Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Po maj 14, 2007 3:37 pm

Spredaj BMW serije 5, zadaj Audi A4, notri BMW serije 7? :D Zakaj pa ne 8)

Uporabniški avatar
enzospotenzo
Novinec

Kraj: Den Haag,cell No.1

Napisal/-a enzospotenzo Po maj 14, 2007 3:47 pm

modri D. je napisal/-a:Spredaj BMW serije 5, zadaj Audi A4, notri BMW serije 7? :D Zakaj pa ne 8)

ja...se strinjam, toda tak oz. podoben stil kljunov pri citroenih gledamo že 2 leti...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To maj 15, 2007 2:48 pm

Na spy shotih ima ogromen previs spredaj, tu je to (vsaj vizuelno in zaradi kotov) čisto neopazno, tako da bo v resnici verjetno zgledal bistveno drugače - tudi ob podobnih detajlih.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe maj 25, 2007 12:59 am

Še malo risbic,...

Slika

...ki izgledajo obetavno. Kot, da je sedanji C5 pozabljen in se vrača prava naslednica Xantie. Nekaj oglatosti v obliki naslednika C5 bi bilo prav dobrodošle.

lp, mm

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe maj 25, 2007 6:23 am

Glede na to, da je velika večina risb usmerjena podobno, kot te zadnje, bo morda le kaj na tem. Vsekakor lepo. Žal mi spy shoti delujejo precej drugače - upam, da se motim .

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe maj 25, 2007 9:18 am

Upam samo, da bodo pogruntali novo paleto imen, ker Citroën ni VW. Jaz bi predlagal C-Airdream.

LP,
Martin

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Pe maj 25, 2007 9:27 am

Jz pa C-nightmare :P :EE
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Pe maj 25, 2007 9:32 am

Samo res, zakaj so začeli kopirati Audijevo uporabo imen? Niso bila prej imena dosti lepša, ker ime avtomobila z besedo vseeno da nek poseben čar, ne pa da je avto označen samo s konfekcijsko številko. :roll:

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Pe maj 25, 2007 10:06 am

No zdaj še rečimo, ker so začeli uporabljat številke kot večima proizvajalcev so se zgledovali po AUDI pa so moslili, da bojo več prodali... :roll: :roll: :roll: :roll:

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Pe maj 25, 2007 11:33 am

f.taunus je napisal/-a:Samo res, zakaj so začeli kopirati Audijevo uporabo imen? Niso bila prej imena dosti lepša, ker ime avtomobila z besedo vseeno da nek poseben čar, ne pa da je avto označen samo s konfekcijsko številko. :roll:

buča, stari moj.... sej se svet ni začel z Audijem in ni si tega označevanj zmislu glih Audi..... to je splošna praksa čez zgodovino avtomobilizma.
Citroen je že pred kakimi 75 in več leti mel C+ številka oznake na svojih avtih 8) !

evo...

type C, 1921:
Slika

C4, 1928:
Slika

C6, 1932:
Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Pe maj 25, 2007 11:41 am

No ja no, mislm, da je bil audi še v planicah, ko je tut renault uporablu to varjanto. ;)

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So jun 09, 2007 10:22 pm

Še en PS iz C6:

Slika

Me res zanima koliko si bosta sredinski konzoli od Peugeota 308 in novega C5 v resnici podobni:

Slika

lp, mm

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Če jun 14, 2007 6:54 pm

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če jun 14, 2007 7:45 pm

Torej so bili vse domneve povsem pravilne. Očitno je ta avto kar nekaj ljudi videlo in potem ustvarjalo fotorobote na osnovi videnega.

Mene preveč spominja na P407, vsekakor pa še en konzervativen C5.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Če jun 14, 2007 9:28 pm

ja, no.... za "mobitel" slikice zgleda še kr v redu, sam spomnte se prvih takih fotkic nove Lagune :D . na poštenih prezentacijskih fotkah bo ziher zgledal veliko boljše. bom pa moral še malo prespat in prežvečit tole tu gor.... fiksni volan, sprednje lampe in fakt, da zgleda veliko resneje od zdejšnjega (da o prvem buhteljcu niti ne govorimo) so mi čist po godu! je pa ene par stvri, ki me za zdej motijo... recimo jako šargopirgasta instrument tabla, pa armatura z sam eno lukno za ventilacijo na sredini in to da je avtek v celoti, predvsem pa zadnji konc in armatura generalno deluje rahlo prešvabsko strogo, togo in hladno mi pa ni glih najbolj po godu.

... kej več in boljših slikic za resnejšo sodbo! me pa vsej ni podrlo od groze, kot so me mobitel slikice C6tke in Lagune :P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Pe jun 15, 2007 6:38 pm

evo, več slikic je, niso pa bistveno boljše :P . in še zmerej me puščajo presenetljivo hladnega :cry: :

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika

Slika Slika

...sicer gre očitno za plešasto verzijo, ker je namesto LCD displeja na armaturi predal in na zicih so spet tiste češke "žametne" prevleke (al pa vsej nekej podobno žalostnega), ampak kljub temu me avto spominja na grobo obtesano škatlo.... huh, kdaj bodo predstavitvene fotke, na kterih bo videt kot pepelka 3 minute do polnoči in jaz bom jedel svoje besede :P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Pe jun 15, 2007 9:18 pm

hja... sicer se po netu vije žustra debata o tem ampak.... na tisti mali slikici z vzdignjeno havbo nikjer ne vidim magične zelene bunke :?

nije valjda, da bo novi C5 brez hidravlike?!?!?! koniec svjata..... :bonk :pray: :bonk :pray:
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe jun 15, 2007 10:59 pm

drugmirko je napisal/-a:hja... sicer se po netu vije žustra debata o tem ampak.... na tisti mali slikici z vzdignjeno havbo nikjer ne vidim magične zelene bunke :?

motorni prostor starega c5:

Slika

ampak ta je mel vse pod plastiko, na tisi mali sliki pa se te ni :? bolj kot skrite/vidne bunke, mi ne da miru pogresan kontrolnik visine hidravlike na konzoli/tunelu (ki pa se mi zdi, da se na tisti prvi sliki notranjosti vidi, zraven rocke avt. menjalnika) :o
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So jun 16, 2007 1:08 am

Avto bo na koncu znal izpasti lep, vendar ne bo v skladu s Citroënovo filozofijo. Očitno bo avto namenjen kupcem, ki le-te ne dojamejo; Zakaj so se odločili zadeve narediti tako je po eni strani logično, po drugi nerazumljivo...

Se strinjam z drugmirkom, obraz je lep, vse ostalo pa...

Navznoter upognjeno zadnje steklo, pobrano iz C6, in agresivna rit mi nikakor nočeta iti skupaj. Sicer je avto dobil nazaj nagnjene stebričke, vendar se zdijo kot vsiljeni na tem avtu in se nikakor ne harmonizirajo v celoto. Prava Citroënova linija je tole:

Slika

...in kdor jo je ustvaril je naredil ogromno za Citroën. Ni mi jasno zakaj si jo sodobni Citroën srednjega razreda ne zasluži in zakaj je potrebno na Citroëna tiščati audijevsko rit :?:

lp, mm

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. So jun 16, 2007 9:57 am

Pod havbo tegale c5 na fotkah so za sprednje vzmetenje pritrdišča kot za klasične MAcPhersonove vzmetne noge. Mogoče pa se hidravlika seli v doplačljive vode ali pa je tole športna verzija :D Lp!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov