag koncern ima res dobre turbo bencinarje - vsaj moje izkušnje z njimi 2.0 TFSI so samo pozitivne.
O 335i in 335d ne bom izgubljal besed. Moj naslednji avtomobil seveda s 7stop. avt. menjalnikom.
Lp