Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Ne sep 03, 2006 9:55 pm

Lignage je napisal/-a:Po C4 še eden oblikovno zanimiv in hkrati lep avto...

To je avto, ki ga potrebuje nižji srednji razred ne pa Kie Cee'd, al kako se že napiše :oops: ;)

lp, mm

no...tega po moje potrebuje premium sekcija segmenta, da malo podreza nemško dominacijo. Lancia, Volvo.... sej bo že kr gužva ratala... :P
je pa treba tud Ceeda, da (če smo lahko spet evropsko vzvišeni) dvigne kriterij z druge stani!

Tomcatter je napisal/-a:Brez zamere sam ta zadek je pa res grd do konca

meni pa na tem rendru nikakor ne! me je pa malo skrbelo ob tisti ogromni sliki "čelade" :P

rokkk je napisal/-a:a ni tale zadek mal chrysler-jevemu crossfire-ju podobn? men se tko zdi...
lp rok

meni pa ne... čist drugi film! sexy sta mi pa obe....
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Ne sep 03, 2006 10:02 pm

aja... evo "čelade", da boste vedli o čem govorim..... tele randre bomo oćitno kaj kmalu vidli v teh dimenzijah.... :D :

http://www.supercars.net/pitlane/pics/2728662d.jpg
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Po sep 04, 2006 8:41 pm

evo, čist uradne slikice koncepta Lancie Delte HPE! dizajn je malo spuščen na zemljo ampak kej dosti niti ni zgubil na šarmu. če se jo res spravijo delat v taki obliki bo to pomenlo dvoje..... premium segment bo končno dobil šarmanten in eleganten avto v enem in C4, dizajnerski šminker C segmenta bo končno dobil dostojnega konkurenta po ekstavaganci :P .

Slika
Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Po sep 04, 2006 9:19 pm

Zadek je dost bolši kot na prvem rendru, samo meni se ta avto ne zdi nekaj ful šarmantnega.. Samo še eden avto v gneči... nikakor pa ni slab

@drugmirko: kakšen premium razred :?:
Slika

Uporabniški avatar
tha_man
Uporabnik

Napisal/-a tha_man Po sep 04, 2006 9:44 pm

Na teh slikah zgleda najboljše do sedaj, in hkrati zelo kul! Me prav zanima kako bo tole zgledalo v resnici.

Hja premium razred, Fiat bi verjetno rad Lancio prerinu sem vmes, ampak zaenkrat mu ne uspeva glih najbolje. Lancie sedaj stavijo bolj na udobje in ekstravaganco IMO, tk da dvomim da bo tole športno kot je bila slavna integralka. Ta segment pokrivajo že z Alfo, tk da dvomim da bo Fiat sam sebi hodil v zelje.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Po sep 04, 2006 10:05 pm

Tomcatter je napisal/-a:Zadek je dost bolši kot na prvem rendru, samo meni se ta avto ne zdi nekaj ful šarmantnega.. Samo še eden avto v gneči... nikakor pa ni slab

Ta avto nikakor ni samo še eden v gneči. Nikakor ne. Ne more bit in ne bo nikoli :!:

Ta avto je resnično lep in za marsikoga težko pričakovan. Avto ima v sebi veliko tistega pravega italjanskega prestiža in se bo v ponudbi Lancie lepo vključeval med model Ypsilon in Thesis. Za mene osebno so bile Lancie v zadnjem času vedno neprimerljivo lepše kot pa vsa nemška konkurenca, pa naj bo to mercedes, audi ali pa BMW. Naj samo omenim Lybro, za katero mi je žal, da je končala tako klavrno... pa tako lep in oblikovno skladen avtomobil, kot nobeden drug v njenem razredu... Pa še tisti izjemen občutek Italjanov za oblikovanje detajlov... Komaj čakam, da vidim tudi notranjost te nove Delte.

Konkurenca je proti temu avtu bleda senca. Naj samo omenim Audija A3, ali pa BMW razreda 1.

Seveda pa močno upam da bo tak kot na teh slikah. Tako upam na to, da nočem verjet, da bi ga karkoli pokvarili, preden bo prišel na svet.

Lancie so res avti, na katerih si človek odpočije oči, avti na katerih se zdi, da je vse, kar se oblike tiče, narejeno do konca, kjer nimaš nikoli občutka, da jim nekaj manjka ali, da bi lahko bilo karkoli drugače ali boljše.

Če bi lastniki Audijev razumeli to, o čemer pišem... :?

Pa brez zamere :D

lp, mm

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Po sep 04, 2006 11:21 pm

Tomcatter je napisal/-a:Zadek je dost bolši kot na prvem rendru, samo meni se ta avto ne zdi nekaj ful šarmantnega.. Samo še eden avto v gneči... nikakor pa ni slab

@drugmirko: kakšen premium razred :?:

heh, si bolj konzervativno elegantne narave. zato ti je Audi zakon, ker je v dizajnu minimalističen in zadržan! nam citroenovcem je bolj všeč ekstavagantna eleganca, zato je meni boljši zadek na rendru.... širši, nižji, manjši "televizor", bolj napihnjeni in manj štengasti boki, nekonvencionalne luči.... kakor koli že, tole zadnje ni CGI! so kompjutersko obdelane fotke (tak kot recimo tiste prve tri predstavitvne za C6, če se spomnete) in avto ma absolutno potencial za povzročat padavico pri vseh, ki ga bodo videli v živo!

pod premium razred C segmenta pa mislim A3, BMW1, Volvo C30, Alfo147.....tak kot so za razred všje A4, serija 3, merc C.... in če bodo tole Lancio spravli v štacuno bo med naštete pasala "ko budali šamar"! in to, po moje, veliko prej kot Alfa 147! kaki Golfi, Megani, C4ke, Leoni, Astre nimajo kej zraven
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko To sep 05, 2006 2:05 pm

no, pa so tu še s kompjuterjem netaknute fotkice:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To sep 05, 2006 6:28 pm

Rekel sem da se meni zdi ta avto samo še eden v gneči. Grd vsekakor ni, ni mi pa nevem zdaj kaj... recimo Audi A3 mi je lepši, pa to zdaj ne mislim pristaško :D (konc koncev mi je bil Audi z novo masko na začetku najgrša spaka na cesti, pa se je to mnenje močno spremenilo :P )
Slika

Uporabniški avatar
der_Alte
Novinec

Napisal/-a der_Alte To sep 05, 2006 7:25 pm

Samo opomba... tale nova Delta ni majhna... avto je dolg 4 metre in pol.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch To sep 05, 2006 10:22 pm

Jebiga, men ta stil ni lep... Mam raje Alfe. 8)

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 To sep 05, 2006 11:23 pm

men je pa prou huda tale lanča...to je zdj realno al še zmeri ni dokončno?
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr sep 06, 2006 12:31 am

Tomcatter je napisal/-a:(konc koncev mi je bil Audi z novo masko na začetku najgrša spaka na cesti, pa se je to mnenje močno spremenilo :P )

Najgrša spaka je po definiciji nekaj najbolj zanimivega (povprečje nas ne zanima, ga poznamo). Torej je močno spremenjeno mnenje o Audijih z novo masko tako: lep, a skrajno dolgočasen. :twisted:
In točno to je bistvo razlike med nemškim in italijanskim dizajnom. Nemški avto, tudi če je lep, je dolgočasen, Alfe in Lancie pa dolgočasne preprosto ne znajo biti :!: (tudi, če kdaj ne uspejo najbolje). Zdi se , da se tega zadnje čase pri Audiju zavedajo, zato vsake toliko vržejo med ljudi eno dizajnersko bombico (npr nova maska), da bi se malo otresli prejšnjih (ponavljajočih in tudi zato dolgočasnih) oblikovalskih smernic. A kaj, ko nato to ponovijo na vseh naslednjih modelih vseh velikostnih razredov - pa smo spet tam. (O Audiju govorim zato, ker je kljub vsemu najlepši nemški avto, tu ni mesta nobeni provokaciji)
Italijani pa delajo unikate, kot je ta Lancia Delta. Kapo dol.
PS Se mi pa zdi zadnji del precej boljši na prejšnjih rendrih, nekako (pol)karavansko deluje ta "buhtelj/čelada" od prtljažnika. Po tem malo spominja na Mazdo 3, ki je zadaj švoh. Gotovo je v realnosti bolje.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch Sr sep 06, 2006 11:45 am

Jebes to unikatnost, ce se stvar ne prodaja, kot bi si zasluzla. Poglejmo npr samo Thesis, ki je najbol podcenjen avto zadnjih 20 let in poleg tega se slaba prodaja vseh Lancinih izdelkov in s tem so seveda prisotne rdece stevilke, poleg tega se pa imidz izven Italije samo slabsa. Ekskluzivnost deluje samo pri Porschu, Ferrariju, Lamborghiniju, Lotusu itd. pri serijskih izdelkih je pa to samo slabo za znamko. Nocm izpadt kot pesimist, toda realnost je drugacna in dobr vemo kaksna je, prodajajo se avtomobili s krepko dolgocasno zunanjostjo in dobrim marketingom kot npr Audi, Toyota itd. Seveda od italjana ne mors pricakovat tako obliko, ker potem se zgudi primer Stilo itd. Ce se mene vpraša, je najbolso pot izbrala ravno Alfa in trenutno tudi po prodaji vidimo, da je res.

Sepravi vecinski kupci ne izstopajo radi, ne kupujejo posebnih dizajnov in imajo radi zadrzan oblikovalski stil, ter predvsem zanesljivost in ker je podjetje profitna organizacija, je tole samo se en neuspel poskus izdelka, ki NAJ bi se prodajal. Upam, da se motim, saj Lancia je nekaj posebnega in bi si zasluzila dobro prodajo in prepoznavnost kot nekoč, toda mislim, da je to samo utopija zanesnjakov...

sasom
Nov uporabnik

Napisal/-a sasom Sr sep 06, 2006 12:37 pm

Lancia se dobro prodaja že več kot leto dni. V prejšnjem mesecu se je recimo v Italiji prodalo več Lanci Y kot vseh alf skupaj. Govorimo seveda o novih avtomobilih. In ravno zaradi rasti prodaje, so jim pri Fiatu končno dali proste roke kar se tiče novih modelov. Nevem napovedi so zanimive, bo pa še bol zanimivo spremljat kolko od tega bo dejansko uresničeno. Če gre verjet vodilnim, bi naj malo za Delto v salone dobili tudi novo Fulvio. :D

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Sr sep 06, 2006 5:51 pm

@esem: za nekatere so nemci res dolgočasni kot praviš, resnica pa je da je ponavadi nemec dosti bolj opažen na cesti kot so ostali (tu govorim predvsem o dražjih znamkah). Audije pa zdej tak al tak italjan ki je alfe prej risu riše.. najboljše z obeh strani :P

@dejch: nova Alfa 159 mislim da se tako dobro prodaja da je že kr samo še en avto na cesti, še jst sm se nanjo navadu, prijatelj ima šrnega karavana (ga nalašč zajebavam pa na dolgo potegnem za vsakim Audijem ki se pelje mimo :P ) in avto mi ni nič posebnega, mislim da ste ga tukaj na forumu malo prehvalili ko so se slike pokazale

Lancio Thesis pa vidim vsaki dan, in po resnici povedano mi izgleda kot neki korejec (nič slabega ne mislim s tem, samo da ni nič ekskluzivnega)

No nazaj na temo ker sem čisto stran od Delte zavil

Kakšna bo kej cena tega novinca glede na konkurenco?? To bo verjetno tudi njegovo prodajo odločilo
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov