Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jul 12, 2008 1:48 pm

Dr M3: Ponavadi se strinjam s tvojimi "posti" ampak na nekatere stvari ne gledaš objektivno oziroma si malček pristranski.

1.Pa vedno nekaj pizdiš kako pomembni so motorji. No, tukaj poje tvoje VAGe na celi črti (pač tako je Wink ) - in motor je glavni sestavni del avtomobila.

Glede motorjev v BMW sem se veliko pogovarjal z ljudmi, ki te avtomobile vozijo - so lastniki in so v dilemi ali naj kupijo nov BMW prav zaradi motorjev. Vsekakor BMWju manjka mali dizel in sicer v razredu serije 3 - nekako oskubljena različica 318d z okoli 85kW. Prav tako mu manjka pri seriji 5 6valjni dizel z močjo pod 131kW. Seveda vse pohvale 320d.

Hkrati manjka bencinski 2.0 T motor kot je v koncernu VAG, predvsem zaradi porabe. Razni eksperimeti z 2.0 Si so se izkazali za nespametne - zato tudi omejena serija. 6 valjniki - bencin ( sam imam izkušnje z novim 325iA Coupe - poraba 11l ) so preveč požrešni napram 2.0 TFSI ki je v uporabi v koncernu VAG.
Vag koncern ima res dobre turbo bencinarje - vsaj moje izkušnje z njimi 2.0 TFSI so samo pozitivne.

O 335i in 335d ne bom izgubljal besed. Moj naslednji avtomobil seveda s 7stop. avt. menjalnikom.

Lp

E91
Nov uporabnik

Napisal/-a E91 So jul 12, 2008 2:18 pm

Glede motorje pa takole: V svojem imam 2,0 diesel s 130kw oz. 177 konji. Na začetku mi je bilo super , saj je bila razlika zares očitna napram prejšnjemu avtomobilu (100kw). Ko pa se enkrat avtomobila navadiš enostavno ne moreš več z njim vozit počas. Avto ti enostavno tega ne pusti (Freude am Fahren :lol:) . Avto enostavno "hoče", da ga zapodiš po ovinkih. Tako da mislim, da kakšna varianta s 85kw za bmw ne pride v poštev. Še 130kw, ko se navadiš postane premalo.Glede porabe je pa tako. Trenutna poraba pri meni je 6,6l/100km z avtomatskim menjalnikom in morem rečt, da je to zelo ok, sploh glede na predhodnika. Poleg tega pa tisti, ki kupi avto za 50.000€+ se vsaj po mojem mnenju ne obremenjuje kej dost s porabo. ;). Da bi pa bmw zamenjal 6-valjnika za 4-valjnika samo zato, da bi bila nižja poraba pa ne verjamem. Ker 325 je že kar dolgo časa zunaj, ubistvu je to motor s tradicijo. Tudi zvok motorja bi bil verjetno drugačen ;) . Da bi pa v serijo 5 dali motor nižji od 125kw pa ne verjamem, ker je že to minimalno za tak avto. Bi bilo pa res, da bi s tem postali bmw-ji bol dostopni širšemu krogu ljudi, vendar potem to ne bi bil več pravi bmw (močan,športen,drag,prestižen). Tudi moj bo naslednji vsaj 330i če ne celo 335.

Lp

Level
Nov uporabnik

Kraj: Okolica Lj.

Napisal/-a Level So jul 12, 2008 3:52 pm

He he, vozim 10 let star Bmw (e46) in ga ne zamenam za nobenga novga Audija niti Mercedesa. Nobeden me pač ne navduši kot Bmw, ampak vsakemu svoje kot pravijo.

on: Tud men E90 ni kej preveč všeč, sploh zadnje luči so čist faljene!

Čim manj kreganja pa varno vožnjo vsem!! :D

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So jul 12, 2008 4:40 pm

Saj nočem živcirat nekaterih. Ampak tale slika je pa priceless :lol:

Slika
:tomidelej:Slika

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- So jul 12, 2008 10:41 pm

Vse skupaj je že precej staro...odgovor je bil pa sledeč:

Slika

:EE
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

E91
Nov uporabnik

Napisal/-a E91 Ne jul 13, 2008 8:35 am

jao jao to pa je že :lol: . Da gre audi delat reklamo pa primerjat njihov dirklanik pa osebni avto se mi pa zdi totalno nesmiselna primerjava. V prvem gre za reklamo avto proti avtomobilu. V drugem pa avto proti dirkalniku, kar pa po mojem nima nobene zveze, saj dirkalnikov itak ne moreš primerjat z osebnimi avtomobili, jih kupit pa jih vozt po cest, pa tud njim to nič ne pomaga ker itak redkokatero stvar iz dirkalnika prenesejo v osebna vozila ;). Mogoče bi pa mogl nardit primerjavo med quattrom pa x-drivom ;). Bolš da ne, ker bo itak spet bmw zmagov :lol:

Lp

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Ne jul 13, 2008 8:54 am

E91 je napisal/-a:jao jao to pa je že :lol: . Da gre audi delat reklamo pa primerjat njihov dirklanik pa osebni avto se mi pa zdi totalno nesmiselna primerjava. V prvem gre za reklamo avto proti avtomobilu. V drugem pa avto proti dirkalniku, kar pa po mojem nima nobene zveze, saj dirkalnikov itak ne moreš primerjat z osebnimi avtomobili, jih kupit pa jih vozt po cest, pa tud njim to nič ne pomaga ker itak redkokatero stvar iz dirkalnika prenesejo v osebna vozila ;). Mogoče bi pa mogl nardit primerjavo med quattrom pa x-drivom ;). Bolš da ne, ker bo itak spet bmw zmagov :lol:

Lp

Mogoče pa ne razumeš poanto reklame? :lol: :D

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Ne jul 13, 2008 8:54 am

E91 je napisal/-a: Mogoče bi pa mogl nardit primerjavo med quattrom pa x-drivom ;). Bolš da ne, ker bo itak spet bmw zmagov :lol:

:lol: :lol: :lol: :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol: hahahahahaha, temu smo v osnovni šoli pri slovenščini rekli bistroumni nesmisel :lol: :lol: :lol: fant, domišljija. Quattro lahko zgubi samo proti subarujevem AWD-ju
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Ne jul 13, 2008 9:38 am

E91 je napisal/-a:...V prvem gre za reklamo avto proti avtomobilu...

Nenapisano pravilo pri oglaševanju je, da se ne oglašuje svojih produktov na račun konkurenčnih produktov...kar pa je BMW (sicer na domiselen in humoren način) prekršil. ;)

Med vsemi oglasi pa enostavno zmaga spodnji oglas:

Slika
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Ne jul 13, 2008 10:21 am

To, kar si napisal, velja le delno. In sicer za evropski trg. Na drugih trgih lahko tudi druge znamke ter produkte 'zaničujejo', kar proizvajalci tudi izkoriščajo...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne jul 13, 2008 10:23 am

off: Dr.M3 ti si pa zacel :idea:

dejmo mir s tem no...
smo ze pred leti prav zato postavili temo in kompletno vse te reklame in se nadomestki so prav tu...
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=49145
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
m.a.t
Nov uporabnik

Napisal/-a m.a.t Ne jul 13, 2008 11:27 am

Jaz sem bil pred 7 leti v veliki dilemi kaj vzeti. Zbiral sem med bmw 3 in pa audi 4. Na koncu sem se odlocil za audi in sicer za 1,8 T. Pri bmw me je motilo precej stvari. Najprej če se dotaknem motorja. Bmw 3 z 2,0 l motorjem se mi ne zdi neki biser. Sicer z neko normalno voznjo povsem zadostuje. Ampak za kaj več je treba precej posesti po prestavni rocici. Pa se prestavna razmerja so se mi v audiju zdela precej boljsa. Bolj odziven. Položaj za volanom je pri obeh izredno dober. Pri bmw mi je slo pa najbolj na jetra to da vsako lukno ki sem jo prevozil sem jo dobesedno cutil v riti. Potem sem zacel primerjat materiale v notranjosti. Pri audiju sem dobil izredno dober obcutek. Vse na svojem mestu, armatura, naslon za roko, dvopodročna klimatska naprava, osvetljenost merilnikov... Medtem ko pri bmwju tega ne morem potrditi. V bistvu sem bil precej razocaran. Ali pa so bila moja pricakovanja previsoka. Ne vem. Pri bmwju sem se pocutil precej utesnjeno. Audi ima na zadnji klopi bistveno vec prostora, tako za noge kot za glavo. Skratka rekel sem si to ni to in sem kupil audi.

Pa prosim nobenih kregarij. Če kupujete avto glejte da vam bo služil in ne vi njemu. Glejte da ne bo denarnica prevec trpela. Jaz si trenutno ne morem privosciti vecji/boljsi avto ker saniram hiso. Si pa trenutno lastim aurisa. In sem zadovoljen. Kaj bo pa čez 2-3 leta. Pa ne vem. Rad bi pa imel tako bmw3 coupe, audija 4, mb c. Skratka lepo se imejte.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po jul 14, 2008 9:39 am

Tattoo- je napisal/-a:
E91 je napisal/-a:...V prvem gre za reklamo avto proti avtomobilu...

Nenapisano pravilo pri oglaševanju je, da se ne oglašuje svojih produktov na račun konkurenčnih produktov...kar pa je BMW (sicer na domiselen in humoren način) prekršil. ;)

Mislim da to niti ni uradna reklama.

sašo5 je napisal/-a:...važno, da je tist brezvezni analogni "pokazatelj" trenutne porabe, 25 let že isti :roll:

Ko se ga enkrat navadiš preklinjaš vse avtomobile, ki tega nimajo. ;)
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Po jul 14, 2008 10:32 am

Tu se strinjam, to je ena boljših stvari pri BMWju, neverjetno funkcionalno.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po jul 14, 2008 10:36 am

Pa mimogrede. Vprašanje za Sašota (če še bere).
Zakaj ima tvoj Audi še vedno analogne števce za hitrost ter obrate? :roll: Zakaj ni kar vse že digitalno?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jul 14, 2008 11:46 am

Dr.M3 je napisal/-a:Pa mimogrede. Vprašanje za Sašota (če še bere).

...berem, berem sam ne komentiram več....vse povedano, vse napisano....

P.S. digitalni števec hitrosti je v sredinskem zaslonu, če ga hočeš gledat, ga pač preko BC-ja uključiš(dokaj velik)....

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po jul 14, 2008 11:55 am

simply je napisal/-a: Razni eksperimeti z 2.0 Si so se izkazali za nespametne - zato tudi omejena serija.

ce me spomin ne vara, je 320si bil samo v homolagijske namene (zaradi dirkalnika) dan v prodajo
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po jul 14, 2008 4:56 pm

Sprva, da samo za homologacijo. Ampak za ta namen je zadosti 200 avtomobilov.

Naredili so jih pa precej več.

Sicer pa daleč od slabega avtomobila.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To jul 29, 2008 7:36 pm

Še prenovljeni M3. Motor ni doživel sprememb.

Slika
Slika
Slika

več na:
http://www.leftlanenews.com/bmw-m3-sedan.html
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik To jul 29, 2008 9:03 pm

zadni konec mi je grd. prej je bil lepši. M3 in navaden