himi je napisal/-a:Glede dizajna se strinjam. Hyundai in Kia lepo napredujeta ampak drugi tudi ne spijo. Da bi dohiteli vse evropske znamke bi morali narediti dvakrat bolj drzen avtomobil (oblikovno gledano) kot to delajo Evropejci. Šele takrat bi prišli na isto raven.
Če samo pogledamo koliko je napredovala Ford Fiesta v primerjavi z Hyundai Getz/i20.
Prejšnja generacija je bila pri obeh tako-tako, ne grda ne preveč lepa. Nova generacija je prinesla totalno odštekano Fiesto in spet enega povprečno oblikovanega Hyundaia.
Isto, al pa mogoče še boljši primer sta i10 in pa novi Ka. Tudi tu je Hyundai v zaostanku in zdi se mi prav škoda, ker ne morejo vnovčit vsega potenciala, kot bi ga lahko. Tehnično so Evropejce, vsaj pri malih avtomobilih že dohiteli in so na enaki ravni, ampak tisto kar prevesi tehtnico v prid nakupa je ravno atraktiven dizajn.
R 34 GT-R je napisal/-a:Kot vidim vas večina nima razčiščenih osnovnih pojmov. Hyundai je največja jeklarna na svetu, imajo tudi ogromne ladjedelnice. Proizvodnja avtomobilov jim je "dopolnilna dejavnost", sam sem v stiku s temi avtomobili že od leta '91 ko so v SLO pricurljali prvi Pony-ji, Lantro sem vozil 8 let, od njenega 5 do 13 leta ,v katerih sem 2x menjal servo cev, ker jo je razneslo, 1x prepihal ventil po lastni krivdi, ker ni bilo časa avta dovolj segret in menjal lambda sondo. Avto je bil vedno na obratih..., nikoli problemov. Potem veliko prevozil s Trejet-om, Tusconom in Santa-Fe-jem.
V teh 17 letih so ogromno napredovali, sploh pri menjalnikih. H nikoli ni bil in ne bo kak hud tuning potencial, vedno pa kupcu ponudi ogromno avtomobila za ta denar.
Primerjava s Fordom (ki je tudi že živel boljše čase) ali kako drugo pionirsko znamko mislim, da ni ravno na mestu.
frgo je napisal/-a:R 34 GT-R je napisal/-a:Kot vidim vas večina nima razčiščenih osnovnih pojmov. Hyundai je največja jeklarna na svetu, imajo tudi ogromne ladjedelnice. Proizvodnja avtomobilov jim je "dopolnilna dejavnost", sam sem v stiku s temi avtomobili že od leta '91 ko so v SLO pricurljali prvi Pony-ji, Lantro sem vozil 8 let, od njenega 5 do 13 leta ,v katerih sem 2x menjal servo cev, ker jo je razneslo, 1x prepihal ventil po lastni krivdi, ker ni bilo časa avta dovolj segret in menjal lambda sondo. Avto je bil vedno na obratih..., nikoli problemov. Potem veliko prevozil s Trejet-om, Tusconom in Santa-Fe-jem.
V teh 17 letih so ogromno napredovali, sploh pri menjalnikih. H nikoli ni bil in ne bo kak hud tuning potencial, vedno pa kupcu ponudi ogromno avtomobila za ta denar.
Primerjava s Fordom (ki je tudi že živel boljše čase) ali kako drugo pionirsko znamko mislim, da ni ravno na mestu.
Kot vidim tudi ti nimaš razčiščenih osnovnih pojmov. Hyundai motor company s tistim hyundaijem, ki proizvaja jeklo in ladje in vse ostalo nima popolnoma nič skupnega, ker se je že 10 let nazaj popolnoma ločil od ostalega koncerna.
himi je napisal/-a:Glede dizajna se strinjam. Hyundai in Kia lepo napredujeta ampak drugi tudi ne spijo. Da bi dohiteli vse evropske znamke bi morali narediti dvakrat bolj drzen avtomobil (oblikovno gledano) kot to delajo Evropejci. Šele takrat bi prišli na isto raven.
Če samo pogledamo koliko je napredovala Ford Fiesta v primerjavi z Hyundai Getz/i20.
Prejšnja generacija je bila pri obeh tako-tako, ne grda ne preveč lepa. Nova generacija je prinesla totalno odštekano Fiesto in spet enega povprečno oblikovanega Hyundaia.
Isto, al pa mogoče še boljši primer sta i10 in pa novi Ka. Tudi tu je Hyundai v zaostanku in zdi se mi prav škoda, ker ne morejo vnovčit vsega potenciala, kot bi ga lahko. Tehnično so Evropejce, vsaj pri malih avtomobilih že dohiteli in so na enaki ravni, ampak tisto kar prevesi tehtnico v prid nakupa je ravno atraktiven dizajn.
Isto je s Kio, čeprav sem hud fan njihovih avtomobilov (no, cee'da, Sorenta in Soula) mislim, da so tudi oni premalo drzni. Zdej če pogledamo, kakega dizajnerja so si nabavili in njihov najnovejši avtomobil (Forte- naslednik Cerata) neki ni vredu. On je dokazal da je vrhunski dizajner, avto ki ga je oblikoval pa je sicer zanimiv, nima pa tiste duše v sebi, kot jo ima npr Lancer.
Se pravi, da gre tukaj predvsem za tiste tipe, ki določajo dizajn-cena. Se pravi kateri od dizajnov bo prišel v serijsko proizvodnjo. Ponavadi je najlepši in cool dizajn tudi najdražji. No, za to, katera oblika bo serijska se pa odločajo korejčki srednjih let na najvišjih položajih v firmi, ki so ne samo pregovorno ampak tudi v resnici zelo konzervativni.
Zaradi tega se jaz tudi bojim, da bo Peter Schreyer (Audi TT) enkrat sam popokal kovčke in šel kam drugam, kjer bojo bolj znali cenit njegovo delo.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov